Något är väldigt bakvänt

publicerat i Allmänt;
(null)
Squashens blomma är så söt 
(null)
Liksom Humlens kottar

Julinatten är varm. Lagom varm. Njuter. 
I gamla köket ligger något svart på golvet...en fladdermus...stilla...död eller förstelnad? Jag tar en sop och sopskyffel och bär ut den...

Det "iiinar" omkring mig. Förbaskade mygga! Myggor? Är nog fler än en...

(null)

(null)
Soligt, varmt, stilla och guldglittrande vid sjön på kvällen. 

Dags att sova. Om det går i värmen...och myggornas spaning efter blod.,,

Och morgonen gryr. Måndag. Allt är stilla. Och varmt. Mycket varmt. Kroppen värker. Inser snabbt att det blir ännu en dag att "uthärda"...

Läser om alla dessa bränder. Svårsläckta och alldeles för många. Läser också om böndernas situation. I förlängningen allas vår situation. 

Läser om 5-årige Innan som dog i cancer 6 juli. Hans föräldrar skrev ner Innans önskemål angående begravningen. Hoppborgar och glass bl a och så blev det. Han sa att han skulle bli gorilla efter döden och ville kremeras för att bli näring till ett träd där han kunde bo när han blev gorilla. 
Anteckningarna blev som ett avskedsbrev och det avslutades med: "Ses sen, töntar!" :-) 

Igår vann Frankrike fotbolls-VM. Men för mig och många andra är Kroatiens lag nummer 1. De vann våra hjärtan. :-)

Något är väldigt bakvänt när man önskar varandra bättre väder och menar svalt och regn. ;-) Något är väldigt bakvänt när man kommer utifrån och tycker att rummet är skönt svalt när det är "bara" +27,1...  :-)

Var rädd om Dig i värmen! 

NAMASTE
❤️


När älvorna dansar och när det regnar på rosorna

publicerat i Allmänt;
När det blir kväll efter en väldigt het dag, åska och lite regn är luften skönare att andas. Och här i skogsbrynet kommer älvorna fram och dansar för oss. Det är så magiskt vackert att det nästan gör ont att ta in. 
(null)

(null)

Tacksam över dessa naturupplevelser. <3

Så somnar man i julinatten och vaknar till solstrålar och en vägg av värme. 
Det är söndag den 15 juli.  Redan +28 i skuggan. Det får bli ännu en "bara-vara-dag"...

När man är lite "nere", lite trasig inombords eller helt enkelt känner sig tom, är det lätt att jobbiga minnen dyker upp i tankarna och trycker ner en ännu mer. Det är i alla fall min upplevelse. En del av det där är bara egots hjärnspöken som man får kasta bort, dra ett streck över eller på annat sätt utplåna. För det fyller absolut ingen funktion längre. Annat är sånt man kanske ska titta på igen och fundera på hur viktigt det är idag, vad man lärde sig av det som hände då och hur långt man har kommit sen dess. 
(null)
Gäller självklart både man som kvinna. 


(null)
Jag kallar denna skönhet för Blåvinge. Och det är det också men...nu har jag läst på och lärt mig att det finns 20 arter av blåvingar i vårt land. Vilken art just denna tillhör vet jag inte, trots att jag kollat bilder. Men tydligen är det så att hanen oftast är blå medan honan är mer brun.  Deras ägg vaktas av myror. :-)

Så plötsligt mullrar det till.  Tor talar om att han är här på besök igen. Det blåser upp häftigt , de torra löven rasslar i vinden och så kommer regnet. Varje regndroppe tar vi tacksamt emot. Men Tor får gärna dra vidare. Är orolig för blixtnedslag i den torra skogen. 

Om det inte blir något förhinder, typ strömavbrott, ser vi på VM-finalen i eftermiddag. I mitt fall handlar det om att jag så gärna vill se Kroatien vinna.Har inget emot Frankrike men Kroatien, det laget har charmat mig. Ett sånt litet land i VM-final! Det är en bragd och så kul med det oväntade. 

Ljudet av regn som slår mot taket...tack! 

Så tystnar det och blir stilla. Allt är blött men det kom bara 1 mm. 
(null)

(null)
Nina Weibull har fått några droppar regn...

Var rädd om Dig i värmen! 

