Känns gott i själen

publicerat i Allmänt;
Söndag 31 juli 2022

Vad är själen? Somliga människor tror att människan inte har en själ. För andra är det självklart att vi har en själ. Ytterligare andra upplever att mycket mer än bara människan är besjälad. 
Själv tror jag på det sista. Människan, naturen, djuren…
Sommaren har sin själ. Liksom de andra årstiderna. :-)
(null)
Citat ur en av mina favoritböcker: "Naturens Skafferi" av Gertrud Edström
(null)
<3
Andra citat ur boken:
(null)
<3
(null)
<3
(null)
<3
I boken finns recept, information, inspiration, kuriosa <3
———————
Det är det där med "skvallerbär"….;-) Promenaden idag går till "blåbärsskogen". Plockar så mycket som min kropp tillåter. Det är ändå en "salig" känsla. Det som var omöjligt för mig att göra för två år sedan och mycket besvärligt för mig för ett år sedan, går nu ganska bra! Tacksam. Healing. Tacksam <3
(null)
Vi har en speciell "blåbärshink". :-)

—————————
Det är en "växlandesolochmoln- söndag". Och varm. En skön, fläktande vind. :-)
(null)


Kropp, själ och ande. Det är en människa. Kroppen dör, själen lever vidare, vi blir av ande. Så ser jag det. Det är min tro och min upplevelse. Jag respekterar andras tro och upplevelser. För vi är lika och unika. 
(null)
:-)

"Som att gunga sin själ i en hammock" , sjöng Hansson de Wolf United. Kanske kan man gunga sin själ i en hängmatta också? ;-) Jag tar och testar det nu, tror jag. Och lyssnar på dagens sommarvärd. Susanne Dahl, präst. Det passar ju bra en söndag :-)
(null)
"Gungar min själ i en hängmatta" :-) 
Men det blir mer att gunga sin kropp. Men själen…oj, oj! Ett sånt perfekt "sommarprat" för mig. Om tiden, kärlek, vänskap, tro….orden talar direkt till mig. De går direkt in. Igenkännandet om tron. Jag är inte ensam i min tro. I mitt ifrågasättande. I min definition av Gud. Det känns gott i själen nu. <3
(null)
Balder har svårt att hitta en plats att koppla av på. Matte ligger i hängmattan och husse far runt på gräsklipparen…,<3

Jag hoppas att det känns bra i din själ. Och i din kropp. Att du kan känna att livet är gott. Det är inte alltid så lätt. Men om det inte känns bra i stort så kanske det kan kännas i smått. 
Var rädd om Dig! 
Önskar dig en fin ny vecka! 
Augusti är på ingång. Augusti är också sommar! :-)

Själsfrid
♥️









I slutet av juli

publicerat i Allmänt;
Lördag 30 juli 2022

Högsommar 
Juli ska snart övergå i augusti. 
Solen skiner från en klarblå himmel.
I natt regnade det. 
En varm dag. 
Sländor flyger runt på vår gård. 
Några fjärilar flyger från blomma till blomma
En svag vind
Tystnad
Stillhet
Sommar
 
(null)         Krassen slingrar sig i solskenet
(null)
En promenad
I skogen
Solstrålar silar ner mellan träden
Lyser upp ormbunkarnas blad
Tystnad
Värme
Stilla
(null)
Siktar mot himlen gör det gamla nakna trädet. Det som fick vara kvar när de andra träden fälldes. Nu är trädet omgiven av sly och en och annan liten tall. Den står där så stolt. Når högt, högt :-)  Den fågel som sätter sig där på toppen kan spana långt, långt….

Sovmorgon tog vi oss
När vi inte måste upp
Plockar fler hallon
De vilda utanför grinden 
Kanske kan bli en kaka?

Det blir nog inte så mycket gjort idag
Det gör inget
Det är till och med bra

Tillönskar Dig en fortsatt fin helg <3

Stillhet
♥️












         







Spökar det på slottet?

publicerat i Allmänt;
Fredag 29 juli 2022

Om en månad hoppas jag att min dröm går i uppfyllelse….:-)
 

(null)
Grinden in till Gävle slott. 
(null)
Ena sidan av slottet. (Framsidan, se inlägg från igår. ) Nyantik stil. 
Gävle slott är känt sedan 1400-talet. Ny/ombyggnad: 1583-1597 av Johan III, 1741-1754 av Fredrik I. 
Spökar det på slottet? Jodå. Två spöken finns där. ;-) Johan Wattrang, en grym statsman, blev kallad till slottet och försvann sen spårlöst. Är han inmurad i ett av källarvalven? Eller ligger han begravd i Stockholm? Eller har han inte alls funnits? Källorna är oense…:-)
Det andra spöket är grevinnan Wrangel. Först hör man hennes steg på stengolvet sen visar sig en dimmig gestalt….:-)
Källa: Slottsguiden info
(null)
Vackra rosor i slottsparken 
(null)
Underbar Alm:-)

Det är fredag. Våra kära gäster har åkt hem. Så härliga dagar tillsammans. Men hu så kallt det var i natt, +4 grader i juli!!!
Lyssnat på dagens sommarvärd, Emma Schols och blir lika tagen som jag tidigare blivit när jag hör hur hon räddade sina sex barn när det brann i deras hus. Själv fick hon 93 procentiga brännskador. Hennes berättelse är en berättelse ur verkliga livet om mod, kärlek, underverk, kamp, sorg, hjältar….den är overklig men sann… <3 

Lycka:
(null)
Ja, lycka kan vara att skörda sin egenodlade potatis. Så fin och god :-)

Tillönskar Dig en fin helg! :-)

Lycka
♥️


Stad i sol

publicerat i Allmänt;
Torsdag 28 juli 2022

Viktiga ärenden i stan idag. Och tid och möjlighet att sitta en stund på Stortorget och äta korv och titta på folk. Njuta av stadslivet i solen. Det var så längesen sist så vi kände oss nästan som turister i egen stad :-) Några butiker besökte vi också. 

Nytt ID-kort uthämtat. Och nya glasögon på gång. Som så många gånger förr  hade maken inga synförändringar. Men jag hade…satsade på att testa lite rundare bågar nu…:-) Det brukar vara jobbigt att välja bågar men idag gick det riktigt snabbt att hitta "rätt".
(null)
Stadsliv.
(null)
Vattenspegeln är populärt bland barnen.
  (null)
Gavleån
Vi tog oss en sväng runt slottet och slottsträdgården också.
(null)
Slottet. Här bor landshövdingen. 
————————-
Barnbarnet jollrar, eller snarare "bliubbiblubbar". De vuxna samtalar. Balder sover när nu alla äntligen är samlade igen. :-)

(null)
Himlen igår kväll <.3
 
(null)
Det är verkligen praktiskt att ha en svåger som är väldigt bra på växter. :-) Jag frågade och fick svar. Det här är Gullris. Växer här omkring, i vägrenarna. Är invasiva och ses som ogräs. Men de är ganska fina, tycker jag. Humlorna gillar dem. De lyser ju upp i allt det mörkgröna nu. 
Denna sommar har jag insett hur många växter jag har omkring mig som jag inte vet namnet på. Några har jag lärt mig, men det finns många fler. :-)

Dagens kloka och roliga:
(null)
:-)

Må gott!

