Positiva vibbar och nya minnen

publicerat i Allmänt;
31 juli 2021

Guld och silver till Sverige i Diskus (herr)!!  Tack och Grattis! :-)
Handbollsdamerna klara för kvartsfinal! :-)
Positiva vibbar från OS! <3

Här i torpet tvättas det bilar idag. Och byggs koja. Vi har inte längre några "kojvänliga träd" kvar på gården så man får använda sin fantasi för att bygga på andra sätt. Och fantasi har de här småkillarna. :-)

Vi hade en kul kräftskiva i går kväll. Med hattar på huvudet och med en diskussion om det var de kinesiska eller de svenska kräftorna som var godast. ;-)Tror att de svenska "vann" :-)

(null)
Nu sitter vi här i gamla stugan och tittar på blixten och lyssnar till muller och dunder och regnet som piskar mot rutan. Det är lite mysigt men vi hade ju tänkt grilla…..

Sonen har fått rensa ur bland sina barnböcker. Det slutar med att han tar med sig "Tomtebobarnen" hem. Resten får jag ta hand om…

(null)
Många läsminnen här….

Ikväll åker familjen hem. Det kommer att bli tomt och tyst. Men vi har nu många nya härliga minnen att plocka fram i vintermörkret. <3

Ännu är det sommar. Första augusti i morgon! 
Och nu börjar det nog ljusna här…kanske blir det grillat ikväll ändå….;-)

Ha det gott! 

Kärlek
❤️Det ljusnade

publicerat i Allmänt;
(null)
Underbara  Axmar brygga. Vädret blev mycket bättre än befarat. Mycket folk. Väldigt gott. 
(null)

(null)
Det ljusnade alltmer vid havet :-)Tillbaka i torpet. Balder har skött sig fint under vår frånvaro. :-)

Jaaaa!!! Skriker plötsligt 5 personer runt bordet. Vad? Bajen gjorde mål… Jag är den enda ickesupportern i gänget…lite utanför…nja, det är självvalt. Finns ju andra lag att hålla på :-) Änglarna t ex….;-)

(null)
Det läggs pussel också. 500 bitar..

Fredag 30 juli 2021

(null)
Pusslet är färdiglagt! :-)

Sent igår blev sen frukost idag. Skönt när ingen måste upp och hoppa i ottan. :-) 

Vädervarningarna är borttagna här. Och det är bara att konstatera att vi kom väldigt lindrigt undan. När man ser bilder på  översvämningarna i olika delar av landet kan man inta vara annat än tacksam. Men, kanske är det vår (o)tur nästa gång.

Vi ser fotbollen. Sverige-Japan. Kvartsfinal och Sverige vinner. Tack! Jag och småkillarna försöker uttala de japanska spelarnas namn. Det går "sådär"….:-) 

Ikväll blir det kräftor på matbordet. Mums. :-)

Våra besökare är och badar. Balder får chans att vila lite. Det är roligt med barn men också väldigt intensivt. Men så härligt med barnskratt! 

Helgen stundar. Önskar dig som hittade hit en riktigt fin helg. :-)

Omtanke
♥️

Innan regnet?

publicerat i Allmänt;
Onsdag kväll. En sån skön kväll det blev. Stor del av den tillbringade vi vid sjön. Sonen och hans "bonussöner" badade. 
(null)
Sensommarkväll

(null)
Endast en liten näckros blommar. Men vackert ändå. :-)

(null)
Så gudomligt vackert <3

Kvällen bestod igår, förutom bad, av pusselläggning, fika med goda hembakade ( pojkarna) bullar och prat och skratt tills mörkret la sig över oss. Mysigt. 

Dagens väder….ja, vad ska man säga? Oroväckande och förvirrande. Ska ovädret nå oss? Det mullrar långt borta och det är fuktigt varmt. Vi har en klass 1 varning för stora regnmängder. 

Förra året när maken och jag fick chansen att åka till Axmar brygga och äta god mat, blåste det nästan storm och regnet piskade ner. Det gick ingen nöd på oss där vi satt inomhus och njöt. Idag har vi fått chansen igen. Familjen ställer upp som hundvakt. Och nu undrar vi ju: lika väder som förra året? :-) 

Det här ovädret ställer verkligen till oreda i olika delar av landet. Synd om alla som blir drabbade. 

(null)
Ännu ett kort från igår kväll. Det där speciella molnet i det speciella ljuset. <3

"Du börjar bli gråhårig" upplyser en av pojkarna mig om. "Ja, jag är gråhårig egentligen, men jag färgar håret", svarar jag. Jag kände mig yngre för en stund, "börjar bli gråhårig", det lät ju positivt ;-)

(null)
Bästa mellanmålet en mycket varm dag :-)

Det blir bad, fotboll, kubb mm. Så härligt med en hel familj på besök. Att vi kan träffas utan avstånd denna sommar <3 Tacksam <3

Det mullrar i utkanten. Det känns tryckande. Snart åker vi maken och jag till vår favoritplats: Axmar Bruk. :-)

Hoppas att Du inte drabbats av ovädret! 

Hoppfullheter
♥️

Svaret

publicerat i Allmänt;
Onsdag 28 juli 2021

Svaret på bildgåtan:
(null)
En squash!  :-)

Dagens Positiva: 
Popstjärnan Pink stöttar norska damlaget i beachhandboll. Hon är villig att betala bötessumman som laget måste betala för att de spelade en EM-match i shorts istället för bikinitrosor…
——————-

Vi har hittat Kubbspelet! När man slutar leta och jag ändå inte kan låta bli att kolla i förrådet under trappan. "Nej, där fanns det inte", sa en bergsäker make….hm…jag såg det direkt…;-) Vill inte generalisera men det där med att kvinnor är bättre på att leta…det stämmer här i alla fall…men inte riktigt alla gånger :-) 

—————-
Glamping, nytt ord för dig? Nytt ord för mig. :-). Camping i lyxförpackning. Lyxtälta. Alltså att istället för att ta in på ett hotellrum bor man i ett redan uppsatt tält, i naturen, med alla sorts bekvämligheter. Låter helt underbart tycker jag :-) Har du testat? 

—————-
(null)
Naturlig konst. Naturens konstverk. :-)

Vi väntar besök till kvällen och några dagar framöver. :-) En hel familj. 
Undrar nu hur vädret blir….prognoserna ändrar sig hela tiden och är inte lika heller…mycket regn eller inget regn alls???

Och så kom varningen. Om stora regnmängder. Eventuellt…
"Jag går ut en sväng med Balder innan regnet", säger maken. Svängen blev längre än vad som var tänkt. Det börjar regna…make och hund får springa hem…Själv står jag på förstukvisten och bara njuter av regnet. Efter första skuren kommer nästa….
Sen är allt bara mulet och stilla….

Önskar Dig allt gott, där Du är!
Tack för att du tittade in här. <3

Hoppfullheter
♥️

Kan du gissa?

publicerat i Allmänt;
Tisdag 27 juli 2021

(null)
Torrt  i bäcken. Men ändå magiskt vackert. 

Dagens Positiva Rubriker kommer från Good News Magazine:
"Grönland stoppar all prospektering av olja"
"Nepal, första landet där antalet tigrar nästan fördubblats."
:-)

Mitt i all negativ nyhetsrapportering kan man hitta ett och annat guldkorn. :-)

Och så kan man ju inte bli annat än glad över svenska tjejerna i OS. Handboll och fotboll. Wow!!!

