Guldglans

publicerat i Allmänt;

Efter "personalmöte" (trendigt ord i dessa dagar) tar make, jag och hunden en promenad. Först längs vägen, en sväng ner till sjön där vågorna slår mot stranden idag och sen in i skogen. Vi går tysta. Det är det bästa med promenader. Man kan prata, diskutera, planera eller samtala om man vill och man kan vara tyst. Lyssna på skogens sus. Eller vandra i sina egna tankar. Promenader är bra för både kropp och själ.
Och det är ju så vackert i naturen nu. Hösten har målat med guldglans! ;-)

Sådana här ljuvliga höstdagar tänker jag alltid: "Njut nu! Njut av färgprakten innan löven faller av och trädstammarna står kala och vädret blir grått. Vilket också har sin skönhet, men det tar vi då ;-)"

Mina älskade medvandrare <3

En glad nyhet dök upp idag: Nu är EU-länderna överens om att formellt godkänna fjolårets stora klimatavtal i Paris. Tidigare har bl a USA och Kina skrivit på. Dagens JA i Bryssel innebär att avtalet kan träda i kraft tidigare än väntat! Tjoho! :-)

Fredag igen. Helg igen. Den här veckan flög iväg, känner jag. ;-)
I morgon kliver vi in i oktober månad. Det blir nog bra det också. Sol, sol, sol på prognoshimlen! ;-)
Lägre temperaturer men ändå...Idag ställde vi in pelargonerna i gamla husets kök. De brukar trivas där under vinterhalvåret.

Till sist. En påminnelse:

❤️

Människor

publicerat i Allmänt;

Och så blev det höst på riktigt :-) Med dimmig morgon, lite regn som smattrar mot rutan, löv som virvlar i den starka vinden. Och sol på eftermiddagen. Ännu ganska varmt. :-)

Dags att ta in utemöblerna. Vi tar några i taget. Måste ju ordna plats ;-) Visst vi har en bod till nu men där står ju "maskinerna" :-) Men allt går om man vill, heter det ju ;-)

Jag läser att Shimon Peres lämnat jordelivet. Det påminner mig om en tid då det fanns ett hopp om fred mellan Israel och Palestina...

Alla dessa världens oroshärdar...Läser också ett reportage från Irak. Om människor som flyr IS. Barn som vandrar flera dagar utan skor i den heta sandöknen. För att nå redan överfulla flyktingläger... Det är fruktansvärd läsning. Men jag läser ändå. För att jag vill. Och för att jag är rädd för att bli hård, kall eller blasé. Rädd för att inte längre se dessa människor som just Människor...

Som sagt, på eftermiddagen kom solen fram och lyste upp tillvaron. Solljus på blöta löv är vackert det. Ser du Talgoxen vid fågelmataren? Han hade ett och annat att "säga" , tydligt irriterad på att jag stod så nära "matbordet" ;-)

Nu börjar det så smått att mörkna. Jag kryper upp i soffan och lyssnar på vinden som dånar därute. Hunden sover hopkrupen vid mina fötter. Min tacksamhet är stor över att vara så välsignad att jag får bo i detta land. Ett land som människor inte behöver fly ifrån.

Ljus och Kärlek
❤️

En befriande känsla

publicerat i Allmänt;

Och så fick sorgen ett namn. Ledsamheten som jag känt ett tag, utan att förstå varför. Tårarna som rann, de skulle bara ut. Troligen gammal sorg som kom upp på nytt när den nya sorgen slog till. Den kom så chockartat.

Du var min ängel en dag när jag behövde dig som allra mest. I en akut situation. Det är jag dig evigt tacksam för. Vila i frid. Det känns tomt nu.

Det är en sån härlig befriande känsla när man lämnat ifrån sig, skänkt bort, alla dessa kläder och grejer som man inte behöver ha. Igår lämnade vi in flera kartonger till Erikshjälpen, second hand och idag lämnade vi in ytterligare kartonger till ett flyktingboende. Må det bli till glädje och nytta!
Tiden man lägger ner på att rensa ur bland kläder och grejer får sin belöning i den befriande känslan efteråt. :-) Tycker jag. Känner jag.

En härlig känsla var det också att vara på yogan igen. Fokusera. Hitta balansen. Sträcka ut. Slappna av. Rekommenderas! :-)

Nu ska jag ringa min mamma och höra hur hon mår.

Ljus och Kärlek
❤️

Lånar andras ord

publicerat i Allmänt;

Nej, idag vill inte orden och tankarna formulera sig till meningar för ett vettigt och positivt inlägg här på bloggen. Återkommer i morgon :-) Hoppas att Du också gör det! <3

Lånar andras ord. En av mina favoritsånger. Älskar att lyssna på Monika Zetterlunds inspelning. Text: Mikael Wiehe.

En enda sak är säker

och det är livets gång;

att allting vänder åter,

att allting börjar om.

Och fastän våra röster 
ska mattas och förstummas,

ska nya röster sjunga,

ska nya röster sjunga.


När vi har blivit gamla

och vårt hår har blivit grått,

när livet börjar mörkna

och dagarna har gått,

när våra kroppar kroknar

och våra steg blir tunga,

ska nya röster sjunga,

ska nya röster sjunga.


Sångerna om frihet,

om rättvisa och fred,

sångerna om folket,

som aldrig kan slås ner,

sångerna om kärlek,

som aldrig kan förstummas,

ska nya röster sjunga,

ska nya röster sjunga.


Och du och jag ska sitta

vid fönstret i vårt hus

och ta varandras händer

i vårens klara ljus.

Och utanför på gatan,

där vindarna är ljumma,

ska nya röster sjunga,

ska nya röster sjunga.

Sångerna om frihet...


Så segrar inte döden,

fast åren har sin gång.

Så stannar inte tiden.

Den börjar bara om.

För sångerna om livet,

som aldrig kan förstummas,

ska nya röster sjunga,

ska nya röster sjunga.

Ja, sångerna om livet,

som aldrig kan förstummas,

ska nya röster sjunga,

ska nya röster sjunga
❤️

Pax et Bonum
❤️

Tack yogan!

publicerat i Allmänt;

Jag tror att jag beskrivit förut hur jobbigt det är att ta sig ur sängen på morgonen när man fibromyalgi. Hur som helst, när spänningarna i kroppen gör mig stel och värken plågar mig, gör jag ibland yoga. Det kan verka simpelt men jag gör bara en position. "Palmen". Den tränar mitt fokus, min balans och jag får sträcka ut. Den tar inte bort värken men den ger mig energi. Tack yogan!
Jag rekommenderar den (palmen) inte till andra med värk. Den passar och funkar för mig men det är ju inte säkert att den är rätt för andra. Vi får alla prova oss fram :-) Våra kroppar är olika, vår smärta är olika. Lyssna på kroppen. Yoga är bra för alla, förresten! <3

"Yogabilderna" har jag hittat på Facebook, Yoga Inspiration. :-)

Det surrar omkring mig idag. ;-) Humlesurr. Kärleksörten blommar för fullt och i den trivs humlorna. :-) Men när jag kommer mig för att plåta, ja, då är humlorna inte där...förstås...;-)

Måndagskvällar är TV-kvällar för min del. Finns så mycket bra att se. T ex "Vem tror du att du är?" I kväll med Stefan Holm. Ska bli intressant att se vad han har för öden och personer i sin släkt. :-)

Själv har jag inte tidigare intresserat mig så mycket för min släkthistoria. Jag har fått mycket "gratis" via min makes släktforskning. Han forskar på både min och hans släkt. Och nu också börjat forskning via DNA. Nyligen så "topsade" både jag och yngste sonen oss också. Ska bli spännande att få se resultatet av det...;-) Att kanske få lite information om hur mina "släktingar" vandrat, vilka vägar de tagit för att jag i nutid ska befinna mig just här...