Kärleksljus
❤️

Tveksamheter och bara vara

publicerat i Allmänt;
(null)
(Lite suddig bild. Tog den "i farten")

Och regnet öser ner...och åskan mullrar...
Nyss satt vi i båten ute på sjön. Svalkande och härligt i denna hetta. Men molnen talade sitt tydliga språk. Åska på gång. 
(null)


Och det kom 3 mm. 
Värmen/hettan är tillbaka i samma intensitet. Blommorna ser mest förvånade ut: "vad var det där?" 

Luften står stilla. 
Resten av dagen blir "bara vara"...

Grattis till min farbror som fyller år idag och grattis till kronprinsessan. Läste nyss att det brinner kring Haga slott. Men hon är inte där, hon är ju på Öland. 

Underbara Öland. Många år sedan jag var där nu...det blir en annan ö istället nuförtiden...:-) 

Nere vid sjön växer det hallon. De är små i år men goda. Själva har vi ingen hallonskörd i år men vi har röda vinbär. :-) 
(null)

I morgon ska det bli ännu varmare. Jag tycker att det räcker med +31 som det var vid 11-tiden idag...

(null)

Hoppas att Din lördag är en bra lördag! 

Jag måste snart komma fram till ett beslut angående en kurs. Tvekar med tanke på värk, ork och psykiskt mående. Men jag Vill! Och oftast vinner viljan över måendet...
Tveksamheter...tar energi men är ju en del av livets lärande. 

Hoppfullheter
❤️

Det kom regn

publicerat i Allmänt;
(null)
Skördelycka. Och så vackert.

Regn! Rätt som det var kom det regn när vi satt ute i paviljongen och åt lunch. Tillsammans med våra mysiga gäster. Vi blev alla fascinerade av ljudet. Regn! Så gudomligt skönt! 

Så for regnmolnen vidare. Och snart var det soligt och varmt igen. 
För en stund kunde vi andas friskare luft. 

Trevligt har vi haft det. Alltid kul att träffa och prata med ungdomar. Och att de vill komma och hälsa på oss! 
(null)
Fick så vackra rosor. Ser röda ut på bilden men är rosa i verkligheten. <3


Och helt glömde jag bort att det är fredagen den 13:e idag. ;-) Handen på hjärtat: varför skulle det vara otursdag just den 13:e? Och fredag? Jag har skrivit om ursprunget till detta (olika teorier)i tidigare inlägg så jag skippar det nu. ;-) Men ett ord ska jag skriva: paraskavedekatriafobi = fobi för fredagen den trettonde. 
Det måste vara hemskt att ha en sån fobi men tur i oturen att dessa dagar inte inträffar så ofta, bara en till tre gånger per år. 
Dessutom: 
Enligt en omfattande olycksgranskning som försäkringsbolaget Trygg-Hansa gjort inträffar nästan sju procent färre skador under fredagen den 13 än under en genomsnittlig dag och tre procent färre skador fredagen den 13 än under en genomsnittlig fredag. Källa: Wikipedia 
(null)
:-)  (Från Fb-sidan: "Gilla sidan eller sk*t i det")

Det kanske finns någon magi i numret 13, vad vet jag? Det behöver ju inte vara något negativt. :-)

(null)

Trevlig helg! 
Kärleksljus
❤️


Sotnosen

publicerat i Allmänt;
Onsdag. Sen kväll. Det kommer en fuktig doft utifrån efter ett mycket lätt, kortvarigt regn. Vi går ut i den ännu ljumma och ljusa kvällen. Efter en stund kommer hunden, som tycker att det är läggdags, efter oss. Det låter om oss. Fniss. Vi måste dra ut soptunnan till vägen. I morgon är det hämtning. Och så kommer sotaren. Tänk vad det kan köra ihop sig här på landet ;-D.

