Synen och hösten

publicerat i Allmänt;

Maken har länge tyckt att han börjat se sämre. Han bokade tid för synundersökning för oss båda. Jag hängde med, inte för att jag tycker att min syn försämrats utan för att det gått så många år sedan sist.Man kan säga att jag var med för "syns skull"... Och så var jag med som smakråd. Det är ju så svårt det där med att hitta "rätt" bågar.
Vad blev resultatet? Jo, JAG behövde nya glasögon. Min make fick agera smakråd. Själv hade han ingen synförändring. Han funderar nu på att börja använda sina glasögon lite mer som glasögon och inte ha dem så mycket, uppkörda i pannan... Det är ju bra om man hittar var "felet" sitter...


Nu börjar hösten bli så där septembervacker!

Ur "Majas Alfabet":
"Inte vet jag om det kan vara sant
men så här sa i alla fall en tant:
Det blir extra kallt när vintern är här
om Rönnen har ovanligt rikligt med bär!
Då är det säkrast med dubbla luvor
om man vill slippa midvintersnuvor."
Lena Anderson

Men jag tycker inte att jag sett att Rönnarna har ovanligt mycket med bär, denna höst...


De söta höstastrarna blommar nu ute vid vårt torp

Vi åkte en sväng till torpet, efter jobbet idag. Det behövdes tittas till. Det har ju regnat en hel del på senaste tiden. Men där var, tack och lov, allt som vanligt. Detta "välsignade" torp!
Det blåser en kraftig, ljum vind och det är riktigt varmt ute. I lördags hade vi "sommar" här. Varmt och soligt. Maken och jag tog en promenad till centrum. Det var "Bondens Marknad" på Rådhustorget. Åh, så mycket gott! Vi köpte gott, mörkt bröd, pepparlax och romröra. Det blev vår lunch den dagen. Himmelskt gott, kan jag lova!

Ni som följt min blogg kanske undrar hur det blev med mitt "lavendeloljeförsök". Jo då, i söndags silade jag upp oljan på två små burkar. Doftade både lavendel och olivolja, tyckte jag  Men både lavendel och olivolja passar ju till fotbad. Det får nog bli en julklapp till...ja, mamma kanske...


Visst är de fantastiska dessa äpplen! Vackert, knallröda och supergoda!
Fick dem av en kär vän. Mums!

"Ett äpple om dagen
håller doktorn borta från magen."

Till sist: "Man kan få inspiration av allting - får man inte det, har man inte tittat efter ordentligt."
Paul Smith, engelsk designer och modegigant

Ett litet tillägg, till er som undrat: Jo, jag fortsätter blogga. Det är så många som önskat det. Tack för all uppmuntran!

Kommentera inlägget här :