Solsken
♥️

Det är som det är

publicerat i Allmänt;
Onsdag 27 juli 2022

Klockan 22.10 ger jag upp. England leder med 2-0 och magkänslan fick rätt…såååå tråkigt…:-( Sen blev det 3-0. Och 4-0. Kollaps skrev media… Jag struntar i alla analyser…det är som det är :-( 
(null)
De är vackra men de sticks… nej, jag ger inga tistlar till svenskorna, de gjorde allt de kunde men det räckte inte. Och alla som nu hatar på sociala medier. Så barnsligt och så dumt!  Och kränkande. :-(

(null)
Nu lyser renfanan upp vägkanterna. :-) Jag vet inte vad den vita krumeluren är för något…
Renfana enligt Alternativmedicin:
"Omtalas redan av Hildegard av Bingen som en helig växt och som krydda. Redan i slutet av medeltiden använde man renfana mot mask och mot kvinnosjukdomar. Växten samlades in vid blomningen, bands ihop till buketter och torkades. Renfanebukettema hängdes upp i taken i boningsrummen för att driva bort myggor och flugor, de lades in i klädkammare och skåp för att hålla malen borta, de stoppades in under madrasserna och lades i hundens vrå som skydd mot loppor och löss. I köket användes de som krydda, t.ex. i omeletter och puddingar."
Tillägg: "Hela växten innehåller eteriska oljor. Inga förgiftningar kända. Att smaka en liten mängd kan betraktas som ofarligt." Giftinformationscentralen. 
Men jag tänker inte prova ;-)
————————-
För andra gången i rad har ett inlägg jag publicerat plötsligt försvunnit….under rubriken "Sommarhetta" 21 juli…Vad jag skrev minns jag inte. Att jag var i min "oas" (sovrummet i gamla stugan) den heta dagen det minns jag. Det var "bara" +27 i oasen, +35 ute. Men jag tog foton på det jag tycker om där i oasen. Jag visar dem igen: 
(null)
70- talstapeten och blandat loppisfynd och gåvor och lite nytt. "Pyjamaspåsen" har mamma broderat och tvättpåsen har hon eller mormor broderat. <3

(null)
Ja, det var ju konstigt :-D

Det blev inte till att baka igår kväll. Det blev idag istället. Rabarberpaj. :-) Den blev väldigt god. 
Ikväll kommer kärt besök. Kanske vill de smaka? 
(null)
Skönhet med varningstext ;-)

(null)
Med tanke på hat och hot och rasism. Kampen för allas lika värde, den fortsätter. Eller hur? 

Kom ihåg: Du är Värdefull. För just Du är just Du! <3

Värdefull
♥️









Nervös?

publicerat i Allmänt;
Tisdag 26 juli 2022

(null)
Det regnade mycket under natten…
 

"Är du nervös?" frågar maken. Jag hinner tänka: vad ska jag vara nervös för? Men så förstår jag: "Ja, jo, jag försöker att inte tänka på det." Svarar jag. "Har du gett upp tanken på vinst?" Undrar maken. "Ja, jag har nog det" svarar jag och fortsätter: "och det är ju dumt". Det tycker maken också. Jag frågar vad han tror. "Vinst, så klart!", svarar han. Men han låter inte så övertygande…:-)
Ikväll spelar damerna semifinal mot England….
(null)
Gula näckrosorna blommar. Vita finns det mängder av längre ut på sjön. Dit kommer vi inte nu. Båten ligger fortfarande på land. Vi satsar på nästa sommar. :-)
(null)
And. Vattnet ser grönare ut än vad det är. Men det blir ganska snyggt så här :-)
(null)
Det är väl allt det gröna runtomkring som gör att vattnet ser grönt ut. :-) En stilla stund vid sjön innan vi fortsatte vår långpromenad. Balder tyckte i vanlig ordning att den "stilla stunden" var för lång, men han börjar bli bättre på det där med "stilla paus". :-)

En annorlunda, färgstark och envis politiker har lämnat jordelivet. Vila i frid, Marit Paulsen. 
——————-
När vi var ner till sjön smakade jag på några av hallonen som växer där. Gott! :-) Och nu har jag varit och plockat i vårt eget hallonland. Det är gammalt och hallonen är små men väldigt goda och i år är det riklig skörd :-) Jag känner sån glädje av att kunna plocka i min egen trädgård. :-) Smått är också gott! :-)
(null)
En sista bild från sjön idag.

I kväll ska jag baka en paj. Sen se på matchen…hu, vad spännande! Det man vet på förhand är att antingen blir det succé eller fiasko….;-) 

Lev väl <3

Glädje
♥️


Det farmor inte berättade, del 2

publicerat i Allmänt;
Måndag 25 juli 2022

Dagens wow! Armand Duplantis…wow…nytt världsrekord igen: 6,21!!! Guld förstås! Wow! 
*******

Dagens skratt:
(null)
Wisti

Det farmor inte berättade, del 2

Min make släktforskar, som sagt. Både på hans sida och min sida. En dag när han sitter vid datorskärmen hör jag honom säga: "Jag fick ett mejl från din syssling i USA." Har han blivit knäpp?, tänker jag, vad yrar han om? Jag har ju inga släktingar i USA! 

Han har rätt! Min syssling i USA är barnbarn till Emil…han är hennes farfar. Emil hade barn! Men de uppgifter hon fått fram har gått sina krokiga vägar. Och så korsades min makes forskning med hennes forskning. Det är helt oväntat och nästan magiskt! Emil var gift 4 gånger! Hade en son i första giftet. I det tredje hade han och hans fru tre gemensamma barn. Varav två bortadopterades, en son och en dotter. Sonen är min sysslings far. Hon visste inget om den biologiska släkten när hon började forska. Men hon hittade sin farfar, farfars bror och hans syster, min farmor..

På så sätt fick jag plötsligt släkt i USA! :-) Min farbror fick en kusin på gamla dar! Önskar att pappa fått veta…varför berättade aldrig farmor? 
(null)
Bröderna på äldre dar. Gustav och Emil. Gustav skrev en gång hem till sina föräldrar att han skaffat sig en: " fotografiiaparat ;-)  Emil var yrkesmilitär i US Army. Han deltog i första och andra världskriget. Om Gustav vet vi att han var med i första världskriget. Och att han hade en egen serviceverkstad i Turlock, Kalifornien.  Han var gift och hade en  adoptivdotter. . 
Vill tillägga att även min farmor bodde i USA som litet barn. Familjen återvände sen till Gotland.
Släktforskning kan leda till oväntade och totalt överraskande resultat! :-) Jag är glad och tacksam! <3
(null)
Gustavs kort till föräldrarna 1911.
Orden under "På väg till Amerika":
"Du härliga land, där min vagga har stått,
där stapplande fjäten jag lyckades lära
i hägn af föräldrar och vänner så kära,
farväl, glöm allt ondt, låt oss minnas allt godt, må afskedet gälla för tillfället blott!"

