Söndag

publicerat i Allmänt;
Söndag 31 oktober 2021

(null)
Att vila ögonen på en stund. 



(null)

Vem/vilka vill du tända ljus för idag? Någon att minnas. Någon som stod dig nära? Kanske för många. För ett land. För moder Jord? Klimatet. Eller bara för Dig själv? För din inre frid. Man behöver ju egentligen inte välja. Bara tända ljuset…

Såg du norrskenet igår kväll/natt? Jag såg det inte. Tyvärr. Kollade ofta mot norr men det var nog för molnigt. :-(

(null)

"Så mycket bättre" hade jag inte tänkt titta på. Tack och lov så gjorde jag det ändå. För det var en sån fin upplevelse. Jag gillar ju bröderna Norén och de bjöd på både skratt och gråt. Jag fällde många tårar… Överhuvudtaget var det ett känslosamt program. Så skönt med såna som omväxling till "tjo och flams" ;-) Fina artister. Kul med Siw Malmkvist. Hon är still going strong! :-)

I morgon är det Allhelgonadagen, första november, måndag, vardag, lovdag….FN:s klimatkonferens i Glasgow startar…kan vi rädda klimatet? 

Kom ihåg: tänder du ljus, släck dem också! 
Var varsam med Dig! 

Ljus
♥️



Ny tid

publicerat i Allmänt;
Lördag 30 oktober 2021
Solen gick upp kl 08:11 och går ner kl 16:57
 

(null)

Vi gick ut precis när det mörknade på himlen. Skulle det börja regna? Det blåste lite kallt. Men nej, de mörka molnen seglade iväg och solen lyser mot en blå himmel. 
Men visst känns det att vi är på väg in i november. 

(null)
Och det syns också. Träden står allt naknare…

En "ny tid", fast gammal. Vintertid är på ingång. Eller normaltid som den också kallas. 

Vet du vad en "geomagnetisk storm" är? Enligt Expressen är det något som uppstår när "en chockvåg går genom jordens magnetosfär"". Och? Jo, detta innebär bl a att vi kan få se norrsken i hela landet. Du ska ha lite fri sikt mot norr och hålla koll på himlen från solnedgång och fram till midnatt. Men det är inte helt säkert…:-)
"Ett moln av laddade partiklar"…häftigt med allt som rör på sig där i rymden! ;-) Det kan dock skapa problem i el- och radionätet. Kan vara bra att veta. 

(null)
<3

Lördag. Hoppas att din dag är en bra dag! Kom ihåg att vrida tillbaka klockan en timme innan du somnar. :-) Undrar hur länge vi ska hålla på med denna tidsväxling? Vi har hållt på sen 1980. Rösterna är många både för och emot. Och vilket skulle vi välja? Sommartid? Vintertid? :-) Jag vet faktiskt inte vad jag föredrar. Gör du? 

Men ett vet jag: Jag vill väldigt gärna se norrsken. :-)

Kärlek
♥️

Söderut

publicerat i Allmänt;
Fredag 29 oktober 2021


(null)
:-)


Bra gick det för "mina" lag både i hockey och fotboll igår. Så där överraskande bra. Sånt är ju trevligt, varje gång det sker, vilket inte har varit alltför ofta senaste säsongerna….;-)

Bra är också dokumentären "De rättslösa"…jag grät mig nästan igenom den. Se den! SVT play. 

(null)
Upp tidigt idag för resa söderut. Solen var på väg upp. Stor och vackert gul. :-)

Det är något otroligt vad kommunen vi bodde i förut har förändrats. Mängder med nya hus och nya områden. Det blev mitt första besök i yngste sonen med familjs nya hus. Jättefint! Wow, wow!!!

(null)
De ser lite arga ut men man kände sig ändå välkommen. ;-) Det är bonusbarnbarnen som skapat dem. <3

Hemma igen. 
Vilar. 
Glad och tacksam för det jag orkat. :-)

(null)
Så fint vid det här fönstret. Lugnt. Vilsamt. :-)

Det är fredag. Halloweenhelg för den som vill fira den. Önskar Dig kära läsare, en riktigt fin helg! På söndag börjar vintertid. Vi "ställer tillbaka".

Hoppfullheter
♥️


Som ett träd

publicerat i Allmänt;
Torsdag 28 oktober 2021

(null)
Från Fb 

13 grader varmt i slutet av oktober. Det känns fint, tycker jag. Tids nog kommer kylan. 

Dagens negativa:
Kent Wisti slutar med sina satiriska "gubbar"…jag har ju delat en del av dem här och jag kommer att sakna dem. Satir är svårt men Wisti har verkligen varit en mästare på att få oss att skratta och att tänka efter. <3 Det behövs att någon tar tag i det absurda i vår märkliga tid och ger oss lite andrum. 

(null)
En höstbild från förra veckan. Då sken solen. Idag är det grått. Det växlar…

En tredje dos vaccin. Antivaxxarna får väl spader. Men det handlar inte om tvång. Det handlar om friheten att välja. Vi bor i ett demokratiskt land. Staten bestämmer inte allt, som vissa vill få det till. Rekommendationer  är inte det samma som lagar. 

