Andetag

publicerat i Allmänt;
Pingstafton 22 maj 2021

(null)


Ande

Andas 

Andetag

Andedräkt

Livande

Levande

Andemening

<3


Efter regn kommer solsken...eller mer regn...sån dag är det här. Tänker på det där man alltid sa förr när det regnade på pingstbröllop: "regn i kronan betyder lycka" ;-)

Visste du att: 
 Fram till 1772 var inte bara Annandag Pingst utan även Tredje- och Fjärdedag Pingst helgdagar. Och nu har vi inte ens Annandagen kvar som helgdag. 
(null)

I kväll är finalen i Eurovision. Det gör mig inte särskilt "hänryckt" ;-) De år Sverige tillhört favoriterna har det gått bra att se och lyssna på bra låtar, konstiga låtar och dåliga låtar. Men nu när Tusse inte verkar ha någon chans...men lite ser jag nog...Sverige måste nog börja ha mer "vippa på rumpan och skrika i falsett" för att ha chans att vinna framöver. :-) Smaken är som baken...Jag har roliga minnen av eurovision också. När vi såg på finalen tillsammans med vänner. Det var fest! 

Vapenvila i konflikten (kriget). Nu ser man förödelsen i Gaza. Hemlösa och skadade människor. Så många döda, många av dem barn, oskyldiga barn...Ändå jublar många över vapenvilan. Må den bestå! 
Det går inte att sätta sig in i deras situation men tankar och böner får gå till dem. <3

Sorg och gnäll på bloggen idag. Men jag önskar ändå en Glad Pingst! :-)
Naturen breder ut sig i all sin pånyttfödda glans! Det är glädje! Tacksam. <3

Vi lever! 

Andetag
♥️


Taggar: #glad#pingst#pingstliljor#regnikronan#lyckan#eurovision#vapenvila;

Kommentera inlägget här :