Vi hade strax innan stängt av tv:n. Efter en rafflande fotbollsmatch. Kroatien vann över England och är nu i final mot Frankrike. Vilken grej! Lilla Kroatien med bara drygt 4 miljoner invånare! Glädjescenerna var makalösa. Och så kom barnen till spelarna in på plan och sprang runt. Det var något av det charmigaste jag sett. Sånt man blir varm i hjärtat av. :-) 

Torsdag:
(null)
Det är flåsigt varmt idag.
Idag fyller sotnosen 11 år! Nej, jag skrev inte fel, han är en "sotnos" idag. Sotaren har varit här och sotat och vem är med och "sotar" med sin nos? Vår hund så klart ;-) Grattis älskade vovve! <3


Grattis också till vår svärdotter som firar födelsedag i dag! <3

Vädret är som "vanligt". Varmt, soligt, torrt och en lätt vind...
Möter granne med hund på promenaden. Vi pratar förstås väder. Visst är det en fantastisk sommar, tycker vi, men samtidigt en ren katastrof för många...
Blåklockorna slokar i dikeskanten. Det känns så sorgligt...

Nej, nu dags att ta sig i kragen och sätta gång och baka paj. Kommer trevligt besök i morgon. 
Men nej, jag väntar till i kväll, det är för varmt för att baka nu...:-)

Stort tack till alla som på olika sätt, bl a Coop, hjälper våra bönder i den kris som nu uppstått! Det gynnar oss alla! 

Hoppfullheter
❤️

Kropp och själ

publicerat i Allmänt;
Kroppsaktivism. Jag antar att du som är på sociala medier vet vad det är. Kvinnor som visar upp sina kroppar och är stolta över dem trots att de inte har "mannekängfigur".Det är bra. Tycker jag. Att se att andra också har plufsiga magar, celluliter och hängbröst. Alla kroppar är vackra, är budskapet. Så sant. Det naturliga är alltid vackrast! 
Härligast av alla aktivister är enligt min mening, Stina Wollter. Hon är så rak och ärlig. Jordnära och full av humor. 

Nu har jag sett en trend åt det mer "rosamoln-hållet". Jag klarar inte det. Visst ska man ära och sköta om sin kropp, självklart, men att bli nyförälskad i den och tycka att allt är så "underbart"...nja...det får vara för andra, inte för mig...
Men stolt över min kropp, min kvinnokropp som bär mig genom livet, det försöker jag vara. Det är dock lite svårt när den värker, sticker, bränner och ömmar...
(null)


Försökte ta en selfie häromdagen. Datera upp min Fb-profil.;-) Nyklippt, nyfärgad, nynoppad (ögonbryn) och en lagom  solbränna...ett litet smajl...klick...nä...det syntes i ögonen...att själen inte mår bra...
Som det är ibland. Just nu. Depressionen som jag försökt hålla i schack sen våren/försommaren gör sig påmind...inget smail i världen kan dölja det. 

Då är det skönt att ha någon att kontakta och bara få säga att "så här är det". Det lättar. Någon som förstår. 

Det går över, det gör det, men man ska igenom det...

Att blogga är bra när man är lite "nere". Att sätta ord på det jobbiga. 
Vandra i naturen är också bra. Sitta i solen en stund. Meditera. En stund vid sjö eller hav.  För mig i alla fall. Du har säkert dina sätt som är bra för Dig. 

Och så finns ju andligheten. Om man nu vill tro. Det är var och ens eget val. Jag har valt bort religionen, vill vara fri. Andra väljer religionen och andra väljer bort allt sånt. Det är som det ska vara. Vi är fria människor. Huvudsaken är att vi respekterar varandra. Jag fann friheten och tryggheten i andligheten. Det är en ständig utveckling. :-) 


En tanke dök upp:
Jag vet inte om det finns kroppsaktivism bland män? 

Ta hand om Dig. 
Din kropp och din själ. 

NAMASTE 
❤️
(null)
Kvinnoideal 1955. "Getingmidja" hade jag en gång i tiden men den...liksom försvann ;-) 

Glädje och sorg

publicerat i Allmänt;
Alla är räddade ur grottan! Vilken fantastisk räddningsinsats. Så befriande för pojkarna och deras anhöriga. Hoppas nu att vistelsen i gruvan inte får någon svår konsekvens i form av sjukdom t ex.  

Jag tvekade om jag skulle lyssna på dagens sommarpratare eller inte. Men jag gjorde det. Lyssnade på Ebbas pappa. 11-åriga Ebba som dog i terrorattentatet i Stockholm förra året. Det gjorde ont att lyssna på sorgen och smärtan. Och jag önskar så att denna stackars pappa orkar leva vidare. Hitta kärleken igen och få barn igen. Det är hans största önskan. 