(null)
Vad är detta? Kan du gissa? (Facit i morgon):-)

Jag har alltid varit intresserad av samernas kunskap och traditioner. Och det finns några platser jag varit på flera gånger och gärna skulle vilja återvända till: Vilhelmina och Fatmomakke En av mina käraste vänner var från Vilhelmina. Hon vandrar inte på jorden längre men hon finns med mig. <3 En av de medium som jag gillar mest, kommer också från Vilhelmina. Det är sierskan Anna-Lena Vikström. Läser att hon ska skriva en bok om sin hembygd och förfädernas kunskap och traditioner. Det ser jag framemot att få läsa om. <3

Det är väderkaos i Kalmar. Stackars de drabbade. Väderkaos (skyfall och blixtnedslag) verkar tyvärr bli allt vanligare förekommande… orsaker har vi ju så olika åsikter om i vårt land…jag struntar i åsikterna och lyssnar på fakta…

(null)

Här blåser det en skön vind. Tack och lov. Och det känns att det här nog är sista "heta" dagen på ett tag. 

Var varsam med dig! 
Du är Värdefull! 
Även när det inte känns så! <3

Varsamhet
❤️

Lev-Ande

publicerat i Allmänt;
(null)
Under många och långa perioder har detta varit ett problem för mig. Lite bättre nu. :-)Det är en konst…

I natt var fullmånen gul. Så vackert. Men så svårt att fånga på bild. 
(null)
Ett försök att fånga Moder Månes sken

Måndag 26 juli 2021

Det är en konst att Leva också. Att leva levande. Nu menar jag inte att "verkligen leva" är det som självutnämnda "experter" anser är att Leva. Livscoacher och dyl. Utan det jag menar och det jag vill är att vara:
LEVANDE
Lev-Ande
För mig att leva med och i andligheten. Kropp, själ och ande. De alla flesta människor håller nog med om att vi har en kropp och vi är en själ. Men det där med ande… :-) Många finner sin andliga hemvist inom religionen. Andra i naturen. Eller inom new age. Jag och många andra har vår personliga tro. Alla med samma utgångsläge: vi söker något som är utöver "kickar" och tillfälliga lyckorus. Något som kanske inte alltid kan förklaras i tid och rum men något som bär. Upplevelser. Kärlek. Frid. Mening. Det i sin tur är det som, i alla fall, när det gäller mig, mynnar ut i min värdegrund. Om människors lika värde och utifrån detta tar jag min politiska ställning. 
Krångligt? Jag vet, jag är lite "krånglig". Hi hi ;-)

(null)
:-)

Sommaren fortsätter med hög värme. Gräsmattan är fortfarande grön men med bruna fläckar som blir allt fler. Regn till växtligheten tack! Gärna nattetid. :-)

(null)
Petunia <3
När maken och jag idag letade efter ett kubbspel som vi vet att vi har/haft kikade vi in ett förråd som vi "ska"rensa ur, konstaterade vi att där var mer grejer än vad vi trott…dock, mest yngste sonens prylar. Grrr…här ska rensas! Jodå, sonen får självklart bestämma, ha kvar eller lämnas bort. Något kubbspel hittade vi inte…:-( 

Vilodag idag. Förutom sånt som "måste" göras. Vi ska se vad som måste skördas i växthuset nu. Tacksam sysselsättning. :-)

Lev väl! 
Sov gott! (När det är så dags)
:-)

Lev-Ande
♥️


Kanske lite knas

publicerat i Allmänt;
Söndag 25 juli 2021
(null)
Det var fullmåne i natt. Skördemåne. 
Kanske var det därför jag plötsligt började gråta och kände en sån stark saknad av vår hund Pavvo. Eller så var det sorgen. Den kommer ju och går och kommer igen…

(null)
Pavvo oktober 2020. Då 13 år. <3

<3<3<3

Varning för höga temperaturer…igen…jag kom plötsligt på vad sorts temperatur jag vill ha: behaglig ;-) 

Vi har kärt besök. Yngste sonen med sambo. Det är väldigt varmt. Balder ylar och skäller på dem när de går ner i vattnet och badar. "Vad gör ni? Ni blir ju blöta, ju!" :-)

<3

Det händer ibland att ord bara kommer till mig, ur mig och blir av mig nedskrivna. Vissa gånger, fast längesen nu, är det fråga om kanalisering. Andra gånger bara finns de där. Jag tittar på dem och tänker: "kan man dela detta på sin blogg?" Men varför inte? Tycker någon att jag blivit totalt knas så…ja, vadå? ;-)

Här är en ganska ny: 

En het sommardag. Jag satte mig ner på en sten vid strandkanten. Solen glittrade på vattnet. Jag tog av mig strumpor och skor och lät vattnet svalka mina fötter. Då kom Jesus förbi. "Är du också varm om fötterna?" Sa han. "Ja", svarade jag. Han satte sig ned vid min sida och stoppade ner sina fötter i vattnet. Så satt vi så en stund. "Jag vet ju inte ens om jag tror på dig", sa jag. "Nä, men jag tror på dig", sa Jesus.  :-)

(null)
<3

Rubrikerna talar om smittspridning i land efter land som vi svenskar brukar turista i…är det någon som är förvånad??? 

————-

Till sist: från Samlad Visdom Facebook
(null)Kärlek
❤️

Till glädje

publicerat i Allmänt;
Lördag 24 juli 2021

(null)
Nere på ängen igår kväll. Nu har dessa tagit över. Inte trevliga men nog har de sin skönhet. 

(null)

Jag verkar vara dåligt uppdaterad. Det var visst OS-invigning igår. Så nu är tävlingarna igång. Hoppas Sverige tar några medaljer! :-)

Sverige - Australien. Damfotboll. OS. Det står 1-2 när jag går över till gamla stugan för att vila en trasig kropp och utbränd knopp. Efter några steg i trappan hör jag: "jaaaa". Det är maken som vrålar. Jag råkar skvimpa ut lite vatten ur glaset jag bär. Och skriker: "va?" trots att jag förstår att Sverige gjort mål. ;-) Ibland reagerar man med reptilhjärnan. Ha ha…
När matchen är slut är jag så imponerad av dessa härliga tjejer. 4-2!!! Wow!!! Och vilken målvakt! Världsbäst!!!

Bakslag? Kanske….förbaskade sjukdom! Inte blir det lättare i hettan som är tillbaka. Nej, nej, fy, fy, inte klaga! ;-)

Det blir grillat ikväll och i morgon tror jag vi har nattgäster. :-)

Inom mig, i mitt hjärta, gror en glädje och förväntan. Berättar en annan gång. :-)

(null)
Till glädje varje dag: Balder. <3

Ta hand om Dig i värmen och glöm inte att vi fortfarande är i en pandemi. 

Rapport från maken: På E4:an är det en väldig trafik åt båda hållen, på ICA Maxi-parkeringen är det fullsmockat. Det är lördag i semestertider i juli i Sverige…

Glädje
❤️


Låsa upp

publicerat i Allmänt;
Fredag 23 juli 2021
Jag ångrar ett ordval i gårdagens text om Utöya. Jag skev ungdomar men det var ju många barn som sköts ihjäl..eller skadades för livet….