Känslor…att lämna sitt land…tänker på alla flyktingar, alla utvandrare och invandrare…
Om Gustav någonsin återsåg Sverige, det vet jag inte. Men Emil var på besök en gång, har min farbror berättat. :-)
——————-
Växlande väder idag. Det går an. :-)

Du har väl inte glömt att Du är Värdefull? Bra! För det är Du :-)

Kärlek
♥️

Det farmor aldrig berättade, del 1

publicerat i Allmänt;
Söndag 24 juli 2022
Kristina har namnsdag. Feminin form av Kristian. Kristina betyder "den kristna" och beskyddaren. Kerstin är en gammal svensk form av det latinska namnet Kristina. (Enligt Wikipedia )
(null)


Jag minns så väl den där stora kartongen med "allt möjligt" som jag tog hand om efter pappas död. Det var farmors "röra" som jag försökte rensa i. Foton, album, vykort, brev , gulnade urklipp och annat. Huller om buller. Mina systrar fick fotoalbumen och min farbror fick sitt. Bland de lösa bilderna fanns några som vi inte riktigt förstod oss på. Jo, det var farmors bröder i USA, på bildena, det förstod vi. Men det var något som inte stämde. Pappa sa alltid att det var synd att bröderna inte fick några barn, för om så hade varit så hade vi ju haft släktingar i USA. Att farmor hade bilderna och även besökte en av brödernas fruar, tyder ju på att hon visste en del om brödernas  liv. Men hon sa aldrig något….
(null)
Emil och Gustav som emigrerade till Amerika. 
( jag vet att fotot synts här tidigare på bloggen men inte hela berättelsen) Emil föddes 1887 och dog 1960. Gustav föddes 1892 och dog 1966. Min farmor föddes 1902, så det var en stor ålderskillnad mellan henne och bröderna. Hon dog 1984. 


De gamla fotona jag tog hand om kopierade jag och delade ut till systrar och farbror. Fotona från USA blev liggande till "senare". Tänkte att det pusslet lägger vi sen…
(null)
En liten del av "pusslet" :-)
Det skulle visa sig att jag flera år senare skulle få oväntad hjälp med pusslet….från USA….;-) Och ny, spännande info….berättar mer i morgondagens inlägg :-)
————————-
Det är en skön dag i dag. Sol, lite moln, +22 grader och en skön, lätt vind. Jag passar på att sitta i solen en stund. Maken klipper gräset. Balder springer omkring på gården. Nosar här, nosar där, rullar sig, kissar, vilar en stund. :-) 
(null)
Mysigt att ha fått en bra deckare. Den följde med senaste numret av Lantliv. Sol, en bra bok och en Ramlösa….jag njuter :-)

Må din nya vecka bli en fin vecka! :-)

Solsken
♥️

Rysare och detaljer

publicerat i Allmänt;
Lördag 23 juli 2022
Emma har namnsdag. Namnet har tyskt ursprung. Smeknamn för Emilia. Kan även vara kortform för Emerentia som betyder "den värdiga". (Wikipedia)

(null)
Båtar på rad <3

Det finns bara ett ord för matchen igår: rysare. Hu, jag var helt slut efteråt. Så många chanser, hjälp, men bollen gick inte i mål förrän i övertidsminuten! Wow! Och vilken lättnad! Semi på tisdag. Mot England….
——————-

När jag bläddrar i inredningstidningar fastnar ofta blicken på "detaljer. Och jag börjar fundera på vad vi själva har här omkring oss. Ni vet: "det är de små små detaljerna som gör’et" :-)
Detaljer från torpet:

(null)
Tapeten i "salongen" i gamla huset. Så söt. 
(null)
I taket. Gammalt takfäste till skomakarlampa. 
(null)
Glasängeln  i fönstret är en fin present. I taket hänger en takkrona av halm. Inköpt på Gävle hemslöjd för många år sedan. <3
(null)
Gammal strömbrytare. De var svarta förr och runda , varför är så mycket fyrkantigt och vitt nuförtiden? :-)

Detaljer, detaljer…ja, det är faktiskt kul att "återupptäcka" det man har omkring sig, det man är så van vid att man inte längre "ser" det. 
———————

Att åka tåg verkar vara vanskligt. Så många som blivit sittande i timmar på  stillastående tåg. Där mat och dryck tagit slut och toaletterna inte fungerar. Tar man tåget (vilket är bra ur miljösynpunkt) bör man nog ha ordentlig matsäck med sig och inte bli kissnödig….??? Och så får man hoppas att tåget inte är inställt…
———————-
Dagens kloka:
(null)
Från Fb
Och dagens lilla skratt:
(null)
Från Fb :-)

Lev väl!
Tack för att Du ville vara här! 

På återseende
♥️

Annorlunda

publicerat i Allmänt;
Fredag 22 juli 2022
Magdalena har namnsdag :-) Namnet var från början ett grekiskt tillnamn som lades till förnamnet, med betydelse (kvinna) "från Magdala". (Wikipedia) 

22 juli är en minnesdag. Det fruktansvärda terrordådet på Utöya och i Oslo. ett högerextremistiskt terrordåd som dödade och sårade många, de flesta barn och unga,  socialdemokrater.  Vi får aldrig glömma! 22 juli 2011. Vi hedrar offren. <3

(null)

Vaknar efter en sömnlös natt. Blixtar i ett i över en timme. Lyste upp hela rummet. Men maken sov :-) Åskan dundrade rejält under stora delar av natten och regnet öste ner. Temperaturen sjönk från +33 igår kväll till +16 nu på morgonen. Min kropp svarar på detta med kraftig värk. :-( 
Och nu är det +10… Tjo hej, berg och dalbana!
 
