Du kan se till....

publicerat i Allmänt;
(null)
Wistis satir säger allt...ny feminism? Nej, det går bakåt. Konservativt. Vad sysslar KD med? 

Igår var det precis 100 år sedan Sveriges riksdag fattade det andra grundlagsbeslutet att kvinnor fick rösta även i val till riksdagen. 
Det är svårt att känna tacksamhet inför självklarheter men jag känner tacksamhet till de kvinnor och män som förde kampen för detta! 

(null)
Anne Franks ord...väldigt aktuella idag! 

Det är Förintelsens minnesdag idag. Det är så mycket jag skulle vilja skriva om detta men jag har inte kraften då jag är i ett skov just nu. 
Men min oro för att så många negligerar och förnekar förintelsen och risken att den upprepas, är stor. Rasismen och med den antisemitismen ökar i vårt land. Det accepteras mer och mer. Liksom homofobin och fientlighet mot allt och alla som på något sätt är "annorlunda"...Lögner och skrämselpropaganda sprids. Nästan allt sker nu öppet, ingen kan förneka att de ser och hör det! Ändå...röstar man på ett parti som har sina rötter i nazismen...Jag förstår inte varför? Dessutom skrämmer det mig att moderaterna lämnat Reinfeldts ord om öppnade hjärtan, så långt bakom sig...

(null)
Istappar bildar vacker naturlig konst :-)

(null)
Himlen är blå idag. Solen skiner. Flera minusgrader. Kall men frisk luft. Vindstilla. Riktigt skönt. 

(null)
Vintrig skönhet <3

Kanske tycker du att jag borde ta upp "trevligare" saker här på bloggen istället för politik? Visst hör både feminism och förintelsen ihop med politik men framförallt handlar det, för mig, om värdegrund. Om mänskliga rättigheter och alla människors lika värde. Vi måste ha den historiska bakgrunden för att förstå det som händer idag...för att kunna skapa en positiv förändring, en mänsklig framtid. :-)

Ikväll tänder jag ljus för Förintelsens offer. Liksom många andra med mig! :-)

Dagens citat:
"Du kan se till att det inte händer igen"
Anne Frank

Du och jag...

Tack för att du ville titta in här!
Varmt välkommen åter <3

Kärleksljus
❤️




Taggar: #kvinnligrösträtt#förintelsensoffer#minnesdag#istappar#vackervinter;

Kommentera inlägget här :