Solvarma minnen

publicerat i Allmänt;



Jag minns plötsligt hur det känns att hålla en solvarm sten i handen...


Samla dina favoritord
Samla glada minnen
Plocka fram
i dystra stunder
Smaka - Känn
Återupplev

en sång
en bild
en sten
en dikt
en dröm
en vinst
en doft
ett ord
ett brev
en resa
ett skratt
.....
Återupplev!


"Samla lysande ögonblick
som skatter inom dig.
Det är en väg till en växande
känsla av tillit."
Ylva Eggehorn


Det känns lite "urrigt" i kväll. Det har blivit kallare igen. Det ska visst komma snö också. Jag plockar i mina tankar fram gamla, sköna minnen och varma ögonblick... sommarvärme, en strand, en ljum vind, svalkande vågor, ett glatt barnskratt...

Blommor till...

publicerat i Allmänt;



Blommor till:

Alla mina underbara läsare!
Jag är så glad över att ha er!

Vilken fin dag det blev efter en kall morgon. Idag såg jag den...tussilagon stod stolt i backen och sträckte på sig mot solen. Det är alltid något speciellt med den första tussilagon varje vår.
Idag ringde en kär vän som jag inte hört ifrån på jättelänge. Så underbart det var att få höra hennes röst igen. Det är lycka!



" Det är ingen glädje att vara sysslolös,
det roliga är att ha mycket att göra
och strunta i att göra det"
Mary Wilson Little

 Fick ovanstående ord av en vän. De är så bra så jag bara måste dela med mig av dem.

Dagens tanke:  "Det finns alltid något nytt att lära sig!"

Min lediga måndag

publicerat i Allmänt;


Sommarlängtan. Öland

Jag har förmånen att idag ha en ledig måndag. En dag att spendera helt fritt. Började med att sova lite längre än vanligt. Lyssnade på alla ljud som hörs när huset vaknar. Dörrar som slår igen. En TV som hörs lite grand. Vatten som rinner i rören. Bilar som startar och kör i väg. Alla ljud är dova och inte störande. En hund skäller till i trapphuset, det ekar och ljudet förstoras. Jag tycker om de här ljuden. Det "låter hemma" och det känns tryggt.
Läste i lugn och ro morgontidningen, den lokala. Som vanligt är det mest bara negativa nyheter man får till frukosten. Förutom ett och annat positivt sportresultat. Hittade dock ett härligt vårtecken: Någon har hittat Blåsippor och skickat in en bild! Det var väl ovanligt tidigt för Blåsippan att titta upp redan nu? Men härligt! Jag älskar Blåsippor. De har en sån speciell blå nyans. Har försökt måla av dem men det är svårt att återge den rätta nyansen... Klockan är nu 10.15. Dags att "piffa till sig" och börja med lite av det jag tänkt pyssla med....

"Den första blåsippan är en stjärna
som föll från himlen. I natt!"
Lena Larsson

Nu har klockan hunnit bli 14.34. Efter att ha städat ur kylskåp och en del kökslådor, det behövdes, tog jag mig en promenad tillsammans med två vänner, en fyrbent och en tvåbent. Solen lyser och värmer när man är i lä, men det var bra att jag tog mössa, i vinden är det kallt. Åns vatten glittrade i solskenet och änderna simmade guppande omkring. Fiskarna har börjat dyka upp igen, står vid å-kanten med sina metspön. Efter en god lunch sitter jag nu och funderar på vad jag ska "angripa" nu, "rensa-upp-pappershögen" eller en garderob...

"När någon har fyra ben är de oftast inte människor."
Tone 5 år

"Våren sitter bak en sten
med snö i skuggan."
Rabbe Enckell

"Tut,tut, tut,tut..." Det tutar upptaget när jag försöker ringa min man. Vill veta om han är på hemväg eller inte...Solen går i moln ibland. Klockan är 16.49. Det blir lite livligare i huset nu, grannarna börjar komma hem. Jag har rensat lite papper. Pappersinsamlingshögen växer... "Tut, tut, tut,"...fortfarande upptaget.
Igår fick jag ett sådant fantastiskt tack från en läsare. Hon var så tacksam över att jag bloggar och bloggen betyder så mycket för henne  och hjälper henne i vardagen. Det här värmde mig och gjorde mig otroligt glad!

