Vita ben

publicerat i Allmänt;
Torsdag 30 juni 2022

Tack och adjö för i år juni! Du avslutar med "jobbigt" väder. Hög luftfuktighet och en värme som känns som en vägg när man går ut. Jag mår dåligt i sånt här väder…orkar i stort sett ingenting. Minns hur det var att jobba i sånt klimat, klibbigt jobbigt. Men det gick. För att det måste. Hoppas att det går bra för alla dem som måste. <3
(null)
Blåklint <3 Östergötlands landskapsblomma. Tysklands och Estlands nationalblomma.  Blåklintsblomman är  ätlig. Används t ex i sallad, drycker och teblandningar. Betydelse: "varje minne av dig höjer mig över livets vardaglighet" (Euroflorist)  Foto: min egen blåklint :-)

Hört talas om brunört? Det hade inte jag, men när jag gjorde allvar av att kolla upp de små lila växterna i gräsmattan så fann jag brunört. Namnet kommer sig av att brun i äldre svenska var benämning på lila färger. 
(null)
Vi har mängder av brunört i gräsmattan nu. De och vitklövern är till stor glädje för humlorna. :-)
Apropå brunt: Mina vita ben får nog fortsätta vara vita…alternativt ett brunt och ett vitt ben…något hände förra helgen. Jag skulle hjälpa till att ta ner den höga, tunga stegen under arbetet med att sätta upp vindskivor. Det slutade olyckligt för min del. När stegen var nästan nere på marken vred den sig och smällde till mitt högra ben…det gjorde ont! Svullnad, blåmärken från knät ner till större delen av foten…nej, det är inte snyggt! Det skiftar färg som blåmärken gör i blått, grönt, gult, lila, rött…och svullnaden har nästan gått ner. Det gör bara ont när jag har vissa skor. Om jag solar nu kommer benet bli flammigt brunt, så nej…

Till sist, lite sent och jag tror jag haft den här förut, men den är så bra: 
(null)
Wisti :-)

Undrar vad juli månad har att erbjuda av sol, regn, ledighet, jobb, trevliga överraskningar, glädje, kärlek, upplevelser…..? 

Ta hand om Dig! <3

Omtanke
♥️






Efter åska och regn

publicerat i Allmänt;
Onsdagen 29 juni 2022

(null)
Det kom regn, mycket regn. De flesta av rosenbuskens blomblad ligger utspridda på gräset. Några rosor höll och hänger nu våta och nickande. 

Åskvädret startade vid 22.30 och höll i sig över en timme. Det blixtrade i ett. Hela gården lystes upp. Om och om och om igen. Gick inte att fota men väl att filma. Vi var åskådare till ett explosivt och öronbedövande drama. Vilka krafter! 
(null)
Även pionerna har fått sin del av det blöta. 

Sverige vann EM-genrepet mot Brasilien. Det såg länge ut som om vi skulle förlora. Men men…:-) Publikrekord för damfotboll med över 33000! Härlig inramning. Jag blir så rörd av att se småtjejer heja och jubla. Tjejer har fått tjejer som hjältar och förebilder! Wow! <3

(null)
Tack för i år älskade rosenbuske <3

Har regeringen gjort rätt eller fel? Har de fattat fel beslut eller rätt beslut? Är avtalet till Sveriges bästa? Vilka är "riktiga" terrorister? Jag har bara frågor i min förvirrade skalle. Och när det är så, kommer jag till insikt om att min kunskap är för begränsad för att "ta ställning" eller hävda någon åsikt. Jag följer vad som händer….
Har du hunnit skaffa dig en uppfattning? 
———————
(null)
<3Dagens kloka ord <3

Det kan bli åska i kväll/natt igen, upplyser oss en granne vi möter under promenaden. Ja, det känns i den varma fuktiga luften att allt inte är urladdat ännu…

Vilket väder du än har: var rädd om Dig! <3
I morgon är det sista juni. Juli är på ingång. :-)

Kärlek
♥️

Sol och vind

publicerat i Allmänt;
Tisdag 28 juni 2022

(null)
Gårdagskvällens stilla skönhet…magiskt Det var först vid 21-tiden igår som det kändes skönt med en promenad för både människa och hund. 

I dag blåser det. Skönt med vind när det är så varmt. :-) Det gäller dock att hålla i hatten, något maken fick erfara…hi hi…:-)
(null)
Ett vänligt "hjärtermoln" över oss. Inte idag men i torsdags kväll. :-)

(null)
Gul skönhet. Smörblomma av något slag, det finns ju olika. 

Populismen växer och växer. Nu försöker KD utnyttja den ändrade abortlagstiftningen i USA till att framstå som ett parti som står på kvinnornas sida. Ett kontrakt…men snälla, jag hoppas verkligen att Sveriges kvinnor vet om att vi har en lagstiftning angående abort….KD:s åsikter om abort har svajat hit och dit…varför nu detta "kontrakt" inför valet? Populism!  (Och ärligt talat…det där med Ebba och kontrakt…no no no!)

(null)
Pionen sluter sig om natten och öppnar sig på dagen. :-) Enligt blomsterspråket: "För dina fötter ligger jag och svär dig evig kärlek" Det var dramatiskt! :-) Något att tänka på om man ger bort en pion ;-)

Ikväll får Allsång på Skansen ge vika för fotbollen. När tjejerna spelar mot Brasilien vill jag självklart se det. Allsången får bli sedan på play. Liksom "Vera"om inte matchen är slut då. Så väljer vi här. :-) Skönt att ha friheten att välja, eller hur? Man kan välja bort alltihop också…
(null)
På tal om fotboll. Jag är löjligt stolt över denna bild. Lyckades fånga när bollen var i luften. :-)
Vet att det regnar på en del ställen i landet idag. Önskar att det kom här också. Så där "lagom" mycket…:-)

Tack för att du ville titta in här! 
Välkommen tillbaka! 

