Mörker och ljus

publicerat i Allmänt;
Morgon
Dagen efter...
Himlen är grå, det stämmer bra ihop med min sinnesstämning.

En trött statsminister avgick. En ny kom, en som knappt vågade vara glad. 

Grafiken visar en röd grupp och en blå grupp och i mitten en gul (!) grupp. Men hallå, gul? De är ju bruna! Grafiken visar mandaten och man behöver inte vara någon Einstein för att se att detta blir problematiskt, mycket problematiskt...

Plötsligt hittar några solstrålar in genom rullgardinen. Som ville de upplysa mig om det positiva: 87% valde att rösta på öppenhet, allas lika värde och solidaritet! 
Kampen för det goda samhället fortsätter! Vi är många, många som inte låter vårt missnöje drabba oskyldiga.

Hipp hurra för de 87%!!!

Efter lunch:
Nu skiner solen och värmer. Jag sitter ute och skriver. Är inte lika upprörd och ledsen längre. För som alltid när jag är nere överraskar mig naturen med något som får mig att le...När vi efter promenaden återkom till gården får jag plötsligt se "något" högt, gult och majestätiskt som står på andra sidan diket och sträcker sig upp mot himlen. En stor, "vild"och vacker Solros!!!
Där står den bland ris och sly och lyser och påminner mig om att det finns så mycket vackert, kärleksfullt och magiskt i tillvaron :-)


Jag har inte Solögas bok om Växternas språk men jag hittade detta när jag googlade:
"Solöga: Solros - Fred och Kärlek skapar  Skönhet"

Valet och känslorna kring det får ge vika idag för känslan av svår sorg som kommit mig nära de senaste dagarna. När två av mina finaste och käraste vänner och deras anhöriga drabbas av det ofattbara, då finner jag inga ord...
Jag lånar andras:
"En ängel flög förbi. Mot himmelen så fri. Men hon (han)lämnade ett leende på vår jord"
Jill Johnsson
❤️

Jag tänker på er! 

Ljus, kärlek och hopp
❤️

 


Kommentera inlägget här :