Nödläge, hopp och ett mysterium

publicerat i Allmänt;
Onsdag 11 augusti 2921
(null)
Rosor i skål. På tork. 

Angående rapporten citerar jag Greta:

"Den nya IPCC-rapporten innehåller inga riktiga överraskningar. Det bekräftar vad vi redan vet från tusentals tidigare studier och rapporter - att vi är i nödläge. Det är en solid (men försiktig) sammanfattning av den nuvarande bästa tillgängliga vetenskap.

Det säger inte vad vi ska göra. Det är upp till oss att vara modiga och fatta beslut baserat på de vetenskapliga bevis som finns i dessa rapporter. Vi kan fortfarande undvika de värsta konsekvenserna, men inte om vi fortsätter som idag, och inte utan att behandla krisen som en kris."

Det finns många som förstår allvaret. Det finns många som hånler, skrattar, förlöjligar…Det finns politiker som förstår allvaret. Det finns politiker som förnekar. Jag är rädd för att förnekarna ska få makten. Vi har en kris, vi är i ett nödläge. Det gäller oss alla. 

(null)


Helvetet. Helvetet finns på jorden. Afghanistan…rapporterna därifrån är så fruktansvärda att det inte finns ord…Och dit deporterade vi unga, ensamma människor.. Vilken skam. Vilken skuld! Säg inte att det var ofarligt förut, det var det inte. Och nu är det än värre. 
——————-
Jag vill inte med detta inlägg bidra till klimatångest, även om det är en naturlig reaktion i dagens läge, men inget blir bättre av förnekelse. Vi kan påverka. Stödja forskningen, stötta organisationer och partier som söker lösningar. Vara öppna för förändringar i vår livsstil. För vår egen skull och för generationer framöver. Eller, vad tror du? 
Ibland tappar jag hoppet. Ibland är jag väldigt hoppfull. :-) Och jag är så tacksam för all seriös kunskap och information vi kan få ta del av idag. Och för alla seriösa människor som kämpar med dessa frågor. Som jag skrev förut: det jag är rädd för är alla som inte vill se verkligheten som den är. Förnekarna. 

Trots allt

Låt hoppets låga brinna

Med vidöppna ögon

Våga tro

Trots allt

Gör vad du kan

Låt hoppets låga brinna

Låt förnuftet och Kärleken vinna

Våga vara modig

<3


Märkligaste nyheten: 
Mysteriet med alla dessa meloner som dumpats på olika platser i Jönköpingstrakten…??? Det är ju mängder och ingen vet och ingen förstår vad som händer! Vilket mysterium! 

(null)
En icke dumpad melon :-)

(null)
Balder älskar solen. Även inomhus tar han vara på varje solstrimma:-)

Varmt idag. Varning för kraftig åska i Hälsingland. Vi bor på gränsen…

Vi vandrar vidare på våra livsvägar. Vi kan väl enas om att vandra tillsammans på Hoppets väg? 

Nu börjar åskan mullra här….

Hopp och Förnuft
❤️





Taggar: #nödläge#hopp#mysterium#medgretasord#kris#verkligheten#helvetet#modet#mysteriet#meloner#hoppetsväg#förnuftet#kärleken;

Kommentera inlägget här :