Tänk så man kan förvrida skuldfrågan: har läst ett flertal från högerextremismen som anser att det är politikernas fel. "För hade de inte släppt in så många invandrare så hade det här aldrig behövt hända. Och offren får ju skylla sig själva."
Vidrigt, är min kommentar. Vad är din? 

(null)
Lås. Gamla lås. Gamla låsningar. Ibland behöver vi "låsa upp" de där gamla låsningarna inom oss. De som skaver och gör ont. Låsa upp och se på dem på nytt. Ur en annan synvinkel kanske. Det kan vara svårt, ta tid och kanske behöver vi hjälp. Bara vi själva har nyckeln…
—————

(null)
Så var det det där med "lyckopillren". I sommar är det ju växtligheten som är mina lyckopiller. Som den här pelargonen. Den där färgen…wow :-)

Finns det några allmänna positiva saker att skriva om? Hm…jo, om man ser efter ;-) "Miljötänk" är positivt. Som detta:
(null)
ICA:s påsar för frukt och grönsaker går utmärkt att återanvända som kompostpåsar för matavfall. :-)  Jättebra!  Coop kanske har något motsvarande? 

Bilen är nästan fullpackad. Med prylar. En del ska tvättas. Annat ska till insamling för återbruk. Vi har rensat…igen…och mer ska det bli. Den där känslan när man lämnar bort, den är så skön. Det är otroligt vad mycket man samlar på sig…mycket har varit till glädje , annat har varit nödvändigt. Men en dag behöver man det inte längre. Så varför inte dela med sig? Bra ur miljösynpunkt också. Tack och lov för secondhand-affärer där pengarna går till välgörenhet. <3

(null)
"Hej, jag heter Klematis och jag klättrar och klättrar. Nu har jag klättrat upp över vindskyddet för att se vad de gör där på uteplatsen. Jag siktar vidare upp mot den blå himlen." ;-)

Blå himmel. Tänk vilken fin sommar, så många dagar som himlen varit blå. :-)
Dagen började sval men nu är det riktigt varmt igen. Lite oroande börjar det bli att det är så torrt i markerna. Regn, lagom med regn vore bra. Kan man beställa? :-)

Önskar dig en riktigt fin helg! 

Omtanke
❤️

Vad gör vi?

publicerat i Allmänt;
Igår:
Vi tog oss först ner till sjön. I ljuva sommarkvällen. 

(null)
Vår båt har fått vara på land även i år. Men kanske nästa sommar…
(null)
Hann inte med att se "dunungarna" men här är några "stora ungar".
(null)
Det glittrar…

Vi promenerade vidare längs med en väg och in i en skog och ut på en äng. 
(null)
Här får man buga sig :-) (null)En nästan magisk bild …

Strax innan jag la mig såg jag att det otäcka gisslandramat var över. Efter 10 timmar. Hu vad otäckt men tack och lov att det fick ett bra slut.

Torsdag 22 juli 2021
Utöya - tio år senare
Nej, jag är inte där men mina tankar är där. Sorgen och saknaden är stor hos de anhöriga. De och många av de överlevande mår väldigt dåligt. Jag vill citera en mamma som miste sin dotter i dådet: "Det var ett politiskt dåd, inte en nationell tragedi". 
(null)

Det här berör Sverige lika mycket som Norge. Här växer rasismen och hatet. Vad gör vi? 

(null)   
Vakna upp
Fatta mod
Börja se dej omkring
Bli inte en av dom
som bara står där sen
och säger att jag visste ingenting
- Mikael Wiehe -

På Utöya fanns ungdomar som ville skapa en bättre framtid, en bättre värld…Mångfald och allas lika värde. Många av överlevarna fortsätter denna kamp…trots allt hat… De är de modiga. <3

Vad gör vi?
Vad gör jag?
Vi kan alla vara modiga. Säga nej och säga ifrån när fråmlingsfientligheten visar sig. Jag är inte särskilt modig men jag kan inte låta bli att engagera mig. Ifrågasätta. Välja och kämpa för demokratin. Det är val nästa år…

Om jag återkommer till min lilla vrå av världen så kan jag lugnt säga att: Lycka och Lyx är för mig att kunna plocka egenodlade jordgubbar :-) 

Visst finns det saker i din vrå av världen som gör dig lycklig?  Jag hoppas det! :-)

Det är väldigt varmt igen…

Mod
♥️

Fruntimmer, nostalgi och fotboll

publicerat i Allmänt;
Onsdag 21 juli 2021

Vi är inne i fruntimmersveckan. Inget regn i sikte men svalare väder. 
OS har startat på ett för Sverige fantastiskt sätt. De svenska damerna (fruntimren) utklassar USA! (Fotboll, om nu någon missat det). 3-0!!! Jajaja! Tack för den!!!! Grattis!!! Jag är så imponerad!!!!
Det är lite lustigt det där med damfotboll. Så mycket motstånd det varit att satsa på tjejerna och så mycket hån från svenska vita män…När det började gå bra för svenska damerna så sa man: "Ja, men de möter ju inte lika svårt motstånd"….(som herrarna). Det tål att tänka ett varv till på det…och inse att män alltid är normen…:-(

Sen är det det där med kläderna…alltid något fel….okey, tröjorna ser mer "neongröna" ut än gula….men snälla, fokusera på spelet! 

(null)
<3

Jag är lite förtjust i papperskassar. Hi hi…sparar gärna gamla, snygga, bruna, vita….och återanvänder, så klart. Idag, när jag rensade lite i gamla stugan hittade jag tre kassar vars butik eller företag inte längre är aktuella. 
(null)
Saknar både Sahlflor och Stilloftet. Kassen med reklam för företaget är det bilden som intresserar. Där i de husen har jag jobbat, både inom psykvården och i skolan. :-)

Slut på nostalgin för idag! ;-)

I nutid är det OS. Där kvinnors klädsel är i fokus. För kvinnliga idrottare måste ha sexiga (nästan ingenting alls) kläder på sig för att locka manlig publik…….???? Hallå!!!! 2021!!!

Dagens citat
"Ibland ska kvinnor klä av sig.
Ibland ska kvinnor klä på sig. 
Men ALLTID handlar det om samma sak:
Män som vill bestämma över kvinnors kroppar."
Jonas Gardell
<3

I nutid sker naturkatastrofer. Stackars människorna i de drabbade delarna av Kina…jag klarar knappt att ta in paniken och förödelsen….ber till högre makter om nåd….

Social media är full med bilder på blåbär som folk har plockat. Här i skogen har jag inte sett ett enda blåbär. Det är så ledsamt….