(null)
Skrev igår om samiska symboler. Vill idag hedra det samiska hantverket (slöjden)med en bild på en liten väska eller börs som jag fick av en underbar vän från Vilhelmina.  Visst är den fin! <3 Skinn, tenntråd och en liten knapp av renhorn (?). 

Må kärleken omfamna Dig

och må ljuset lysa upp din livsväg

<3

Störst av allt är Kärleken
♥️

Oktobertulpaner

publicerat i Allmänt;
Onsdag 27 oktober 2021

Regnet smattrar mot rutan. Har knappt sovit en blund i natt. Där tanden satt värker det. Från bygget hörs ett ständigt pålande. Har jag kvar några hörselskydd tro? Såna där små att  stoppa i öronen…som man hade på stora konserter. Konserter som man gick på för evigheter sen, känns det som….

(null)
Sommarminnen behöver jag idag. . Här den vackra akvilejan. <3

Dagens positiva: 
Tareq Taylor blir årets julvärd! :-)

Något till som känns positivt just nu, just här är att regnet upphört, molnen skingrats och solen tittar fram. Och vad ser jag genom mitt fönster? Månen tittar också fram. :-)

(null)
La Luna! <3
Igår var jag in på Arran Krukmakeris hemsida och lärde mig lite om symbolerna på samernas trummor. Delar två fina här:

(null)
Gillar speciellt månen. Så roligt att kunna lära sig lite "nytt".  :-)

Nu kom maken hem från affären. Till min stora lycka har han köpt den allra vackraste höstbuketten! Tacksam! <3

(null)
Oktobertulpaner :-)

Må din väg gå till mötes! 
Kärlek
❤️

Tandläkare och labyrinter

publicerat i Allmänt;
Tisdag 26 oktober 2021

Idag skulle min svärfar fyllt 94 år om han fått leva. Du är saknad, Hasse! <3
 

(null)

"Tandens rot är väldigt krokig, så vi får se hur det går att få ut den", säger tandläkaren. "Ajdå", tänker jag. 
Det knakar och knastrar…till slut är den loss. 
"Man kan bli lite darrig", säger sköterskan. "Det är inget farligt, det är bedövningen, adrenalinet". förklarar hon. 
Jag får sitta en extra stund i stolen. Innan jag går för att betala. 880 kr. Det är inte billigt att dra ut en tand. 
Jag tänker på mannen jag såg i tidningen. Han som inte längre har råd att gå till tandläkaren eftersom bensinpriset blivit så högt. Han är beroende av sin bil…

(null)
Fick inte med hela men detta är den fina labyrinten i Boulognerskogen. Den byggdes upp sommaren 2016. Efter en förlaga som finns på Prästgrundet utanför Söderhamn.
Labyrinter fascinerar mig. Trojeborgar kallas de också. De har förekommit i stora delar av världen under flera tusen år. I Sverige finns ca 300 stycken, hälften i Norrland. Troligen byggda från 1300-talet fram till 1800-talet. Betydelse? Funktion? De ansågs ha magisk innebörd och kan ha använts till fruktbarhetsriter och som skydd mot  onda makter.. Och i traditionella lekar.

"I Gävleborgs län finns labyrinterna i fiskelägen efter kusten, och är troligen byggda av gävlefiskare. Det var de som hade fiskerättigheterna efter Norrlandskusten. Kanske användes labyrinterna här för att ge fiskelycka, bra väder eller rentav som ett skydd mot spökväsen."  Källa: Minnen Länsmuseet Gävleborg.

Kanske är du helt ointresserad av labyrinter, kanske vet du mycket mer än det jag förmedlar här. Hur som, jag ville dela detta med Dig. :-)

(null)
Trojaborgen, Södra Hällarna, Gotland. Den är ganska ny. Men en verklig kraftplats kan jag intyga. Jag gick i den en mycket varm majdag 2018. :-)

Nu har bedövningen släppt i min mun. Börjar så smått kunna äta något. Och ännu gör det inte särskilt ont. Man känner sig bra "ämlig" när man är svullen av bedövningen och har en tuss i munnen…;-) Tur att det är övergående :-)

Var rädd om Dig! 

Kärlek
♥️

Måndagstankar

publicerat i Allmänt;
Måndag 25 oktober 2021

(null)

Promenaden i solskenet blev lite längre idag. Konstaterar att Halloween är på gång. Såg en del som hängt på trenden, några skelett här och några döskallar där…Själv gillar jag pumporna, resten får vara för min del. :-) Och nej, jag är inte rädd för spöken :-)

(null)
Lillån. Bakom Gevalia. 