Den här bilden har jag lagt upp förut men den får gå i repris för den är så vacker och orden är så kloka.

Var rädd om din kropp. Var rädd om din själ.
NAMASTE
❤️

Återupptäcka

publicerat i Allmänt;

Har åkt längs vackra vägar idag. Bekanta vägar men nu var det längesedan sist. Ibland är det bra att "återupptäcka". Tog vägen via vackra Ockelbo till Gysinge. Via Högbo, Sandviken, Årsunda, Österfärnebo...Förbi Medskogssjön, där vi förr brukade åka och bada när killarna var små. En sjö med fin botten och skönt vatten och med vacker natur runtom. Vägen längs med Storsjön klassas som en av Sveriges vackraste. Det är lätt att förstå varför. Inga bilder att visa, ni får upptäcka själva om ni inte redan gjort det ;-))

Gysinge bruk. Vi åkte dit för två saker. Höstmarknad och ärende i butiken i Gysinge Centrum för Byggnadsvård. Mycket folk. Skönt, varmt väder. Köpte fisk, potatis, morötter och mjukt tunnbröd. :-) Och i butiken hittade vi vad vi sökte, fönstertejp och vadd. Och gammaldags chokladkola som inte är så bra för tänderna men himmelskt goda ;-) Centrumet är ett så mysigt ställe att vandra i och i butiken finns så mycket fint. Gammaldags tapeter, beslag, nycklar, hyllor, färg, gamla fönster och dörrar, skyltar...Man får tips om hur man behandlar gamla golv mm mm. Ett ställe för kunskap och inspiration. "Gofika" har de också. ;-)

Vi tog samma väg tillbaka hem, trots att det finns en snabbare väg ;-)

Ibland läser man något som får en att verkligen häpna. Som berättelsen om tjejerna som varit kompisar sen 14-årsåldern. Och som föder varsin dotter på samma förlossningsavdelning, samma dag, på minuten exakt samma tid!!! Lite magi över detta, eller hur? :-)

Alldeles speciell är också berättelsen om makarna Katie och Dalton Prager. De träffades via nätet, blev kära och gifte sig. Båda hade Cystisk Fibros. Nu har de båda dött med 5 dagars mellanrum... Katie sa att de åtta åren med Dalton var, trots sjukdomen, de lyckligaste åren i hennes liv <3

Ljus och Kärlek
❤️

Höstlöv och plumpar ;-)

publicerat i Allmänt;

Höst. Lördag. Höstlördag. Sovmorgon. Långpromenad. Solglimtar. Spegelblankt. Löv. Löv. Löv. Höstprakt. Höstluft. Skönt. :-)

Löven får mig att minnas. Uppsala, slutet av 70-talet. Jag och min vän hade bestämt oss för att göra tygtryck. Speciell färg och indiskt bomullstyg (som var "inne" då) inhandlades, för här skulle målas dukar! ;-) Ut och plocka vackra höstlöv. Vi var mycket för att "pyssla" min vän och jag. Nu kanske man skulle kalla det för "skapande verksamhet" men vi sa "pyssla". Så satte vi igång och målade löv och tryckte...och det gick skapligt...ända tills vi försökte med björklöv...det såg inte ut som ett löv på tyget, det såg ut som en gul "plump"! Vi skrattade så vi vred oss...inga ledsamheter här inte! :-))
Vi insåg ganska snart att det bara funkade med löv med tydliga nerver. Men kul hade vi! Flera år efteråt behövde vi bara säga "höstlöv" för att börja garva. Ingen annan förstod, för "dukarna" gömde vi för omvärlden. ;-) Jag skrattar för mig själv där jag går på vägen och beundrar löven. Och du min vän, som inte längre vandrar här på jorden, jag hör ditt härliga skratt inom mig <3

Roliga mönster i "förruttnelsen". Jag ser ett hjärta bl a.
Favoritlövet: Lönn

Jo, jag såg och hörde "Bossen" hos Skavlan igår. Vilken man! Intressant att höra det han hade att berätta om sin barndom och om sina depressioner. Och om "the American dream" och verkligheten.

Och Brynäs vann mot mästarna. Ikväll möts de igen...i Göteborg.

Nu hoppas jag att din lördag är precis så som du vill ha den! Jag är glad att min förkylning börjar släppa taget :-)

Vad ger dig glädje idag?
❤️

Starten och Verkligheten

publicerat i Allmänt;

Ett "hjärtformat" äpple ;-)

Hemma i stan över dan. En hel del jobb men också "ihopsamling" och packning av kläder som ska till ett flyktingboende. Min syster jobbar som volontär där och vet alltså hur verkligheten ser ut. Jag tror på det hon ser med sina egna ögon och hör med sina egna öron om hur flyktingarna har det. Istället för att lyssna på dem som "tror" sig veta eller lyssna på lögner och fördomar t ex. Så fruktansvärt trött på att försvara och förklara. Heja alla volontärer, ni är fantastiska!!!

Idag är starten för SHL. Yngste sonen och maken är parkerade på Gavlerinken. Hunden har intagit vänteläge vid ytterdörren. Och jag? Hockeyänkan föredrar att glo på TV. Herregud! Bruce Springsteen är ju hos Skavlan ikväll!!! :-) Men hur som helst:,Heja Brynäs!!!

Önskar dig en fin helg!
Var rädd om Dig!
Du är Värdefull!
❤️

En bro till våren

publicerat i Allmänt;

Nej, hösten är inte att dö
I hösten vilar ett frö
Som sover under snö
För att vakna vid tö

Ett frö som blir en knopp
En knopp av hopp
Som sticker opp
Värmd av solskensdopp

Till våren går en bro
Av tillit och tro
Att fröet kan gro
I lugn och ro

Jag skrev och publicerade den här "dikten" för ett år sedan. Visserligen en oktoberdag men jag tycker att den passar så bra idag eftersom det är Höstdagjämning. Hög luft och tidvis sol. Björkens gula blad singlar sakta ner och lägger sig som en gul matta på marken.

Det skimrar i guld :-)

Förkylningen sitter i. Tålamod, tålamod! ;-) Kroppen får vila. Men själen...försöker hitta tillbaka till den där härliga känslan av ro och av att bitar fallit på plats, som jag fick på Gotland. Den finns naturligtvis kvar men ibland är det svårt att ha kontakt med den.

Ibland tappar ord sin innebörd för att de hanteras ovarsamt. Jag märker det när jag läser de sk kvällstidningarnas rubriker. Under "Extra" i svart och vitt, kommer det senaste, viktiga upp. Ord som "bomb", "sorg", "chock"...det kan gälla ett terrordåd någonstans i världen...men...det kan också gälla en skilsmässa mellan ett känt filmstjärnepar...
Självklart kan en skilsmässa vara en sorg och en katastrof för de inblandade men det kan också vara något nödvändigt. Det senare kan inte ett terrordåd vara...

