Prövningens tid

publicerat i Allmänt;

Söndag. Vilodag. Fast vi jobbar. :-)

Dagens "predikan" är snarare en filosofisk hörna med "djupa" tankar och viss religiös inblandning...oj, vad jag tog i nu! :-))

Temat är, föga förvånande, corona....

Många filosoferar kring "meningen med viruset som drabbat oss". Finns där en "gudomlig fingervisning"? Eller är allt bara ett meningslöst skeende? 
Helt klart är väl ändå att allt i tillvaron ställs på sin spets. Ett sorts undantagstillstånd råder. Det kommer att bli ett "före" och ett "efter" corona. Och vad kommer vi att ha lärt oss av denna prövning? 

Många klagar på att andra klagar. Oro visar sig på olika sätt. Andra googlar efter svar och lösningar som ligger utanför experternas och politikernas. Tilliten prövas. Men för allt i världen, självutnämnda "experter" ställer bara till med mera kaos och oro. Och kanske är det så att det som är rätt för andra länder inte alltid är det rätta för Sverige? 

Jag citerar Agnes Wold:
"Kan folk som har åsikter om vilka analyser som ska köras och i vilken takt, vänligen anmäla sig senast den 15 april till utbildningen som biomedicinsk analytiker. Obs! Naturvetenskapligt gymnasium är inträdeskrav."

Vi är vana vid snabba svar. Snabba lösningar. Allt ska gå fort. Det är inte lätt det där med tålamod när man är sjuk eller oroar sig för sin ekonomi. 
Prövningens tid är här. 

Till sist: är det ett ödets nyck att precis när det råder toapapperbrist så brinner det i Lilla Edets toapappersfabrik...? Tillhör kanske inte de viktigaste frågorna? Nä, men, precis ;-) 

Ja, det var dagens "filosofiska hörna". :-) 

Man får oroa sig. Man får också skratta åt tokerier. Det här är inte jordens undergång. Men det är en kris. 

Söndag kväll. Det blåser kraftigt här, igen. Ny vecka på ingång. Nu får vi nya möjligheter att lyssna på varandras oro och på varandras förhoppningar. Varandras besvikelser och varandras glädjeämnen. 

(null)

Tack för att du var här! 

Tillit
❤️

Taggar: #prövningenstid#filosofiskhörna#tillit;

Kommentera inlägget här :