Nej, inte vara ledsen nu. Tjejerna vann ju!!! Det bär jag med mig under resten av dagen. :-)
(null)
Rosor till alla fruntimmer som har namnsdag denna vecka!  Grattis! <3

Seger
♥️

Små framsteg

publicerat i Allmänt;
Tisdag 20 juli 2021

Vi har inte suttit i paviljongen på ett bra tag. Konstaterar att småfåglar bajsat ner både golv och stolar. På avstånd har jag sett hur sädesärlemamman pickar något i gräsmattan och matar en unge som sitter i ena hörnet av paviljongen. Det är så fint att se. 
Men…när jag tittar upp mot paviljongens tak…åh, nej… (null)
Mindre charmigt…getingbo…

Det är 21 grader varmt idag och det är nästan som man fryser…nä, men det känns ovant och samtidigt friskt. :-) 

Sädesärlans ungar provflyger, prövar sina vingar, här över gården. Jagar varandra :-)

(null)
Jag envisas med det där speciella trädet. Maken har tagit en bättre bild, här ser man tydligare :-)

På tal om träd. Här är två till speciella: 

(null)
"Totempålen" ;-) 

(null)
"Ihåliga trädet". Hoppas att bandet betyder att det ska bevaras. Det är känt i trakten under ett namn jag nu inte minns.  <.3

(null)
Vi gick två km idag. Längre än på länge för min del. Inget att skryta med, jag vet, men för mig är det en stor "seger" efter ett år då jag bara kunde gå och strosa på gården. Allt är relativt. ;-)


Har sett Carina Bergfeldts film om Utöya. Säger bara: Se den! Aldrig glömma. Aldrig tiga. Kan ses på SVT Play nu. På tv minnesdagen den 22 juli. Det är tio år sedan terrordådet. Högerextremismen är ännu aktuellare idag. Hatet och hoten dog inte….Aldrig glömma. Aldrig tiga. 

Jag är glad för mina små framsteg. Hoppas du är stolt över dina! Vare sig de är stora eller små. :-)

Framsteg
❤️

Ser du?

publicerat i Allmänt;
(null)
Fantasifulla moln på hemvägen igår kväll :-)

Måndag 19 juli 2021

Att öppna ytterdörren denna morgon…annorlunda. Vad? Luften är klar och temperaturen är lägre än på länge. En frisk vind. Riktigt skönt. Kan behövas en paus i "hettan".. 

Känslan av "vanlighet" växer. Den är lite overklig. Allt är inte som före pandemin och allt kommer inte att bli det heller. Och ännu är ju inte pandemin helt över. Men den där spirande tacksamheten över livet låter jag mig fokusera på just nu. Som att kunna krama sina nära och kära igen. 

Jag är självklart medveten om att det kan bli bakslag. Men det förtar inte min lättnad just nu. 

(null)Den syns dåligt. Men ett av träden är "annorlunda" :-) Ser du?

(null)Som en "trearmad ljusstake" står den där. Björken med tre stammar. Varför vara som alla andra? :-)

Två små barn skottskadades när de var ute och lekte… Det är chockerande och fruktansvärt. 

Som vanligt flyttas fokus från själva brottet och offren med anhöriga till "skulden". Och det är inte de kriminella man skriker på, nej det är Löfven och övriga regeringen. Som om de och polisen inte gjort och gör allt de kan för att stoppa kriminaliteten. Sen drar man alla invandrare över en kam. Vill inte se det positiva som mot alla odds händer och ljuger om siffror och statistik. Integrationen hade lyckats mycket bättre om den inte motarbetats. Om inte rasismen varit och är så stor. Det är min övertygelse. Nu är det som det är och alla får utgå från det och hitta mänskliga lösningar och vettiga straff. Att utvisa alla medborgare med utländsk bakgrund skulle krossa vårt samhälle. Vi har alltid varit ett invandrarland. 

Seriöst, jag orkar inte med den fördummande populismen. 

Tankarna går till de drabbade. 


Du kanske tycker att jag är kaxig nu, att jag förminskar problemet och tror mig ha lätta lösningar. Att jag kommer med "vänsterflum". Så är det inte. Jag inser att problemet är jättestort och att det inte finns några lätta lösningar. Att gnälla, skälla, utpeka och hitta syndabockar är dock inte en lösning. Brottslingar ska dömas och straffas så klart. Det får polis och rättsväsende ordna. Fängelse och i vissa fall utvisning. Att få stopp på brottsligheten är det största problemet. Varför hamnar unga människor i dessa gäng? Utanförskapet osv. Vad kan var och en av oss bidra med? Vilka är våra värderingar? Hur bygger vi ett rättvist och tryggt samhälle för alla? Svåra frågor….

(null)Snart dags att börja plocka…:-)

Med tanke på mitt "test" som jag "utsatte" mig för igår, så jodå det känns i knopp och kropp. Men ändå skapligt. :-) 

Jag hoppas att Du har det bra. Var du än är, vad du än gör, vem du än är. <3

Kärlek

❤️

Test

publicerat i Allmänt;
Söndag 18 juli 2021

(null)

När jag går över gården, 

I det mjuka gräset

Är det som om jag känner dig

Du är med mig

Jag känner din själ

Det är som om den vilar här

Överallt där du förr gått

Jag känner mig innesluten i din själ 

Det gör mig lugn och trygg

<3


Från stillheten och ron på landet till storstan. Riktiga storstan. Kungliga huvudstaden. 
Vi kör söderut. De flesta andra är på väg norrut. Vilken trafik! Det märks att vi "hemestrar" ;-) 
Balder är orolig. Det verkar vara stressigt med all trafik att titta på. Förr hade han sällskap av sin coola "storebror" som alltid sov i bilen….

(null)
Stockholm, Stockholm stad i världen…

Vi firar en av våra fina svärdöttrar. Bjuds på tårta och annat gott fika. Båda våra söner är där. Ungarna badar i poolen. Jag betraktar de "mina" och känner sån glädje och stolthet över dem alla. De är så fina. <3 Jag är verkligen rik som har dem. 
Balder låter hela tiden. Vill inte ligga still. Han behöver nog social träning. ;-)

(null)
"Det är jag som är katt här. Jag sitter och funderar på vad det är för fyrbent varelse ni har med er. Den låter hela tiden! " :-)

Den här resan är en prövning för mig. Hur jag kommer må efteråt får vi se… Men jag är stolt över mig själv som vågade pröva. Och glad över att kunna vara med igen. 

Nu är vi på hemväg. Det regnar…

Tillönskar Dig en fin ny vecka! 

Rikedom
❤️Krumelurer och grävlingar

publicerat i Allmänt;

Fredag kväll

De tumlar runt och jagar varandra. De verkar ha jättekul. Grävlingsungarna har tydligen valt ut vår gräsmatta till lekplats. :-) 

Glädjen tar dock snabbt slut när Balder, kopplad, kommer ut på gården och skäller, ylar, morrar :-)

De är stora nu och yviga i pälsen, ungarna. Inte vackra, men roliga att titta på. 

(null)22 maj -17 var det två små som var på besök


Lördag 17 juli 2021

(null)"Krumelurer" :-)

(null)
Nu blommar vår söta lilla Klematis som i år klättrar högt, högt  :-)

I morgon ska jag göra ett "försök" eller ska man kalla det test. Hoppas att det blir lyckat för det betyder mycket för framtiden. För mig. Om det "misslyckas" så….ja, då är det så…

(null)
"Nostalgihyllan" i barnkammaren. Från sönernas barndom. Känner du igen något? :-)

Positivt:  att man nu inte utvisar människor till Afghanistan. Talibanerna tar över landet alltmer och då förstår även Migrationsverket att det är farligt att vara där. Äntligen. 

Och: i höst öppnar en lakritsaffär i vår stad! Mums! :-)

Jag skriver idag inte något specifikt negativt. Det är för mycket som är det. Katastrofer och politiska, rasistiska uttalanden t ex. Så är min syn på saken. 
Dock kan det positiva även det bli till en lång lista! :-)

Du har väl inte glömt att du är Värdefull?  Bra! 
Drick vatten och salta maten extra nu i värmen! 