Tror att vi behöver vara mer rädda om orden. Det håller nog inte massmedia med mig om ;-)

Myntan blommar så vackert.

Nu ska jag gå ut en kort sväng och se om jag kan ta några Lavendelsticklingar. Jag går ju på Örtkurs! :-)

Ljus och Kärlek
❤️

Hopp om fred

publicerat i Allmänt;

Upp som en sol, ner som en pannkaka...
Gårdagens power släcks under nattens hostattacker och jag vaknar efter en kort tids sömn med feberkänsla och en hals som värker. Yogan! Nej...
Efter tappra försök att vara uppe, frukost och "egenpepp" inser jag att det blir inte bättre. Kryper ner under täcket igen, först bara en tredjedel av täcket eftersom hunden parkerat sig på resten...;-)
Försöker stänga av alla "varför" och somna om...

Det är visst Internationella Fredsdagen idag...Fred! Fred? Det känns som ett så diffust ord nu för tiden. Hur ska vi få fred på moder Jord när vi bygger murar? När vi stänger ute "de andra" och stänger inne oss själva? När hat och hot blir vardag? Lögner och fördomar bejakas?
Jag har självklart inget svar på detta, troligen inte du heller. Men drömma och hoppas kan man alltid göra. För ett vet vi: freden börjar inom oss själva.
Vi har alla ett ansvar...
Och handen på hjärtat, nog kan vi väl alla bidra på något sätt till freden? Om än i det lilla...inte döma så lätt, ta reda på fakta, lyssna på varandra, sprida kärlek och empati...
Du tycker kanske att jag "predikar" nu, att det är lätt för mig att bara skriva och inte "göra"...det får du tycka. Mitt skrivande är också ett sätt för mig att rannsaka mig själv...Vad gör jag? Vad vill jag? Osv..:-) Min blogg kom till för att sprida glädje, kärlek, hopp, som sen förhoppningsvis kan spridas som ringar på vattnet. ;-) Det kanske också kan leda till "fredliga" tankar. I alla fall eftertanke. För vi kan påverka freden genom att rösta på bra, modiga och kloka ledare. Men vi kan inte förvänta oss att de ska lösa alla problem. Vi måste hjälpas åt. Freden börjar med oss.

Tycker att de är så fina de små Höstastrarna. I sin lila färg. Lila är bland annat hoppets färg. :-)

I kväll ska jag meditera. Ingen yoga idag, men meditation blir det.

Frid och allt gott!
❤️

Ask, brons och guld

publicerat i Allmänt;

Askens blad är så vackra. Dessa ännu gröna. Jag har bara sett två Askar här och de båda växer bredvid varandra.

Läser att Asken är sist av alla lövträd att slå ut sina blad, inte förrän i juni. Men den är först med att fälla sina blad, i slutet av september. Den är vanlig som vårdträd på våra gårdar. I den nordiska gudasagan kan man läsa om en jätteask, världsträdet Yggdrasil, i vars krona man trodde att gudar och jättar bodde.

Vi tog en riktigt lång "långpromenad" idag. Längs vägar vi inte gått på väldigt länge. En skön höstdag idag också om än mer mulen. Längs vägkanten växte täta ormbunkar. De flesta har skiftat färg. Från grönt till brunt. Men jag föredrar att se skiftningarna i brons och lite guld. :-)

Brons och guld! :-)

Läser om några hjältar. Ett gäng tonårstjejer som ingrep när de såg en man som misshandlade en kvinna. De vuxna runt omkring gjorde ingenting, men tjejerna hade civilkurage nog att ingripa. Polisen är tacksam. :-)

Läser också om Löfvens besök i USA. Han och Obama är med och arrangerar ett möte om den globala flyktingkrisen. Jag oroar mig alltmer för presidentvalet...och jag kommer sakna Barack Obama och hans fru Michelle! Vilka karismatiska och kloka människor! Hur blir världen efter Obama?

"Ju trognare du lyssnar inåt, desto bättre skall du höra vad som ljuder omkring dig. Och blott den som hör kan tala."
Kloka ord av Dag Hammarskjöld

Frid och allt gott!
❤️

Sårbarhet och Höstprakt

publicerat i Allmänt;

Ett ord
...som jag gillar är: Sårbar...det klingar så mänskligt...ändå försöker vi, nästan alla, att dölja vår sårbarhet. Som om det vore att avslöja en svaghet...Men att vara sårbar är ju en styrka! Att ha kontakt med sin egen sårbarhet är en styrka. Om jag är sårbar så kan jag förstå andra människors sårbarhet. Då kan jag undvika att säga ord som: "du är så lättkränkt", "var inte så överkänslig", "äsch, jag skämtade ju bara", "ta inte åt dig", "lite får du allt tåla"osv...Det är så onödigt att såra andra! Säg något positivt istället! Man får garanterat ett leende tillbaka även från den mest surmulne. ;-)
Vi är alla sårbara, vi har bara olika behov av att dölja eller visa det. Om vi inte är sårbara...vad är vi då? Robotar?

Det var dagens filosofiska funderingar från min vrå av världen ;-)

Vår långpromenad idag tog oss till Ockelbo. Eller ja, inte själva samhället, men i skogen passerade vi gränsen till Ockelbo :-)

Och där står den bland de gröna barrträden och glöder i sin höstprakt! :-)
Höstprakt
Alla dessa fantastiska färger som uppstår när naturen målar med höstpenseln.
Mjukt bäddar mossan

Skogen som vi vandrade i i dag har inte samma "Trollskogskaraktär" som den vi vandrade i i fredags. Men det finns fantasifulla rotvältor här också. Det var maken som först såg "elefanten" ;-)

Ser du den "trumpetande elefanten"???;-)

Ljus och Kärlek
❤️

Som en varm filt av trygghet

publicerat i Allmänt;

Jag skrek...jag vet att jag skrek..när maken plötsligt bromsade in och en stor älg kom från höger sida och sprang över vägen. Rakt framför bilen...
En av mina första tankar var "änglavakt"...vi hade änglavakt! Både vi och älgen.

Maken hade ett ögonblick innan tänkt: "hon är upptagen med sin mobil, om något händer måste jag skrika till henne att hålla i sig"...föraning?

Aldrig mer kommer jag att vara upptagen med mobilen längs den vägen...jag vet ju...det finns så mycket älg i denna skog...vi har så många gånger sett älg vid vägkanten där...speciellt vid skymningen...

Jag hade, som alltid, bett om änglavakt under denna resa...och de lyssnade och beskyddade...

När chocken släpper och alla "om inte" släpper, finns tacksamheten där, som en varm filt av trygghet att vira kring kroppen. Vi lever och älgen lever.