Läste nyss om katten Scooby Doo som varit försvunnen i 11 (!) år men nu äntligen är hemma hos sin ägare igen. Katten var öronmärkt och tack vare det kunde Djurskyddet hitta ägaren. Scooby-Doo är nu 14 år. Det är en glad katt och en lycklig, men förundrad ägare som nu är tillsammans igen. <3

(null)
Vad ser du? Ett ansikte? Ett djur? Okey, en trädstam…men…;-) (null)
Och här…?  :-) Två ögon och en näsa och en arg mun med djup mungipa ser jag. Bl a…

God fortsättning på veckan!!

Kom ihåg: 
(null)


Hoppfullheter
♥️

Söndag

publicerat i Allmänt;
Söndag 24 oktober 2021
FN-dagen för information och utvecklingsfrågor
Och det är också bl a "Raggsockans dag" :-)

(null)
Ekbladet ser nästan ut som om det vore gjort i läder :-)

Det är grått och kallt när vi tar dagens långpromenad som inte blir så lång men ändå…skönt att komma ut i luften och skönt att röra på sig. Och skönt att komma in igen :-)

På tv:n är det fotboll. 

Jag tänker idag på alla dessa dödsskjutningar… på offren, på anhöriga…speciellt tänker jag på föräldrarna till de unga döda….på mammorna…Läser om en mamma vars son dog i Akalla 2016. Han var 15 år. Ett barn…Mammans ord om rapparen Einars död och uppmärksamheten kring honom, svider i mig:
Hon säger: – "Jag känner verkligen med hans familj. Men just den här storheten i sorgen för honom. Att folket på den sidan av Stockholm känner först nu att våldet måste ta slut, för att det kom och knackade på deras dörr. Det fick mig att brista. Mitt hjärta brast" (från Expressen)
Tänkvärt! Eller hur? 

När mörkret faller får vi tända ljus för dem alla. 
(null)


Läser också om det alternativa 34-punktsprogrammet för att stoppa våldet som mammorna i Järva har lämnat till riksdagen. Måtte politikerna lyssna på dem som är mitt uppe i detta!!!

(null)
Skönhet…brons?  Nej, löv… Alm eller sälg eller något annat? Blir osäker, det finns så många ovanliga träd här i området…:-)

Ny vecka stundar. Sista veckan i oktober. Med både Halloween och övergång till vintertid. 

Må Din vecka bli ljus och fin! 

Allt gott!
♥️




Höstsol

publicerat i Allmänt;
Lördag 23 oktober 2021

Solen gick upp 07.53 och går ner 17.17
 

(null)
Som jag… ibland ;-)


(null)
Ja, men precis!  :-)

Vilka är de "vanliga människorna"? Var bor de? Var jag inte en "vanlig människa" när jag bodde i Rinkeby??? Uppdelandet i "vi och dem" fortsätter och förstärks hela tiden….:-(
(null)
Wisti <3

(null)
I solen på bordet på balkongen. Sommarminnen. Reseminnen. Från Göteborgs skärgård (Fotö?)för många år sedan. De minner om salt hav och frisk vind. :-)

Solen skiner idag också. Tacksam. :-) 

(null)
Det gäller att ha koll på läget… Balder <3

(null)         

<3


"Lär dig livets stora gåta

Älska, glömma och äta

smörgåstårta"

(Sett på Instagram)

:-)

Det är lördag. Jag hoppas att Du har det bra! 

(null)
När hösten är som bäst <3

Höstsol
♥️

Sköna höst

publicerat i Allmänt;
Fredag 22 oktober 2021

(null)
Naturens konstverk :-)

En mycket populär ung rappare har mördats. Ännu en ung som offrats i gängvåldet. Skjutningar har blivit så vanliga att jag knappt reagerar på rubrikerna längre. Det är fruktansvärt. Tankarna går till de anhöriga. <3
Nej, jag tror inte att strängare straff avskräcker. Man måste jobba förebyggande. Utanförskap och fattigdom skapar våldsspiraler. Det finns naturligtvis ingen quick fix men att lyssna på polisens erfarenheter och deras idéer är, tror jag, den bästa vägen att gå. Hur har man arbetat i Malmö? Där var det ju som värst förut, men inte nu längre…

(null)
Gula löv som vajar i vinden

Vi återkom till Boulognerskogen idag. Men startade på motsatta sidan ån. Soligare idag men kyligare vind. 

(null)
Den är så stilig! 

(null)
Höstträd mot hösthimmel

(null)
Det glittrar så vackert <3

(null)
Här badar man på sommaren. Och jodå, det finns de som badar andra årstider också. Det satt en man i vattnet och lyssnade på musik i hörlurarna…?? Såg lite märkligt ut…

(null)
Det finns dass och det finns dass… Allmän toalett i ett sött litet hus :-)

(null)
Vattnet dånar och strömmar. Häftigt! Vattnets superkrafter och dess konsekvenser har vi ju verkligen fått känna på i den här staden. Inte alltid så trevligt…

(null)
Sköna höst

Må Du få en fin helg! 

Kärlek
♥️

Grå, lycklig dag

publicerat i Allmänt;
Torsdag 21 oktober 2021

En mulen oktoberdag. Men den gjorde mig lycklig. 