"Ett vänligt ord kan hålla
en varm hela vintern"
Maria Holly

Nu, klockan 17.58, vet jag att min man och son snart kommer hem. Då fylls lägenheten med ljud. Ska bli roligt att få höra hur deras dag har varit. Ska försöka få med maken på en kvällspromenad. Det är fortfarande ljust...

Det var inga problem med att få med maken ut på promenad. Så skönt att kunna ta kvällspromenad i solsken! Klockan är 19.17. Det har blivit kväll efter en skön, ledig dag.

"Plötsligt vaknar man en morgon och har fått grått hår. Man hoppar upp ur sängen och stirrar i spegeln, men det hjälper inte att ropa på hjälp."
Ellen 6 år

Men man kan gå till frissan och täcka över det gråa. Det ska jag göra i morgon...



Söndagskväll

publicerat i Allmänt;


Öland




Nyss hemkommen efter ett besök hos släkten som bor lite "söderut". Som vanligt bjöd svärmor på en massa god mat. Man äter alltid så mycket så man nästan tror att man ska spricka....Mums! Bilen är fullproppad med saker som ska vidare till second hand-butiken. Det känns så bra att folk rensar ut och lämnar bort. Vi har alla något som vi inte använder eller tröttnat på och som någon annan har mer nytta av! Nu börjar det mörkna ute. Nog kändes det redan idag att det är ljusare längre på kvällen.Så härligt!

Jag bara måste dela med mig av följande tänkvärda ord från SjälaRum:

Du ska förlåta andra för din egen skull och inte för deras skull...
tänk vad mycket energi som går åt till bitterhet och grubblerier.
Den kraften behöver du ha till annat mer nyttigt i ditt liv.

Så sant! De här orden tål att upprepas många gånger...Som en affirmation.
Bra ord att ta med sig in i den nya veckan.





Mellan ögonblick och evighet

publicerat i Allmänt;

Varje morgon har vi en ny möjlighet att börja om. Vi får reparera gårdagens misstag. Även tidvattnet spolar stranden ren på nytt varje dag.


Gran Canaria, november 2007

Nyss hemkommen från vårt torp. Det börjar bli vår där ute i skogen också. Snösmältning, takdropp och ljuvlig fågelsång.Ekorren har gnagt på vårt fina fågelhus. Den lille rackaren! Tydliga spår efter blåsten, det låg grenar och barr spridda över hela gården. Nu längtar jag bara tills det blir snöfritt så att man kan börja fixa i rabatterna. Pionen, som stått i gamla köket hela vintern har börjar "leva upp" igen. Trots blåst och kyla kändes det ändå skönt när man stod i lä och vände ansiktet upp mot solen.

Så var det dags för Sommartid igen. I natt vrider vi fram klockan en timme. Lustigt det där med TID egentligen. Tid som vi "flyttar" fram och tillbaka. Vi pratar om "tid som kommer och tid som gått." Och ibland så "har vi inte tid"..? Vad är egentligen tid? Ett relativt begrepp. Ibland upplever vi att tiden går fort och ibland känns det som den sniglar sig fram. Tiden kan vara mörk och den kan vara ljus. Vi pratar också om att "hitta tid" och att "vinna tid". Men vad är egentligen TID?...
Det finns naturligtvis ingen som kan svara på det men vi har väl alla våra tankar om tiden. För mig handlar tiden om Ögonblick.

"Vi har bara ögonblick att leva"
Jon Kabat-Zinn

Ett annat tidsbegrepp är ju Evigheten:

"Evigheten
börjar nu
och nu och nu...
I evighet - nu..."

Det här blev väldigt filosofiskt. Men filosofi är kul, tycker jag.

Dagens positiva händelse: I kväll är det 60 Earth Hour! Var med och släck ljuset en timme för klimatet! 20.30-21.30. lördag 26 mars.

