Präktigt värre ;-)

publicerat i Allmänt;

Tänk, om en vecka är det första advent! Jag tycker om Adventstiden. Den är mer "lagom" än julen, inte så tomteröd ;-) mer vit. Den innehåller förväntan. Visst, jag vet, för många är det en stressig tid inför jul. Alla förberedelser. Själv har jag valt bort den mesta stressen. Vi har minskat ner ordentligt på julbordet, man orkar ändå inte äta så mycket. Och vi köper det mesta färdigt. När ungarna var små var det kul att baka men nu känns det lika bra att köpa. Har minskat ner på julpyntet också och städningen...gud, vad jag städade förr! Varenda skåp och låda och varje vrå...även om jag gillade att fixa och putsa och pynta så höll det nästan på att ta knäcken på mig! Nu är jag gammal och vis och mår bra av stillhet och gemenskap istället ;-) Nåväl, det där lät ju präktigt värre! Ha ha :-)) Men jag förstår dem som gillar att baka, pynta och julstöka. Men de som klagar på stressen borde ta sig en tankeställare: varför väljer jag att stressa? Varifrån kommer kraven? ( Tilläggas bör att min sjukdom gjorde att jag måste tänka om)

Julklappar köper jag på nätet. Slipper köa i butikerna. Visst, det kan bli kö på paketutlämningen också...;-) Men...jag köper inte bara på nätet. Nä, butikerna i stan ska ju överleva också och julmarknader är kul att gå på. Folkvimlet, hantverket, julmusiken, glöggdoften :-)
Mest blir det julklappar till barnbarnen förstås :-)

Nej, nu blev det för "juligt" här ;-)
En sak i taget. För ett år sedan var vi på ett stort bröllop första adventshelgen. Äldste sonens <3

Och så är det det där med ljusslingorna...den eviga följetongen här på min blogg...hi hi...Fick en fråga från en vän på Fb idag om vi hittat ljusslingorna i år...hi hi...ja, faktum är att i år har vi hittat fler ljusslingor än vad vi har behov av! ;-)) "Hur kunde det bli så?" :-) Ni som läst min blogg tidigare har svaret på det...ni andra får gissa ;-)

Har läst så mycket flummigt och så mycket dumt på nätet idag, blir alldeles "matt"...Men jag har läst mycket fint och medmänskligt också, tack och lov. :-) Leve ljuset, förnuftet, kärleken!

Eller hur? ;-)

För övrigt så meddelar mig maken om sk "träffar" från DNA-provet, lite då och då. Det är han som har kontroll på detta. Hittar nya släktingar och har även haft kontakt med några. Spännande! :-)

Må solen på oss skina under kommande vecka. I alla fall lite då och då :-)
❤️

Kommentera inlägget här :