Som ofta vid sorg dyker orden "om" och "varför" upp. Speciellt vid olyckshändelser. "Om det inte varit för....om jag istället hade..." osv...Egentligen meningslöst men ändå så mänskligt. Vanmakten. Och "varför" är frågan man väldigt sällan får svar på...

Min tanke gick också till min äldste son som minuten innan vikt av från Drottninggatan...så nära...änglavakt...<3

Hoppas att sommarpratet blev som läkande terapi för pappan. 

(null)

Nu i torkan uppmanas vi att köpa svenskt kött. Inga problem och inget nytt för min och makens del, köper vi kött så är det svenskt. En självklarhet. Alltid. Inte för att vi är "präktiga" på något sätt utan för att det känns tryggast så och för att gynna svenska bönder. 

Träd måste fällas här runt gården. De står otäckt nära hus och växthus. Även ett av mina favoritträd, en hög, ståtlig hängbjörk...men vi behöver hjälp och goda råd..det är på väg...

Va? Ingen Midsomer på tv ikväll? 
Hm..det blir kväll och natt och tisdag går över i onsdag i alla fall! Jodå, det är säkert! ;-)
Och nästa tisdag är allt som vanligt igen. :-) 

Kärleksljus
❤️
Ett ögonblicks möte

publicerat i Allmänt;
Varit hemma i stan. Riktigt svalt i lägenheten men instängt. Öppnade fönster och hörde stadsljuden. Bilar, båtar och måsskrän. ;-) Och människor som pratade och skrattade. Det är en skön känsla med de där "hemmaljuden", lite tryggt så där. 
(null)
Utsikt från stora balkongen igår kväll. <3

Tvättat, varit till frissan, samt jobbat. 
När jag går genom centrum går jag fort. Fast att jag inte behöver. Men det är ju liksom stadens puls. Man hänger med. Går förbi en resebyrå. Ser en liten kille som sitter vid fönstret. Han ser mig och vinkar. Jag stannar upp och vinkar tillbaka. Han lyser upp i ett härligt smittande leende. Jag ler också. Ett ögonblicks möte som värmer i hjärtat när jag skyndar vidare...

(null)
I kanalen växer det näckrosor. :-) Men oj, vad torrt det är i gräset. 

Idag dök det där ovanliga ordet i rubriker upp: FRED!  Fred har slutits mellan Eritrea och Etiopien! :-) Efter tjugo år! 
Därmed ökar också möjligheterna att få hem den eritreansk-svenske journalisten Dawit Isaak som suttit fängslad i Eritrea sen 2001. 

Fred...vilket vackert ord...Fler rubriker med detta ord vill man se! :-)

Åtta pojkar har nu räddats från grottan i Thailand. Fyra återstår.Och ledaren.  Hoppas att det går bra för alla! Fantastiska människor som vågar försöka sig på denna riskabla räddningsaktion! 

Hopp, tro och kärlek
Och fred!
❤️

Vi är fler

publicerat i Allmänt;
(null)

Jag erkänner: jag slutade titta när det blev 0-2...och bad om "mirakel"...men nej nej...;-)
Okey, vi vann tillsammans och vi förlorade tillsammans! Tack svenska landslaget för er fantastiska prestation!!! Ni är hjältar!!! <3

Almedalsveckan...så här på distans får man ju bara ta del av de bedrövliga och illavarslande händelserna...att människor blir skrämda och tystade...utsätts för hot och våld...och polisen säger att man inte ska vifta med  prideflagga för det är provocerande...(?)
Och..,domprosten ringer i kyrklockorna...överilat, erkänner han och det var det naturligtvis...han fick panik.

Lagar och regler...helt klart är det som Löfven sa: att antingen är det fel på lagstiftningen eller på hur lagstiftningen används. 
Hoppas att det inte förblir bara ord...ett konstaterande utan handling! 
Skrämmande är utvecklingen...

Men vi är fler som vill ha demokrati än de som vill rasera den. Det får vi inte glömma. 