Dagens tanke: "Du säger tiden går förbi? Nej - tiden står, går gör vi".
Henry Austin Dobson

Änglar på Posten?

publicerat i Allmänt;




Det hände mig något märkligt idag...
Jag har en längre tid gått och irriterat mig på Posten.Eftersom jag bor i lägenhet har jag postfack på bottenplan. Själva springan i postfacket är inte särkilt stort. Ändå har postutdelaren (heter det så? Brevbärare är väl inget aktuellt ord längre? Posttjänsteman/kvinna?)ett flertal gånger lyckats "knöla" in paket och stora brev som varit omöjliga att få ut. Vi har varit tvungna att ringa Posten och be dem komma och låsa upp så att vi fått ut paketet. De har kommit snabbt och vi har även fått ursäkter.Men fjärde gången det hände tog vi postutdelaren på "bar gärning". Denne var dock inte så "seviceminded." Han slog ut med armarna och undrade "vad han skulle göra då?" Vi föreslog en avi så att man kan åka och hämta paketet på Coop... Vi talade också om att det är så det brukar gå till... Uppenbarligen förstod inte denne man  det här med postfack, för han föreslog att vi skulle lösa problemet genom att skaffa större postlåda!? Redan då började jag i mitt huvud förbereda en ilsken insändare om Postens service...
Inte blev jag mindre irriterad idag, när vi på arbetsplatsen upptäckte att Posten återigen kastat in post till andra företag genom vårt brevinkast. Vi fick ännu en gång agera postutdelare och springa runt till andra företag med deras post...
Jag gick hem lite tidigare än vanligt idag. Hela vägen hem, i blåsten, funderade jag på vad jag skulle säga till Postudelaren i morgon om det här "ofoget". Passerade Postens gula bil som stod vid grannhuset. Kastade väl några ilskna blickar och gick upp i lägenheten och började laga mat. Började i huvudet åter formulera en "perfekt" insändare om Postens dåliga sevice. DÅ...ringer det på dörren!  Utanför står en leende kvinna i Postens uniform och famnen full av brev och paket!!!  - "Vilken tur att du var hemma" säger hon glatt och lämnar över sin börda till mig. "-Åh, vilken sevice", hör jag mig själv utbrista. Sen säger jag tack minst hundra gånger. -"Jag vet att ni haft problem tidigare så jag tänkte att jag bär upp det här", säger kvinnan och lägger huvudet på sned och jag tackar hundra gånger till...
Stänger dörren och står sen förbluffad och försöker förstå vad som hände...
Ringer en vän och vi skrattar tillsammans åt denna märkliga händelse.
Det kommer inte att bli någon ilsken insändare... Och jag har nu insett hur idiotiskt det är att ödsla tid och energi på att reta upp sig. Det här skedde inte av en "slump", det är jag övertygad om. "Någon" vill ge mig en fingervisning... Jag måste återgå till ett mer positivt tänkande. Fokusera på bra saker. Livet blir så mycket lättare då.

Dagens tanke: Änglar finns! Ibland är de klädda i Postens uniform...

Jeans och Rock n roll!

publicerat i Allmänt;
"I know, it´s only Rock n roll, but I like it!" Den gamla Stoneslåten, jättebra låt, strömmar emot mig från Tv:n. Det är Dressmanreklam. Tjusiga karlar visar upp snygga, billiga jeans och läckra T-shirts. Blir lite avundsjuk. Vill också ha...nej, inte karlarna, jeansen! Gärna T-shirtsen också. Varför finns det ingen kvinnlig motsvarighet till Dressman? "Dressdam"?... Med billiga, snygga jeans och T-shirts som visas upp på "vuxna" kvinnor till häftig rockmusik? Reklamen för damkläder vänder sig ju bara till trådsmala, unga tjejer. Modellerna fladdrar snabbt förbi på TV-rutan och visar ofta mer hud än kläder. Snyggt på unga kvinnor, mindre snyggt på mig. Jag vill ha kläder, i passande storlek för en "Rock n roll-dam."
Nu låter jag väl gnällig men det är inte lätt med kläder när man nått min ålder. Kroppen har på något mystiskt sätt "format om sig" och den kan ibland forma om sig från ena dagen till den andra... Det blir lite knepigt med rätt storlek då... Från att ha varit en mager tonåring som hade problem att hitta tillräckligt tajta jeans har jag nu problem att hitta en storlek som passar mig både över stussen och i midjan... Ulf Lundell sa en gång att han märkte att han började bli gammal för han hade inte längre en "jeansstjärt". Män får ju ofta "plattare" rumpa med åren. Tvärtom för mig, jag har gått från "platt" till "la´gårdsdörr"... Jag vet att det finns "stretchjeans med resår i midjan för bästa passform." Men det känns ju inte så mycket Rock n roll!!! Inte än i alla fall... I like jeans and I like rock n roll, for ever!
Får säga som Hasse Alfredsson:
"Jag har nått smärtgränsen. Jag är inte smärt längre."