På återseende
♥️








Stiltje i huvudkontoret

publicerat i Allmänt;
Måndag 27 juni 2022
En mycket varm dag…

(null)
En ovanligt varm och solig midsommar är över. :-)

(null)
Gräslök hängd på tork. <3

Ur "Häxans årstider"  av Hella Nathorst-Böös, läser jag: 
Att lök är en av världens äldsta grönsaker och har odlats i ca 5000 år. Gräslök är rik på c-vitamin, A-vitamin och mineraler. Har gynnsam effekt på matsmältningen. Magisk användning: Ger skydd, välstånd och uthållighet. Lättar upp humör och osämja. ;-)

———————

En positiv nyhet: Namnet "särskola" har bytts ut mot "anpassad skola". Det var två elever som lyfte frågan och regeringen la fram förslaget. Det gamla namnet gjorde att elever mobbades och inte vågade säga vilken skola de gick på. 


(null)
Jag har dåliga kunskaper om skalbaggar och andra insekter. Men den här sken som guld i solskenet. Och verkade helt förälskad i rosen. 
(null)
Här skimrar en bagge i grönt :-) Rosorna doftar gudomligt! 

Naturligtvis hade vi jordgubbar under midsommar. Fina från Finnerödja. Vi hade köpt lite fler än vad vi åt, så nu är resten nedfrysta för att tas upp under hösten. :-)
———————-
(null)
Älskade Akleja :-) Dig måste man gå nära för att upptäcka alla skiftningar. Du nickar, som vore du blyg. Du är ju så söt! 

+32 i skuggan nu. Orkar inte mycket och har turen att inte behöva göra mycket. En fördel med att bli gammal ;-) Mycket vätska, skugga, vila. Försöker hålla igång hjärnan med korsord men hjärnan tycker att det är en dum idé… "Bör man om lov"., två bokstäver? Öhhh? Stiltje i huvudkontoret! :-D. Balder sover och sover. Försöker hitta svalkande platser att ligga på. 

Nä, nu dags att intaga vätska igen….
Var varsam med Dig! 

Varsamhet
♥️









Söndag

publicerat i Allmänt;
Söndag 26 juni 2022

(null)
<3
Ja, verkligheten gör ont vissa dagar. Kampen tar aldrig slut. Vi kommer en bit och en bit till så bromsar mörka krafter och kastar oss tillbaka. Ibland så brutalt…och nej, de krafterna finns inte bara någon annanstans, de finns här också. 

Sommarpratarna: lyssnade på Pär Lernströms program igår. Han berättar så bra om sitt liv. Det är väldigt gripande. Skriver inte mer om detta nu. Istället rekommenderar jag att du lyssnar, om du inte gjorde det igår och om du känner för det. :-)

(null)
Närmsta grannen har nyponbuskar…vackra nyponros <3

En speciell upptäckt: gruvarbetare i Klondike Kanada, grävde igenom permafrosten och fann då en mumifierad mammutunge. Troligen nedfryst för 30000 år sedan! Väl bevarad med både hud och hår kvar. :-)

(null)
Älskade prästkragar. :-)

Ännu en mycket varm dag. Sydlig vind men svag. I morgon blir det ännu varmare. Det är redan torrt i markerna. Jag klagar inte men tanken på att hettan och torkan stannar under lång tid oroar mig. Både för växtlighetens och brandriskens skull. Kalla mig gärna glädjedödare… ;-) 

(null)
Pionen <3
"En blomma är glädjen: i dag slår hon ut, 
i morgon förvissnar hon redan, 
just nu, då du kan, hav en lycklig minut 
och tänk på den kommande sedan.  "
-Franzén -

Just nu håller jag tummarna så hårt att det nästan gör ont….en dröm kan gå i uppfyllelse….en längtan så stark att den känns i hela mig… 

Var rädd om Dig i värmen. 

Störst av allt är Kärleken
♥️






Midsommardagen

publicerat i Allmänt;
Lördag (helg) 25 juni 2022

(null)
Maria fick sällskap ;-)
Så nöjd med midsommaraftonen. Vi avslutade sent (Noah sov gott) med räkor och vin och prat och skratt. Det blev både "jobb" och vila i sommarvärmen. Förstukvisten är vitmålad och uppsättning av vindskivor påbörjad. Det är dock lite jobbigt med att vara aktiv i dagens temperatur. +29 i skuggan. Lite "svettigt" så att säga. :-) Dessutom är det 100-åriga huset snett och vint så ja, inte lätt att "få till det" ;-)

(null)
Skönt när det kommer svala vindpustar :-)

Hemska nyheter når oss i torpidyllen. USA och deras förändrade abortlagar. Man tror knappt det är sant. 2022 och konservatismen breder ut sig… stackars kvinnorna….

Tankarna går även till attentatet i Norge. Till alla drabbade. 2022 och  prideparaden måste ställas in…:-( Höjd terrorhotnivå i Norge…

(null)
Sommaren är så ljus…hotet i världen är så mörkt… kontraster att förhålla sig till…

Nu har denna dag blivit kväll. Våra gäster lämnar oss. Må de komma lyckligt hem. <3

Det är klibbigt varmt. Nej, jag klagar inte, jag bara konstaterar. ;-) 

(null)
20.30 igår kväll. Varmt. Magiskt. 

Jag avslutar med några ord från en Oslobo: "Vi är fler som älskar än som hatar". <3

Var rädd om Dig! 

Kärlek
♥️

Midsommarafton och korallbröllop

publicerat i Allmänt;
(null)

Fredag 24 juni 2022

Nytt "rekord" för maken och mig. 35-årig bröllopsdag. 45-årig förlovningsdag. Jag är så glad att "vi har varandra" <3

(null)
Jubileum <3 Korallbröllop <3

(null)


Midsommarafton. Magiska afton. 