(null)
Skönt och fridfullt i växthuset igår kväll. <3
(null)
Solen sken och myggorna dansade utanför...:-)

"Livet har sina goda stunder"...det stämmer ju! 
(null)


Det är något märkligt som hänt här hemma på senaste tiden
Mobilen har fått fötter och vandrar iväg och lägger sig på de mest konstiga ställena, såna där ställen som man "aldrig" skulle lägga den på...
Nycklarna...de bara "försvinner" så där...spårlöst! 
Och glasögonen...ena riktiga rackare, de lägger sig på ställen där man riskerar att sätta sig på dem...fullkomligt livsfarligt! 

Jag gillar inte riktigt det här nya beteendet , för det går åt så mycket tid till att leta...men mina protester hjälper föga...för öron det har inte de här grejerna, men fötter de har dem! 
Märkligt...

Kan vara åldersrelaterat säger "experterna"...vadå? Så gamla är ju inte grejerna...;-))

Idag går mina tankar till pojkarna i grottan i Thailand. Må räddningsaktionen fungera! Här behövs förbön. <3
 

Kärleksljus
❤️

Torka och Solsång

publicerat i Allmänt;
Jag unnar alla en solig, varm och skön semester. Självklart! Det behöver vi inför stundande årstider. 
Men jag börjar på allvar bli orolig för torkan. Handen på hjärtat: vi behöver regn! Drömmen vore soliga dagar och regniga nätter förstås, men det skulle börjat för längesen. Nu nödslaktas djur, vattenbrist och det brinner i skogarna. Moder Jord suktar efter vatten. Det måste finnas balans för att allt ska fungera. 


Vaknar av solstrålar
Skönt
Ännu en varm dag

Fötter mot torrt gräs
Knastrar
Inget regn idag

Vägen dammar
Dammoln
Vattna ikväll igen

Fjärilen söker vatten
Törst
Bären torkar bort

Torra löv rasslar 
Blåst
Varm vind

Försöker känna glädje
Oro
När kommer regnet? 


Är jag för pessimistisk? ;-) Då är jag det...;-) 

Nu till något vackert:


Jag har en vacker bok som heter "Franciskus av Assisi Solsång" med vackra bilder av Veronica Leo.

Franciskus var en munk som levde i den vackra italienska staden Assisi på 1200-talet. Jag har berättat om honom tidigare och om min resa till Assisi. 
Och vad är det nu för intressant med honom då? Oj, det finns mycket att berätta men inte nu. Bilderna i den här boken fascinerar mig, de är så fina. Vill dela dessa med er. Solsången är en lovsång till skapelsen. 
(null)
Broder Sol
(null)
Syster Måne
(null)
Broder Vinden
(null)
Broder Eld (valde denna bild, själva broder eld var för "eldig"...;-)
(null)
Syster Vatten
(null)
Syster Moder Jord
(null)
Syster Den Kroppsliga Döden

(Det här var bara några bilder ur den här boken. )

Balans. Alla elementen. Balans. 

Tips: lyssna på Katarina Wennstams sommarprat, från igår. Mycket bra! 

Nu tänker jag varken tänka på väder och klimat och inte uppröras av bilder från Almedalen i ett par timmar. Nu ska jag se på fotboll! Men hjälp, så spännande...mina franska nerver...help!  Heja Sverige!!!!!! 

Var lugn! Det blir inget fotbollsreferat från mig denna gång. Hi hi :-)
Nu återstår bara ett stort fång:
Hoppfullheter
❤️

Sorg och viskande konst

publicerat i Allmänt;
(null)

Två äldre män har somnat in under det senaste dygnet. Två herrar som jag bara kände flyktigt. Mina tankar går till deras anhöriga , vilka står mig nära. Det finns aldrig ord till tröst...men till stöd. 
Även om dessa män var vad vi kallar gamla, så är det ju ändå alltid "för tidigt" för anhöriga...vi vill inte mista, inte känna sorgen och smärtan och saknaden. 

Jag satt ute och skrev ovanstående. Och funderade på uttrycket "dör en så dör alltid två till"...det är ett uttryck bara...plötsligt rasslade det till vid vinbärsbuskarna och en stor duva bredde ut sina vingar och flög på låg höjd iväg över mitt huvud och upp över husets tak...
Det plingar till i iPhonen, ett sms, ytterligare ett dödsbud, en äldre herre...


(null)
En underbar bok. Poesi. Orden går direkt in i mig. Väcker upp min längtan att dikta igen. Den här boken kommer jag att återkomma till om och om igen. För precis som med konst så talar orden till en olika gång från gång, beroende på tid och rum. Och situation, var man är i livet just nu. 

