Moln över Torpet

publicerat i Allmänt;
(null)
Igår kväll



Jag minns inte riktigt hur jag tänkte där i början av pandemin. Det var i alla fall mycket tankar om "tiden efter"...nu är det tvärstopp för de tankarna för min del. Det är ett Nu och ett I Morgon...
Det var ingen vanlig "influensa" som drabbade oss och resten av världen. Många försökte förminska riskerna och allvaret. Tror nog att även de har insett allvaret nu. 
Tiden går...coronan består...


Och åskar gör det. Det gjorde det i natt också och då kom ett häftigt regn som dundrade och smattrade mot tak och fönster. Det där regnet kändes så tryggt. Torråskan som nu dundrar och blixtar gillar jag inte alls. Nästan 30 grader i skuggan och hög luftfuktighet i kombination med torråska påminner om 2018 när det var så här dag efter dag efter dag...och lukten av Hälsinglands skogsbränder nådde ända hit...Man var på sin vakt då här i skogen. Den här sommaren har varit "allt"...kallt och varmt och torrt och blött om vartannat. Det är nog så somrarna kommer bli framöver. Tror jag, den lilla "amatörmeteorologen" :-)

(null)
Också igår kväll

Visst kan man skämta och tycka om vädret men vi har också en mycket allvarlig klimatkris...
Det blev så tyst om den när pandemin kom. När ju nu åter börjar läsa vad Greta säger så kommer oron och ilskan tillbaka. Vad håller vi på med??? Och hur påverkar man dem som verkligen har makten att göra något? 

(null)
Alldeles nyss...men nu har det mörknat betydligt och allt är stilla...

Skyfall varnas det för i södra Sverige. Var du än är och vilket väder du än har så hoppas jag att du har det bra! 

Sorry att inlägget inte har positivare tongångar idag. Det kommer! En annan dag. 
Välkommen tillbaka är du, kära läsare! <3

Kärleksljus
❤️

Taggar: #moln#åska#nu#allvaretipandemin#väder# klimat;

Kommentera inlägget här :