Älskade träd

publicerat i Allmänt;
Sitter i soffan och skriver. Vid bordet sitter min fina svägerska vid datorn och hjälper oss med bokslutet. Ute hörs dels vindens brus och så motorsågsljud. Makens svåger hjälper oss att fälla träd. Lite svårt är det i blåsten ibland. När vindbyarna tar i. Men oj, vad bra att få bort vissa träd så att andra träd får möjlighet att växa och att risken för fallande träd mot hus och ledningar minskar. 
Hjälp både ute och inne idag alltså. Sååå tacksam. Jag fixar maten. Hunden tycker synd om sig själv som inte får vara ute med "de andra killarna". ;-) 

Björken som vi funderat på att ta ner får vara kvar. Den är så ståtlig. Och den är frisk. 
(null)
Älskade träd

Det ser lite tomt ut på en del ställen nu, men så bra det blev. 
(null)


För första gången på länge är vinden lite kall. Men det är ju höst. I morgon höstdagjämning. 

Hoppas att du har en bra lördag!

Hoppfullheter
❤️

Nöjda och stolta kroppar

publicerat i Allmänt;
Egentligen så är min dag så här: 


(null)
Ungefär så. Fast mina träd är inte stilla. De ruskar på sig i blåsten. Och min kropp "däckar" och värker. 

Men i pausen finns även tankarna. Svårt att hitta avstängningsknappen. ;-) Och meditation fungerar inte när kroppen värker. 

Program som "Kropphets" gör mig både glad och ledsen. Glad över att detta ämne tas upp, det är livsviktigt! Ledsen över att vi är så styrda av skönhet-och modeindustrin att vi aldrig får känna att vi är nöjda med våra kroppar precis som de är. "Vad skulle hända om vi plötsligt var nöjda med och stolta över våra kroppar?", undrar Mia Skäringer i programmet...
De sjuka idealen. Alla normer vi aldrig kan leva upp till. Retuscheringarna. Det ständiga budskapet: "Du duger inte som du är". Allt det där som skapar ångest och sjukdomar. 
Och som Mia påpekar, all denna tid som vi lägger ner på att se "rätt" ut, förändra oss, förbättra oss...hälsohetsen...istället för att få vara dem vi är. 

(null)

Ska bli intressant att se nästa program i serien. Då är Stina Wollter med också. 

Önskar Dig en Fin Helg! Håll i hatten! 

Kärleksljus
❤️
(null)
Moder Måne igår kväll :-)

Same procedure as...;-)

publicerat i Allmänt;
(null)
På bryggan igår kväll...två polare som vaktar...
(null)
...bara en av dem vill bada...det är inte vår hund...han ligger kvar på bryggan och tycker att hans polare är helknäpp..."bada?" "frivilligt?" ;-) 

Det blåser... inte lika mycket som på västkusten men tillräckligt för att träd ska falla över vägarna. 
En varm vind. Nästan lite overkligt varm i september. 

Och naturen målar i de vackraste höstfärgerna. 
(null)
<3

(null)
Stigen till ängen
(null)
...som leder in i skogen

"Lånar andras kloka ord idag:"

(null)

Ja, ungefär så...:-)

Och så var vi då framme vid premiären igen då. Vilken premiär? Hockeysäsongen, så klart! ;-) 
Sååå...ikväll...är jag "hockeyänka" igen och hunden kommer väl att inta "vänteläge"...;-) 
"Same procedure as last year? Same procedure as every year..." hi hi...
Nej, det är varken betungande eller tråkigt. Jag tänker se på Mia Skäringers nya program om kropphets ikväll. Intressant. 

Vad du än gör eller inte gör: var rädd om Dig! 

Kärleksljus
❤️

Livsläxor

publicerat i Allmänt;
(null)


Jag vet nu vad jag ska önska mig i julklapp. Två böcker står på önskelistan. Två böcker av två fantastiska kvinnor: Stina  Wollter  och Malena Ernman <3 <3

Man lär sig så länge man lever. Det är bra det. Lärde mig igår en läxa ;-) Går inte in på detaljer, det är onödigt, men ni vet, plötsligt sitter man där och inser att man varit godtrogen...shit! Jag med mina känselspröt...tjohej...
Besviken...gud vad jag har svårt för det där med besvikelse...det gör ont...
Livsläxor får vi alla för vi går alla i "livets hårda skola". 