Annorlunda sommar? Jo, temperaturmässigt. Dessa kraftiga  upp och nergångar från ena dagen till en annan. Men kommentarerna på nätet från "egensnickrade experter" är av typen: "det var minsann väldigt varmt 1947 också", "klimathysterin är vänsterns fel", "det är bevisat att värmen inte beror på klimatförändringar" osv…. Suck….Ja, jag suckar tungt…
Växtligheten? Jo, vårt gamla äppelträd brukar ha några äpplen varje år, ibland t o m många. I år: ett :-) Ett av de unga träden bär frukt, inte det andra. 
(null)
Det enda :-)
(null)
En annorlunda kämpe. En av de stora solrosorna bröts av i vinden tidigare i somras. Eftersom det fanns en liten knopp, satte jag den avbrutna delen i ett glas med vatten. Och den växte och skapade ett rejält rotsystem. Nu står den ute i kruka med jord och inte blir den "normal" men fint annorlunda. :-)

Chattade igår kväll, natt, med min syssling i USA. Så kul att ha den kontakten. Tack internet, tack sociala nätverk, tack min make som släktforskar <3 

(null)
Älskade Krasse <3

Ikväll gäller det! Kvartsfinal Sverige - Belgien…jag vågar knappt titta tror jag eller jag kommer titta "fläckvis" ;-) Men åh vad jag hoppas på en seger!!!! <3
Tillönskar Dig en fin helg! :-)

Störst av allt är Kärleken
♥️






Design och värme

publicerat i Allmänt;
Onsdag 20 juli 2022
Grattis alla Margareta ;-)
Namnet Margareta har sitt äldsta, kända ursprung i ett persiskt ord för "pärla".

(null)
Startar dagen med en tidig promenad till sjön. Bäst att passa på innan hettan tar över dagen. Redan varmt och stilla. Och vackert. :-)
(null)
Det är lågvatten. Kan inte låta bli att undra hur vattnet kommer att må nu under hettan. Bakterier?  Kanske inte så bra att bada nu…varken hundar eller människor? 
—————————
Det har "liksom bara blivit så" att vi har ärvt porslin från Gefle  porslinsfabrik. Men när vi "stött på" tallrikar/assietter från Gefle, har vi köpt. På loppis. Och förresten även karotter och skålar, om vi hittat något i samma serie som de vi redan har. Vi ser oss inte som "samlare" och det är många år sen vi var på loppis. Men det lilla vi har är kul att ha och vi använder porslinet. Har googlat lite. För information. Marknadsvärde bryr jag mig inte om, de har värde för mig. 
(null)
Uppe till vänster: Mignom, assiette. Mullbärsbrunt. Koppartryck.Flintgods. I produktion 1932-43  Design: Herbert Perje
Nedre: Anglo assiette. I produktion: 1937-45. Flintgods.  (null)
Övre: Eldo karott. Har inte hittat någon info om denna. Nedre: Lorry assiette på bilden. Har också tallrikar. Produktion: 1937-60. Design: Olof Peterson

På Gävle Länsmuseum finns samlingar med Gefle Porslin. Rekommenderas varmt om man är intresserad av gammal design. :-) 
———————-

Vid lunchtid går jag upp på övervåningen i gamla stugan. Det är 27 grader ute, när jag öppnar sovrumsdörren möts jag av "kyla"…termometern visar behagliga 21 grader ;-)
(null)
<3

Covid i fotbollslandslaget…:-( Ingen kul nyhet…

Jag gjorde ett "tanttest" i tidningen Amelia (nätet) Idag…fniss…konstaterar att det inte var så mycket som stämde in på mig…:-D Behöver kanske ett par år till på mig…? :-)

Var rädd om Dig i värmen! Vare sig du är ung och stark eller gammal och klen eller tvärtom! :-)

Kärlek
♥️

Mönster

publicerat i Allmänt;
Tisdag 19 juli 2022
Fruntimmersveckan inledd. ;-)
Grattis Sara!
 

(null)
Gillar skarpt att "kaxighet" kom med :-)

Nu verkar strejken vara över. Tar nog tid att komma i "ordning" igen, antar jag. SAS vill ha tillbaka kundernas förtroende…det tar nog också sin tid…
Samtidigt brinner Europa och människor blir sjuka, en del dör i extremvärmen….klimatförändringarna går snabbt….
(null)
Växt vi inte vill ha men nog har den sin skönhet…

Jag vilar från extremväderstankarna och går ut och fotar. Mönster. :-)
(null)
Närbild….av vad?

(null)
Just det…solros :-) Här med besökande matgäst. 
(null)
Vacker ådring på elstolpen här på gården :-)

(null)
Dillkrona på golvet :-)

Nu har vi gul varning för höga temperaturer i morgon och övermorgon här. Jag trodde inte att det skulle gälla så här "långt norrut"…. Det blir nog två dagar med intagande av mycket vätska och ett stilla liv. 
Bra att vi passat på att fixa med blommor och annat på gården idag! :-)

(null)
Ringblomma i närbild <3

Var du än befinner Dig: var varsam med Dig. <3

Lite kaxighet
♥️

Glädje, skrock och sorg

publicerat i Allmänt;
Måndag 18 juli 2022

Kollar väderprognosen, SMHI och hoppas de har fel. Bestämmer mig för att njuta av dagen och morgondagen… "halvklart och +22" är i allafall bättre än "klart och +32". För min kropp. Jag vet att jag låter gnällig…;-) 
 

Jaaa! Tack!!! Nu känner man igen er, svenska damlandslaget! Så härligt att se. <3 På fredag är nästa match. Ser framemot den. :-)
(null)
Äkta glädje <3 (bild från Fb)

(null)
<3
————————

Det händer så svåra saker ibland. Barn som dödar barn. Det är så ogreppbart. En 15-årig flicka dödar sin 10-årige lillebror…finns inte ord…så fruktansvärt sorgligt…
(null)
<3
Jag skrev om vinbärens mognad igår. Idag inser jag att det är dags att plocka innan fåglarna tagit alla. Vi har inte längre nät över efter att vi fick befria en koltrast som fastnat illa för några år sedan. 

Vi tar en långpromenad idag. Fotar bland annat denna skönhet:
(null)
Nu blommar ljungen. :-)  Mormor sa att man inte skulle ta in ljung eftersom det kunde betyda död….Jag läser om detta i tidningen Land. "Tar du in en bukett ljung i Sverige så bjuder du in döden. I Skottland ger samma bukett  tur och frid i hemmet".  Jag läser vidare att "Ljungens förmåga att ge tur är så stor att det ofta kläms in en kvist ljung i brittiska brudbuketter." I Sverige säger vi: "Plocka ljung- dö ung". En av orsakerna till denna skrock tros vara att "ljungen ofta använts som prydnad på gravar."T ex vid allhelgona, då vi inte har så mycket vintergrönt att pynta med. Ljungen var också de fattigas blomma. Användes t ex som nödfoder till boskapen, bränsle och sänghalm. Ljungens släktnamn Calluna kommer av det grekiska ordet kallyno - att försköna…:-)
(null)
Skönhet vid vägkanten :-)
Balder hittade något mindre trevligt vid vägkanten: ett halvt avgnagt rådjursben…ja, jag vet att naturen är sån, liv och död, äta eller ätas…ändå…:-(

Klokt och roligt hade jag utlovat i dagens inlägg…nja…glädje och sorg blev det, skrock och fakta…kanske blev det bra ändå? ;-)