Så vackert vid Dalälven :-)

Det blev ingen "bara-vila-dag" idag. Men det blev en fin, solig dag med fina möten och glädje. Vi "flaxade" omkring idag med, som maken uttryckte det. Först lite shopping i stan (bara nödvändig ;-) och sen jobb. Träffade kär vän med mysig hund. Hundmötet gick bra. Vår gamla hund konstaterade ganska snabbt att den unga "bushunden" var ju en trevlig typ men nog ganska "jobbig" ;-) "Dagens ungdom"...suck ;-)

Därefter åkte vi ner till norduppland, Mehedeby och min "själasyster" Cecilia. Det var öppet hus i hennes butik och jag passade på att hämta mina "varor" som jag köpt. Förra gången jag var där föll jag direkt för en alldeles speciell "sten". När jag kom hem släppte inte tanken på den. Så nu är den min <3 Det är en Labradorit. Labradorit är en kalcium-natriumfältspat. Min är halvpolerad. Jag kallar min för Madonnan. Jag tror att ni förstår varför :-)

Här i polerade sidan. Faktum är hon ser ut som en Madonna även på den opolerade baksidan. <3

Som hade hon fångat alla regnbågens färger :-)

Jag köpte ännu en vacker "sak" som jag bara har ena halvan av :-) En "vänskapssten" eller "kärlekssten". Den går att dela på i mitten och därinne finns så otroligt vacker kristall. Cecilia har den andra delen <3
Svårt att ta ett kort som ger den rättvisa...men...

Intresserad av stenar och kristaller? Hos Rosenmåne Healing och Art i Mehedeby finns mycket vackert! Googla! Finns även på Fb. <3

Det har dragit igång nu...hockeyn..snart är jag "hockeyänka" igen och hunden kommer att "inta vänteläge" ;-)) igen...det blir nog bra det :-) Heja Brynäs, säger jag och Heja Sverige ikväll! Maken kommer att titta på TV:n, jag kommer nog att måla. Har införskaffat en stor tub vit akrylfärg idag. Vitt tar snabbt slut, den är så användbar. :-)

Jag har börjat en ny spännande kurs på nätet. Om örter...:-) Jag är intresserad men kan idag absolut ingenting. :-)

Önskar Dig all kraft Du behöver inför kommande veckas alla möjligheter, vedermödor och glädjeämnen.
❤️

Kalas och fullmåne

publicerat i Allmänt;

Fredag kväll:
Det går inte att få riktigt mörkt i rummet. Fullmånens starka vita sken lyser upp.
Det känns tryggt på något sätt med den där månen.
Jag gick ut och trummade ikväll. Först såg jag inte månen men när jag trummat en stund dök den upp bakom trädtopparna. Jag lät månljuset lysa upp trumman. Försökte fota, det gick sådär.

Jag trummade för freden, empatin och kärleken i världen. För mina vänner och mina släktingar. Och för en del personliga saker. Jag vet att några av er tycker att jag är "flummig" medan andra förstår mig mycket väl. ;-)

Månskenet lyser genom trumman :-)

Lördag: nu på hemväg från Haninge och kalas för barnbarn och bonusbarnbarn. Tre respektive sju år. :-) Mysigt! :-) Och gott :-) Och en treåring som bubblade och skrek av glädje för varje paket hon öppnade. Sån där härlig oförställd glädje som bara barn kan visa ;-)

"Prinsesskrona på tårtan förstås" ;-)

Vår hund fick som vanligt stanna i bilen men den här mer skötsamma sötnosen fick följa med in i hallen. ;-)

Sååå fin!

Även gamla träd bär frukt ibland. Vårt gamla äppelträd t ex. Några äpplen hade fåglarna hackat på, resten plockade vi ner. Ingen jätteskörd, men ändå till glädje :-)

I morgon tror jag att jag tar en sån här dag:

Fast man vet aldrig...kanske hittar jag på "något" ;-)

Ha en fin kväll! Och en härlig söndag. Vad du än gör eller inte gör, så glöm aldrig att Du är Värdefull för att Du är Du!
❤️

Följ med till Trollskogen ;-)

publicerat i Allmänt;

Vi tar en extra tur under långpromenaden. Till vägen som går genom "Trollskogen". Vi kallar den det för att den påminner om sagobildernas trollskog med mossiga stubbar, stora stenbumlingar, både krokiga och höga, raka tallar, rötter och rotvältor. Spännande och fantasieggande. Magisk. Vacker. Som min barndoms skog. Som i John Bauers böcker. ;-)

Tänk om träd kunde berätta...
Det växer och lever mycket på mossig sten och stubbe :-)
Hösten är så vacker
Här går det inte så fort...
Det här vackra plockade jag med mig hem <3

Är så tacksam över denna fina höstdag. Även om det fortfarande är ovanligt varmt så klär sig nu naturen allt mer i ljuvliga höstfärger:-)

Att promenera i skogen är rogivande tycker jag. Att komma bort en stund från världens stim och oro. Bara vara. Se, lyssna, känna, smaka, lukta, stanna upp...
Alla har vi väl våra platser att koppla av, från och till på. Skog, sjö och hav, är mina. Och jag är lycklig nog att ha tillgång till detta. :-) Tacksam.

Så blev det fredag igen.

Det låter lite tragiskt det där...men det visar väl på svårigheten att leva Nu och Här...Kanske kan man hitta små saker att förgylla vardagen med, mysa och njuta av det hösten ger och hitta lyckan i det som Är? Lättare sagt och gjort, jag vet. Jag tränar på det ;-) Tacksamhet är min väg att gå. Kan låta flummigt, men är ganska härligt faktiskt. ;-)

Svårt att sova? Oro? Kan det vara fullmånen tro? Jag hoppas få se den i natt. Och njuta av den, även om sömnen är dålig. ;-)

Ljus och Kärlek
❤️

Vatten

publicerat i Allmänt;

Idag gör vi tvärtom mot vad vi gjort förut. Vi tar med oss dricksvatten från torpet in till stan. ;-) Här i stan är det en stor vattenläcka. 75000 hushåll måste koka vattnet innan det är drickbart, kan användas till matlagning eller tandborstning.
I torpet har vi egen brunn. Innan vi gjorde vattenprover och innan vi hade den rening vi har nu, tog vi med oss dricksvatten. Men idag blev det som sagt tvärtom.

Tänk vad beroende vi är av rent vatten. Vi här i vårt land tar ju för givet att vatten alltid kommer när vi vrider på kranen. Det är först när vattnet stängs av eller är smutsigt som vi inser behovet. Vatten är livsnödvändigt.

Passade på att fota mina fina små kakelplattor som jag köpte i Österbybruk i somras. Tycker att de är så vackra. Tror att de kommer att passa bäst i lägenheten i stan.

I förmiddags kom så äldste sonen och hämtade hem sin dotter. 10 roliga och intensiva dagar har vi haft tillsammans. Det blev så tyst och tomt efter henne. Nu plockar vi ihop leksaker både ute och inne. "Spåren av ett barnbarn" :-) Och på lördag träffas vi igen! På födelsedagskalas!

Stämmer in på mig i alla fall :-)

I morgon är det dags igen: Fullmåne! Så här såg det ut sent i går kväll:

Sov gott!
Änglar vakar över Dig
❤️

Under fredstid

publicerat i Allmänt;

När jag var liten pratades det en hel del om risken för krig. Flera vackra naturområden på Gotland och Fårö var militärt område. Själv var jag mest rädd för att Visby med ringmuren skulle bombas och bli helt förstört. Jag tyckte att det var det finaste som fanns och så var det ju så gammalt ;-) Under en lång fredstid har man nu kunnat besöka de förut militära områdena. Men nu är det orostider igen och från och med idag finns det ett permanent försvar på Gotland...Det känns sorgligt att det ska behövas...