Visa i midsommartid
Du lindar av olvon en midsommarkrans 
Och hänger den om ditt hår
Du skrattar åt mångubbens benvita glans
Som högt över tallen står
I natt skall du dansa vid Svartrama tjärn
I långdans, i språngdans på glödande järn
I natt är du bjuden av dimman till dans
Där Ull-Stina, Kull-Lina går
Nu tager du månen från Blåbergets kam
Att ge dig en glorias sken
Och ynglet som avlas i gölarnas slam
Blir fålar på flygande ben
Nu far du till Mosslinda, Mosslunda mor
Där Ull-Stina, Kull-Lina, Gull-Fina bor
I natt skall du somna vid Svartrama damm
Där natten och mossan är len
Du lindar av olvon en midsommarkrans
Och hänger den om ditt hår
Du skrattar åt mångubbens benvita glans
Som högt över tallen står
I natt skall du dansa vid Svartrama tjärn
I långdans, i språngdans på glödande järn
I natt är du bjuden av dimman till dans
Där Ull-Stina, Kull-Lina går
- Vilhelm Ersmark -

Jag måste erkänna att jag googlade på "olvon". Och funderar på om jag sett denna växt? 
———————



(null)
Älskade rosor <3
Vi har lyckan att få fira midsommar tillsammans med son, hans sambo och barnbarn. Redan nu på morgonen, när jag skriver detta, är det väldigt varmt. Så det blir en "het" midsommarafton. 
(null)     Härligt med bad i värmen <3 
Temperaturen stiger alltmer. Och stämmer prognosen kommer detta väder pågå länge framöver. 

Vi skålar för sommaren! 
Vi skålar för kärleken! 
Vi skålar för freden!
Vi skålar för framtiden!

(null)

Skål på Dig! 
Tack för att du ville titta in här.

Värme
♥️

Nyanser

publicerat i Allmänt;
Onsdag 22 juni 2022

Glömde igår att skriva tema för den 21 juni: internationella yogadagen. Jag saknar yogan ibland men kroppen vill inte…:-( Jag gör små lätta rörelser ibland. Det funkar skapligt. :-) 
Det var en hel del andra teman också: t ex ALS-dagen, Giraffens dag och 
Världshumanistdagen….nämnas bör väl också: Långsamhetens dag….      
Det sista temat där får stå för denna dag. Efter en ganska hektisk tid inbjuder vädret idag till vila. Mulet och lite lägre temperatur än tidigare och klart lägre än det som komma skall.      
 

Jag skrev förut om att mina hortensior skiftat färg. Det har mina petunior också gjort. :-)
(null)
Lite lustigt det där…
På tal om blommors färg:
(null)
Tre nyanser av midsommarblomster. :-) 

Regnet som föll i natt och mot morgonen var rikligt och "tungt", verkar det som. Gräset ligger ner och blommorna nickar idag. 
Längs promenaden ser vi att tistlarna skjutit i höjden. Blommorna har inte slagit ut ännu, men det finns rejäla knoppar. 
(null)
"Så hög som tisteln är om sommaren, så hög blir snön i vinter". Enligt ett gammalt vädertecken. Hm…hoppas att det inte stämmer i år… ;-)

Finns det någon/några du skulle vilja ge en tistel? Jag skulle vilja ge "dagens tistel" till män med sjuk kvinnosyn. Som vi sett och hört exempel på de senaste dagarna. De finns överallt men mest uttalat…ja, ni vet…:-(

(null)
Rosor! Till många med sunda värderingar och kärleksfulla hjärtan.  Och ett sunt förnuft. :-) 

Regeringens budgetförslag vann omröstningen idag. Efter kaoset så känns det bra, tycker jag. Många pensionärer är nog glada idag. :-)

Idag blev det jordgubbar och glass till lunch. Det kan man unna sig ibland ;-) 

Till sist, något jag delat förut, (från Fb) men som ständigt är lika aktuellt: 
(null)


Jag skrev i början av inlägget att är en vilodag…nja…det blev en hel del gjort. ;-)
Värdefulla du! Tack för att du ville titta in här!  Välkommen åter! <3

Nyanser
♥️





Den längsta dagen

publicerat i Allmänt;
Tisdag 21 juni 2022
Sommarsolståndet- då dagen är som längst
 
"På vår del av jordklotet så lutar jordaxeln under sommarsolståndet på ett sätt som gör att solen då står som högst på himlen vilket innebär att den aldrig riktigt går ner."
 

(null)
Jag hoppas slippa köa på ett ställe jag ska vara på idag…

I stan skriar måsarna. 
(null)
Morgon, dag och…
(null)
…sen kväll…

Meddelande på mobilen: "vi måste tyvärr avboka din tid idag". Jaha…"med anledning av en oförutsedd situation"…jaha…ändrade planer då…

(null)
Balder har missuppfattat vad ett myggnät är till för….:-)
Det är en mycket varm dag idag och det ska bli ännu varmare till helgen. Om nu prognosen stämmer. 

En helikopter flög över oss nyss. Strax ovanför trädtopparna. Kontroll av elledningarna. Balder tyckte att det var lite läskigt. Raggen reste sig. Han försökte jaga helikoptern med klent resultat  ;-) Inte lätt för en hund att förstå vad som brummar högt uppe i luften…men helt klart en "fiende" ;-)

(null)
Sommarsolståndet. En tid av magi i naturen. <3 Om man har förmågan att uppleva den. Och viljan att uppleva. :-)

Må solen på Dig skina! 

Sommarmagi
♥️

Måndag

publicerat i Allmänt;
Måndag 20 juni 2022

(null)
Här får man böja sig djupt för att komma fram på den nästan igenvuxna stigen. 