(null)
Efter flera år…åter i Boulognerskogen och Stadsträdgården. Sån lycka! Här är alltid lika vackert. 

(null)
Återföreningen <3

Att orka gå på långpromenad. Äntligen. Att känna att benen bär, att ryggen inte värker så mycket, att det går bra att andas…har knappt ord för den lycka jag känner <3

Sorger, svåra besvikelser och trauman bor fortfarande i min kropp. Inkapslade, trots terapi av olika slag men via healing kan de inte längre dominera mig totalt. Så mellan fibromyalgiskoven kan jag nu få uppleva att kraften finns och kroppen håller och bär. :-)

(null)
Mycket och brusande, strömmande  vatten 

(null)
Lövmatta <3

(null)
"...De är alla pojkänglar - alla musicerande - alla bringande glädje och lycka och hopp till människorna vare sig de är sjuka eller inte sjuka..." Carl Milles ord om "Milles änglar". Även kallade: "Fem musicerande genier". 

(null)
Många änder :-)

(null)
Små stentroll verkar det finnas här i skogen också ;-)  Så söta!  

För Balder blev det en stor upplevelse. Sååå mycket nya dofter och människor och hundar… :-) Han är trött nu…

(null)

I kväll är det dags igen. Maken ska på hockey. "Hockeyänka och hund i vänteläge" då alltså :-)
Det är inte bara Balder som är trött, jag känner också ett behov av vila just nu :-)

Jag missade fullmånen igår. Hoppas få syn på den i kväll/natt. Såg du den? 

Allt gott önskar jag Dig! 

Kärlek
♥️

Den gamla hamnen

publicerat i Allmänt;
Onsdag 20 oktober 2021

(null)
Ett gammalt ankare. Symbolen för Hopp. <3

Mulen men varm oktoberdag. På långpromenaden väljer vi att gå över bron till södra kajen, till gästhamnen och ut ända till havet. Det är jättelängesen vi gick här senast. 

(null)
"Delar av kungafamiljen" ligger här vid kajen. ;-) Kungaparet och deras barnbarn. :-)

(null)
Det är ju bra att de varnar :-D


(null)
Gammalt och nytt. 

Det finns en viss skönhet i det oktobergrå. Och att vandra på historisk mark, det gillar jag. Det är något visst med mig, hamnar och sjöfart. Sen barndomen och uppväxtåren. Jag hör hemma här känner jag. 

(null)
De vackra gasklockorna. <3

En hel timme tog promenaden. Nytt rekord för mig för de senaste två åren. Stolt men också tacksam. :-)

(null)
Skönhet i oktober

Idag står det i tidningarna om ett mirakel. Om 21 basebollsfans som var på väg till en match i Texas, då deras flygplan kraschade. Planet såg ut som ett förkolnad hög med skrot…men alla överlevde och kunde ta sig ut med bara små skador! Vilket mirakel!!! Nog vågar man antyda att de hade änglavakt? <3

Tiden går. Och den kommer. :-)
Var rädd om Dig! Du är Värdefull! 

Kärlek
♥️

Reflektera

publicerat i Allmänt;
Tisdag 19 oktober 2021

(null)
Det är dags nu. Reflexera…Här mitt reflexhjärta som jag fått av en mycket kär vän. <3

Reflexera för att rädda liv. Jag använder ordet för att påminna oss om att använda reflex. Finns säkert annan betydelse men däremot hittar jag ingen synonym. 
 Reflektera för att må bättre. Att ta sig en stund att fundera. Över livet, situationer, problem, lösningar… När allt flyter på och känns bra är det inte så mycket att reflektera över. Bara känna tacksamhet. Men när livet inte känns riktigt bra, när man fastnat i en negativ spiral eller bara känner sig "tom"….Reflektera. Jag gör det en hel del nu. Det går "sådär". Men jag tror det ger sig med tiden. 

Och: 
(null)
Så viktigt idag när allt ska vara så perfekt, på ytan… <3

Du är bra!!!
Kom ihåg det! 
<3

Dagens citat:
"Kärleken kommer till sist att segra. Men vägen dit kan kännas lång ibland."
- Thomas DiLeva 
<3

Kom ihåg att använda reflex i höstmörkret! 

Kärlek
♥️

Ord på vägen

publicerat i Allmänt;
Måndag 18 oktober 2021

(null)
När solen gick ner igår kväll :-)

Det tog inte så lång tid hos tandläkaren som jag trott. Just den behandlingen är uppdelad på två tider nästa vecka. 

Delar några ord på vägen idag:

"Sinnen är som fallskärmar - de fungerar bara när de är öppna"

"Se hur naturen - träd, blommor och gräs växer i tystnad. Se stjärnorna, månen och solen - hur de rör sig i tystnad. Vi behöver tystnad för att få möjlighet att röra själar."
( Moder Theresa)

"Hoppet är som socker i te. Hur litet det än är genomträngs hela drycken av sötman"
(Kinesiskt ordspråk)

"Hoppet är regnbågen över livets brusande flod." 
( Friedriich Nietzsche)

<3

Har du sett månen de senaste kvällarna? Hon är så stor och gul. På onsdag är det fullmåne. 