Sista heldagen med barnbarnet. Vi är alla lite trötta nu. Så vi tog en lång "slöarmorgon" ;-)

Sen bar jag ner den gamla gunghästen som stått på vinden ett tag. Då var det slut på slöandet! ;-)

Hoppla!

Vi har märkt att vår hund, Pavvo, verkar ha fått sämre hörsel. Ja, jag vet, att vi tyckt det tidigare också, eller rättare sagt, vi har tyckt att han "inte hör alls"...som vid inkallning t ex...;-) Men det är ju naturlig "selektiv" hörsel ;-) Han hör när han vill s a s. ;-) Men under sommaren har vi märkt en förändring. Han är inte döv, men hans hörsel är nedsatt. Vet inte om det gäller båda öronen. Men det oroar oss inte så mycket. Vår förra hund blev döv när hon blev äldre, men hade ett bra liv ändå. Det var bara vi som tyckte att det var jobbigt ibland. Hundar har ett fantastiskt luktsinne som kompenserar, tror jag. Hoppas jag.

Vår fina Pavvo. Konstnär: Erik Hedin
Kicki x 2 har blivit ersatta idag av denna "bebis". Man ska alltid ha säkerhetsbälte på sig när man åker bil!

Ja, så är det nog! Tänker på det när jag sliter blicken från "eländesrubrikerna" och tittar på mitt kära barnbarn som skuttar och skrattar. Vi har skrattat mycket tillsammans denna gång. Och ja, ett och annat skutt av mig har det väl blivit också. ;-))

Ännu blommar ringblommorna <3

Ljus, kärlek och hopp!
❤️

Spindel, kotia och vila

publicerat i Allmänt;

Jag har förändrats på en punkt märker jag. Två gånger har jag tagit ut spindlar från gamla stugan. Ut i friheten. Jag som så många år levt med spindelfobi. Blotta åsynen fyllde mig med fasa. Fanns det någon i närheten så skrek jag. Vägrade vara i ett rum där det fanns en spindel. Jag har ingen aning om varför jag har denna skräck. Precis som det är med de flesta fobier.. Det var såna här spindlar med väldigt långa ben och mycket liten kropp som jag slängde ut nu. Om det varit svarta spindlar med mycket kropp...så vet jag inte om jag klarat av det...

Imse vimse spindel klättrar upp för trån...;-)

Här är det något annat som klättrar ;-) Humlen klättrar upp i träden!
Lagom varmt väder att ligga ute på gräsmattan i tycker hunden.

Under sommaren har jag låtit "torpet berätta". Det finns lite kvar att berätta och visa som kommer att dyka upp lite då och då. Den här lilla tavlan med "Kotian" fanns här när vi kom hit. (Tror jag) Bakom enkronorssedeln från 1918 fanns ett kort på drottning Victoria och kung Gustav V. Någon verkar dock ha haft något emot kungen för hans ansikte är förstört med en penna...?;-)

Enkronorssedeln var ett nödmynt. Under första världskriget hade Riksbanken svårt att få tag på silver för att prägla mynt. Så man skapade en enkronorssedel. Att den blev kallad "Kotia" var för att den var svår att skilja från tiokronorssedeln och det berättas om en kvinna som sålde sin ko för 500 kr men kom hem med 50 kr i enkronorssedlar. Hon hade blivit lurad, stackarn.

Barnbarnet är mest tillsammans med sin farfar idag. Jag gråter en skvätt då och då över min värk i kroppen och brist på krafter, vilar och är tacksam över makens och barnbarnets förståelse.
"Gå och vila du!", säger maken.
"Gå och vila farmor!", säger barnbarnet.
Tack <3

Frid och allt gott!
❤️

Farmorshjärtat

publicerat i Allmänt;

Det är en nåd att natta barnbarnet och få höra "jag älskar dig" :-)
Det värmer farmorshjärtat <3

När värken är som värst, så som den är nu, är det en nåd att kunna gå en promenad till sjön och tillbaka. Gräset är vått så vi blir blöta om både strumpor och skor.

Det är tyst och stilla vid sjön. Blankt vatten. Izabelle undrar var "ankorna" är. Maken ser dem (änderna) längre ut. Izabelle ropar på dem: "Ankorna! Var är ni?" Men idag kommer de inte simmande emot oss.

På vägen tillbaka plockar vi några vackra ekblad som ramlat ner på marken. Vi sätter dem i en glasburk så kan vi njuta av dem inne en stund. Izabelle kallar dem för sina "bebisblad" för att de är så små. :-)

När hunden och jag blir ensamma några timmar tar vi oss en liten längre promenad. En nåd att orka även detta idag. :-) Solen värmer så skönt. I början blir det promenad i "hundtakt" (eller "Pavvowalk" som jag kallar det efter hundens namn), då han får nosa och göra sina behov. Men när vi vänder hemåt vid "Gubbdagis" bestämmer jag takten, nu blir det "Powerwalk" ;-) "Gubbdagis" är ett älgpass som ligger precis vid en trevägskorsning. Det står inte "Gubbdagis" på skylten, det står "Vuxendagis" men jag har bara sett "gubbar" där. ;-)

Ja, det var en liten enkel rapport från min lilla vrå av världen. Naturligtvis tar jag in vad som händer ute i den stora världen. Och när jag tänker på vårt eget land så märker jag ju hur debatterna är igång om curlingföräldrar och om barns tider på dagis. Och känner att jag är glad att jag inte är ung och småbarnsförälder längre...Hu, så mycket tyckande och krav som dyker upp hela tiden. Och hela tiden verkar föräldrar "göra fel". Som "gammal dagisfröken" vill jag bara säga att: alla människor är individer. Alla vuxna och alla barn. För vissa barn är dagis perfekt, för andra barn passar det inte lika bra. Vi är alla individer. Man kan ju önska att allt vore individanpassat men så fungerar ju inte tillvaron.
Mer personal och mindre grupper på dagis är dock något jag tror på. Och föräldrars rätt att själva fördela föräldraledigheten. De flesta föräldrar gör så gott de kan. Ge dem inte mer dåligt samvete. Vi kämpar alla på i ekorrhjulet...och försöker få livspusslet att gå ihop. Vi får stödja varandra, inte stjälpa varandra.

Vägen hem. Bekant, men man kan ändå inte vara säker på vad som väntar bakom kurvan. Där i ljuset...;-)

Gårdagskvällen bjöd på vacker regnbåge.

Var rädd om Dig!
❤️

Högt upp i himlen

publicerat i Allmänt;

Barn är härliga. Och lite lustiga ibland. Vi går på promenad mot ängen och skogen. Barnbarnet "orkar inte gå", vill bli buren. "Nej", säger farföräldrarna bestämt. Barnet tjurar. Så plötsligt börjar farmor halvspringa och sen börjar farfar springa och hunden fullständigt flyger fram! Och då får barnet fart och springer och springer och springer...skrattar och springer. Gå orkar hon inte, men springa! ;-)) Och hunden verkar ha glömt att han är gammal och troligen börjar bli stel i benen. Farmor tappar andan. Farfar måste vila lite. Men kul har vi, alla fyra!