Hoppfullheter
♥️

Sommarkvällar

publicerat i Allmänt;
Igår kväll:

(null)
Vi avslutade kvällspromenaden nere vid bryggan. Fortfarande väldigt varmt kl 20. 

(null)

Klockan 21.30 började det plötsligt blåsa kraftigt. Nordlig vind. Det kändes riktigt skönt. 

(null)
Vi satte oss ute och beundrade "dramat" på kvällshimlen. 
(null)

Inte en enda liten mygga störde oss och inte heller någon annan bitsk insekt. :-)

(null)
Som om himlen brann…

Fredag 16 juli 2021
Plötsligt är värmegraderna åt det lite vänligare hållet. Alltså svalare. :-) Till glädje för många, till besvikelse för många andra. 
När jag vandrar på "vår" lilla väg med Balder känner jag en stor tacksamhet över att de hemska rubrikerna om katastrofen i Tyskland inte gäller vårt land. Att jag får strosa så här lugnt och tryggt idag. Tacksam. Känner samtidigt ett djupt medlidande med alla dessa drabbade. <3

Läser att klimatforskare säger att detta är: "långt extremare naturkatastrof än vi nånsin väntat"….Det sker tidigare än väntat…Vi måste agera… Hur gör vi det när vi har politiker som är klimatförnekare? Och människor som tror och röstar på dem…?

Kraften i vattnet

Det strömmar så fort

Kraften i vinden

Blåser allt bort

Kraften i åskan 

Dånet och blixten

Vi står där så handfallna…

Inför vädermakterna…


(null)
Jodå, Balder har hört att det där konstiga nätet är uppsatt för att hindra insekter från att komma in…."men han hajar liksom inte grejen riktigt" :-)

Nej, jag får varken panik eller blir deprimerad av klimatläget. Men bekymrad. Och det måste man få vara. Eller hur? Än finns det hopp, men det är väldigt bråttom. 

(null)
All form av kärlek <3

Tillönskar Dig, kära läsare, en riktigt fin helg! 
Här är det inte längre "vänliga" grader, det är hett igen och den nordvästliga vinden blåste iväg ;-) 

Kärlek
❤️

Att se helheten

publicerat i Allmänt;
Torsdag 15 juni 2021

(null)
"Men vad är det där för en liten gumma som är ute och går?"  "Men, det är ju jag!"  Och jag är ingen gumma (än) utan en dam….;-)

När jag läser dagens  nyheter tänker jag på närhetsprincipen. (Så som den jag lärde mig när jag läste psykologi) Om att det som händer nära är lättare att engagera sig i, att känna för. Det är ju bara mänskligt. Men vi får inte glömma att allt hör ihop. Även det som händer på andra sidan jordklotet påverkar oss. Och tvärtom.   I klimatfrågan t ex. Vi måste samarbeta för att nå goda resultat. Det var väl inget nytt, tänker du kanske, nej precis, men som jorden har det nu behöver vi nog påminna oss själva ibland….ofta…

Bilderna från Tyskland är otäcka. "Ja, men det har varit såna oväder förr", säger klimatförnekarna. Ja. Skillnaden är att det är kraftigare och allt oftare förekommande oväder nu. 

Orkar i det varma vädret inte gå in djupare på detta. Hjärnan kokar. Nä, inte riktigt :-). Det viktigaste är att man ser helheten och tar till sig fakta. Det är steg ett…i överlevnad för generationer framöver. Så tänker jag. :-)

(null)
Kvällarna är varma och sköna nu <3

Exakt en vecka efter att gammelhunden åkte till veterinären för sin sista spruta, är vi där igen. Med Balder. Vi har gett upp. Kloklippningen. Inget allvarligare än så…:-) Den här veterinären klarar av det och ger oss goda råd. Hon är väldigt bra. Och hon säger att hon haft "mycket värre patienter" än Balder ;-) 

(null)
Vi saknar naturligtvis Pavvo. <3 Men livet fortsätter, det stannar aldrig upp. Vardagen ser bara lite annorlunda ut nu. Och sorgen sitter i hjärtat. 

Såg på kronprinsessans födelsedagskonsert igår. Mycket bra musik av skilda slag. Och "lillprinsen" satt på sin stol och gäspade :-) 

Det är inte bara vi som upptäkt att vinbären börjar mogna….koltrastarna gör sina besök…

Du tar väl hand om Dig i värmen? Allt efter dina möjligheter. 

Helhet
❤️

Modet att berätta

publicerat i Allmänt;
Onsdag 14 juli 2021

(null)
I den vackra högsommarkvällen. Kvällspromenad i skogen. 

Jag utmanar mig själv och går allt längre promenader. Det är skillnad mot förra sommaren och det är en positiv skillnad. :-) Sen blir det bakslag ibland. Som idag….men det har ju med hettan att göra också. Nu är det hett. Balder vägrar gå ut. 

(null)     
"Kunde inte sagt det bättre själv" :-)


(null)     
Gillar den här också…. :-)

Har nyss lyssnat på dagens sommarpratare, Mathilda Hofling. Det gjorde ont att lyssna. Och nu sitter jag här och är förbannad. Mathilda berättar om den grooming på nätet som hon utsatts för, med början i trettonårsåldern. Och vägen ut. Den skuld hon känt efter att ha blivit manipulerad och utsatt för övergrepp under många år. Men skulden är ju inte hennes. Den är männens. De som utnyttjat och hotat och förstört henne. Män ur alla samhällsklasser. Gifta män, pappor… Det är dem jag är så förbannad på! Alla borde lyssna på hennes berättelse. Speciellt de män och kvinnor som påstår att tjejer väljer prostitution… All heder till Mathilda och hennes mod att våga berätta! <3

(null)
Vackraste pelargonen trivs i gamla köket :-)

Det blir inte mycket gjort i hettan idag. Men om man inte måste göra saker så låter man bli. Tänker på alla som måste jobba. Var rädda om er! Gammal som ung. 

Omsorg
❤️

I hängmattan

publicerat i Allmänt;
(null)
"Det vilda" på vår äng. Vid solnedgång igår kväll.  <3

Tisdag 13 juli 2021

Det är så stilla. Och det är så varmt. Varmare ska det bli. Klarblå himmel. Högsommartid. Hallonen börjar så smått att rodna. Längtar efter att få plocka och äta. Salladen är plockfärdig. Rädisorna ville sig inte i år. Men i stora växthuset blommar tomatplantorna,      och squashen. Gurkor blir det i år också. :-)

(null)

(null)
"Gröna små tomater" som ska bli röda :-)

Vi kom sent i säng i natt.. Det är ju så när man följer en bra serie. Nu var det The Gulf. En kriminalserie som utspelar sig i Nya Zeeland. Inget för actionälskare. Här finns känslor och allvar. Våld men inget frossande i blod. Bra skådespelarinsatser. Spännande, mycket spännande. :-)

(null)

Jag ligger i hängmattan och lyssnar på Agneta Sjödins sommarprogram. Eller rättare sagt: jag försöker ligga i hängmattan…solen gassar, det känns som om jag smälter bort…blir rädd för solsting…det slutar med att jag parkerar mig i det svala sovrummet. Och lyssnar på Agneta. :-) Hon förbryllar mig. Hon återkommer hela tiden till sin "inre resa" men jag förstår inte riktigt hur den ser ut eller vad den handlar om, förutom kända citat från bibeln, filosofer, gurus…Det är först när hon talar om sin tro, om barnatron som finns kvar men som utvecklats och omformats som jag känner att det blir djupare och personligare.Intressant också när hon berättar att hon vid ett besök hos ett medium fått höra att hon och dottern levt många liv tillsammans men att i detta liv är det första gången de har ombytta roller…:-) Så kallar Agneta också dottern för "sin klokaste läromästare".