Det måste vara lite kul att vara "rubrikssättare". Att hitta ord som lockar läsare. Småsaker blir lätt förstorade till "skandaler". Och idag har Sanna Nielsen lämnat ett "chockbesked", hon slutar med Allsången efter årets omgång. Chock? Det är väl ändå ingen som trott att hon skulle fortsätta resten av sitt liv med Allsången? Hon vill väl göra något annat också? ;-) Snart börjar nog spekulationerna om efterträdare. 

(null)
"Ta mig till havet"….ljuvligt! Havsluft! <3 Det är en välsignelse. 

Att komma ihåg:
(null)
<3

Det börjar bli kväll. Fast det märker man bara om man tittar på klockan.;-) I morgon är det sommarsolstånd. Kl 11.13 närmare bestämt. :-)

Ha det gott!

Sommar
♥️

Lycklig söndag

publicerat i Allmänt;
Söndag 19 juni 2022

(null)
Känns han igen? Jodå, visst är det Paul McCartney! På bilden är han 9 år. Igår fyllde han 80!!! Grattis och tack för musiken!(Foto ur boken "Beatles" Hunter Davies).     <3

Det är "full rulle" här i torpet idag. Varmt och soligt och en frisk, lite kall vind. Ungar som badar. Fotboll, prat, grillning, lekar….Balder som "pratar" på sitt sätt och Noah (snart 6 mån) som pratar på sitt sätt. :-) 
(null)
På väg till sjön….:-)

(null)
"Såna som frivilligt går ner i vatten förstår jag mig inte på, bättre att stanna på bryggan." ;-)
(null)
"Wow!" Första kontakten med gräsmattan, måste ju förevigas! :-)

Lycka är familj. Lycka är vuxna barn. Lycka är barnbarn. Lycka är att ha son med familj på besök. <3 Så känns det för mig idag. :-) Man måste få ha lyckodagar ibland. :-)

(null)
:-D

Hoppas att du också har lyckodagar! 
Önskar dig en riktigt fin vecka. Snart midsommar! :-)

Lycka
♥️



Sommarvind

publicerat i Allmänt;
Lördag 18 juni 2022

Det har regnat under natten. Det sa meteorologen inget om ;-)
 

(null)
Ängen. Vild och vacker. :-)

(null)
Och i skogen blommar skvattram. Doftar gott. Ska plockas senare och läggas i skafferi och garderober. Mot möss och mal. :-)


(null)
Årets hortensia har ändrat färg flera gånger. Fascinerande. :-)

Nog om växtlighet nu. ;-)
Mitt hundintresse började tidigt. Drömmen om en egen hund. Helst en cockerspaniel. Och drömmen gick tidigt i uppfyllelse. Lakka, röd cockerspaniel, blev en familjehund men främst var hon min. Vilken lycka! Jag studerade "hundhållning" via böcker, hundutställningar  och via medlemskap i brukshundsklubbens ungdomssektion. Stortrivdes. Mina föräldrar gav mig en liten bok om hundar. Den boken hittade jag nu. Sönderläst. Tejpad men sidorna ramlade ändå ur. En viss känsla att läsa, en känsla av "lyckan". Men mycket av informationen är "gammaldags" numera. ;-)
(null)
Boken har gjort sitt och hamnar nu i pappersinsamlingen. <3 

Det är inte lätt att försöka hitta felet på mammas dvd, när man måste ta det via telefon. Och det där med video på mobilen. Men hon är duktig ändå, hon är iallafall 87 år! Vi ringer upp, vi pratar, vi testar, vi ringer upp igen och igen och….till slut skrattar vi bara…"vi tar det en annan dag"..,,:-)

(null)
Min mobil med stenar, snäckor och annat har fått byta fönster. :-)

Det blåser men det är varmt här idag. Hoppas att du har bra väder där du är!

Sommarvind
♥️

Juninätter

publicerat i Allmänt;
Fredag 17 juni 2022

(null)
Den vackra himlen i går kväll. Molnen var mörka men kvällen och natten var ljus. 

Nu går solen knappast ner,
bländar bara av sitt sken.
Skymningsbård blir gryningstimme
varken tidig eller sen.

Insjön håller kvällens ljus
glidande på vattenspegeln
eller vacklande på vågor
som långt innan de har mörknat
spegla morgonsolens lågor.

Juninatt blir aldrig aldrig av,
liknar mest en daggig dag.
Slöjlikt lyfter sig dess skymning
och bärs bort mot ljusa hav.
- Harry Martinsson -
(null)
Jag älskar de ljumma, ljusa juninätterna. Något jag saknar är den häftiga fågelsången. Nu kvittrar det bara lite här och där. Fåglarna har hittat sina partners, boat och bildat familj. Hackspetteungarna djupflög över oss i dag. :-)

Läser om klimatförändringarna och hur de drabbar medelhavsländerna. Om extremhetta,torka, bränder  och vattenbrist. I Spanien dör fågelungarna när de måste lämna sina kokheta bon. Snart kommer turiistströmmarna gå åt andra hållet. Hit. Tror man. Och på Arlanda fortsätter kaoset…eller har det blivit bättre? 
Förändringens tid är här…
När ska klimatförnekarna förstå? Det finns så många bevis, fakta och så mycket forskning att det ju bara handlar om att våga få insikt och agera. Vilken jord ska kommande generationer bo på? 


Vid sjön idag:
(null)
Stilla, spegelblankt :-)
(null)
Snart blommar näckrosorna. Jag tycker att bladen är så vackra. :-)
(null)
En stilla stund i förundran över skönheten <3 Fångar, om inte dagen, så iallafall ögonblicken…

Fredag. Helgen stundar. Har du planer? Jobba? Vi får "storbesök" på söndag. En av dem vill bada. Jag vet inte om vattnet är varmt ännu…men det är nog inte så stort bekymmer. :-)
  (null)Första vita rosorna har slagit ut <3

Önskar Dig en riktigt fin helg! 