Jag har så länge tänkt skriva om henne, Greta Thunberg, 15 år, men det har inte blivit av. Jag beundrar henne. För hennes mod. Och för hennes engagemang. Det har väl knappast undgått någon att Malena Ernmans dotter skolstrejkat för att uppmärksamma klimathotet. 15 dagar satt hon utanför riksdagshuset i hopp om att engagera människor. 
En av dem som uppskattade detta var Arnold Schwarzenegger. Han har inbjudit henne till ett klimatmöte i Wien. :-) Heja Greta! 
 
Hi hi...idag fick jag året första julkort...jo, det är sant! Det gäller att vara ute i tid :-D

Kärleksljus
❤️

Jag är inte ensam

publicerat i Allmänt;
(null)


Jag brukar hålla upp dörren åt både män och kvinnor och jag förväntar mig att både män och kvinnor håller upp dörren för mig. 
En gång i min tonårstid i Uppsala var det en "gentleman" som höll upp dörren för mig vid LundeQ och sa så artigt: "varsågod".Jag tittade upp i ett par vackra ögon och ett charmigt leende. Var på väg att tacka, men kom av mig. Han som höll upp dörren var Tomas Ledin...;-) 

Det hände lite mer sen men det tar jag någon annan gång ;-) 

Men det jag vill säga är att vanlig vänlighet borde vara självklart och det är lite märkligt att en artig man kallas gentleman men artiga kvinnor...vad kallas de? ;-) 

Bagatell kanske du tycker. Tja, så kan man ju också tycka ;-) 

"Vänlighet föder vänlighet" <3
(null)


"Hur känns det att vara ensam där ute i torpet?" Undrar mamma i telefon. "Det går utmärkt", svarar jag. "Förresten", fortsätter jag, "jag är inte ensam, det går tre vackra rådjur och betar här utanför" <3

Nej, jag är inte ensam. Inte ensam på det jobbiga sättet som "ensam" kan vara. För mig är det självvalt och positivt. Och till kvällen är jag inte ensam längre. Det känns bra. Tacksam. :-)


Angående bilderna: "nu är det de vackra höstastrarnas tid! <3

Kärleksljus
❤️


Go’ söndag

publicerat i Allmänt;
(null)
Höstbukett <3

Go’ söndag. 
Solen skiner på mig och förhoppningsvis på Dig också. 

Söndag. Vilodag. Men inte för alla. Vårt samhälle fungerar inte så. 
Vilodag kan ju vara så mycket. Olika från person till person. Men nog är det viktigt att ha en dag eller en stund då man bara ÄR. Att samla sig lite. Tänka sina egna tankar. Eller meditera. Lyssna inåt. Slippa input för en stund. Promenera. Vara i naturen. 
Jag vet, inte alltid lätt att få till det. När mina barn var små var det svårt att hitta såna stunder. Tack och lov var vi två föräldrar, men hur gör ensamstående föräldrar? Korta stunder på kvällen. Om man hinner innan man somnar...

Aktivitet. Vi lever i en tid då många är väldigt trötta samtidigt som det är fult och fel att vara trött...
Så länge det inte ligger en allvarlig sjukdom bakom tröttheten så måste vi få vara trötta emellanåt. Det är liksom naturligt. Det är inte lathet. Alla behöver vila och alla behöver sömn. Annars fungerar inte våra kroppar eller våra hjärnor och våra själar gråter. Jag gjorde misstaget och blev svårt sjuk. Två gånger till och med! Suck...

Jag tror jag är född skeptiker. Alltid haft stark intuition och med alla känselspröt igång. Samtidigt vetgirig och sökt information och kunskap. Det har räddat mig från att hamna i t ex sekter eller fastna i pyramidspel. Det kan vara nog så lockande att känna att "här kan jag slippa min värk" eller "här kan jag tjäna mycket pengar". Det låter ju alltid så fantastiskt när de "frälsta" berättar...