Snö är på gång. Kanske inte här men norr om oss. Det är såna tider. Men för min del får det gärna vänta till i december. ;-)

Var rädd om Dig! 

Kärlek 
♥️

Färg, form och änglavakt

publicerat i Allmänt;
Söndag 17 september 2021

(null)
Alla dessa former, färgnyanser, storlekar…de vackra löven…

Det var kallt och stjärnklart under natten. Klart och sol under dagen. På en del ställen lite is. Men inte för halt för en promenad. :-) Hög luft att andas i. En vacker dag. 

(null)
Jag försöker ta vara på det solljus som erbjuds. Står stilla, blundar och vänder ansiktet uppåt. Ännu värmer solen. Det livsgivande ljuset. 

(null)
Höstlöv och is, en riktigt vacker kombo :-)

(null)
Lika här…löv, is, solstrålar  som bryts i isen och framkallar färger :-)

Det är söndag. Vilodag för en del, arbetsdag för andra. 
En ny vecka ligger framför oss. Själv ser jag inte framemot morgondagen. Ska till tandläkaren. Efter 70 minuter i en tandläkarstol lär jag vara ganska slut. :-)

"Allt kan hända", tänker jag, när jag läser om kvinnan i Kanada som fick en sten genom taket och ner mellan hennes kuddar i sängen där hon låg…en meteorit…vikt 1.3 kilo. Tack och lov så var hon vaken, troligen för att hennes hund skällde. Hon fick bitar av innertaket i ansiktet men är oskadd. "Änglavakt" tänker jag…men oroar mig inte för att råka ut för samma sak, risken är nämligen 1 på 100 miljarder…;-) 

Hur som. det är skönt att ha skyddsänglar :-)

Önskar Dig en fin vecka! 

Änglavakt
♥️
     




Lära

publicerat i Allmänt;
Lördag 16 oktober 2021

Halva oktober har gått. Och jag försöker skriva några rader. 

(null)     
De lyser upp tillvaron  de där vackra rosenbladen. <3

(null)
Vissa har ännu inte förstått att det är dags att "sova" ;-)

Orkar gå en promenad idag. Några grader varmt, sol och en kall lätt vind. 

(null)
Sån skönhet <3

(null)
Ganska stilla. Och tyst. 

Såg du Skavlan igår? Mannen som studerat svampars liv? Så otroligt intressant! Om svampsamhället. Deras problemlösningar. Vi har kanske en del att lära där? Överhuvudtaget lära av naturen. Så mycket kunskap vi tappat och så mycket vi ännu inte utforskat. Spännande. :-)Vi människor tror att vi vet allt, att vi med våra hjärnor står över naturen och djuren. Men det är mycket i skapelsen som är "fyndigare" än våra idéer. Allt hör ihop, vi är i ett ömsesidigt beroende. Ett samspel som vi människor allt oftare bryter oss ur….

(null)
Naturen skänker oss skönhet <3


Biomimetik är teknik som efterliknar förebilder i biologiskt liv i naturen. (Wikipedia)
Jag har ju Agneta Nyholms bok "Naturligt vis" men ännu inte orkat läsa så mycket. Hoppas få ork till detta snart. 

Lära av naturen
Lära av historien
Borde inte det vara det mest självklara i den tid som är? 

Det blev ett längre inlägg än vad jag trott. Nu vila :-)

Ta hand om Dig! 

Lärdomar
♥️

En bättre dag

publicerat i Allmänt;
Tisdag 12 oktober 2021

(null)
:-) 

Det kändes lite så igår kväll. Ibland innebär skov i fibromyalgin rena rama "kollapsen" för mig. Plötsligt så fungerar nästan ingenting i kroppen. Väldigt obehagligt. Jag blir totalt utmattad. Men efter en natt med  skaplig sömn, tar jag mig nu an denna dag. I tacksamhet över att må lite bättre. 

(null)
Himlen var "magisk" igår :-)

Nej, jag såg inte partiledardebatten häromkvällen. Hur intresserad jag än är av politik och hur viktigt det än är att vara uppdaterad så vill jag inte höra pladdret, okunskapen, populismen, lögnerna…. Politik ska vara ideologi, demokrati och framtidstro, för mig. Samarbete för goda lösningar. Men det är ju allt annat än det. Att prata om en viss färgsammansättning åt "vänster det går bra men att nämna en färgsammansättning åt "höger"…det är känsligt och kallas förtal…

(null)
Wisti :-)

Hur jag vet hur debatten lät när jag inte såg programmet? Har läst recensioner, kommentarer, sett klipp osv. Och är ju uppdaterad i övrigt om svenska politiken idag. 