Sköna ögonblick
♥️

Det sköna gröna

publicerat i Allmänt;
Onsdag 15 juni 2022

Någon som såg fullmånen igår? Inte jag. Vet inte var hon gömde sig ;-)
Men i söndagskväll såg hon ut så här:
(null)
<3

Det sköna gröna, det behöver jag, för den inre friden. Så mycket kaos och konstigheter, så mycket krig och våld, så mycket hat och hot…
Jag går in i växthuset en stund. Njuter av det gröna. Färger, dofter, smaker…
(null)
Vackra dillkronan
(null)
:-)
(null)
Persiljan :-)
(null)
Gröna färger och former :-)
(null)
Krassen blommar inte ännu men bladen är vackra. Färg och mönster. 
 Dagens promenad gick en bit in i skogen. Varmt, soligt och en sval vind. Sköna juni. 
(null)
Ormbunke. Vet du att det finns ca 9000 arter av ormbunke? Varav ca 40 i Sverige. Ordet "orm" betydde ursprungligen "mask". Förr gjorde man maskmedel av ormbunke. 

Att "grönt är skönt" är väl ingen överdrift? 
Grön är den färg som är lättast för ögat att acceptera. Grönt har en lugnande och uppfriskande effekt. (Har googlat)

Inre frid önskar jag Dig <3

Grön lyckokänsla
💚

Magi, mirakel och kärlek

publicerat i Allmänt;
Tisdag 14 juni 2022

För ett år sedan skrev jag om "magin i vardagen". Känner så idag också, att magin finns där om man vill se den.
En vän skrev om magin i naturen, idag. Visst finns den, den är påtaglig. Bara det att det blivit sommar med alla fantastiska blommor och blad! Igen! Grönskan! :-)
 

(null)
<3
(null)
<3
  (null)
<3
 
(null)
<3

Läser också på sociala medier om Kärleken. Kärleken som övervinner allt. Kärleken som håller oss samman. Kärleken som är den stora glädjen. Kraften. Medmänskligheten. Modet. Friden. Freden. <3
Där kärlek inte råder, där man inte öppnar sig för kärleken, ersätter man den med egoism, maktfullkomlighet, maktmissbruk, avundsjuka, rädsla, våld, konspirationsteorier och lögner. 
Så upplever jag det. 
(null)
Skönhet. Magi. Mirakel <3

Mirakel då? Mirakel, det är Vi. :-) Vi som lever på denna jord. Varje liten unge som föds, är mirakel! <3 Och alla är vi underverk, var och en på sitt sätt. :-)
Kanske använder jag orden på ett felaktigt sätt enligt experter, men det bryr jag mig inte om. Det är så här jag känner det. 

Thich Nhat Hanh: 
"Vårt sanna hem är detta ögonblick. Att leva i detta ögonblick är ett mirakel. Det är inte att gå på vatten som är det stora miraklet. Miraklet är att gå på den gröna jorden just i detta ögonblick, att glädjas åt friden som finnns omkring oss just nu. Frid finns runt omkring oss – i världen och i naturen – och inom oss – i vår kropp och vår själ. När vi lär sos att förnimma denna frid, kommer vi att helas och omvandlas. Det är inte en fråga om tro utan om övning." (Från nätet)


"Att gå på den gröna jorden just i detta ögonblick" .<3

Ikväll är det fullmåne <3

Var rädd om Dig! Du är ett mirakel! <3

Kärlek
♥️





Måndag

publicerat i Allmänt;
Måndag 13 juni 2022

(null)
Inte riktigt rund ännu…foto från igår kväll :-)
 

(null)
Apropå mitt tidigare inlägg <3
     

(null)
Det vilda…

Vi skulle bara hämta ut ett paket och köpa petunior….men vi tog en extra sväng. Till ett ställe där vi ofta var förr i tiden med barnen och fiskade. Det heter Viksjö och där är så vackert. Under 1700-talet fanns här ett järnbruk. Viksjö klarade sig undan ryssarnas härjningar. Smidet upphörde 1863. 
(null)

(null)

Nu är det åskväder igen…

Hur ska det bli med pensionerna? När tar kaoset på Arlanda slut? Jag är glad att jag inte planerat eller bokat flygresa. Tycker särskilt synd om t ex barnfamiljer som får köa i timmar och kanske ändå inte hinner med sitt plan. Att köa med trötta eller "spring-i-benen-barn"….

(null)
Precis så :-)
Lev väl! 
Du är Värdefull <3

Kärlek
♥️

Magi och överraskning

publicerat i Allmänt;
Söndag 12 juni 2022

(null)
Regnbåge fredag kväll. Regnbågsbron. <3

(null)
Jag känner sån tacksamhet varje gång jag får uppleva detta väderfenomen. Det känns magiskt och jag förknippar detta med hopp. :-)
(null)
Vid regnbågens början :-) 
I många folks myter har regnbågen setts som en bro mellan himmelen (eller dödsriket)och jorden. I grekisk mytologi är den stigen efter budbäraren Iris, mellan himlen och jorden. I nordisk mytologi kallas  regnbågen för Bifrost och den är den bro som vaktad av Heimdal förenar Asgård med Midgård. 
I medeltidens kristna symbolik uppfattas regnbågens tre grundfärger som symboler för syndafloden (blått), världsbranden (rött) och en ny jord (grönt). Regnbågens färger kan också uppfattas som symboler för de sju sakramenten, den helige andens sju gåvor eller som en symbol för Maria. (Källa Wikipedia)
————————-
De där små vilda blommorna som inte gör något väsen av sig, fascinerar mig. Som t ex Skogstjärna (duvkulla, sjustjärna) Hittade följande på Interfloras sida. ( Bilden har jag tagit)
(null)

Värmlands landskapsblomma och dess betydelse.
Skogsstjärna ( Trientalis  Europaea)

I djupaste skog jag lever gärna med dig.