Att lyssna på kloka, erfarna människor är också bra. <3
(null)
Du vackra höst <3


Så sammantaget i min "söndagspredikan": ;-) 
Lyssna till Din kropps behov. (Gör inte om mina misstag) Säger den vila så försök hitta stunder för vila (helst dagar, om det går)
Det är härligt att vara pigg och aktiv, men det är också nödvändigt med återhämtning, vila och sömn. Känner du dig trött så Är du trött (om du jämnt är trött, ta reda på varför)
Känns något lockande men ändå fel, så är det fel (varningsklockor) Sök info och kunskap
Lita alltid på din intuition 

Gå i ljus och kärlek
Amen 
❤️
(null)
En farlig skönhet...

Härliga lördag

publicerat i Allmänt;
(null)


"Hur lyckas du ge healing här i det här sorlet och alla dofterna", undrar vännen och jag. Och den tillfrågade vännen svarar: "Jag går in i min bubbla, så stängs ljuden utifrån av". 
Vi är på Alternativmässa. Går runt och kollar in. Stannar ibland. Samtalar med någon. Kramas med någon. Det är ett myller av erbjudanden, folk och "grejer". 
Jag gillar mässor men blir tyvärr snabbt trött och klarar inte att ta in allt. Det surrar extra mycket i öronen efteråt men kul var det. 

Vädret är underbart. Varmt och soligt. Vi åker ut till torpet. Passar på att fixa en del utomhus nu när det är uppehållsväder. :-)

(null)

Såg på Skavlan igår. Lyssnade till Dalai Lamas kloka ord. Sen dök JÅ med sambo upp. Vilka kontraster! Inte mycket till klokheter där inte...

Var inte rädd. Var rädd om Dig!
Kärleksljus
❤️

Åsså blev det fredag!

publicerat i Allmänt;
Är det någon mer än jag som tycker att veckorna går fort? ;-) Nu är det fredag igen. Och i morgon är det lördag. Efterlängtad lördag för i morgon är det Alternativmässa här i stan. Självklart ska jag och en kär vän gå! 

Jag har letat efter Hortensior och nu äntligen hittade jag dem. Hos Madame Nyberg i Valbo. Och jag hade en väldig tur, det fanns bara en kruka kvar! 
(null)

Jag kommenterar inte det politiska kaoset eller andra nyheter idag. Det är som det är och min själ behöver vila från allt det där. 
Jag vattnar själen med andlighet i helgen. ;-) 
Lite bilder från mitt boende vid å och hav är det jag bjuder på idag:
(null)
Jag bor nära havet jag...i havsbandet. :-)

(null)
Älskar mitt boende. Vy mot staden. <3

(null)
Vackert rött. Nypon. 
(null)
Vackert gult. Renfana.
Till slut lite tankenyttigt:
(null)
Visst är det så! <3

Önskar dig en fin septemberhelg! 

Frid och Fred
❤️

Klart till jul?

publicerat i Allmänt;
(null)

Det var mandat åt höger
Nej, mandat åt vänster
Var det valfusk här?
Nej, felräkning där

Nej, det är inget skämt
Det är olidligt jämnt
Spänningen stiger i flocken
I de olika blocken 

Vill du vara med mig?
Nej, inte med dig!
Aldrig i livet
att jag över gränsen tar klivet

Det finns så många bokstavskombinationer i politiken
Men nästan ingen som passar, varken stor eller liten

Det här var inte kul
Tror ni vi har en regering till jul? 
;-)

(null)
"Höstat" på balkongerna idag :-)
(null)

(null)

Ännu en skön septemberdag. Orkat både varit på jobbet och shoppat lite idag. Så det här var en bra dag :-) 

(null)
Vy under kvällspromenaden igår kväll här i "mitt" område. <3

Hoppas att din dag varit en bra dag! 