Nog om politik nu :-) 
—————
(null)
Magiskt <3

Jag vet att det finns vetenskapliga ord och förklaringar till varför himlen ser ut just så här. Men just nu väljer jag att se "bortom". Jag väljer att se skönheten. Och då blir det magi för mig. 
Flummigt? Ja ja, men jag är ju sån ;-)  Det berikar mitt liv. 
Jag är ju sensitivt begåvad. Ett bra ord för det som annars kallas HSP, highly sensitive person. Ett medfött personlighetsdrag som finns hos 15 - 20% av den globala befolkningen. Jag skriver inte mer om det nu, Mer än att jag har har både nytta och glädje av att vara det, men också lidit av det. Kanske är du också sensitivt begåvad? Bra! Vi behövs. :-) För att genomskåda falskhet, varna för faror och förstå medmänniskors känslor, bland mycket annat. 

(null)
;-)

Till sist:
(null)
Den passar väl bra just nu i oktober. Samla skatterna i varje  årstid. De finns där. <3

Ett steg i taget, ett ögonblick i sänder…livet…<3

Tack för att du ville titta in här. <3

Ett steg i taget
♥️

Stolt över

publicerat i Allmänt;
Söndag 10 oktober 2021


(null)
Den här tavlan, målad för många år sedan är den jag är mest stolt över. Nu har den dessutom fått en ny placering i lägenheten. En där den syns. Jag vågar mer och mer. :-)

Utanför mitt fönster flyger fåglar förbi. Och löv. Högt över taken flyger löven. Virvlar, dansar i den kraftiga blåsten..Det är "håll-i-hatten-väder" idag. 

Ibland är herrfotboll väldigt kul och underhållande. Och spännande. Som igår kväll. Sverige vann mot Kroatien i kvalet till VM. Och vilka mål! Tjusigt! Tack för det! :-)
Fotboll kan vara väldigt tråkigt också , men det struntar jag i att skriva om…;-)

Men något som verkligen är roligt: tusentals fans marscherade till derbyt mellan Hammarby - AIK på Tele2Arena. Jaha? Vad är det ovanliga med det? Jo, det är inte herrarna som spelar, det är damerna! Över 19 000 biljetter sålda! Detta är historiskt!!!

(null)
Detalj från målningen. En hund med en alldeles speciell blick…:-) Förgtonen på fotot är mörkare än i verkligheten. 

Blir man mer känslosam när man blir äldre? ;-) Jag märker att jag reagerar känslomässigt på t ex tv-program. En dag, när jag blev ledsen över ett tragiskt slut på en serie jag följt, säger maken: "Du, det är inte på riktigt." Och plötsligt blir jag påmind om att jag, ve och fasa, blivit "blödig"….inte för att jag varit känslokall förr men detta…hi hi…så kan det gå :-) Det är nog övergående….;-)

(null)
Jag bläddrar och läser i denna idag. Så längesen sist. Det är så mycket "kval, död och vemod" i dikterna. Men ändå. Jag behöver lyriken. Ibland. 

Sökte en dikt att dela med mig av inför den nya veckan. Det får bli en välkänd favorit:
(null)

"Den nya dagen gryr"…önskar Dig en riktigt fin vecka! <3

Mod
♥️

En bön för världen

publicerat i Allmänt;
Lördag 9 oktober 2021

(null)

Jag vill be en bön för världen
Om hjälp att inte ge upp kampen för det goda
Om att inte mista hoppet om fred
En bön för moder Jord
Lär oss vårda henne
Lär oss att samarbeta
Lär oss att genomskåda lögnerna
Hjälp oss att hitta vägar till inre frid
Ber om mod att tala och säga ifrån
Ber om goda kloka ledare
Om rättvisa istället för egoism
Om att våra olikheter får berika oss

Det sägs att störst av allt är kärleken
Låt oss få uppleva detta
Hjälp oss att skapa godhet
Amen
<3

En bön kommen ur mina känslor. Jag vänder bönen till änglar, gud, universum, alla kärleksenergier, Jesus, ja till alla högre makter. Vi behöver hjälp, vi som trampar här på jorden idag. Hjälp att leva tillsammans och hjälp att ta hand om moder Jord på bästa sätt. För just nu vet jag inte vad vi sysslar med, trots all den kunskap vi har…

(null)

Det är lördag. Flera av "de mina" ser hockey på arenan. Och nej, det verkar inte som om denna match slutar i glädjeyra ;-)

Jag gillar lagets nye coach. Han är från Finland och jag älskar att höra honom tala. När han säger: "pocken" istället för pucken. Det låter så mysigt. :-)

Hoppas att Du mår bra och har det bra! 

Ikväll är det fotboll! Heja Sverige! <3

Änglabön
♥️

Fred

publicerat i Allmänt;
Fredag 8 oktober 2021

Denna dag fick två modiga journalister Nobels Fredspris. :-)

(null)
Vacker höst vid ån <3

Fred. Hur skapar man fred? Finns väl hur många svar som helst på det. Och väldigt många svar på hur man inte skapar fred. Som vuxen inser man ju att det inte är så lätt som man trodde när man var barn och ung. Uppvuxen med visor som "Vi sätter oss i ringen och tar varann i hand…..och vi är vän med alla på jorden må ni tro" Och ungdomens "love and peace and understanding"…
Man växer upp. Och inser att den där självklara tryggheten…den håller inte liksom…eftersom allt är så mycket mer komplicerat.  (null)
En hjärtesten <3

Men samtidigt så har ju mycket fred faktiskt skapats bara under min livstid. Jag försöker tänka på det. För hoppet får aldrig dö ut. 