Var rädd om Dig! <3

Glädje
♥️

Solen lyser igen

publicerat i Allmänt;
Söndag 17 juli 2022

(null)
<3
Solens återkomst :-) Jo, jag vet att den är här hela tiden, bakom molnen. Men idag tittar den fram ibland och det blir ljuvligt varmt. :-)

(null)
Rallarros (mjölke, mjölkört) och älggräs. På andra sidan diket. Lite älggräs är inplockat idag :-)
Idag har vi skördat potatis. :-)
Tomaterna behöver mer sol för att mogna, "rodna". 
Men Vinbären börjar äntligen mogna. 
(null)
:-)
Vi sitter på förstukvisten, jag och Balder. Inifrån stugan hörs ljudet av fotbollsmatch på TV. Maken ser på Bajenmatchen och Bajenpubliken sjunger och skriker som vanligt :-)
(null)
Här ute hörs vindspelet "plinga" :-)

En riktigt viktig match spelar Sverige i EM i kväll. Hoppas på skärpning…hitintills har de inte sett ut som det "guld-lag" många hoppats på. Farligt varmt är det i England också… :-(

Middag? Jo men visst. Det blir kräftor idag igen. Det är ju så gott :-)
(null)
Egenodlad dill. Äntligen blev det bra i år! :-)

"Göteborg har gjort mål", ropar maken, som har koll även på mitt lags match…Jodå, Bajen leder också :-)
Men, nej, 1-1 i Göteborg….:-(. Suck…
Har jag några kloka ord eller lite skoj att dela med mig av idag? Nä…tyvärr…det får vänta till i morgon :-)

Tillönskar Dig en fin, glad ,ny vecka. <3

Solsken
♥️

Styrka

publicerat i Allmänt;
Lördag 16 juli 2022
Gårdagens publicerade inlägg är idag "puts väck"…..hur, vart, varför? Ingen aning…
(null)
Älskade pelargoner. Lyser upp en gråmulen, kall julidag som minner om hösten…

Europa brinner….så varför klaga? 

Tiden går och kommer. Det som var och är påverkar framtiden. Var och när går gränsen för fortsatt liv på jorden? Det är så lätt att bli kallad "domedagsprofet" så fort man yttrar något om att vi måste ändra oss. Ändra våra levnadsvanor. Inte ta allt för givet. Egoism och girighet är fördärv, det vet vi…ändå…Pengar, rasism och maktbegär är drivmedel för oansvarig politik…Orättvisor och utanförskap leder till våld och kriminalitet. Ändå…

(null)Squashblomma :-)

Det är tyst och tomt efter gästerna. Mysigt var det med samvaron. Skratten. Leken. Samtalen. Hjälpen med vindskivorna. Nu är vi bara tre igen. Och vi behöver vara det ett tag. :-)

Jag delar den här igen, för jag vet att fler än jag behöver denna uppmuntran:

(null)

Balder har sovit nästan hela tiden sen våra gäster åkte igår eftermiddag. Han är inte lätt att locka ut idag. "Jag är trött och ute är det blött", är nog vad han skulle säga om han talade vårt språk. ;-)
Jag skrev i  gårdagens inlägg att jag skulle lyssna på "Sommar", de värdarna av intresse som jag missat. Tror jag börjar med dagens sommarpratare Mia Parnevik :-)
Har du lyssnat? 

Det blev en promenad mellan skurarna. Kändes inte fullt så kallt som vi trott men vi hade klätt oss varmare än vanligt i sommar. 
(null)
Plockade vit och rosa Rölleka. Ska nu läsa på om denna blomma. Har glömt mycket från kursen jag gick men har ju alla kunskaper på papper i en pärm :-)

Hoppas att du har det bra där du är! <3
Styrka
♥️

Växlande

publicerat i Allmänt;
Torsdag 14 juli 2022
Frankrikes nationaldag
Grattis på födelsedagen önskar jag  min farbror.  Och Grattis Victoria. :-)

(null)
Regnbåge igen. Igår. <3 Vi missade supermånen….den låg för lågt…
(null)
….men så här såg den ut i måndags kväll :-)
Jag lägger sällan ut bilder på mat här men för ovanlighetens skull:
(null)
Fest igår kväll. :-) Gott!  Kräftpremiär <3
(null)
"Undra varför inte jag får vara med när de kastar pinnar?"

Inflation, pandemi, strejk, oväder, bränder, torka, vattenbrist…mitt i sommaren grinar rubrikerna ilsket mot en. Det gäller att förhålla sig till verkligheten. Och njuta av det man kan. "Man får ta det onda med det goda" som man sa förr. Så länge som man kan välja. Hålla hoppet levande. Ställa upp för varandra. 

Kallt i natt men alla verkar ha sovit gott ändå. Idag växlande väder. Sol, mulet, regn…
(null)
Arbete på hög höjd. Fick bra hjälp så nu är vindskivorna uppe! :-) Jag höll mig långt från stegarna, det räcker med en skada i år ;-) 
(null)
En favorit: Krasse <3 Vacker och ätbar. 

Dagens kloka: 
(null)
:-)
Lev väl! 

Öppet sinne
♥️

Sommarliv

publicerat i Allmänt;
Onsdag 13 juli 2022


(null)
En titt in i växthuset <3 

Vågar du vara i solen? Jag tycker att forskningen om att "undersola är lika farligt som att röka", är intressant. Undersolning är ett större problem än översolning, säger forskare. Att vara ute en stund i solen varje dag, helst mellan 11-15, den bästa soltiden i Sverige. Inte bränna sig förstås! De positiva följderna av att sola är bl a att det minskar risken för typ-2 diabetes och hjärt-och kärlsjukdomar. Störst risk av få malignt melanom har de som smörjer sig för att vara ute länge i solen. De vet inte när de översolat eftersom de inte blir röda. (Ur Expressen, Wellness)
Att vara ute en stund i solen varje dag, tycker jag låter sunt. Lagom är bäst och sunt förnuft förstås. :-)
Dock, i den värme som är idag, så blir det en stund på morgonen och en längre stund på kvällen för min del. Jag tror att jag är någon sorts "mellansolare" ;-D
(null)
Namnet på den här gamla torparväxten har jag glömt…(eller så är det en Rönnspirea?) men visst känns det som om den har ögon? Små ansikten (troll?) som tittar fram… :-)

(null)


Har du sett de fascinerande rymdbilderna? Från NASA. Det svindlar! Bilder som visar universum för mer än 13 miljarder år sedan!!! Man får liksom läsa och titta om och om igen…:-)

(null)
Sammetsrött <3

Noah är här igen. :-) Han tog med sig föräldrarna och storbröderna denna gång. Så nu är det bollar, solstolar,skor, leksaker, badbyxor mm huller om buller överallt. Skratt och prat och glassätande. Liv och rörelse, men också vila. Ikväll blir det kräftor och räkor! Och fotboll på TV. Vi skapar sommarminnen <3 Även Noah har badat. :-)