Kärleksljus
❤️

Där Bättringsvägen slutar

publicerat i Allmänt;
(null)

Det dyker upp personliga minnen på Fb ibland. Idag dök det upp ett inlägg som jag gjorde för fem år sedan. När jag vandrade på Bättringsvägen. Ett och halvt år efter den totala kraschen. 
Jag skrev bl a så här: 

Min vandring på Bättringsvägen fortsätter...
Citat från min blogg idag: "Det som var en omöjlighet för ett år sedan är nu en möjlighet. Det som känns som en omöjlighet idag är förhoppningsvis en möjlighet om ett år."
Tålamod! Tillit! <3
"Du har kommit så långt redan", viskar vinden tröstande....

Vad viskar vinden idag? 
Att jag kommit ännu längre än då, men att jag vet och förstår att vandringen på Bättringsvägen är slutförd. Det blir inte bättre än så här. Och det går att leva med den insikten. 

Och Livsvägen den fortsätter ju framåt om än med försiktigare steg och i långsammare takt. Med vetskapen om att orken har begränsningar att ta hänsyn till. Att hushålla med krafterna även när det känns tråkigt. Acceptansen över att hjärnan bär spår av utbrändheten men att den ännu glöder. Det får bli lite knasigt ibland, med orden och görandet. Och mycket annat...

(null)


Det är inte lätt för andra att förstå detta. Bara de som själva är/har varit utbrända förstår och känner igen sig. 

Trots allt: möjligheterna tar aldrig slut. De finns där, man måste bara få syn på dem. De kanske inte är så stora och fantastiska längre men även de små är bra. :-)

(null)
Insikter kan göra ont. De tar tid att ta till sig. Men det finns saker man måste acceptera, av respekt till sig själv. 

(null)
Vandra vidare...

Må kärleken omfamna Dig
och må ljuset lysa upp din livsväg
❤️

Jag undrar

publicerat i Allmänt;
Jag undrar...

Det är naturligtvis dumt att spekulera men jag kan ändå inte låta bli att fundera på hur det politiska klimatet hade varit idag om Anna Lind fått leva...
Idag är det 15 år sedan hon mördades...

Jag undrar...

Hur svårt kan det vara att förstå denna text och agera efter lagen?
(null)
(Från Fb-sidan "En röst mot rasism")

Jag undrar...
Vad du ser på den här bilden... (null)
Jag vet mycket väl att jag plåtat en björkstam men jag ser också någon/något där. Jag ser ett troll med långt hår och en cigg i munnen. Hen tittar på mig...;-) 

Jag undrar...
Vad livet skulle vara utan fantasin? Utan föreställningsförmågan? 

Jag undrar...
Om du tycker att jag är helknas nu när jag påstår att jag ser ett hjärta här? :-D En kastanj, javisst, nen ett hjärta också. ;-)
(null)

Kärleksljus
❤️

Alla är vinnare men ingen vann???

publicerat i Allmänt;
Jaha...alla är vinnare trots att ingen vann? 
Okey. Eller nä, inte okey. Bara väldigt knepigt. Och ovisst, extremt ovisst. 

Kl 00.47 säger jag god natt. Orkar inte lyssna på eller se en enda politiker till... ;-)

Vaknar på morgonen, det är måndag, solen lyser in genom fönstret, maken och hunden är redan på jobbet. Frukost och surfa nyheter. Reaktioner. Försöker hitta något positivt...nä... Ovisst läge och det känns så stängt, låsta positioner...det framgår så tydligt att blockpolitiken är ett hinder för demokratin. 

Lägger i en tvätt i maskinen. Suckar lite...
Jag har gjort mitt. Det är inte mitt fel att politikerna inte är vuxna nog att kunna samarbeta. Eller vilja söka breda lösningar. (Gäller "sjuklövern")

Den gula stapeln på diagrammen blev inte så hög som befarats. Vet inte om det är till så stor tröst när deras inflytande är, i mina ögon, ändå alldeles för stor. 
(null)


Det mulnar på. Ska bli regn i eftermiddag. 
En maskin tvätt till.

Huvudet värker. Halsen lika så. Kommer den "vilande" förkylningen bryta ut nu? 