(null)
Att bo i en gammal hamn. Att hitta minnen från en svunnen tid. I love it! <3

Önskar Dig en riktigt fin helg! 

Love
♥️

Medmänsklighet

publicerat i Allmänt;
Torsdag 7 oktober 2021

(null)

Det finns medmänsklighet. Och det finns hjältar. 
Melvin 16 år, blev rånad och nedslagen av ett stort gäng när han var på hemväg från en fotbollsmatch. Ett brutalt rån. De tog hans nya moped och de slet sönder hans insulinpump. Melvin har diabetes. De sparkade  honom i ryggen och magen och huvudet. En bit av hjälmen gick sönder. Melvin skrek på hjälp och fotbollskamrater kom till undsättning och kunde ringa polisen. 

Nu till det goda. Två personer som läste om fallet blev väldigt upprörda. De startade en insamling till en ny moped, mobiltelefon och hjälm till Melvin. Responsen var enorm. Deras mål på 60 000 kr blev snabbt överskridet till över 800 000! Nu vill Melvin hjälpa andra som har det jobbigt. Kanske barn med diabetes. <3

" Melvin, varför vill du hjälpa andra?
– För att andra har hjälpt mig jättemycket. Jag vill ge samma kärlek och se andra glada. Jag vill ge tillbaka till de som behöver hjälp, säger Melvin" 
Från Aftonbladet
Polisen har hittat mopeden och fortsätter utreda….

(null)
Oktober vid havet :-)

Medmänsklighet är ett av de vackraste ord jag vet. <3
Och hurra för alla hjältar! <3

Nu ska vi se:  Abdulrazak Gurnah, så heter årets nobelpristagare i litteratur. Aldrig hört talas om tidigare. Nytt namn för många. Men det är väl kul med någon otippad. :-)

(null)

Var rädd om Dig! 

Medmänsklighet
♥️

Hösttavlan

publicerat i Allmänt;
Onsdag 6 oktober 2021


(null)
Hösttavlan från 2018 är fortfarande den senaste tavlan jag målat. Viljan att måla finns, men inte kraften. 

Den här dagen. Vattenskadorna i garaget är nu åtgärdade. . Vi kom lindrigt undan i samband med skyfallet och är tacksamma för det. 

Den här dagen. En del av dagen gick vi med stor oro efter ett meddelande vi fått. Nu har oron ersatts med lättnad. Tacksam för det också. 

Livets berg och dalbana…

Så hittades den misstänkte för explosionen i Göteborg…död…
Den misstänkte för branden här i Gävle är nu häktad…

Så mycket lidande en del människor orsakar…

Tack och lov för alla medmänniskor som vill väl! <3

Och tack för att Du finns! 

Tacksamhet
♥️

Tystnadskulturer

publicerat i Allmänt;
Tisdag 5 oktober 2021

(null)
Himlen idag. Som jag betraktar genom fönstret från min säng. 

Nu ville inte kroppen kämpa mer. Inte knoppen heller. Så jag är sängliggande idag då varje rörelse värker. Och tröttheten är total. Ett skov…igen…

Har sett första avsnittet av "Metoo - hösten som förändrade Sverige". SVT och SVT plus. Ska givetvis se alla 8 avsnitten. Äntligen får kvinnorna komma till tals. Hur startade allt? Medias påverkan. Vad är sexuella trakasserier? Osv. Detta är sååå viktigt!!! Det väcker minnen också, ångest, hos oss som varit utsatta. Men så bra att få känna att man inte är ensam. Skammen tillhör de som begår övergreppen och de som tystar ner och inte tror på berättelserna. Tystnadskulturen. De som påstår att metoo"gått för långt", borde skämmas…. Övergrepp är trauman som för alltid finns där i kropp och själ….

Och det går ju inte att skriva om sexuella övergrepp utan att nämna katolska kyrkan i Frankrike. Där har tusentals pedofiler varit verksamma inom kyrkan sen 1950-talet. Det är präster och andra aktiva. Offren, barnen, är många, minst 216 000 st. Först nu har man på allvar börjat göra upp med denna tystnadskultur… Så många barn vars liv blivit förstörda i Guds namn. Jag saknar ord…förutom att jag föraktar tystnadskulturer. :-(

(null)
Det gamla äppelträdet…<3

Tyvärr blev det ett allvarligt inlägg idag. Men jag vill skriva om det allvarliga, det jobbiga ibland. Det gör ingen glad men tystnadskultur är förödande. Så här ser verkligheten dessvärre ut. Och vi kan alla lyssna, försöka förstå och inse att vi har rätten att säga ifrån och rätten att berätta. <3

(null)
Höstskapelse :-)

Ett nej är ett nej! Gäller alla åldrar, livet igenom. 