Var rädd om Dig! 
Sola med förstånd. Klart du gör :-)
Kolla supermånen i kväll. (Ett tips bara)
Tack för att du ville titta in här. <3

Sommar
♥️



Skatteverket?

publicerat i Allmänt;
Tisdag 12 juli 2022

(null)
Månen igår kväll. I morgon är hon full. Då är det Supermåne. 
 Värmebölja eller arktisk kyla? Båda. Efter varandra….? Jo, så står det i tidningarna…märklig sommar…

(null)
En timme senare…

Att skaffa nytt ID-kort…jag hade ju blivit varnad att det var 3 månaders väntetid, så jag var sent ute att boka…den första tiden blev avbokad, pga en incident. Ny tid idag. Maken skjutsar. Jag går in på "det vanliga stället"….tomt…minns jag så fel? (5 år sen sist) Går förbi stängda dörrar, inga skyltar, inte en människa i sikte…ringer maken: "det är inte här!" Kollar mitt sms…Drottninggatan! De har flyttat. Maken plockar upp mig. "Jag kommer för sent!" gnäller jag. Väl medveten om att kommer jag för sent mister jag min tid. Enligt info. Drottninggatan är gågata. Maken släpper av mig flera kvarter bort. Jag halvspringer. 5 min kvar.. På Drottninggatan hittar jag ganska snabbt åt vilket håll jag ska gå. Nr 33…det är varmt och jag stressar förbi 33:an, vänder om…är det här? Jo! Dåligt skyltat men Skatteverket. Rusar in. Var är apparaten där jag ska slå in min väl inövade kod på? "Kan jag hjälpa dig på något sätt?" Undrar en vänlig stämma. "Jag är försenad några minuter, jag var på gamla stället, jag ska ha nytt ID-kort", hasplar jag ur mig. "Jaha, nytt ID-kort, då går du till henne där", säger mannen och pekar. Framme hos kvinnan slappnar jag av. Hon är så trevlig och allt går så fort. "Hur lång tid tar det att få det nya?"  "Ja, vi har legat efter så det har varit tre veckor men nu är det nog två veckor." …Ridå… :-D

(null)<3

Knivmordet i Visby utreds som terrorbrott….
"Rasism orsakar psykisk ohälsa,
välkomnande främjar hälsa"
Ing-Marie Wieselgren 
<3

En glad och en besviken här igår kväll. Maken var glad, han är Bajare, jag besviken, jag håller på Blåvitt…;-) Jaja, man kan ju inte vinna jämt…:-)

(null)
Att bli glad över :-)

Var rädd om Dig i värmen <3

Månljus
♥️









Tistlar och Rosor

publicerat i Allmänt;
Tisdag 11 juli 2022
FN:s befolkningsdag.Nu blir vi räknade, allihop! :-)
 

(null)
Kanske inte så märkvärdig för andra, men lycka för mig. :-) Och glädje :-) Men också en påminnelse om det krig som pågår i Ukraina. Solrosor till Ukrainas ära och bön om beskydd för folket. En innerlig bön och önskan om fred. <3

Förr, kanske även nu, kunde man i dagstidningar som läsare "dela ut" rosor till de/det man tyckte var bra och tistlar till de/det som man ogillade. 
Just nu växer det väldigt höga tistlar med vackra blommor på längs med vägarna här. 
(null)
Både skrämmande och vacker. 
(null)
Om jag skulle dela ut tistlar, utan blommor, till någon/några så är det nog till alla klimatförnekare, speciellt politiker som vägrar se vad som händer trots alla tydliga bevis på klimatkris.  :-(
Måtte alla inse problemet innan det är försent. Tillsammans hitta vettiga lösningar. 
(null)
Mina rosor börjar slå ut :-)
Rosor har ju också taggar men vackra rosor vill jag ge till alla som inser att vi har en klimatkris och som kämpar för den gröna omställningen. Alla de som gör vad de kan för att rädda moder Jord. 

Apropå energikrisen: läste en rubrik från ett program där femklassare uttalade sig om politiska lösningar;
"Äldre vill ha kärnkraft för att de snart ska dö"
Hm..,något att fundera på.,,jag tror det ligger något i det.. det gäller inte alla men.,,inte mig t ex ;-) 

(null)
<3
Ja, hjälpa och stötta varandra. Uppmuntra och berömma varandra. Respektera och lyssna på varandra. 

Gå varsamt på vår jord
Dela kärleksfulla ord
<3
Värme på ingång. Känns redan idag. Temperaturväxlingen ger sig känna som värk i min kropp. Jodå, det finns "vädergummor", jag är en av många. 

Lev väl!

Rosor
♥️

Konstiga drömmen

publicerat i Allmänt;
Söndag 10 juli 2022

Jag drömde en konstig dröm nyligen. Jag drömde att jag höll på med att fixa en sallad till många människor. Vilka människorna var vet jag inte riktigt men det var några kvinnor med barn i alla fall. De var i ett rum och väntade. Jag stod i ett kök. Jag letade efter en stor skål att ha salladen i och började fixa ingredienserna. Men hur jag än höll på så minskade salladen och skålarna blev mindre och mindre….så hör jag en mamma säga: "nej, nu kan jag inte vänta längre, nu går jag". Jag minns känslan av misslyckande…
Jag vet vad drömmen symboliserade. Min egen känsla av otillräcklighet…

(null)
Nysört. Så söt. :-)  Varför den har fått det namnet vet jag inte. 

Noah är nu "tillbakalämnad" till föräldrarna. Så mysigt att ha honom här. Han vaknade klockan 21 igår kväll. Han visste vad klockan var slagen. Fotbollsmatch! Så vi såg tjejerna spela oavgjort mot Nederländerna, tillsammans. Sen somnade han om. :-)

(null)
Kaos verkar vara ordet denna sommar. Passkaos, flygkaos, kökaos, tågkaos…. 

Att det är semestertider är det inget man kan tveka om när man ser trafiken på E4:an…ett aldrig sinande pärlband…
Önskar Dig en fin vecka! 

Räcka till
♥️

Solstrålen

publicerat i Allmänt;
Lördag 9 juli 2022

Jag var visst lite dagvill igår, glömde önska trevlig helg, så nu önskar jag Dig: god fortsättning på helgen. :-)

(null)
I ett fönster. Torkad pion. Ett test, hur länge håller färgen? 