Källa: Alice Wahl

Innan vi gick på långpromenad idag bad jag en bön om välsignelse över min ork och gärna en trevlig överraskning. :-) Orken var välsignad, överraskningen väldigt trevlig: de senaste 20 åren har jag förgäves tittat efter Kattfot på den plats där de förr växte rikligt. Idag tittade jag också. Men nej…men på tillbakavägen, skam den som ger sig: 
(null)
Lycka! Det var mamma som en gång för längesen visade mig platsen. Vi plockade och band små buketter och hängde upp. Färgerna höll sig i åratal. :-)

Medans åskan ännu bara mullrade i utkanten plockade jag in några syrener. De doftar gudomligt men syrenhäcken blommar dåligt i år.,
(null)
<3

Det blev mycket om blommor idag. Men blommor är så stor del av mitt liv just nu. När jag går här och njuter av allt det vackra tänker jag på hur lyckligt lottad jag är. Som bor i ett land med fred. Kriget i Ukraina fortsätter men rubrikerna blir allt mindre. Läser jag rapporterna berörs jag självklart men jag läser inte lika ofta nu längre., Ibland känner jag en sorts hopplöshet. Blir det aldrig fred? Tar invasionen, övergreppen, dödandet aldrig slut? 
Jag vet…vi får aldrig ge upp hoppet! <3

Åskskuren har dragit förbi. Solen tittar fram. Kanske blir det regnbåge i dag också? 

Tillönskar Dig, en fin vecka. På tisdag är det fullmåne. :-)

Hoppet
♥️

Leve livet

publicerat i Allmänt;
Lördag 11 juni 2022

(null)
<3

Det finns en sång som jag verkligen gillar. Det var ett tag sen jag hörde den men rätt som det är så dyker den upp i huvudet. Kanske är man inte alltid på humör eller känner att man kan, lovprisa livet. Särskilt inte i dessa dagar med krig och annat våld. Men texten handlar ju också om att skapa fred. Och om kärleken. 

Länge leve livet

Silvermåne, stjärneglans, länge leve livet.
Vackrare än någon stans, länge leve livet.
Den jord där vi bor längtar och tror, länge leve livet.
Där ett frö slår rot och gror.
Länge leve kärleken och lusten till livet.
Svärd ska smidas om till plog, länge leve livet.
Våldet härskat länge nog, länge leve livet.
Det kommer en dag, stark ska bli svag, länge leve livet.
Kärlek vara världens lag.
Länge leve kärleken och lusten till livet.
Alltid vill vi sjunga så, länge leve livet.
Fred och framtid tror vi på, länge leve livet.
När allt tycks dö ut, tiden tar slut, länge leve livet.
Sjunger vi som aldrig förut.
Länge leve kärleken och lusten till livet.

- Gunhild Winqvist, Jonas Jonson, Anders Nyberg -

(null)

Listan över årets sommarpratare ser intressant ut. Namn som Linnea Henriksson (favorit hos mig), Charlotte Kalla, Siw Malmkvist, Robert Aschberg, Emanuel Karlsten, E-type, Farah Abadi, Mia Parnevik,Susanne Dahl (präst) m fl Det finns en hel del som inte är bekanta för mig men just det är ju det speciella med programmet, man hittar nya intressanta "typer". ;-)

(null)
I kvällsljus. Rhododendron. <3

Dagens kloka: 
(null)
:-)
Oj, vad vinden tar i, det är varmt och blåsigt. Vinden är också varm. Riktigt skönt. :-) 

Må solen på Dig skina!  
Leve livet
♥️

”Vadå, sladd i väggen?”

publicerat i Allmänt;
Fredag 10 juni 2022
Ännu en skolavslutningsdag :-)

 

(null)
De doftar så gott!  Och skog och vägkanter är fulla av dem. <3

Gamla grejer är inte alltid "lastgamla" men fyller ingen funktion längre. Som detta:
(null)
Fortfarande aktuellt på 80-talet och 90-talet. Nu är det väl ingen unge som förstår vad det är… Jag som gillar miniatyrer är förstås förtjust i de små frimärkena. :-)
(null)
En gammal börs eller portmonnä…vad ska man ha den till? "Småpengar", slantar, ören är ju inte aktuella nuförtiden….
Vad jag känner mig gammal när jag skriver detta :-) Men utvecklingen (eller vad man vill kalla det) går så fort. Visst är det bekvämt med Swish och kontokort, men vad händer om "systemet" plötsligt pajar totalt? Vårt samhälle är sårbart…

En av våra bonusbarnbarn frågade sin mamma om hon hade mobil när hon var liten. Svaret förvånade honom mycket. "Vadå inte fanns?" "Vadå, lur och sladd i väggen"? :-)

(null)
Vår gamla "röding"…. 

Fredag. Tillönskar Dig en skön helg!

Utveckling
♥️


Gudinnan Flora

publicerat i Allmänt;
Torsdag 9 juni 2022
Idag har många barn skolavslutning. Hoppas att alla har fint väder :-)
I en bok om Carl von Linné hittade jag följande:
(null)

(null)

Flora, den ljuva sommaren. :-) Blomstertid. 
(null)
Vallörten blommar :-)

Jag har en ny iPhone. Den gamla börjar bli lite "skruttig". Nästan allt gick bra med att föra över till den nya och starta upp. Ett problem uppstod och hur jag och make och söner än klickade och testade så nej…allt resulterade bara i "moment 22"….grrr :-(

(null)
Skönheten i skapelsen, in i minsta detalj <3

Just nu nås jag av det tragiska beskedet att den lille försvunne pojken i Ljusne, hittats död…det finns inte ord…tankarna är hos de anhöriga. Och de där frågorna utan svar…vila i frid, du lille <3

Svårt att skriva något meningsfullt just nu. Livet skakar om en ibland…
Var rädd om Dig <3

Omtanke
♥️


Dagens

publicerat i Allmänt;
Tisdag 7 juni 2022
Punkens dag :-)
Solen gick upp 03.25 och den går ner 22.18 :-)
Robert och Robin har namnsdag


(null)
Solnedgång i går kväll. 
Ja, men "glad midsommar"då! Som kungen sa i sitt nationaldagstal igår…"För Sverige, i tiden"? Nja…. :-D 

Och i tiden är det politisk cirkus. Kan vi få lite frid nu? Troligen inte. Kära nån, det är snart val. 
En Boris i England och en Morgan i Sverige sitter kvar. Så är läget. Punkt. 