En vän skriver så bra om känslorna dagen efter valet. Om att "göra det goda spännande". Tack Mia! <3 Blev uppmuntrad av dina ord. 

Nu börjar det stora arbetet med att kämpa ännu mer för allas lika värde och mänskliga rättigheter. För våra barn och barnbarns framtid. Den kampen är inte fastlåst, den är inte död. 

Först återhämtning och eftertanke. 

Nu har det börjat regna. Mörkgråa moln över ån. 

Jag kör en maskin till...

(null)
Nämen, precis...;-) (Från Fb)

Igår lämnade ännu en av "56-orna" jordelivet: Frank Andersson. Jag har väl aldrig direkt gillat brottning men det var/är ändå något speciellt med de där fem idrottsstjärnorna . Såna härliga personligheter. RIP Frank. (Linda Haglund dog 2015. Ingemar Stenmark, Tomas Wassberg och Björn Borg vandrar ännu kvar här på jorden) 

Medmänsklighet
❤️

Stolt

publicerat i Allmänt;
Med högburet huvud går jag både in och ut ur vallokalen. Jag är stolt över mitt val, mina rättigheter och det demokratiska Sverige. 
Ändå finns den lilla knuten av oro där i magen. Vilket samhälle har svenska folket valt att ha? 
Kaos är jag beredd på och jag hoppas på vettigt samarbete. 

Vädret är underbart. Soligt och varmt. En vacker septemberdag. 
(null)
På väg till vallokalen. Strimmor av ljus. 

Vi satt ute på balkongen långt in på natten jag och maken. Njöt av att vara i stan, vid ån och nära havet, igen. Pratade och pratade. Och är rörande överens: vi har ett underbart liv och vi är tacksamma för det. Inget har kommit gratis, vi är inte födda med silversked i mun någon av oss och vi har kämpat oss igenom svåra tider och jobbiga situationer från och till. Det är väl så att svårigheter och kamp antingen för en närmare varandra eller så fjärmar man sig ifrån varandra. 
(null)
I den mörka ljumma natten tände jag ett ljus. 

Tvättmaskinen jobbar. Maken sitter vid datorn. Hunden kopplar av. Jag vilar. 

I morgon är det måndag. Och livet fortsätter i sina banor. Allt kommer inte alls att vara annorlunda, men en del kommer att vara det. 

Hoppfullheter
❤️

All respekt

publicerat i Allmänt;
(null)


Kvinnlig rösträtt infördes 
1906 i Finland
1913 i Norge
1915 i Danmark

1921 i Sverige

Jag tänker på alla dessa modiga, starka kvinnor som stred och kämpade för det som många kvinnor idag tar för givet och dessutom avstår från att rösta. Det är sorgligt. 

All respekt till alla kvinnor och män som kämpat och kämpar för kvinnors och flickors rättigheter. 

All respekt till alla som kämpar för allas lika värde. 

All respekt till alla som röstar för de mänskliga rättigheterna och emot rasismen. 

I grunden handlar det om att välja Kärlek <3

Frihet och Omsorg
Respekt
❤️
(null)


Ett litet hopp

publicerat i Allmänt;
Ordet demokrati är en sammanfogning av grekiskans δῆμος demos, folket, och κράτος kratos, styre, med den ungefärliga betydelsen "folkstyre". I svenskan finns ordet belagt sedan 1596. (Wikipedia)

Motsatsen är diktatur. 

Jag ör glad över att jag fått födas in i en demokrati. För mig är det viktigt att värna om den. Den har sina brister men är ändå betydligt bättre än sin motsats. 

När ett parti talar om att "ta makten" har de totalt missförstått vad demokrati är (trots att de har beteckningen i sitt namn). I en demokrati "tar" man inte makten, man får den! Och med den ett stort ansvar. 