Och farfar hivar upp Izabelle "högt upp i himlen" ;-)

Idag är media full med bilder från det fruktansvärda som hände i USA för 15 år sedan. Som alltid denna dag går mina tankar till den dröm jag hade den morgonen. (Som jag berättat flera gånger förr) Om de två planen som kraschade i det bostadsområde där jag bodde då...Jag hörde först det ena, sen det andra och mitt emellan sömn och vakenhet förväntade jag mig att höra brandbilssirener...
Drömmen var glömd på eftermiddagen när en kompis till min äldste son ringde och undrade om jag såg på TV...

15 år sedan...och vi vet hur det fortsatt...terrorn...våld föder våld...våldsspiralen...:(

Lika fast olika :-) Och de blommor för fullt.

Nu är vi på hemväg från lunch hos svärmor i Bålsta. Vi åker via Knivsta. Gamla hemtrakter :-)
I Bålsta hände något väldigt roligt för maken och mig. Vi träffade en gammal vän som vi inte sett sen slutet av 70-talet eller möjligen början av 80-talet! En vän som vi har så många roliga minnen med. Bl a en resa med husvagn i norra Norrland. Han var sig lik. Han tyckte också att vi var oss lika..det var snällt sagt. :-)

Nu springer vi till bilen!

Sommaren dröjer sig kvar i blomningen:

Nu är vi proppmätta som alltid när vi varit till svärmor och ätit hennes goda mat. Och rester har vi med i bilen så vi "står oss" ett tag :-)

Kicki X 2 är naturligtvis med oss. Fast först skulle de inte med, men farmor la ned dem i en kasse. Och tur var det, för när Izabelle väl satt i sin bilstol saknade hon dem ;-) Och likadant på hemvägen. Där låg de på en stol hos "gammelfarmor", bortglömda om det inte varit för farmor som påpekade i tid att de inte var med...ibland har jag minnet i behåll ;-)

Började på en ny målning i går kväll. Känns spännande...visar senare...än så länge går den i blått, blått med portaler...:-)

I morgon är en annan dag...och en ny vecka.
Ljus och Kärlek
❤️

Farfars medarbetare

publicerat i Allmänt;

Jag tittade på prins Alexanders dop igår. Inte hela tiden, men TV:n stod på. Barnbarnet tittade lite då och då också. Men mina ord om att Sofia t ex är "en riktig prinsessa" mottags av ointresse. ;-) Småsessorna däremot var roliga att titta på. När de inte satt still ;-)

Ni som följer mig vet att jag är lite osäker om vad jag egentligen tycker om monarkin. Inte blir jag direkt för kungahuset när jag läser att Victorias klänning kostar: ca 42000 kr!!!... Undrar om hon kommer att använda den någon mer gång? Eller lämnar hon in den på Myrorna? ;-))
I övrigt så gillar jag Victoria. Och Daniel.

Igår kväll gick jag ut i mörkret för att försöka fota den vackra, gula, halvmånen. Det funkade inte alls. Men fotot på gamla stugan blev ganska bra. :-) 17 grader varmt var det, en nästan overklig känsla spred sig inom mig. Så varmt i september kl 21! Wow!

Vissa dagar bara flyter på. Det mesta fungerar alldeles utmärkt även om man själv inte är på "topp"...Andra dagar "hackar" sig fram...via en del hinder, trötthet..lite "bak-och-fram-dag"...
Idag är en sån dag. Men jag tänker som en fin vän brukar säga till mig: "vissa saker kan man inte förstå, de bara Är" ;-) Så dagen får helt enkelt bara Vara som den Är.
Delvis beror "hackandet" på mitt skov i fibromyalgin. Orken rann ur mig och värken tog över. Men vädret är varmt och soligt. Maken ger mig möjlighet att vila och samla kraft och lite har jag orkat busa med barnbarnet också. Tacksam för det jag får och det jag kan ge ❤️

Tur att farfar har en medarbetare! :-)
Samma skottkärra som hennes pappa och farbror använde :-)

I morgon ska vi fixa frisyrerna och ta på oss snygga kläder. Vi är bortbjudna på lunch! :-)

Från Grekland kommer det såna där ljuvliga bilder på strand, pool, hav...från Izabelles föräldrars bröllopsresa. Det är dem väl förunnat :-) Samtidigt så känner jag; "jag vill också" ;-) Fyller ju jämnt nästa år...hm...Drömma kan man ju alltid göra, det är ju gratis ;-)

Och snart är det dags att hoppa i lövhögar igen ;-) Det är också gratis! :-)

Jag vet, jag är lite barnslig för min ålder, men det är så tråkigt att vara vuxen jämnt. ;-) Och inom oss bär vi ju alltid det där lilla barnet som vi en gång var.

Ljus och Kärlek
❤️

Kurragömma

publicerat i Allmänt;

Vi leker Kurragömma ute på gården. Farmor och farfar gömmer sig. Izabelle räknar och letar. Farmor blir inte upptäckt trots att hon bara gömt sig bakom ett träd. Men farfar som tror att han hittat ett bra gömställe, vilket han också har om det inte vore för hunden, avslöjas snabbt av hundens skall! "Voff, voff, här är han!" ;-))
Överhuvudtaget tycker hunden att hans ägare beter sig märkligt. Hoppar, viftar, springer, skriker, busar...han förstår inte att leken är en lek utan tror att det är en kamp eller ett bråk...så han tar saker som han inte får ta och springer iväg. "Okey, de blir lite arga men de slutar bete sig konstigt" ;-)) Inte lätt att vara hund här inte! :-)

Undrar om man kan få lite lugn och ro här?

Meteorologen säger att det är augustivärme i september. Jag tror att jag kan stå ut med det. ;-)

Igår spelade både jag och Izabelle på trumman. När jag spelade dansade Izabelle. Så mysigt. Och jo, jag dansade lite jag också till trummans rytm. <3

Slutar aldrig fascineras av stockrosorna :-)
Sådan farmor sådant barnbarn: glass är gott! ;-)

Kicki x 2? Hmm...har bara sett en Kicki idag... Leker den andra kurragömma tro?? :-))

"Ankorna" har fått en egen stol. Jag tyckte att de kunde få vara på en pall istället men Izabelle protesterade: "Ankorna kan inte sitta på rumpan". :-))

Vi i torpet önskar Dig en trevlig kväll och fin helg!
❤️

Du Duger precis som Du är!

publicerat i Allmänt;

Hej!

"Alla andra bara tänker på sig. Det är bara jag som tänker på mig."
Kommer jag ihåg att det stod på en tavla som satt på väggen i mitt barndomshem. Det var naturligtvis menat som humor, men allvarligt talat, nog känner vi väl alla så från och till ;-)
Det är ju mänskligt!
Jag känner inte så just nu. Tvärtom. Men periodvis så har jag väl känt så.

En av fördelarna med nätet är att man hela tiden kan hitta någon kurs eller få uppmuntrande ord om att tänka positivt, ändra sin inställning, hitta sig själv, bli ett bättre jag, komma ur sin comfortzon, ha ett bättre liv...