Till politikerna och alla väljare:

(null)

(null)

     Fick fjärde vaccinsprutan idag. Nu hoppas jag att det tar lång tid innan det är dags för nästa…helst aldrig mer…är så less på pandemin. Må alla virus dö ut! (Nej, jag vet, det kommer att komma nya…)

(null)
Den här prakten gör mig lycklig <3 Och tacksam. 
(null)
Humlorna älskar dessa blommor :-)

Jag medger gärna att jag blir glad varje gång jag ser humlor eller bin. De är ju allt färre…
Det som oroar mig är att jag ser så få fjärilar…det är allt sällsyntare besök av dem här. Jodå, vi har blommor för dem men…

Soligt och varmt och en sval, skön vind.  Sommar <3

Ta hand om Dig! 

Sommar
♥️



Vi firar

publicerat i Allmänt;

Måndag 6 juni 2022
Sveriges nationaldag
Min makes födelsedag

(null)

Älskade Sverige, här vill jag leva och här vill jag dö. 
Älskade make, med dig vill jag leva tills döden skiljer oss åt. 

Denna nationaldag skummar jag snabbt av alla nyhetsrubriker. Om vem som "vann" debatten igår, om kriget som fortsätter, om Bianca som har "lyxproblem", om ännu en skjuten person, om "politiska vilden" som har all makt just nu, om ett par som förvandlat sitt hem, om en död musiker…och sen är jag helt slut…
Stänger ner omvärlden. Duschar. Förbereder födelsedagsuppvaktningen. Och är tacksam över att jag inte har några "lyxproblem" :-)         

Uppvaktningen har åkt hem nu. Så mysigt att ha dem här. Det är något speciellt,både energifyllt och energitagande, att ha barnfamiljer på besök. Mest av allt är det kärlek. <3
(null)
Födelsedagsbukett i de rätta färgerna för dagen. :-)
(null)
Åh, den där blå nyansen…den är helt underbar! :-)

Gult och blått. Vad jag hoppas på för nutid och framtid är att vi behåller demokratin och mångfalden i vårt land. Snart val. Rösta inte på enfalden…
Och måtte vi slippa ännu en regeringskris…

Nu vilar vi, det här gamla paret och hunden. Hunden är tröttast. Han älskar att få besök men det är jobbigt att försöka vara i centrum när man inte längre är det…:-)

Önskar Dig en fin vecka! 
Kärlek
♥️

Gåvor

publicerat i Allmänt;
Söndagen  5 juni 2022
Pingstdagen
Andetag
Andemening
Andedräkt
Andefläkt
(null)

Jag vet inte om man sjunger psalmer på skolavslutningar numera, men här är första versen på två psalmer som väcker minnen:
I denna ljuva sommartid
Gå ut, min själ, och gläd dig vid
Den store Gudens gåvor
Se, hur i prydning jorden står
Se, hur för dig och mig hon får
Så underbara håvor

Håvor = gåvor, nådegåvor, rikedomar

(null)

Den blomstertid nu kommer
med lust och fägring stor.
Du nalkas, ljuva sommar,
då gräs och gröda gror.
Med blid och livlig värma
till allt som varit dött,
sig solens strålar närma,
och allt blir återfött.

(null)

Och sen gick man på sommarlov! :-) 

Min äldste son sprang Stockholm Maraton igår. Jag är imponerad! <3

I morgon firar vi makens födelsedag. Och javisst, det är Sveriges Nationaldag också! 

(null)
Ett envist träd…började växa på utsidan av staketet, där det har sina rötter, men nu fortsätter det växa på insidan av staketet…växtkraft…;-)

Kom ihåg att Du är Värdefull! <3  Vi är alla medskapare här under vår jordevandring. Vi är lika men olika. Vi kompletterar och berikar varandra. Alla behövs i skapelsen. <3

Kärlek
♥️

Pingst

publicerat i Allmänt;
Lördag 4 juni 2022
Pingstafton 

Om pingst:
"Pingsten firades bland annat genom att klä "pingstbrud". En flicka kläddes till brud och sedan gick ett följe runt i gårdarna och fick gåvor. De efterföljande festligheterna lär ha gått vilt till.

Pingsten är nu den traditionella bröllopshelgen i Sverige men den förknippas även med dop och konfirmationer."

"Pingsten räknas som den tredje största högtiden inom den kristna kyrkan och räknas som "kyrkans födelsedag". Detta eftersom det var efter andens imponerande uppvisning som lärjungarna började att organisera en församling och missionera."  (SVT nyheter)

Du kanske tycker att detta var onödig information? Kanske…men jag tror inte att alla vet varför vi firar pingst…


(null)

Ja, jag hoppas alla har en glad pingst. Så är det naturligtvis inte. Sorg och glädje växlar ju hela tiden i våra liv. 

(null)
Pingstliljan:-)

"Hänryckningens tid" kallas pingsten efter en dikt av Esaias Tegnér. Ungdomens högtid i det gamla bondesamhället. Lite av det även nu med examen, konfirmation, bröllop. 

