Gröna handskar

publicerat i Allmänt;
Tisdag 15 juni 2021
Medan det blåste en nästan kuslig vind här igår kväll och ett märkligt ljus uppenbarade sig, spelade Sverige oavgjort mot Spanien i 32 graders värme i Sevilla. Det var ingen magi på plan men så här efteråt kan man väl konstatera att det var ett mirakel att de helt överlägsna spanjorerna inte gjorde ett enda mål….:-) Vi har en bra målvakt!  Robin Olsen heter han! :-)
(null)
22.02. Ett par timmar senare försvann strömmen. Ett träd hade fallit över en ledning. Inte oväntat. 04.30 var strömmen tillbaka. 

När det blåste som värst kändes ett tag doften av brandrök..Vi känner inte till någon brand förutom den i Moratrakten…
En kort stund kom minnet från sommaren 2018 tillbaka…bränderna i Hälsingland som kändes ända hit. Och skogsbranden i Västmanland 2014 som vi också kände lukten av här… Jag önskar oss alla en brandfri sommar! 

(null)
Närbild: rönnens blommor :-)

Om man inte har gröna fingrar får man ha gröna handskar. :-) Jag lånar makens häftiga handskar som han fick i present och tar mig an ogräset i rabatten! Allt grönt växer så det knakar i år. Särskilt ogräset!  
(null)
Det gäller att bara ta bort ogräset, inte astrarna ;-)

—————-
Dagens nyord i pandemitider: "karantänkilon" :-)
——————

Det blåser fortfarande här. Gammelhunden Pavvo och jag är ensamma här idag. Maken är hos sin mamma (efter över ett år) och Balder fick hänga med. :-)

Mina tankar går nu till den 5-årige pojken i Värmland, som var försvunnen och nu funnen död i älven. Vila i frid <3 Tankarna går naturligtvis också till de anhöriga. 

Till Dig:
Kärleksljus
♥️





Taggar: #blåst#strömavbrott#fotboll#mirakel#rönnblommor#karantänkilon#grönahandskar;

Kommentera inlägget här :