(null)
I ett annat fönster. :-)

Mina tankar går titt som tätt till mordet i Visby. Det får mig också att minnas mordet på Anna Lindh. Två kvinnor med stort hjärta och engagemang i offentlighetens ljus har vårt land mist genom knivdåd…chockerande, tragiskt och alldeles vanvettigt fel…


Positivt: 
President Biden har undertecknat en presidentorder för att erbjuda medicinsk och juridisk hjälp till kvinnor som genomför abort. Han gör vad han kan. Bra, 

(null)
Precis! Det där är jag! ;-)
Hm…jo, just ja:
Friskoledebatten. Alla har rätt till sina åsikter om friskolor, jag har min. Med erfarenhet av att ha varit med att starta en föräldradriven skola, där jag haft en av mina söner och där jag själv jobbat, kan jag lugnt säga: jag är för. Varför? Jo, för att jag gillade tänket om barn och lärande.En annan pedagogik än den klassiska.  Men….jag är emot vinstdrivande skolor och religiösa friskolor. Punkt. :-)
————————

Vad vi gör idag? Matar, byter blöjor, leker, promenerar, nattar….vi är ju barnvakter till världens gulligaste lilla kille. :-)
(null)
Solstrålen <3
"Livets efterrätt" kallas de ju, barnbarnen. <3

Det är varmt idag, i solen, men vinden är kall. Ett åskväder stannade till en stund över oss under natten. 
Ikväll håller vi alla tummar för Sverige i fotbolls-EM. Jag tror de får en tuff start mot Nederländerna…

Allt gott önskar jag Dig <3
Solstrålar
♥️

Saknad

publicerat i Allmänt;
Fredag 8 juli 2022
Det har gått ett år, det gör fortfarande lite ont i hjärtat. Det är väl så det ska vara när man mist en fyrfota vän. 

(null)
Änglahund <3
(null)
Saknad <3 Älskade Pavvo <3

Jag får ta del av "stadsbrus" när jag går till och från frissan idag. Folkvimmel. Uterestauranger. Cyklar. Bilar. Butiker. Prat och skratt. Vattenspel. Torgstånd. Jaha…och? Kanske du tänker. För mig som så sällan klarar av bruset, är det som lycka att för en stund få uppleva det. :-) Jag gillar egentligen stadsliv :-) Och saknar det ibland. Men alla intryck blir för mycket för en utbränd hjärna. :-(

Snart kommer Noah tillsammans med sina föräldrar. Vi ska få äran att vara barnvakt ett par dagar. :-)

Jag hoppas att vi, maken och jag och Balder får några dagar för återhämtning nästa vecka. Hur mysigt och roligt det än är att ha besök av söner och barnbarn, så behöver man samla kraft ibland. Vi känner att vi absolut inte är unga längre :-) Att jag orkar så mycket som jag ändå gör, är ju ett under med tanke på senaste åren. Tacksam. 
(null)
Balder behöver också lite lugn och ro omkring sig ibland. <3

I morgon spelar Sverige sin första match i EM. Spännande. Heja tjejer! <3

Tack för att du ville läsa detta idag. <3
Ta hand om Dig! 

Älskad
♥️

7 juli

publicerat i Allmänt;
Torsdag 7 juli 2022

(null)

 Så hände det otäcka och djupt skrämmande igen.Mitt på dagen.  Nu i Visby, Almedaldveckan, en kvinna mördas av en man som har nazistanknytningar. En man med psykisk ohälsa. Offret, en kvinna som var en nationell samordnare för psykiatrifrågor….
Vila i frid. Tankarna går till de anhöriga. 
(null)


"När jag inte orkar så orkar du. När du förtvivlar hoppas jag för dig också."
- Ing-Marie Wieselgren-
( måndag 28 februari)
Och hon sa:
"Ibland är livet inte så enkelt,
det är inte så snällt mot oss"
(6 juli)
Läser nu att hon var måltavlan. Det har med psykiatrin att göra. Det är så chockerande och svårt att förstå detta….
———————-

(null)
Nu har våra gäster äkt hem. Och vi är på en liten resa. På bilden: söta Luna. Som inte skulle sitta i soffan men det gjorde hon ändå ;-)

Och Boris avgår, det blev för många skandaler…Undrar vem som kommer nu? 

Vi passar Noah nu. Vårt andra barnbarn. <3 Föräldrarna är på begravning. Regn och sol om vartannat. Svensk sommar :-) Och Noah "pratar", så som en  halvåring gör :-)
Den här veckan är intensiv och den är inte över än. Men kul är det. Med barnbarn och hundar. ;-)

Var rädd om Dig! 
Kärlek
♥️

Blåbär och smultronvägen

publicerat i Allmänt;
Onsdag 6 juli 2022
Internationella kyssdagen :-)
 
(null)
Den där färgen! Wow! Älskade pelargon <3
Det ska vara mulet hela dagen enligt prognosen men solen tittar fram då och då och det blir väldigt varmt. Efter sen frukost tar vi en promenad. Den avbryts hela tiden av smultron och blåbärsfynd. :-) Sommar! 

(null)
"Farfar, vill du ha ett blåbär? " <3
(null)
Liten hund, stort moln ;-)

(null)
"Vart tog de tvåbenta vägen?"

Igår kväll dök den upp igen. Efter sol och regn: regnbågen! 
(null)

Son och barnbarn och deras hund är nu på väg ner till sjön för att bada. Maken börjar laga mat, Balder känner sig övergiven och jag tog chansen att vila. 
Hörde något fint idag. Något som värmde. När Izabelle såg mina tavlor sa hon till sin pappa: "Du kan vara stolt som har en mamma som är konstnär"….<3
Hon är själv väldigt kreativ. Idag har hon plockat stenar som hon målat till oss. :-)
Morgondagen blir intensiv men helt säkert både rolig och mysig. 
Tacksam farmor är jag idag. :-)
Allt gott önskar jag Dig, där du är, på Din livsväg. <3
Tacksamhet
♥️

Izabelle

publicerat i Allmänt;
Tisdag 5 juli 2022

Du har blivit så lång. Så stor. Springer med långa ben och det långa håret  flyger och slänger på din rygg. Du dansar med TikTok och blir generad när jag tittar på dig. Jag minns hur vi dansade du och jag när du var liten. Du härmade mina steg, nu är stegen och rörelserna dina och TikToks. Du ska fylla 9 år, börja i trean. Det känns som om tiden flyger iväg. Men det är som det ska vara. Ännu vill du komma och hälsa på oss. Det känns bra för en farmor och en farfar. 

(null)
I flygande fart med hunden Luna <3
(null)
Vad tänker du på? <3

Vi äter pannkakor med glass och smultron som Izabelle plockat. Gott. Pratar om livet. "Är det något du inte är nöjd med?" Frågar jag. "Nej". Sen ändrar hon sig. "Jo, att Pavvo är död!" (Pavvo vår gammelhund som somnade in för ett år sen) "Ja," säger jag. "Vi saknar honom."

(null)
Nere vid sjön igår. Andungarna börjar bli stora. :-)

Izabelle och Noah och mina bonusbarnbarn är främsta orsaken till att jag vill göra vettiga och genomtänkta val inför framtiden. Ta klimatkrisen på allvar. Kämpa för att behålla demokratin, freden och mänskliga rättigheter. Bland annat. 