(null)Ett och annat äpple verkar vi få i år :-(

Dagens positivaste rubrik:

"Smittan minskar 
- nya lättnader"
:-)

Balder blir sig alltmer lik och mer självständig. Liksom oss tvåbenta vilar han i skuggan. :-)

Var rädd om dig i värmen! 

Kärlek
❤️


Värme

publicerat i Allmänt;
(null)
Igår kväll. Vi tog en promenad i den ljuvliga, vackra, varma sommarkvällen. En svalkande vind var precis vad som behövdes för att det skulle vara lätt att gå i värmen.  (null)Tur att jag hann med att plåta de vackra blommorna i dikesrenarna här innan "någon" plöjde ned dem. "Det är ju snart vinter", som ni vet :-(  Denna prästkrage är från vår gård. 

Grattis Italien! EM-mästare. Väl förtjänat tycker jag. Väldigt spännande match. Härlig fotboll. :-) Att finaler ska avslutas med straffar är lite synd men nu blev det så. Att delar av de engelska fansen använder sitt missnöje till rasistiska påhopp är sorgligt. Att prinsparet med son stod med stort avstånd mellan sig medan övrig publik inte hade något avstånd alls…såg underligt ut…undrar hur det gick med smittan? 

Det varnas för högra temperaturer i landet. Högsommarvärme. Vi uppmanas att dricka mycket vatten! 

(null)
<3
Idag skulle Pavvo fyllt 14 år….<3

(null)
Erik Hedins fantastiska målning av Pavvo. Extra betydelsefullt att ha nu <3

Min ena svärdotter fyller år idag! Grattis till henne. <3 Håller alla tummar för att kunna fira henne till helgen. :-)

Gamla stugans sovrum är det enda rummet där det känns lite svalt. Där är jag just nu. :-) 
Drömmer mig åter igen till Gotland och Tofta Strand….

(null)

Nåväl. allt har sin tid…sägs det ;-)

Hoppas att Du är där Du vill vara! 

Drömmar
❤️

Tecken och hälsningar

publicerat i Allmänt;
(null)
"Ängladun"? Nej, men fågeldun. För mig att hitta. Som en hälsning från en annan dimension. 

Söndag 11 juli 2021

Efter ett mycket långt uppehåll sov vi alla tre i lägenheten igen. Det kändes bra. Vi är friare nu att växla mellan torp och stan. 

(null)
Balder har intagit position på balkongen. Spanar. :-)

Många undrar hur Balder mår. Han börjar bli sitt vanliga glada och  lekfulla jag igen. Men det finns stunder av ledsamhet. Och en frågande blick. Svårt att komma till ro. Men vi lär oss tillsammans. Nya rutiner men det mesta är ju ändå som det alltid varit. Dock denna saknad..den smärtar…
(null)
<3<3

 

(null)
Fått av en god vän på Fb <3

(null)
I stan i går kväll…

Idag fick vi ett särskilt fint besök: 
(null)
Sälgskimnerfjöril. <3  Läser om den och konstaterar att den är vanligare söderut. Vi har aldrig sett den här förut. Jag har mina egna tankar omkring att den dyker upp här just nu… <3 Jag är öppen för tecken och hälsningar som kanske visar sig på ett helt oväntat sätt. ( Några av er förstår, andra tycker att jag är "flummig". Helt okey )

Ikväll är det EM-final. Jag håller på Italien. :-) Varför? Jo, jag tycker att de spelar underhållande fotboll. Hoppas på en bra och spännande match. 

Må Du ha en bra vecka framför Dig! 
Allt gott!

Kärlek
❤️


Saknad

publicerat i Allmänt;
(null)
"Nämen alltså, den här sommaren har växtligheten växt över mig….vet inte om jag gillar det…."

Lördag 10 juli 2021

Saknaden

Det är en märklig känsla…

Man kan bre en macka utan att ha en som kommer fram och vill att man ska dela med sig. De där ögonen…

Man kan gå ifrån bordet utan att någon kommer fram och tar ens mat.

Ljudet av en kropp som lägger sig på golvet och den där sucken.

Den långa svansen som viftade så glatt och ibland stötte till blomkrukor och annat. 

"Gömmandet" bakom en gardin ;-)

Den där bestämda nosen på min mage när vi vilade. 

Jag saknar Dig!!!

(null)"Krulligt nyduschad" <3

——————

Positivt: Jättepandan är inte längre utrotningshotad! :-)

Negativt: När en känd, egotrippad, författare kallar invandrare för "parasiter" har vi gått över en farlig gräns: avhumaniseringen. 

När moderatledaren säger att "invandrarna är en belastning" undrar jag vad moderaterna är för parti egentligen…

——————-


Mångfalden är biologisk

eller kulturell.

Mångfalden kan vara språklig

eller sexuell.

Mångfald finns i hopp och tro,

den skapar rymd och frihet,

om något finns som möjliggör

att mångfald bygger helhet.

- Sven Hillert -

(Ur: Om något finns.)

<3

Det är fortsatt varmt, tryckande och klibbigt varmt. Det utlovade regnet verkar inte komma förrän på torsdag. Höga temperaturer och skyfall är det vi får leva allt mer med nu och i framtiden. Enligt experterna. Klimatförändringarna …

(null)Genom grenverket. Skugga och ljus. :-)

Kanske regnar det där du är, kanske har du möjlighet att bada i sjö, hav eller pool? Kanske jobbar du, kanske läser du en bok i hängmattan? Hur som helst: var varsam med Dig! 

Du är Värdefull! 

Kärlek

❤️

Tacksam

publicerat i Allmänt;
Fredag 9 juli 2021

(null)
<3

Det är en märklig känsla. Någon fattas oss…någon vi älskade och som älskade oss. 

Balder ser när husse och Pavvo åker iväg. Pavvo behöver hjälp för att komma in i bilen.Balder tjuter och jag gråter. Balder slickar mina tårar. Om och om igen förklarar jag för Balder att Pavvo inte kommer hem mer till oss. Han sätter sig vid den öppna dörren och tittar ut. När husse kommer hem är Balder lika glad som vanligt. Men det finns ingen Pavvo….Balder ser konfunderad ut men mer än så är inte hans reaktion. Maken och jag "röjer" bland grejer och mediciner och salvor. De kommer aldrig behövas mer. 

På något sätt förstår Balder. Han vet ju hur dålig Pavvo var mot slutet. Hundar kommunicerar på sitt sätt. 

Tacksam läser jag alla hälsningar och all medkänsla som kommer till oss på Fb. Så mycket kärlek <3 

(null)Den sista pionen har haft det lite kämpigt i regn och blåst men vacker är den likväl. 

(null)Älskade ros <3

Efter en natt med bättre sömn än på länge,  vaknar vi till ännu en mycket varm dag. Balder är lite dämpad och ser ut som om han väntar på någon…
Första riktiga prövningen blir första bilresan. Balder är olycklig hela tiden. Tjuter och gnäller och "snackar". :-( Det blir så påtagligt för honom att "storebrorsan" är borta…Det blir nog bättre med tiden :-)
——————-
Läser med bestörtning om flygplansolyckan där 9 människor dog. Så otäckt likt  haveriet som skedde i Umeå 2019. Tankarna går till alla anhöriga…

Vi har en ny, fast gammal regering. ;-) Hoppas att den håller fram till valet om ett år. 