Tystna inte
♥️

Tre viktiga T

publicerat i Allmänt;
Måndag 4 oktober 2021
Det är inte bara Kanelbullens dag utan även Djurens dag. Frank och Frans har namnsdag. Frank och Frans kommer från namnet Franciskus. Att man valt just denna dag till Djurens dag beror bl a  på att det är  helige Franciskus helgondag och han är djurens skyddshelgon. <3

(null)
Vila. Och sen en långpromenad :-) Jag tror han har ett bra liv <3

(null)
Det är oktober. Träden står allt mer nakna efter att vinden tagit tag i deras löv. 
(null)
Här har de landat, de vackra löven. Prasslande lövhögar, det är oktober det :-)

(null)
Den här fina dök upp i flödet på Fb. Stärkande ord till mig och dig! <3

Jag har brist på tro och tillit just nu. Att allt är som det ska och att allt kommer att bli bra…men jag övar på att försöka lita på processen, lita på det egna läkandet. Tro, tillit, tålamod. Kanske har du också känt så? 

(null)
<3. (Från Fb)

Dagens citat:
"Du går nedtryckt i två alldeles för grova skor. Det börjar visst bli höst men den är aldrig riktigt lika grym och svartvit som man tror"
 - Lars Winnerbäck

(null)

Tack för att Du tittade in här på bloggen. Varmt välkommen åter! <3

Idag får man äta hur många kanelbullar man vill! Punkt! ;-)

Tro, tillit, tålamod
♥️

Efterlängtade möten

publicerat i Allmänt;
Söndag 3 oktober 2021

Gårdagen var speciell. Äntligen kunde vi mötas igen. Det var kalas i Vendelsö, för barnbarnet och bonusbarnbarnet. Och min svärdotters föräldrar var också med. Äntligen, efter två år. Jag har saknat dem så mycket! Det är en härlig tid just nu! <3 (Självklart var vi alla vaccinerade. Det är då möten kan ske)
Och grattis och hurra till två underbara barn!!!
<3 <3
Det blev ett helt nytt möte också:
(null)
Balder och Luna. Luna är äldste sonens familjs  hund. En sån söt och charmig liten tjej. <3
—————-
Branden i höghuset här i stan, nära vårt boende, är skrämmande. Polisen misstänker att den är anlagd… Jag tänker på alla de boende som nu är hemlösa. Det är förskräckligt. I den här stan har vi ju redan en massa hemlösa efter översvämningarna…I båda fallen kommer en del att kunna återvända till sina hem, andra aldrig. Och allt kommer ta väldigt lång tid. 
Så mycket trauma här de senaste månaderna. Visst kan man vara tacksam att ingen dog  eller blev fysiskt skadad, men hur mår psyket? 
——————
(null)

Änglavakt hade nog katten Lingon, som blev kvar i lägenheten efter explosionen i Göteborg. Efter ett oroligt dygn för matte och husse, hittade räddningstjänsten henne vid liv och de kunde återförenas. Hon har rökskador och man hoppas att hon klarar sig. <3

(null)
Tröst, tillit, hopp <3
Ibland, nu när restriktionerna tagits bort, blir jag orolig för att vi glömmer bort att vara rädda om varandra. Hänsyn och respekt bör vara ledord i den här processen. Tycker jag. Vad tycker du? 

Gyllene regeln passar alltid in, genom alla tider, även nu. Idag:
"Allt vad ni vill att människorna skall göra för er, det skall ni också göra för dem. " Matteus 7:12
"Den gyllene regeln " är en grundläggande etisk princip som återfinns inom många religioner samt filosofiska och etiska läror" (Wikipedia)

(null)
Vi är lika men olika. Vi har alla samma ursprung. Vi hör ihop <3

Var rädd om Dig! 

Respekt 
♥️

Googla och blippa

publicerat i Allmänt;
Fredag 1 oktober 2021

(null)
Välkommen oktober! 

Om någon sagt till mig, när jag vrålpluggade inför ett prov under gymnasietiden, att "du behöver inte komma ihåg allt för i framtiden kan du bara "googla" svaret"….????…ja, vad hade jag tänkt då? ;-)

Googla???

Eller att du behöver inga kontanter, du behöver ett kontokort som du kan "blippa" med…???…öh…jaha?

Blippa???

(null)Dagens promenad i blåst och regn. Vackert som alltid längs kanalen. 

(null)

Har rensat och städat ur garderober. Det har varit en hel del "aha"-upplevelser… -"aha! Är det här den ligger, trodde den var i torpet!" Nu "ryker" de där: "ska ha när jag gått ner i vikt"-kläderna. ;-) Dags att vara realistisk ;-)

(null)

Dagens, kanske, "onödigt vetande", men ändå:
  • Oktober börjar alltid på samma veckodag som januari, om det inte är skottår.:-)

Vågar man hoppas på en brittsommar? 

Tillönskar Dig en finfin helg! 

Hoppfullheter
♥️