Det finns en sån vacker sång om Izabelle. En fars kärlek till sin dotter. (Björn Afzelius)

Solen lyser i ditt hår
Marken blomstrar där du går
Om du ber mig skall jag tysta vindarna

Varje rörelse är sann
Världen vilar i din hand
Om du ber mig skall jag vända floderna

Isabelle

Jag har gett dig detta liv
Jag har sett dig bliva till
Och om du ber mig skall jag stilla vågorna

Jag blir gårdagen för dig
Men du är framtiden för mig
Om du ber mig skall jag släcka stjärnorna

Isabelle

Jag kunde svalka öknarna
Jag kunde smälta isarna
För en oersättlig stund i din närhet

Jag kunde skingra skyarna
Jag kunde lyfta slöjorna
För ett svindlande bevis på din kärlek

Isabelle
 <3

"Jag blir gårdagen för dig, men du är framtiden för mig"  Så vackert uttryckt. <3

Det jag önskar för alla framtidens barn är att de alltid får vara sig själva. Att de är älskade precis så som de är. Vi ska inte omforma barn, stöpa dem i samma form. Vi ska stötta dem på deras livsväg och i deras val. Vi ska berätta om vår tro, våra åsikter, våra val. Dela våra kunskaper och våra berättelser. Men inte pressa dem att tro lika eller dela våra åsikter, Lyssna på dem. De är så kloka. :-) Naturligtvis ska vi skydda dem från faror!  Kärlek, omsorg, respekt. <3
Så tycker jag :-)

(null)
Hundarna. <3 Balder är väldigt "uppvaktande". Lite för…tycker Luna. ;-)

Må gott! <3

Kärlek 
♥️

Gäster

publicerat i Allmänt;
Måndag 4 juli 2022

(null)
Idag slog hon ut och visade upp sin skönhet! Tankarna går till Ukraina….



(null)
Känner mig iakttagen….;-) Träd med ögon. Det "tredje ögat", är det en fågel kanske som tittar ut? Vad ser du? :-)

(null)
"Bättre på att se, skillnad mellan sanningar och lögner"…blir man med åldern också, erfarenheten. Speciellt när det gäller politiken. :-)  Bild från Nöjeslivet, Fb. Saknad är du, Björn Afzelius! 

På Arlanda är det kökaos igen, enligt medias rubriker och det blir pilotstrejk. Inte det lättaste att resa med flyg nu…många besvikna…

Igår var det Danmark som råkade ut för ett vansinnesdåd. Skjutningen i Köpenhamn verkar enligt polisen, inte vara ett terrordåd. Du sjuka värld!! Tankar och medkänsla till offer och anhöriga. 


Nu är det livat här! Son, barnbarn och hund på besök. Balder är vansinnigt glad ;-) Förra året då de var här, utan hund, var det supervarmt. I år är det kallt. Inte jättekallt men +17 känns kallt efter en lång stekhet period…Kan inte säga annat än att vädret är "omväxlande" :-)

(null)
Vi går på promenad. Mellan regn, åska och sol. Det tillhör sommaren. :-)

Var varsam om Dig :-)

Kärlek
♥️

Älvorna dansar

publicerat i Allmänt;
Lördag 2 juli 2022

Tar bort, gör om, skriver nytt….det är inte alltid tekniken fungerar som den ska….;-)

Efter dagar med väldigt hög luftfuktighet börjar det kännas lite bättre. Kyligare och blåsigare men ändå…

(null)
Igår kväll dansade älvorna. Trolskt och vackert <3
Vi gjorde en liten resa, en liten road trip i vackra Gästrikland. Småvägar. Bruk. Ett stopp. Högbo Bruk, ett favoritställe vi inte besökt på flera år. Ett ställe jag varmt rekommenderar. 
(null)
Ett axplock av allt det Högbo erbjuder. Där är så vackert! 

(null)
Igår, i regnet, slog du ut, kära första ringblomman. :-)
(null)
Några få dagar fick vi njuta av pionerna som regn och blåst nu "krossat". 

Det får bli ett kort inlägg idag. Kroppen kräver vila. Och choklad, känner jag. ;-)
(null)

Önskar dig läsare, allt gott! (Choklad t ex ;-)

På återseende
♥️

1 juli

publicerat i Allmänt;
Fredag 1 juli 2022
Välkommen juli! :-)

(null)
"Blomsterflickorna" Blandad teknik. 2016. Akryl. 

Visst är det en befriande sommar? Utan restriktioner! Vi kan mötas igen utan begränsningar. Tack och lov! 
Men…. viruset är kvar och kommer så att vara länge. Så vi gör ju bäst i att njuta av friheten men för den skull inte vara helt oförsiktiga. Vetgirig som jag är när det gäller fakta funderade jag på hur det är med immunitet, vaccination, antikroppar, skydd osv just nu. Läste i  Hälsoliv, Expressen, vad Agnes Wold berättar.Agnes är ju professor i klinisk bakteriologi . Detta vill jag dela med mig av. 
"Frågan: Hur bra skydd har man då om man är fullvaccinerad, med tre eller fyra sprutor?

– Man har ett utmärkt skydd mot svår sjukdom och död, även om antikroppsnivåerna går ned rejält. Det är nämligen inte antikropparna som är de viktigaste mot skyddet mot svår sjukdom. Det viktigaste är T-celler av den typ som dödar våra egna celler om de har virus i sig. Och virus kan inte föröka sig själva, utan det är våra egna celler som kopierar upp virusen. Denna typ av T-celler heter cytotoxiska T-celler."

——————

Det är mulet, varmt och regnar från och till här. Tung luft. Men självklart tar vi en promenad ändå. På vägen ner till sjön känns doften. Mängder av älggräs! 

(null)Ska plocka en torrare dag än idag. 

———————-

Den där otroliga killen Armand Duplantis! Igår slog han sitt eget världsrekord genom att hoppa 6.16 utomhus på Stadion. Wow! :-)

——————-

(null)En annan doft når oss också. Smultron! Jag trodde att det varit för varmt för dem, att de skulle torka, men regnet har gjort sitt. Smultron smakar sommar. Jag kunde plockat många fler men sparar till Izabelle, barnbarnet, att plocka. <3

Balder verka tycka att det är skönt med regn, dvs, att stanna inne och sova. :-)

(null)
"Men pinsamt matte, måste du ta kort nu? " Öronen på skaft, måste höra när husse kommer hem….:-)
 
Tänkte att jag skulle passa på att rensa i pappershögen, nu när det blev en innedag. Det var en dålig idé. Den fuktiga luften gör att papperen bara "krullar" sig….:-( Får bli en annan dag….
Önskar Dig en riktigt fin helg! Unna dig något du tycker om :-)

Kärlek
♥️