"När man börjar bli gammal blir det svårare och svårare att röra på kroppsdelarna och att skilja dem från varandra."  Axel, 9 år

"Kvinnor har kurvor, medan män har portfölj." Björn, 7 år


Glada nyheten: Dagen har ökat med 6 timmar och 49 minuter sedan vintersolståndet. (GD)


"Sommarlängtan"


Slutar världen i Nacka?

publicerat i Allmänt;



Solen glittrar på åns vatten

Försökte ta kort på supermånen i lördags kväll men det blev inte så bra.  Kortet här ovan, som togs igår, får symbolisera vårvintern. Idag var det en ljum vind ute. Snön som föll i fredags börjar smälta nu. Fågelkvitter och ljudet av en motorbåt är underbara vårtecken. Det är ju Vårdagjämnig i dag!!! Natt och dag är lika långa över hela jorden. Härligt ord det där, vårdagjämning...

Dagens tankar får barnen i boken "Gud som haver barnen kär, har du någon ull", stå för.
Det blir några härliga tankar om världen:

"Världen börjar i Sunne, men var den slutar är inte lätt att veta."
Anton, 10 år

"Jag tror världen slutar i Nacka för där finns inte mycket att göra, bara ett par gungor"
Stefan, 8 år

"Världen slutar aldrig för den är rund. Så man kan inte stiga av."
Joel, 6 år

"När folk börjar prata konstigt, då vet man att Sverige har tagit slut."
Moa, 9 år

"På något sätt har Norge fastnat på Sverige. Jag vet inte om de någonsin släpper taget."
Alma, 8 år

"Det största landet i världen heter Utlandet."
Philippa, 6 år

Ja, det här var tänkvärda ord tycker jag och det var också det som jag ville dela med mig av denna vårdagjämning.








Kanske är det supermånens fel?

publicerat i Allmänt;





Det finns dagar då saker och ting inte blir som man tänkt sig. Dagar då "allt" verkar gå på tok och det känns som om hela världen var upp och nervänd. Dagar då man tappar grejer och och tillvaron trasslar ihop sig. Dagar då man funderar på varför man överhuvudtaget klev ur sängen... Vi har väl alla sådana dagar. Jag verkar ha en sådan idag. De tillhör livet. Att inte jämnt ha "flow"... Men det är irriterande och ju mer irriterad man blir desto mer saker verkar gå emot en. Alltså borde man stanna upp, andas, ta en promenad, ringa en vän eller något annat välgörande...

"Ibland får man se att en ide´
som förefaller att vara riktigt
ideáktig inne i hjärnan,
är helt olika när den kommer
ut i det fria och
andra människor tittar på."

Nalle Puh

Ikväll, vid 20-tiden, ska det visst vara en ovanligt stor fullmåne, en "supermåne". Kanske är det den som gör att saker och ting känns extra knepiga i dag? Kanske det är på grund av den som jag mår som jag mår? Jag brukar ju påverkas av månen... Bra att ha den att "skylla på" i alla fall...

Tycker så mycket om den här dikten av Emmy de Jong:

TROTS

Trots allt
måste
din ödmjukhet och din stolthet,
ditt tvivel och ditt hopp,
din yta och ditt djup,
arbeta tillsammans
sida vid sida.

Gråterskan och helgonet
bärsärken och clownen
mästaren och barnet
sida vid sida
... trots allt.

Det blir nog en promenad i solskenet och kanske lite qigong för mig idag, så får jag nog "flyt" på den här dagen också! Sen får man hitta på något kul till kvällen.
Dagens tanke: "Man har ju inte roligare än man gör sig".  (som bekant!)