Meeen...;-) ibland blir jag trött på det här...det har blivit en hel industri detta. På samma sätt som skönhetsindustrin och delar av hälsoindustrin. Alla med ett ytligt budskap: "du duger inte som du är". Och jag är så trött på att ständigt påminnas om detta...:-(

Men sanningen är ju att vi duger precis som vi är! Trots att vi har gropar i låren, deppar ibland, åldras naturligt, har en sjukdom, inte klättrar på karriärstegen, inte följer modetrender, får känsloutbrott, väger för mycket eller för lite...

Jag tror att vi alla skulle må bättre, om vi fick följande budskap:

* du är vacker precis som du är
* du duger och räcker till
* du är älskad för att Du är Du
* du har rätt att älska dig själv och dina medmänniskor precis som dig själv
* du har rätt att säga ifrån, säga nej och säga ja
* du har rätt till din sorg och din glädje
* att uttrycka sina rädslor, sin sorg och sin inre sanning, är styrka, inte svaghet
* lita på din intuition, din tro, dina upplevelser
* stå i din sanning

Dessa budskap finns ju också men inte så ofta eftersom ingen tjänar pengar på dem. ;-)

Om man mår dåligt av sin övervikt, blir sjuk av t ex stress, vill piffa upp sig lite, våga pröva något nytt osv, så är det ju väldigt bra att det finns hjälp att få från "proffs". Men i övrigt så "duger du som du är."

Mest upprörd blir jag dock när människor med svåra sjukdomar och svåra smärtor får höra eller läsa att "det är något de själva dragit till sig"...attraktionslagen. Innan man helt smälter den lagen så bör man tänka efter om man är beredd att "ta det onda med det goda" s a s...Jag tycker att mycket låter förståndigt och självklart med den. Positiva tankar attraherar positiva energier. Men motsatsen blir lite väl mycket "synd-och-straff-tänk" för min del.
Det är min reaktion, mitt tänk. Jag respekterar andras reaktioner och tankar kring detta. Men, om man gör någon annan illa, då blir jag förbannad.

Vi är lika men olika. För vissa av oss är allt svart eller vitt, för andra är det mer en blandning av gråa nyanser. ;-)

Huvudsaken är att vi sprider medkänsla, ljus och kärlek till varandra.

Tack för ordet!
Vad känner du? Vad tänker du? Kommentera gärna. :-)

Och nu undrar väl vän av ordning hur jag har tid och ork att skriva ett sånt här långt inlägg idag? ;-) Jo, men visst, så här är det, maken har tagit med barnbarnet till stan för jobb och ärenden, så hunden och jag vilar och samlar kraft :-)
Och Kicki x2? Jo, de är med till stan, vad jag vet...sist jag såg dem var de "fängslade vid varandra" :-D

En solig dag idag också. Tacksam.
Ljus och Kärlek
❤️

Hösten börjar synas :-)

Kicki x 2!!

publicerat i Allmänt;

Ni som läst min blogg tidigare vet att när barnbarnet är på besök innebär det också att en viss busig kanin är medföljare. ;-) Kicki heter kaninen. Den är lite svår att hålla reda på...den har en förmåga att försvinna och gömma sig på de mest märkliga ställen...;-)
Denna gång blir det dubbelt upp! För tro det eller ej: det finns två Kicki!!! Och båda finns med denna gång...oj, oj, oj...;-))

I bilen har vi dock lyckats "sätta dem på plats"...än så länge...;-)

Skönt att ha varit på yoga igen :-) Det kan kännas lite motigt innan om man som jag, vaknade med huvudvärk och "förkylningskänsla", men man ångrar sig aldrig! :-) Att man tog sig dit menar jag :-)

Himlen var så fantastiskt vacker igår kväll. Det blåste kraftigt och molnen seglade snabbt förbi. Och vilka färger!

Och vilken fin dag det blev idag! Sensommardag. Sol, blå himmel och värme. :-) Och äntligen börjar Kärleksörten skifta i rött.

Innan "fibromyalgitröttheten" tar över mig helt vill jag dela dessa mycket gamla men likafullt aktuella ord. Apropå att skolorna börjat igen:

Och så vill jag dela denna. Vi behöver alla stöd här i livet. Någon att luta sig mot. Eller hur? :-)

Hoppas att du har någon/några stöttepelare att luta dig emot. Jag har flera stycken och det är jag väldigt tacksam för! <3

Allt gott önskar jag dig inför kväll, natt och morgondag!
NAMASTE
❤️

Ekorre och barnbarn

publicerat i Allmänt;

Just nu går min energi åt till att vara med barnbarnet så det blir nog inga långa inlägg den närmaste tiden. Men inlägg blir det ;-)

Så vackra moln över sjön idag :-)

Visst blir det alltmer höst för varje dag men ändå känns det som om sommaren dröjer sig kvar. Det är skönt.

Sommar
Höst

Det känns fortfarande lite omtumlande efter healingen igår. Omtumlande men bra. :-) Lite fler pusselbitar på plats. Lite fler insikter.

I morgon är det dags för yoga igen. Det blir bra det.

Tänker på hur många av oss som är rädda för tystnaden. Andra tycker att den är skön och till och med livsnödvändig. Jag tillhör de senare. I tystnaden kommer jag till ro. Hjärnan får vila. Öronen får vila. Meditera. Eller bara lyssna på "the sound of silence" :-)

Nu tänker jag "bryta tystnaden" för att istället skriva om "pratet" ;-) Vårt nu snart treåriga underbara barnbarn pratar nu på i en väldig fart. Farmor och farfar har lite svårt att hänga med ibland så vi svarar nog fel då och då... Kanske behöver vi en tolk? Hi hi...det ska nog gå bra ändå! :-)

Ekorren är tillbaka. Lekte "tittut" med mig när jag försökte plåta. Det här blev resultatet. ;-) Tja, bättre än inget...:-)

Nu blåser det igen, men solen är framme.
Kom ihåg att Du är värdefull och att det är för Dig solen går upp i morgon igen!
❤️

En bra måndag

publicerat i Allmänt;

Hoppas att din måndag har varit en bra måndag. Min måndag har varit en bra måndag. Jag har fått ta emot kärleksfull healing. Det känns så fint. Och det kändes så härligt att träffa min kära vän igen. Och komma till den andliga miljön på kursgården. Tacksam. Ytterligare ett steg i att våga stå i min sanning, i det som är Jag.

Tror många av oss behöver dessa ord...:-)

Ikväll ser jag programmet "Vem tror du att du är?" Med Martina Haag. Det kommer bl a handla om DNA. Intressant! :-)

Önskar Dig en god natt och en fin tisdag!
❤️

:-)

"Over there"

publicerat i Allmänt;

Hade igår kontakt med min syssling "over there" ;-) Sände över några bilder från Gotland. Hennes farfar och min farmor var syskon. Jag hade ingen aning om hennes existens förrän min make och hon "upptäckte" varandra på en av nätets "släktforskarsajter" :-) Min farmor hade aldrig berättat om sin brors barn och min syssling visste inget heller. Hennes pappa var dessutom bortadopterad. Så att våra "vägar korsades" är något av ett mirakel. Hade inte datorer funnits hade vi aldrig fått kontakt! Att min farmor aldrig berättade om sina bröders liv i USA, ens för sina egna söner, det är märkligt. Att den ena brodern var gift men barnlös, det visste vi och det stämmer , men att den andre brodern var gift fyra gånger (!) och hade en hel skara barn, det var okänt för oss....Bröderna var flera år äldre än farmor och de återvände till USA när resten av familjen stannade på Gotland. Men farmor visste, det har vi förstått av foton...
Så många gånger jag tittat på bröderna, Gustav och Emil, på fotot från deras barndom. Funderat över deras liv. Nu vet jag, inte bara lite mer utan ganska mycket. Men det finns en del gåtor och frågor...