När jag vandrar i naturen kan jag inte låta bli att hänföras (högtidligt ord) av hur fantastiskt genomtänkt skapelsen är, in i minsta detalj. Det måste finnas en kärleksfull, intelligent skaparenergi bakom detta. Att tro att allt kommit till av en slump är något jag aldrig skulle kunna övertygas om. :-) 

(null)
Midsommarblomster :-)

Jag kliar på mitt första myggbett och tänker att det finns vissa små djur som skaparen kunde hoppat över…;-) Jag vet att allt och alla har sin funktion, men den märkliga funktionen "suga blod ur människor" var väl en dum idé? 

(null)
Syrenerna börjar blomma :-)

Min pappa skulle ha fyllt 89 om han levt idag. Han hann inte ens fylla 66 år…Födelsedagsr hör jordelivet till, men grattis ändå! :-)

Dags att klippa gräs igen var det för några dagar sen men regnet satte stopp. Det växer så det knakar :-) Idag blev det av! Och hur är det nu? "Är gräset högt eller långt?" Den eviga frågan. :-) Jag säger nog oftast "högt", maken säger "långt". Vad säger du? :-)

Äldste sonen springer Stockholm Maraton idag…hoppas att det går bra! <3

Till sist:
(null)
:-)

Hänryckning
♥️









Blixtar och dunder

publicerat i Allmänt;
Fredag 3 juni 2022

Nu står helgdagarna på rad: pingstafton, pingstdagen och nationaldagen. :-)

Grönskan djupnar. Naturen är full av små nyfödda djur av alla de slag. Solen är uppe nästan dygnet runt. Mogna primörer och jordgubbar på gång. Blomning och fågeldrill. Avslutningar, bröllop och konfirmationer och student. Fest. I år kan vi träffas och vara tillsammans igen. :-)

(null)
Skogspromenad
(null)
Lingonriset blommar 

Och plötsligt mörknar det…
(null)
Blixt och dunder och kraftigt regn. Tror att denna urladdning behövdes…

(null)
Balder är undrande…vad är det som händer? 

För att vara en värdig politiker bör man vara kunnig, vuxen, ärlig, ansvarsfull, seriös, samarbetsvillig och medmänsklig…är min åsikt. Oppositionen (högern) är allt annat än detta just nu. Att bråka och söndra verkar vara det viktigaste nu för dem, tre månader före valet och i den allvarliga situation Sverige och vår omvärld befinner sig i…Ansvarslöst och dumt…(min åsikt) Politik är ingen lekstuga! Eller? 

Så, det var min personliga lilla urladdning ;-) 
Åskvädret fortsätter. Åskguden Tor (enligt mytologin) far fram som en vilde över himlen och vagnens hjul rullar högljutt förbi, vänder och återkommer….
Vårt svenska ord "dunder"  kommer från ordet "tordön".  Tor har gett namn åt vår Torsdag. 

(null)
Med denna vackra Rhododendron vill jag önska Dig en fin pingsthelg! <3

Ansvar 
♥️




Wow!

publicerat i Allmänt;
Torsdag 2 juni 2022

"Den 2–3 juni 2022 arrangerar FN högnivåmötet Stockholm+50, i Stockholm, där Sverige står som värd, tillsammans med Kenya. I år är det femtio år sedan FN:s första miljökonferens ägde rum, Stockholmskonferensen 1972, som Olof Palme var initiativtagare till."(Googlat)

(null)
Wow! Älskade, vackra Rhododendron <3

"Jag börjar tillhöra inventarierna här", säger jag till tandsköterskan. Hon skrattar. "Du kanske ska stanna kvar och hjälpa till i receptionen. Kanske få en tagg så att du kommer in." Vi skrattar. Hon tycker inte att jag varit där så många gånger men förstår om jag känner så. :-) 
Dagens behandling går fort och smärtfritt. Desto mer smärta nu efteråt. "Nu får du sommarlov från oss", säger tandläkaren. Tack :-)
(null)
<3

Miljökonferens…undrar om det finns något positivt att konferera kring? Några framsteg? Några nya bra projekt? 
Man kan alltid hoppas…
(null)
Himlen igår. I dag är det mest mörka moln. Och regnskurar. 

"I dag inleds det fyra dagar långa firandet av drottning Elizabeth II:s 70 år på den brittiska tronen. Ett firande som innehåller såväl pampiga militärparader som tusentals gatufester och picknickar till monarkens ära runt om i Storbritannien." (SVT)

Ja, säga och tycka vad man vill om Elizabeth men en riktig "kruttant" är hon allt! Och vad händer sen när hon är död? Blir Charles kung och Camilla drottning? 

(null)

Nu börjar klockan närma sig 16. Ska äntligen kunna få något i mig. Magen knorrar. Undra om den blir nöjd med soppa? Intagen via sugrör? ;-) Den får så lov att vara det tills jag kan inta något "lättuggat".

Nu har jag "ojat" mig så det räcker för idag. :-)

Var rädd om Dig! <3

Wow
♥️



Juni

publicerat i Allmänt;
Onsdag 1 juni 2022

(null)

Välkommen JUNI! 

(null)

Sommarmånad! Så kallades juni i Sverige förr enligt gammelnordiska kalendern. Även ordet midsommarmånad förekom. 

Månaden juni har fått sitt namn efter den romerska gudinnan Juno. Hon var den högsta gudinnan i den romerska mytologin och gift med Jupiter. Juno var kvinnornas beskyddare och ordet juno betecknade hos romarna den livgivande och fortplantande kraften hos kvinnan. <3
(Källa: Institutet för språk och folkminnen)

(null)
Sommartavla målad 2013. 

1 juni "skvätter" här. Alltså regnskurar. :-) Prognosen ser "blandad" ut framöver men pingsthelgen ser ut att bli varm. :-) 
Tvättmaskinen kämpar på. Det var dags nu. Men det kommer ta tid innan man kan se botten i tvättkorgen…
Jag samlar kraft inför morgondagen. Ska göra något jobbigt. 

Lev väl! :-)

Sommar
♥️