Yngste sonen ringer och vi pratar länge. Om valet. Är så glad och tacksam över att han är en självständigt tänkande person. Bra på att leta fakta för att kunna ta ställning. Inte bara flyter med strömmen för att det är lättast så. Jag försöker inte påverka honom åt något håll men jag berättar om mitt ställningstagande. Till en viss del tycker vi lika, men det finns olikheter. Precis som det ska vara. Han tar upp en viktig sak: ledarskapet. Det finns liksom ingen riktigt bra ledare inom partierna. En trygg och engagerad ledare, det är så mesigt överallt. Jag håller med...nu ska vi ju egentligen inte rösta på en person utan på politiken men nog skulle vi behöva en ansvarsfull och stark ledare...

På måndag vaknar vi nog troligast upp till ett kaos: vilka ska styra landet? 

Kanske är den bästa tiden nu när man fortfarande har ett litet hopp att luta sig emot?

(null)

Önskar Dig en helg som blir precis så där som Du vill att den ska vara. 
På söndag röstar vi mot rasism och för medmänsklighet. <3 Eller hur?
Du kanske redan röstat? 

Din röst är Viktig!
❤️

I vår herres hage

publicerat i Allmänt;
(null)
Kastanj

Fyra stycken rovfåglar cirkulerar där uppe mot den blå himlen ovanför mitt huvud. Det är vackert samtidigt som det känns lite ödesdigert. De förflyttar sig längre bort i allt snävare cirklar. 
Jag gissar att det är Ormvråkar och när jag lyssnar på nätet på olika rovfåglars läten så är det ingen tvekan. Det är Ormvråken som fått vittring på något...

Överhuvudtaget är det ett herrans fågelliv här idag. Massor med småfåglar. Räknade till ca 60 stycken på gräsmattan. Och det är några som periodvis för ett fasligt väsen. Ingen vacker fågelsång eller drillande lockljud som på våren, 
nej, skrän, kraxande och några mystiska läten. 

Igår var här en massa Bofinkar. De är så fina. Och till min stora glädje dök också Rödhaken upp. Alltför sällsynt gäst denna sommar. 

Och ett annat par. Inte fåglar men väl sländor. Trollsländor. Vad gör de? Jo, de parar sig. Vet inte, men tror, att de just nu är i ställningen "parningshjul"...låter jag välinformerad? ;-) Hi hi...Google....
Vackra är de, men svåra att fota och sen flög de iväg i så kallad "tandemställning".
(null)


Ja, vad allt får man inte vara med om bara man tar sig ut på gården här :-) 

Lagom många upplevelser för en utbränd hjärna och en orolig själ. 


(null)
Vackra träd i stan nära arbetsplatsen. De ska snart fällas för att göra plats för ett stort hus...:-(

Jag tycker att den här bilden och texten är så fin. Jag visar ju inte mina innersta känslor här, jo kanske ibland. Men visst är orden sanna? 
(null)

Och till sist denna, som jag hittade på Fb. En klar favorit:
(null)

Lite rörigt inlägg men ändå...

Kärleksljus
❤️

Bara en bild och en dikt

publicerat i Allmänt;
Idag och eventuellt någon dag till: pausar. Dippar. En bild bara och en dikt. 
Välkommen åter <3
(null)

Stilla
Inte fly
Låt bli att göra
Låt vara
Inte störa

Det som måste ut
Tankar som måste tänkas
Känslor som måste kännas
Det som kommer
Flödet

Stilla
Det kan göra ont
Det gör ont
Tårar
Stoppa inte flödet

Trött
Tom
Torkar tårar
Suckar
En strimma lättnad 
Den växer

Fri
Förhoppningsvis fri

- Gunilla -

Älskade stad

publicerat i Allmänt;
(null)
Någon som kan namnet på denna skönhet? 

Måndag. Första måndagen i månaden. Klockan 15 testas larmet som ljuder över staden. Det hörs väldigt väl på jobbet. Det är sommarvarmt så vi har fönstren öppna. 

"Du ska väl rösta?" , säger sossedamen som just lagt en folder i min hand, när jag passerar valstugan. Hon spänner ögonen i mig. "Jaaadå! Självklart!", svarar jag. Hon ler och nickar belåtet. 
Jag var på väg till frissan i sensommarvädret. På vägen hem igen är det trångt att ta sig fram mellan valstugorna. Mycket folk. Många vuxna men ännu fler skolungdomar. De senare har väl fått som uppgift att gå och få info i stugorna. Vid SD:s stuga står bl a en ung flicka som har ett till synes utländskt ursprung. Jag undrar vad hon känner och tänker där hon står och lyssnar på rasistisk propaganda... :-( 

Det är härligt att vara i stan igen. Jag älskar folkvimlet och stadsljuden. Jag älskar det mer än vad jag orkar, tyvärr. Blir väldigt fort trött...

