Gråt, glädje, röda halsdukar

publicerat i Allmänt;
Söndag 21 april 2024
Terrakottakrukans dag
Världsdagen för kreativitet och innovation 
Overshoot day, Sverige

-8 grader under natten. Snöat under morgonen. Nu blåser det kraftigt. Man förstår att det inte skrivits någon sång om "sköna april" :-)  
När jag vaknade tänkte jag först: vilken dag är det? Aaa, söndag. Skönt. Inget särskilt idag. Lugn och ro…men så stelnade jag till. Söndag, matchdag, finalspel…help! :-D         
 
(null)
I april 2015. Hoppas kunna hamna i ett sånt här kreativt flöde igen <3

 Tårar…
Tårarna rinner, går inte att stå emot och varför skulle de inte få rinna?
Mitt på fotbollsplan står en älskad coach. Han är trött, har svårt att gå, hans ögon tåras inför alla supportrars sång och jubel. Deras tack. Minnena väller fram. En tid för väldigt längesen…en magisk tid, full av framgångar. Spelare som gick direkt från arbetet (bl a på varvet) till träning och match. Och slog igenom i Europa. Flera av spelarna hette Glenn :-) Blåvitt, Änglarna! För alltid i mitt hjärta! Och Svennis, tack. Tack. <3

Mina ögon tåras. Det känns som om hjärtat går sönder. Ser på  en filmsnutt med en pappa i Gaza som tar farväl av sin döda 6-åriga dotter…detta besinningslösa krig!!! :-( Har sett många liknande filmer och bilder ur verkligheten och det gör alltid lika ont. 

(null)
"Vila under en änglavinge"  Min målning från flera år sedan blir ständigt aktuell. 

Engagemang, kamp:
På Kanarieöarna demonstrerar lokalborna mot turismen. De har fått nog. Det finns en gräns.
Rebellmammorna: 
Heja dessa fantastiskt engagerade kvinnor. På denna dag, 21 april, säger de stopp. Med en klimatmanifestation. Med röda halsdukar på statyer, sång, demonstrationståg och en 4 km lång halsduk som ska omringa riksdagen mm… För barn och barnbarns framtid. Det är Sveriges Overshoot day idag. 
"Overshoot Day 2024 i Sverige infaller alltså den 21 april och från och med den dagen fram till årsskiftet lever vi på naturtillgångar som vi egentligen inte har…"
Hoppas de blir uppmärksammade i media. Ännu har jag inte sett något, förutom i Nyhetsmorgon. 
Glad:
Glad blir jag över nyheten att Armand Duplantis slagit ännu ett världsrekord. Han är otrolig! Ofattbara 6.24 låg ribban på! "
Och mycket annat finns också att vara glad över! Så klart! :-)

Hoppas att Du har glädje i ditt liv!!! <3

Andetag 
Dagens meditationsbild och ord:

(null)

♥️





Taggar: #meditationsbild#engagemang#tårar#laget#kriget#glädjerekord#rödahalsdukar#overshootdag#änglsvinge;

Kommentera inlägget här :