——————
Ska inte klaga på vädret..men allvarligt….det är klibbigt varmt….
Drömmer mig bort till en sandstrand och bad i havet…
Äh, får väl ta mig en dusch till…;-)

Var aktsam om Dig! 
Önskar dig en fin helg!

Hoppfullheter 
❤️
Sorgen och Hoppet

publicerat i Allmänt;

Så kom dagen….

Båda sönerna har tagit farväl liksom barnbarnet. Nu återstår våra farväl. Det är en varm dag med en vind som fläktar skönt. 
Torsdagen 8 juli 2021
(null)
Den var varm den där promenaden. Nu vandrar du på regnbågsbron. Till de andra själarna. Och en dag möts vi igen. En dag "buffar" du mig i knävecket igen, viftar på svansen och jag får smeka ditt sammetslena huvud igen och pussa dig på nosen. <3

(null)

Vaktar. Spanar. Kollar läget. Bilden togs för några år sedan. Dina öron var kortklippta då. :-) ❤️
(null)
(null)
Kompisarna. Brorsorna.  <3 <3

(null)

Nu är Balder ensam kvar där på förstukvisten…

(null)
<3 <3 <3 För alltid i mitt hjärta <3<3<3
Vi möts och vi skiljs
Och
Vi möts igen 
<3

Jag inte bara hoppas, jag vet att det är så <3

Tacksam för alla som idag tänker på oss och sänder kraft. Det är kärlek <3

Så fick dagens inlägg fokusera på Pavarotti "Pavvo" ❤️ Ett led i min sorgebearbetning. Tack för att du ville vara här och läsa. <3

Livet fortsätter….

Att kunna gråta är en gåva. En rening för kropp och själ. Och läkning.

Kärlek
❤️


Efter regnet

publicerat i Allmänt;
Onsdag 7 juni 2021

Igår kväll. Efter en dag med värme och hög fuktighet kom blåsten, åskan och regnet. Vi satte oss ute på förstukvisten och betraktade dramat. Urladdningen. Regnet piskade ner. När det började regna snett blev vi våta alla fyra. Vi gick in. När ovädret dragit förbi öppnade vi dörren och andades in den friska luften. Skönt. :-)
(null)
Efter regnet…

(null)

De vackra pelargonbladen.
(null)

Olika nyanser
(null)
Min favorit

Redan på morgonen känns det att även denna dag blir varm och klibbig. Nej, jag klagar inte, jag bara konstaterar. Det blir nog inte så mycket gjort. Man är rastlös samtidigt som orken inte finns där. Man vill att tiden ska gå fort, samtidigt som man vill att den ska sakta ner. Men tiden är alltid tiden. Den går och den kommer. Våra tankar handlar hela tiden om att i morgon ska vår gammelhund få somna in. I kväll kommer yngste sonen med sambo upp hit en sväng. Ett sista farväl av en kär familjemedlem. Och kanske ser vi fotboll :-) Heja Danmark! 

(null)
Igår kväll. Som alltid den där närheten. Jag bävar mest för Balders reaktion när Pavvo inte finns här längre. Jag vet att det kommer att bli bättre efter en tid, att vi kommer att hitta ett sätt att vara en familj på tre istället för på fyra. <3

(null)
Det växer och mognar i växthuset. Och utomhus. Jordgubbarna är sena, har bara plockat 5 st än så länge men det blir fler! :-)

Nu ser jag att Löfven är omvald som statsminister. Skönt att slippa fler talmansrundor. Politiker behöver också semester :-)

Till middag blir det pizza. "Egentillverkad" :-) 
Vad äter du idag? 

Det har regnat. Skönt.Luften behöver renas och marken vattnas.  
I morgon kommer tårarna. 

Kärlek
♥️

En tisdag i juli

publicerat i Allmänt;
6 juni 2021

(null)
I gamla köket. Gräslök på tork. <3

Vi hade besök av sotaren tidigt i morse. Efter det blev Balder lite sur. Det var ett snabbt avverkat besök och Balder som älskar besök hann ju knappt träffa sotaren. Och så försvann han! Balder är sur….


(null)
En av "våra" hackspettar hade råkat ta sig in i växthuset utan att vi märkt det. Igår hittade vi den död på golvet. Så synd. Så fin. <3

(null)
Och så slog röda rosen ut <3 Vilken skönhet! 

Skyfall över Tranås. Bilderna från översvämningarna är inte roliga. Hoppas att alla får den hjälp de behöver. 

Här är det växlande väder. Sol, regn, mörka moln och en hög luftfuktighet. Vi stänger ute den jobbiga  fuktiga värmen så mycket som möjligt. Och öppnar fönster mot skuggsidan. 

Jag känner verkligen inte igen mig i det Centerparti jag som ung röstade på. Tacksam att Mp säger nej till mer skövling av våra skogar och urholkat strandskydd. Ett flertal miljöorganisationer stöder Mp. Centern är inget miljöparti längre. 

Allemansrätten är något vi måste värna om. 

(null)
Efter regnet. Pionblomman tappar sina kronblad.Ser intressanta mönster i dropparna :-)
(null)
Närbild: droppar. Mycket att se i dessa droppar :-)

Antalet skjutningar i Sverige har minskat med 20% det senaste halvåret. Polisinsatser har haft en dämpande effekt. (TV4 Nyheterna) Man kan välja att tro på detta faktum och se att något positivt faktiskt händer. Eller så kan man vägra tro och fortsätta misströsta. 

Gå varsamt på vår jord
Dela kärleksfulla ord
<3

Varsamhet
♥️

Beslutet

publicerat i Allmänt;

(null)

"Jag hängde med på promenaden i dag. I långsam takt. Men matte går inte så fort hon heller." <3


Man tror att man kan förbereda sig. Men det kan man inte. Man tror att man minns hur det känns. Men nej…

Vi har så länge pratat om "efteråt". Väl medvetna om att vi måste ta beslutet när det känns rätt. Väl medvetna om att sorgen kommer att ta tag i oss, det kommer att göra ont…men också medvetna om att det vi gör, gör vi av kärlek…

Vi har en dag, vi har en tid.

(null)Det doftar gott i skogen: älggräset <3


Jag funderar:
När handeln utsätts för IT-attacker så att affärer måste stänga, då undrar jag hur det ska bli framöver. Vi ska ju bli ett kontantlöst samhälle….?

När en partiledare, som vill skärpa straff för vissa brott, själv begår ett sånt brott, erkänner men säger sig vara oskyldig….då undrar jag hur det står till egentligen med hederligheten…hur man som kristen kan tycka sig stå över lagarna…och partiet, hallå!…ingen reaktion? 

(null)
Tisteln har sin skönhet :-)
När jag skriver detta har Löfven ännu inte meddelat något beslut. När jag läser allas viljor och villkor….förstår jag inte hur han ska få ihop det…
Men nu kom besked om att talmannen ska föreslå Löfven som statsminister… forts följer…


(null)
Nu chansar jag hej vilt: Jungfru Marie nycklar?      

Det blåser upp här. Tar i ordentligt. 