(null)
Efter jobbet går jag längs med ån och kajen ut till mitt boende. Här är såå fint. <3
(null)
Ljuvlig septemberdag! 

Kärleksljus
❤️

Solens och månens ljus

publicerat i Allmänt;
Moder måne spred sitt silverljus över mig i natt. Genom rullgardinen. Tacksam. Trygghet.
Somnade och vaknade av solens strålar som lyste upp hela rummet. Tacksam. Trygghet.

Behövde detta när jag gått in i en period av misströstan. Jag orkar inte med all info, all förnekelse av klimathotet och förintelsen. Lögner, kvinnoförakt, hat, rasism...och så alla tysta, alla som inte säger ifrån...
(null)


När barn dödar en tiggare...ringer det väldigt många varningsklockor hos mig och hos många andra antirasister. Men...hos många verkar det inte ringa alls...??

Vilket samhälle vill vi ha? Medmänskligt? Mänskligt? Eller...omänskligt? 
(null)


Det är en fantastiskt vacker dag. Varm och solig. Med luft som går att andas i. 
(null)

Jag låter solens strålar värma mig. Finner försiktig tröst och försiktig tillit i de strålarna och i månens silverljus om natten. För ännu fungerar detta system i denna vackra skapelse vi har runt om oss. 
När vi skadar moder jord, skadar vi oss själva. När vi skadar varandra skadar vi moder jord. 

Vi kan reparera, vi kan läka, men det måste ske NU! 
(null)

Kärleksljus
❤️

Små trudelutter

publicerat i Allmänt;
Televinken och tant Anita. Barndomens favoriter. Det som dagens barn och ungdomar knappast kan förstå charmen med. Svartvit TV. Småroligt. Lärorikt. Nu har "tant" Anita lämnat jordelivet. RIP. 

Utbudet av barnprogram idag är enormt. Det märker jag när barnbarnet är på besök. Minns när mina söner var små. Klockan 18 var det barnprogram och på lördagsmorgnar var det "Disneydags". Numera är det barnprogram dygnet runt alla dagar. Som vuxen gäller det att sätta gränser: "stäng av"...men så finns ju barnprogram på "paddan" också...;-) Farfar lärde barnbarnet farmors kod på farmors "padda"...Han är förlåten :-) Men jag har tagit bort youtube...så mycket våld och sexism som dök upp tillgängligt där...

Och så kommer vi på varandra, maken och jag, med att sjunga på små trudelutter som "Bamse, Bamse, världens bästa Bamse"....:-D

Såg på Kristallengalan igår kväll. Konstaterade att det var ett flertal program som jag inte ens visste att de fanns. :-) Har inte hängt med...knappt sett tv alls de senaste månaderna. Mer blir det naturligtvis i höst. När favoritprogrammen startar. 

Är det höst nu? Vi tycker olika märker jag. "Sensommar" säger vännen i Göteborg. "Höst" säger vännen i Umeå. 

I astronomisk bemärkelse börjar hösten med höstdagjämningen, 23 september och slutar med vintersolståndet, 21 december. 
Enligt SMHI är det höst när dygnsmedeltemperaturen är fallande och ligger mellan 0 - 10 grader. 
Ordet höst betyder skörd. 
(Källa: wikipedia)

Här är det sensommar, här i min lilla vrå av världen. Soligt och varmt. Hög luft. Lätt att andas. Skönt. :-) 
(null)

Projektet som kom av sig i sommarhettan är nu återupptaget: den gamla källaren. 
(null)

(null)

(null)
Den gamla dörren...

Nej, nu dags att fortsätta att hösta. :-) I sensommarsolens sken. 

Hoppfullheter
❤️