Efter vinter kommer vår

publicerat i Allmänt;



I dessa dagar, fulla med nyheter om vår oroliga värld, är det svårt att samla tankarna och hitta positiva nyheter. Men de finns ju där, i vår närhet, i vår vardag om vi orkar lyssna och orkar se. De små, nära glädjeämnena blir större när man ser dem genom tacksamhetens blick. Tacksam över taket över huvudet, varma sängen att sova i, kläderna på kroppen, öppna affärer att hitta mat i, duschens ljumma vatten, vänners omtankar...

Det har blivit lite kallare igen och i morgon kommer det snö. "Kung Bore" ger sig inte riktigt ännu.

"De som begrundar jordens skönhet
finner en extra styrka som varar livet ut.
Det finns symbolisk lika väl som faktisk skönhet
i flyttfågelsträcken, tidvattnets ebb och flod,
den knutna knoppen inför våren.
Det finns något oändligt läkande
i naturens återkommande refränger - förvissningen
att efter natt kommer gryning
och efter vinter kommer vår."

Rachel Carson

Jag finner lite tröst i ovanstående ord. "Läkandet i naturens återkommande refränger"... det finns nog hopp för vår jord!

Tända ljus

publicerat i Allmänt;




Fick idag en fin inbjudan på Facebook, att tända ljus för alla offer och drabbade i Japan. Tänk så mycket lättare det är att samla tankarna, be eller meditera när man har tänt ett ljus. Det känns också bra att verkligen GÖRA något, även om det "bara" är att tända ett ljus. Men om många tänder ljus, över hela världen, då blir det ett starkt ljussken! Ett ljussken av omtanke och hopp.

På tal om ljus, här kommer dagens goda nyhet:
Dagen har ökat med 6 timmar och 4 minuter sedan vintersolståndet!
(enligt dagens GD)

Solen sken så starkt idag. Det glittrade så vackert på Gavleåns vatten.

"Det finns ingen annan tid än nuet,
denna tillspetsning av det som varit
och det som skall bli, av det ögonblick
då droppen faller i vattenuret..."

Jorge Luis Borges

"Tveka inte att älska! Kärlek går aldrig förlorad,
inte ens den som är obesvarad. Varje gång man
öppnar sitt hjärta blir man lite mer människa."

(okänd)

Dagens tanke: När du rör vid en medmänniska med kärlek utför du en gudomlig handling.

Nu börjar det mörkna ute. Denna dag går till vila. Vid 20-tiden tänder jag ljus.


Islossning

publicerat i Allmänt;



Islossning i Gavleån för precis ett år sedan.


Söndag kväll efter en helg där vi kunnat följa islossningen på ån. Ett flertal gånger har vi ropat på varandra. "Kom och kolla, nu är det ännu mer öppet!" Rinnande vatten! En härlig syn Det känns så befriande...
Tankarna flyger och far mellan här och nu och de hemska bilderna från Japan. Det skrämmer mig att se vilket sårbart samhälle vi skapat. Så skört när naturens väldiga krafter tar över. Nu får vi hjälpas åt att sända goda och helande tankar till alla drabbade.Och ha tillit till framtiden och känna tacksamhet över att vi har det så bra och över att vi har varandra.

"Att visa medkänsla
med andra
innebär inte
att glömma sig själv, 
snarare att minnas
hur man själv
har känt det
i svåra situationer."

(Ur Stillsamheter)

"Ibland
krävs det mod
för att möta
verkligheten."

( Ur Tid för omtanke)

"En människas sanna rikedom
är det goda hon gör
mot sina medmänniskor"

Moliere
(Ur Vänner)

Till sist:
Avslutar dagens inlägg med dessa underbara ord av Karin Boye:

"Där jag sitter
är det vår
i luften omkring mig
av din levande värme"








 

Tankens kraft

publicerat i Allmänt;
Denna fredag är en eftertankens dag. När jag slår på datorn och möts av katastrofrubrikerna om jordskalv och tsunami i Japan och Stilla Havet inser jag plötsligt hur lyckligt lottad jag är och hur "futtiga" mina "problem" är. Vad spelar det för roll att jag fick vada i vattenpölar stora som "mindre sjöar" på väg till jobbet idag? Att favoritlaget förlorade i hockeymatchen igår? Att jag inte fick till en fluffig frisyr i morse utan snarare såg ut som om jag haft badmössa på mig? Eller att årets låtar i Melodifestivalen är en smärre "katastrof"...?
Vi lever i ett land och i en tid där vi kan välja mellan att engagera oss i katastrofbilderna som spelas upp "live" framför våra ögon eller att titta bort, stänga av... Det här ger mig blandade känslor. Tacksamhet över att jag har det så fantastiskt bra och på samma gång lite dåligt samvete. Varför ska jag ha det så bra när andra lider? Tänker också tanken att hur hade jag mått och varit just nu om jag inte känt till den här verkliga katastrofen? Troligen hade jag varit otacksam och klagat över mina små problem...Ibland får livet nya proportioner, nya infallsvinklar...

