Det gör ont att skriva detta

publicerat i Allmänt;

Idag gör det ont att skriva. Men det måste ut, känner jag...

Det finns inget som gör så ont i mig som när en människa som stått mig nära helt gått över till den mörka sidan. Sympatiserar med rasister och nazister.
Kan inte sluta fundera på hur, när och varför detta kunde ske. Men har inget svar. Man kan skylla på allt möjligt som rädsla, förvirring och okunskap...men nej, innerst inne vet jag och det gör så ont: oförmåga till empati...egoism, helt enkelt.
Alla gör vi våra val. Och vi får ta konsekvenserna av våra val. Tyvärr tvingas vi ibland att ta konsekvenserna av andras val...om tillräckligt många väljer den mörka sidan drabbas vi alla av konsekvenserna...
Jag blir så förbannad samtidigt som det gör så ont...

Läste idag vad förintelseöverlevaren Emerich Roth skriver i Expressen om sin rädsla för vad som kommer att hända om SD växer. Här är en man som vet vad han pratar om. Jag önskar att alla läste vad han skriver men så är det ju tyvärr inte...

Man kan inte förändra en annan människa. Finns inte empatin där så finns den inte. Men jag trodde att jag sått ett frö av kärlek hos den människa som stått mig nära under många år. När denna människa gjorde mig personligt mycket illa, bröt jag kontakten men likväl så poppar hen upp då och då och jag hoppas på något som aldrig kommer att ske...Vissa saker lär man sig aldrig...I alla fall inte jag. Jag kan förlåta det hen gjorde mig men jag accepterar inte det mörka hen valt.


Medan jag skriver detta faller snön och lägger sig som ett vitt täcke på tak och mark.
Blöt snö men ändå...

Tycker nog allt att vintern kom lite för tidigt i år ;-)

Precis! Väder blir det alltid, men vilket väder bestämmer jag inte över. ;-) Inte heller andra människors val men sörja har jag rätt att göra och säga ifrån har jag också rätt att göra. Säga ifrån har jag gjort. Sorgen ligger kvar.

I mörkret får vi sprida ljus. Ljus och Kärlek.
❤️

Kommentera inlägget här :