Och på tal om konst:
(null)
Hittade detta urklipp som jag tror är ur UNT för bra många år sedan. Men Stinas ord är ju lika aktuella nu. (Och hon ser lika ung ut nu!)

Vaneseendet. 
Konst som viskar.
<3

Konsten och poesin, för mig har det alltid hört ihop. 
(null)
Nej, jag har ingen dikt till denna. Den har inte ens något namn. :-) Men den är en sån där "ovanlig" målning i mångas ögon. Den är inte omedelbar ...vad ser Du? 

Jag har nu väldig värk i armar och nacke så jag vet inte om jag kan skriva på ett tag. Antingen går det snabbt över eller så tar det lång tid. Har lite text från tidigare som jag kanske publicerar. :-) 

(null)
<3

Massor med Kärleksljus till Dig
❤️


Frånkopplad och avkopplad

publicerat i Allmänt;
Strömavbrott. 
Planerat.
I torpet innebär det, förutom det "vanliga" att man inte har tillgång till vatten och inte kan spola i toaletten. Inte ringa. 

Jag är alltså frånkopplad ;-)
Liks bra att vara avkopplad då...? ;-)

Det blir väldigt tyst. 
Men vem stängde av fågelkvittret? 

Jag går ner till bryggan. Andfamiljen kommer direkt simmande emot mig. Ungarna har växt till sig men är ännu lite fjuniga. Självklart blir de lite besvikna på mig. "Förlåt, jag har inget med mig till er"...
(null)

(null)
Men hallå där, jag skulle ju plåta den vackra näckrosen!  :-D

Nere vid bryggan kan jag få kontakt med yttervärlden ;-) Via sms.

Klockan blir 13.06...ännu ingen ström...
Tänk vad man kan längta efter de vanliga ljuden, som kylskåpets brummande t ex ;-) Fast det är ju inte ljudet i sig man längtar efter utan funktionen...

Strömmen kom och gick igen...
Och kom...nu hoppas jag att den stannar. :-)

(null)
Rosorna blommar. Älskar den där speciella röda nyansen <3
(null)
Och Krassen börjar slå ut mitt i havet av blommor :-)
(null)
En fjäril har irrat sig in i paviljongen. Blev lite speciellt kort...:-)

Många fjärilar som hamnar inomhus och måste räddas nu. 

Jag följer en del av rapporteringen från Almedalen. En del saker som bekymrar mig, andra som gläder mig. Till det senare hör att både Visby stad och svenska kyrkan har hissat regnbågsflaggan! :-) Det finns kärlek <3

Kärleksljus och Lyckorus
❤️

Den där känslan

publicerat i Allmänt;
(null)
Ja, vad säger man? 
JAAAAAA!!!!! Skriker man :-D I alla fall jag :-) Ekorrarna flyr för livet in i skogen igen...;-) 

Det var spännande...hu...och kul! Och att en del människor gör sig roliga över att "de inte bryr sig" struntar jag högaktningsfullt i. :-) Det är deras förlust. Inte min. "Vi" vann! :-) Det är viktigt och sammanhållande att få vara stolt över svenska prestationer då och då, tycker jag. Den där känslan...wow! ;-) Den känslan vill jag inte vara förutan i detta mitt liv. <3 

Idag var det premiär för våra egna rädisor. Stora och goda blev de! Tack för det! Och sallad har vi skördat lite idag också. Det är också en härlig känsla. <3

Ser du "staven" i solljuset? Den hittade min äldste son i skogen för många år sedan. Nu är den min och nu ska den "smyckas". :-)
(null)
Vandringsstav <3

Kärleksljus
❤️

Vadå nervös? ;-)

publicerat i Allmänt;
3 juli

Vi går på promenad. Ingen blåst men mygg....
Möter en av hundens polare som, i vanlig ordning, är ute på ensampromenad. Herrarna hälsar på varandra och hittar tydligen något speciellt där i dikeskanten...
(null)

Ack, vi människor hänger inte med i dofternas värld...;-)

Lite senare idag fick hunden tag på stora säcken full med plast som ska slängas...det var plastpåsar utspridda och sönderslickade över en stor bit av gräsmattan... aj,aj,aj...husse! Som glömt att stänga dörren till boden! ;-)

En av de 47 projekten är nu igång på allvar:
Gamla källaren:
(null)
Maken har att göra om jag säger så...;-) Själv kommer jag med glada tillrop då och då...;-) 

Nåja, jag har också att göra...