Nu får vi hoppas att all katastrofhjälp kommer fram i tid. Vi får också, allihop , sända massor med goda tankar och välsignelser till alla de drabbade. Jag tror på tankens kraft!


 

" Människor kan inte göra underverk,
bara små gärningar med stor kärlek"

Moder Teresa

"Att drömma
om en bättre framtid
kan var och en göra,
men det kräver samarbete
av många
för att förverkliga det."

Ur Stillsamheter

"Lägg din hand i min,
så är vi starka tillsammans.
Så är vi svaga tillsammans.
Så är vi tillsammans."

Åse-Marie Nesse

Nu avslutar jag detta inlägg med ett varmt tack till de två som kommenterade mitt inlägg i tisdags. Tack för upplysningen!

Goda nyheter

publicerat i Allmänt;



Vår i Bolognern. April 2010

Äntligen har vi fått omtapetserat runt balkongdörren efter vattenläckan tidigare i vintras. Vi fick vänta länge innan målaren kom. Klockan 8 skulle han komma men han kom klockan 12. Tålamod, tålamod... Snabbt gick arbetet och fint blev det!

Dags för goda nyheter:
Läser i Rädda Barnens  tidning Barn nr 1, 2011
att sedan kalla krigets slut har antalet krig i världen minskat med 77 %!
Enligt Human Security Report finns ett samband mellan ökande BNP per capita och minskande antal konflikter. I till exempel Ostasien har BNP fördubblats sedan 1979, samtidigt som antalet konflikter där nära halverats!

Till de goda nyheterna får vi väl också räkna alla dessa vårtecken vi dagligen kan läsa om i tidningarna.
Återvändande tranor och svanar till exempel.

 

Svanpar. Testeboån april 2010

Dagens tanke:
"Det är inte så mycket
våra vänners hjälp
som hjälper oss,
som vissheten att de finns där
när vi behöver dem."

(Epicurus, 341-270 f. Kr)

Semlor, Pannkakor och Starka Kvinnor

publicerat i Allmänt;



Idag är det ingen vanlig tisdag! Det är Fettisdag, Internationella Kvinnodagen och Pannkaksdagen!!!
Allt detta på en och samma dag. Så det är bara till att mumsa semlor och pannkakor och hylla alla fantastiska kvinnor som finns världen över!!!

Till alla underbara kvinnor och män:

Du är fantastisk!
Vår största rädsla är inte att vi är otillräckliga.
Vår största rädsla är att vi är för kraftfulla jämfört med andra.
Det är vår utstrålning, inte våra negativa tankar som skrämmer
oss.
Vi frågar oss själva: Vem är jag, varför skulle jag vara
strålande, härlig, talangfull och fantastisk?
Ärligt talat, varför skulle Du inte vara det?

Vi är alla fantastiska människor.
Att du förminskar Dig själv hjälper inte andra.
Det är inte klokt att förminska Dig själv för att andra ska
känna sig tryggare i Din närhet.
Vi är födda för att visa stolthet över den vi är, den stolthet som
finns inom oss.
Den stoltheten finns inte i några få av oss, den finns i oss alla!

När vi låter vår karisma stråla, ger vi andra människor stöd i
att göra det samma.
När vi frigör oss från våra rädslor, gör vår närvaro automatiskt
att andra människor också vågar frigöra sig från sina.

( tyvärr är den som skrivit detta okänd för mig)


Goda nyheter: Nu börjar vårtecknen bli allt fler och allt tydligare. T ex börjar isen släppa sitt grepp om Gavleån. Rinnande vatten! Härligt! Sopade gator är ckså trevliga vårtecken!