Jag har berättat om detta i tidigare inlägg men i och med senaste Gotlandsresan blev det så aktuellt igen. :-)

Bröderna Gustav och Emil

Tvättberget har växt igen så vi är i stan för att skala av det värsta. Och för jobb och lite annat. En mulen söndag med tidvis regn.

Jag tycker att det är så bra med "Vårdvrålet". Demonstrationer och manifestationer för att få politikerna att förstå. Hoppas att de lyssnar, tar till sig och Gör Något Snarast! Det är akut läge!

I morgon ska jag på behandling, healing, hos en kär vän, det kommer att bli bra <3

Det är snart en vecka sen...blundar och minns...känner värmen, stillheten och ron som fyllde mig. Hoppas att du också har sådana fina minnen att plocka fram när det mulnar och blir lite kyligare väder.

Älskade Cikoria :-)
Och älskade fårskallar ;-)

Ljus och Kärlek
❤️

Mellan skurarna

publicerat i Allmänt;

Vi passar på att ta en promenad mellan skurarna. Ner till sjön. Hunden verkar glad, även om han tvekade först, "det är ju blött ute" ;-) Det är lugnt och stilla vid sjön och de enda besökarna förutom vi är några änder. Väl hemkomna vill hunden sova igen. "Sa inte husse något om en slappardag?" :-)
Lite slappt blev det men också jobb. Dock inte "hundgöra" ;-)

Jag lär mig nya ord hela tiden och det gillar jag. Men alla nya ord är inte positiva. Ett ord som jag nyss lärt mig är: Faktaresistent. Ett negativt ord som, tyvärr, är väldigt aktuellt och sammanfattar attityden i vårt land idag. Faktaresistent...vi tar inte åt oss fakta för vi vill inte. Vi föredrar lögnerna och fördomarna. Vi orkar inte vara källkritiska. Och vi vill inte. Så sprids rasismen. Blixtsnabbt. Det har hänt förr och det händer nu. Tyvärr. Det skrämmer mig...

Löfven borde "prya" (F'låt "praoa") som polis en dag eller två...det skadar inte att vara ute i verkligheten innan man gör vissa uttalanden....eller bara helt enkelt lyssna på "vanliga" poliser istället för polischefer... Bara ett tips, liksom ;-)

En sån här regnig och mulen dag plockar jag fram och bläddrar i en underbar bok som jag köpte i Axmar i somras. Bläddrar fram till kapitel "Höst" :-)

Vackra bilder, härlig text och lockande recept :-) Inspirerande :-)

Älskade lavendel! Jag tänker spara din doft till höst och vinter :-)

Och nu tittade solen fram mellan molnen! En stund! Tack för det :-)

Önskar Dig en fin kväll!
❤️

Nycklar till min själ

publicerat i Allmänt;

Jag kom plötsligt ihåg att jag inte skrivit vad jag tyckte om hotellet vi var på. Strand Hotell i Visby. Det får 4 poäng av 5 möjliga från mig. :-) En sak som skiljde ut sig från de andra vi varit på var att här var man garanterad P-plats. Även om det var ett äventyr att ta sig fram i de trånga kvarteren och att ta sig ut därifrån ;-)

I hotellet fanns det också valv :-)
Jag gillar den här hästen! Så vacker!

2 september, varm och solig. Underbar! Hösten får vänta, ännu har inte sommaren släppt sitt grepp :-)

Jag tänker på hur jag denna sommar stängt dörrar, hittat nycklar, låst upp andra dörrar, öppnat fönster...inom mig...

Jag har stängt dörrar till inlärda dogmer och dåliga (patriarkala ) maktstrukturer. Deras röster har ingen makt över mig längre.

1600-,1700- och 1800-tal. Bungemuseet.

Jag har hittat nycklar att låsa upp låsta dörrar med...inom mig...det som är Jag...mina känslor och reaktioner, min värdegrund, min kärlek till mig själv och till andra, min kunskap, mitt värde, min tro, min tillit, min sanning...det jag låst inne för att andra sagt att "du har/gör fel", "det är synd", "du kan inte", "du är egoistisk" osv...
Ett samtal med en nära släkting fick mig att förstå att jag inte är ensam i detta. Vi är "de svarta fåren" som gick våra egna vägar ;-) Och inte förrän nu kanske vi förstår hur starka vi är! :-)

Genom porten och ut. Från mörkret ut i ljuset! <3 Så känns det inom mig. Ljust och lugnt. Lugnet handlar också om insikter jag fick och pusselbitar som föll på plats när jag vandrade omkring på Gotland, mitt andra hem på jorden. Om detta skrev jag i tidigare inlägg.

Ännu finns det trappsteg att gå...ett steg i taget :-)

Jag skriver detta för jag tror att vi är många som behöver stänga dörrar för yttre påverkan, hitta nycklar att låsa upp dörrar till vår egen själ (kunskap, tillit, styrka osv) med..och dela med oss av ljuset.
Det här var min väg och det här är mitt sätt.
Tack för att Du ville läsa❤️
Önskar Dig en fin helg
❤️

Hundar och filosofi

publicerat i Allmänt;

1 september blev en varm dag här i min vrå av världen. :-) En skön sensommardag. Hoppas att Du också haft/har en fin dag.
Välkommen september! <3
Vilodag för mig med en värkande kropp. Och för en trött hund. ;-) En promenad till sjön blev det i alla fall. Våra grannar har gjort så fint där nere med bl a nya träbänkar och ett litet hus för veden som vi använder vid grillning. Samtalade med en av grannarna en lång stund. Hunden satte sig till rätta vid hans fötter och vi pratade om Gotland bl a. :-)
Älskade ö.

Känns på något sätt bra med höst nu...jag behöver ta hand om mitt "inre jag" lite bättre...om det låter "flummigt" så får det göra det ;-)

Medan jag satt ute i solskenet och läste idag, fladdrade en vacker Sorgmantel omkring mig. Den t o m satte sig på min arm en stund. <3 Det budskap Sorgmanteln kommer med enligt Solöga, är något som jag måste grunna på ett tag...

"Lättare sagt än gjort", säger pessimisten i mig...;-) Men visst, jag kan alltid välja kärlek :-)

Vad läste jag nu då där i solskenet? Jo, en helt underbar och rolig bok: "Nortons filosofiska memoarer" av Håkan Nesser :-) En bok om författarens egen hund som under sin livstid flyttade med husse och matte till olika delar av världen. Och hans filosofiska tankar kring detta. :-)

Rekommenderas varmt :-)

Min egen filosof, förlåt hund, satt antingen vid mina fötter eller låg en bit bort och filosoferade ;-)

September får gärna fortsätta att vara så här skön! I morgon måste jag ha krafter till att jobba. Så jag vilar lite till. :-) Maken står vid grillen, det vanskas grillat till middag. ;-)

Med en önskan om att Du har/får en fin kväll,
Pax et Bonum
❤️