Var rädd om Dig! 

Kärlek
❤️


Mötas och skiljas

publicerat i Allmänt;
"MÖTAS OCH SKILJAS är livets gång
Skiljas och mötas är hoppets sång"
- G Strandsjö -

Det är alltid lika svårt det där, när de kära åker hem. Tacksam ändå att vi har vaccinerats och kunnat kramas och vara nära igen. <3<3

(null)
Undrar vart de tog vägen?

Söndag 4 juli 2021

(null)
När de vita rosorna blommat ut är det de röda rosornas tid. Jag gillar det här att blommorna "avlöser" varandra. Det är inget vi medvetet har tänkt ut, "det bara blev så" :-)

I Stockholm noterades den varmaste juni på 265 år. Det har ökat för tredje året i rad. Jag älskar Greta Thunbergs ironiska ord: "Kan jag känna ett mönster här? Nä, troligen bara en ny tillfällighet".

Det är tryckande värme här hos oss idag. Man får ju inte säga att det känns lite jobbigt. Men det gör jag ändå: "det känns lite jobbigt" ;-) I Sverige ska man ju vara så tacksam att solen skiner och det är varmt och man måste vara utomhus för resten av året är det kallt. Jag är tacksam men stressar inte genom att ligga i solen och pressa. Det gjorde jag förr. En kvart på rygg, en kvart på mage, bada, soltorka, en kvart på mage, en kvart på rygg, inte somna osv…Nu tar jag det lugnt. Blir inte lika brun som förr men lite "rosa-beige" i alla fall. Och så unnar jag mig siesta. ;-)

(null)
Promenaden i den underbara grönskan igår :-)

Avslutar med dessa rader som jag tycker så mycket om: 
"Må din väg gå dig till mötes och må vinden vara din vän och må solen värma din kind och må regnet vattna själens jord och tills vi möts igen må Gud hålla, hålla dig i sin hand"
Psalm 730

Vare sig man är troende eller inte så tror jag att de orden kan kännas trygga. 

Mötas igen
❤️

Farmor, vet du?

publicerat i Allmänt;

Lördag 3 juli 2021

(null)Vännerna

"Farmor vet du?"

Nä, vadå?

"Mamma sa att när du är hos farmor kan du äta sju glassar om dagen".

Oj, då! 

"Jag har godisförbud i en månad men jag kan äta glass. Och kex."

Okey, då vet vi vad som gäller.

Och glassförrådet är välfyllt. :-) Och godisförbudet är självvalt. "För att undvika socker". Klokt val! :-)


Äntligen är barnbarnet här. Äntligen får vi kramas! 

Hon har blivit så lång! 

(null)
Promenad i skogen. Ibland blir det till att springa. :-) (Farfar verkar ha svårt att hänga med…)

Det är en väldigt varm dag och det fläktar bara ibland. Sonen ger sig ut och springer…låååångt…och jag oroar mig som mammor ofta gör…"han får väl inte solsting"….nej då, han kommer välbehållen tillbaka…<3Tack och lov! 
(null)
Gäller mig …;-)

Smultronen är mogna så de har vi plockat, jag och Izabelle. Smultron smakar mer sommar än någonting annat, tycker jag. <3

(null)
Smultronpllock. :-)

När resten av gänget gick ner till sjön för att bada, stannade jag och Pavvo kvar för att vila en stund. Det tyckte Pavvo var en dålig idé….så det blev till att ge upp vilandet och gå de andra till mötes. ;-)

Kvällen kommer bestå av grillning och fotboll. Heja Danmark! Och förhoppningsvis många glada skratt, precis som det varit under dagen. :-)

Det här med sommar,vuxna barn och barnbarn, det är en ljuvlig del av livet:-) Så ska det ju vara. Men det är inte så för alla, tyvärr. Jag är tacksam för det jag har just nu. <3

(null)
Jag tror att hon är lycklig…<3 Jag är det när jag ser henne. <3

Hoppas att din lördag är/har varit lika fin som min. :-)
Var rädd om Dig! 

Lycka
❤️


Äntligen

publicerat i Allmänt;
(null)

Fågelsången är inte så intensiv längre. Den skira grönskan har övergått ii en djupare grön nyans. Min vita rosenbuske är utblommad och vajar i vinden. Midsommarblomstren har gjort sitt. Det är juli, sommarmånad. Semestertider. Sommarlov. Badsäsong. Hängmattehäng. Mogna bär att plocka. Hömånad som man sa förr. Välkommen juli! 

(null)
De sista vita rosorna får som alltid vila i den fina rosenskålen <3

Ja, vad ska man säga om den där Ebba B. Stora rubriker, senaste nytt: "Ebba erkänner grovt förtal"! Oj, hoppsan, vad hände nu?Undrar man. Och funderar på om hon kommit till någon form av insikt om sin egen skuld i detta. Men läser man hennes inlägg på Fb så inser man att så inte är fallet. Tänkte citera henne först men ändrar mig. Min insikt är att jag inte förstår mig på henne…och allra minst förstår jag varför hon kallar sig kristen…???

(null)
Skönhet att njuta av :-)

Det är varmt idag. Hundarna drar sig till skuggan. 
(null)
Extra jobbigt med värmen när man är gammal…<3

Vi väntar besök till kvällen. Kärt besök. Barnbarnet och hennes pappa, vår äldste son. Och äntligen, äntligen kan vi få kramas! <3

Det är fredag: önskar Dig en fin helg! 

Solsken
❤️

Den sköra tryggheten

publicerat i Allmänt;
(null)
Troligen en Åkervädd. Så söt. Var tvungen att höra med min svåger som kan mycket om växter. Han är som en "uppslagsbok" :-)

1 juli 2021

Det blåser ute och solen skiner. Det är dagen när steg 2 inleds och Sverige öppnar upp. Att läsa nyhetsrubrikerna är omskakande. En polis är skjuten till döds  i Göteborg. Den där sköra tryggheten…
Moderatledaren ger upp och det är väl givet att Löfven får försöka. 

(null)
Röda vinbärsbusken söker kontakt med den svarta vinbärsbusken ;-)  Fågelmataren på den gamla skottkärran har mist sitt tak. Ekorrarna är experter på att få av taken. Och nu är dessutom taket spårlöst borta….?

Igår tog vi ner Humlen. Vår kära vän sen många år. Varför? Ja, den var inte så "vänlig" längre. Den dök upp överallt, i rabatten, i vindskyddet, i golvet, i blommorna….Jättesvår att tukta. Tyvärr. :-(

Idag skulle hon fyllt 60 år om hon fått leva, Prinsessan Diana…Englands ros, folkets prinsessa…Hon som vågade vara människa med känslor och värme och engagemang för de behövande som ingen annan kunglighet brydde sig om. <3

(null)
Närbild på en flitig arbetare :-)

En tyst minut för den dödade polisen. En tyst minut över hela landet. En påminnelse om hur sårbart vårt samhälle är och den ständiga frågan: hur kommer man åt dessa kriminella nätverk? Det hjälper inte att skrika på strängare straff. Det avskräcker inte. Jag litar på polisen. De gör vad de kan. Och vi behöver inte veta allt. 

Hoppas att det går bra med dessa lättnader nu. Och tack till alla som via vaccination gjort det möjligt att öppna upp igen. <3

Var varsam på din livsväg <3

Omtanke
♥️