Mina tankar går idag speciellt till en stark kvinna som uträttar mycket gott. Margot Wallström. Hennes arbete att som FN:s första sändebud försöka få ett slut på det fruktansvärda krigsbrottet, våldtäkt, är värd all beundran.Ett svårt och modigt uppdrag. Go, Margot, go!!!

Skymning

publicerat i Allmänt;



"Himlafenomen". "Kvällsrodnad". Göteborg i juli.


Efter en solig och blåsig helg med mycket "våraning" och rejäl värme när man kom lä, började den här veckan med lite regn och många gråa moln.Nu är det kväll. Solen har gått ner och mörkret lägger sig över stan. Man får sån lust att "kura skymning". Bara stanna upp,tänka till en stund, andas, sätta sig bekvämt och "bara vara".. en liten stund...bara en liten stund...

"Tillvaron kan ibland
vara chockerande vacker
- ett dramatiskt ljusspel
över en snart slocknad himmel...
man vill bevara det,
men flyktigheten är alltid
en del av skönheten."

Ur "Stillsamheter"

Jag fick i helgen en fin gåva av en underbar vän. En bok som heter "Vänner". En bok om sann vänskap. Den är som en skattkista att ösa härliga citat ur. Till Dagens tanke, väljer jag följande härliga citat:

"Ännu har ingen lyckats hitta
ett bot mot denna smitta.
Välkommen till ett liv
som glädjespridare.
Med ett litet leende för du
glädjen vidare."

Pex Tufvesson

I morgon är det fettisdag och internationella kvinnodagen!

Sista ordet får Christine, 5år: "Bakom pannan ligger hjärnan på lur"

(Ur "Gamla tanter..." Levengood och Lindell)


Ett farväl och ett välkommen

publicerat i Allmänt;
 Inte än... men snart!!!


Denna fredag, en blandning av glädje och sorg för min del. Herrarna tog VM-silver i skidstafett, det var kul! Fick idag veta att en liten Agnes fötts igår. Hennes föräldrar tillhör min vänskapskrets. Faktum är att jag varit "dagmamma" till Agnes pappa. Välkommen till världen, Agnes!
Idag läste jag i tidningen att en av mina favoritkomiker, Lasse Eriksson, hastigt avled igår. Min märkliga och spontana tanke var:"Men jag såg ju honom på Go Kväll i veckan"... Precis som om man nyligen varit med i TV så måste man ju leva idag. Syns man i TV så finns man och tvärtom... Eller hur? Är säker på att Lasse E hade gjort något kul av dessa märkliga funderingar och reaktioner. Han var så orginell Lasse. Både mycket "norrländsk" och mycket "Uppsaliensisk" på samma gång. Jag kommer att sakna hans kluriga funderingar och hans intelligenta skämt!

"Alla är olika utom jag."
"Jag har kokat 200 000 potatisar men kan inte komma ihåg en enda av dessa."
"Jag tänker med hjärtat, handlar med armarna och känner med magen. Hjärnan har jag ingen direkt nytta av."
"Gode Gud, ge mig tålamod, men gör det fort."
"Det här har jag glömt förut..."

Citat hämtade från Lasse Erikssons hemsida. Lasse Eriksson blev 61 år.


Snösmältningen har verkligen satt fart de senaste dagarna. Gator och gångbanor består inte bara av pölar, det är snarare små "sjöar" som bildats. Gummistövelväder! Härligt, nu är våren på G!!!

Dripp dropp

publicerat i Allmänt;


Dripp, dropp

Mars månad. Första vårmånaden. Idag kände man verkligen en hel del "vårvibbar." En varm vind, en skön sol, takdropp som lät som musik på plåttaket, vattenpölar,fluffig snö och det speciella ljudet av bildäck på vårväg...
Så skönt! Och energigivande!



Marsljuset är så speciellt. Kastar fina skuggor över snön.


"Är icke våren lyckligast och renast
i mars den ljusnande och aningsgrå?"

Einar Malm

Jag gillar verkligen ovanstående ord. Våren är bäst så här i början. För man får väl använda ordet vår även om det är vårvinter än så länge... Kanske blir det "bakslag", kanske inte men just nu njuter jag av marsdagen.

Dagens tanke får Carl von Linne stå för: 
 

"Ingenting gör mer till en god hälsa
och livstid än glädjen"