Och så försöker jag låta bli att tänka på fotboll...okey, det kan bara sluta med seger eller nederlag...och det är just det som är så pirrigt! För man vill ju så gärna...

Vadå nervös? Jag? Nja...

Det kom en avisering från Fb:
"Din ansökan om medlemsskap i gruppen  Uppsala Domkyrka har beviljats"
???? 
Ähum...va...???
Men jag har inte...jag skulle ju aldrig...hur har detta gått till???

Ibland är Fb ett mysterium...;-)

Hoppfullheter
❤️

Nostalgi, vindar och gudinnor

publicerat i Allmänt;
(null)

Några av er, kära läsare, kanske känner igen läseboken på bilden. Från andra klass. Det är en viss känsla att bläddra i den...så bekant trots åren som gått. :-) Bl a innehåller den dikten på bilden. Lite gammaldags språk för dagens barn förstås men jag minns att jag tyckte om boken. 
Inget namn står i boken och varken maken eller jag känns vid den eftersom det är "klotter med krita" i den...hm...hur har den hamnat här? ;-)Min farbror fick syn på mitt Gudinnesmycke  på festen  i lördags och undrade "tror du på sånt?"
Vi blev avbrutna så jag hann inte svara men om jag hunnit skulle jag svarat: "Jag behöver inte tro men jag upplever och så försöker jag ha tilltro till mina upplevelser".

Vi har samma syn på tro, kyrka och religion min farbror och jag men vad han skulle tyckt om mitt svar, det vet jag inte. Det får vi ta upp när vi träffas på Gotland i augusti. :-)
(null)
Här är en annan gudinna eller madonna om man hellre vill kalla henne det. Hon skiftar i färg efter solljuset. <3

I vår trädgård blir det inga hallon i år...tyvärr...dels tog vintern hårt på buskarna, dels har det varit för torrt för att bli några bär. Det känns sorgligt. 

Det blåser kraftigt igen. Det får gärna blåsa men helst bara en svag, svalkande vind. För min del. :-) (så kan "vindarnas kung" göra mig glad som det står i dikten ovan)

Många talgoxar flyger omkring här. Det syns att en del av dem är unga. Så söta. :-)

Om morgondagen vet vi inget..jo, förresten det är ju fotboll! Ödesmatch...huvaligen så spännande! ;-))

Hoppfullheter
❤️


Välkommen juli!

publicerat i Allmänt;
Välkommen juli! Det är en märklig sommar. I naturen har det sett ut som juli länge nu. Det var ju knappt någon vår och så exploderade sommaren redan i början av maj. 
Men välkommen juli! Må du bjuda på sol, värme och regn i lagom portioner! 

I går var jag på överraskningsfest. Kul! Träffade både släkt och bekanta. Satt ute i den fina trädgården och bjöds på både gott att äta och dricka. Och trevlig samvaro. Många skratt. Det är sånt som får en att bli varm inombords. 


(null)

Får man skämta om precis allting? Är man tråkig och lättkränkt om man inte ser det roliga i att en "komiker" sjunger om att våldta barn? 
Vari ligger det roliga? Offren skrattar inte...

En synnerligen aktuell fråga just nu. Jag har själv inte lyssnat på låten och vill absolut inte göra det heller. Men jag följer debatten där, i mina ögon,  vettiga människor reagerar starkt emot. Tack och lov. (Förutom en annan komiker som jag blir djupt besviken på)
Frihet (yttrandefrihet och konstnärlig frihet) är bra men innebär också ansvar. Vuxet personligt ansvar. 

Rasismen normaliseras varje dag, ska vi låta övergrepp på barn också normaliseras? "Det var ju bara ett skämt, ju". 

"Ett mjukt hjärta i en hård värld..." Vi är många som har det. Vi kallas överkänsliga och lättkränkta och allt möjligt felaktigt. Vi är de modiga! 

Nu börjar Almedalsveckan. Jag hoppas att allt kommer gå lugnt till...hm...hoppas kan man ju alltid...

Hoppfullheter
❤️