Placebo?

publicerat i Allmänt;
Måndag 15 november 2021

Att bläddra igenom nyhetsflödet på nätet i morse var minst sagt känslofyllt. Från smådetaljer till de stora tragedierna. En händelse står ut, drabbar tag och gör så ont i hjärtat. Barnen. Barnen som knivhöggs och sedan kastades ut genom ett fönster. Ett av barnen har avlidit. Det finns egentligen inga ord för det…Vad som än fått någon/några vuxna att göra detta fruktansvärda…så kan man nog ändå inte "förstå"… 
Vila i frid du lilla <3 
(null)

Må det andra barnet överleva och få ett bra, kärleksfullt liv. ( Jag är väl medveten om att föräldrarna är misstänkta)

—————
På tal om nyheter så läser jag något som får mig att förstå att jag gjort något helt i onödan. ;-) Eftersom min förkylning inneburit bl a jobbig hosta har jag tagit hostmedicin. Och tyckt att den hjälpt riktigt bra. "Placeboeffekt" förstår jag nu. En läkare och forskare vid Lunds universitet säger att hostmedicin är hokus pokus… En förklaring får mig att haja till: " Ett läkemedel som du sväljer ner i magen och sedan ska det plötsligt av någon konstig anledning förflytta sig just till luftvägarna och lösa upp slemmet. Nej, det funkar inte, säger han." (Från Aftonbladet). Jag läser meningen en gång till och inser… Okey….?! Jaha…mycket vätska löser slemmet. Honungsvatten t ex! Aha! Då har jag gjort något rätt ändå!  :-)
Varje år köper vi svenskar olika mediciner mot hosta för ca 300 miljoner kronor….

—————

Nu något helt annat:
"Det gyllene snittet"

(null)
Leonardo da Vinci

(null)
Viktoria Nilsson

Jag kommenterar inte. Det är upp till var och en att betrakta och ha åsikter. Dåtid och nutid. Ideal. Kvinnligt. Manligt.  :-)

—————
Skriva något om fotboll? Nä, helst inte..;-)
Men hockey! Grattis damkronorna! Bra gjort! Ser fram emot att se er spela i OS! <3
Okey…grattis Tre Kronor till vinsten i Karjala cup, <3

Må Din dag, kära läsare, vara en bra dag! Var rädd om Dig! 

Medkänsla
♥️

Taggar: #placebo#hostmedicin#honungsvatten#tragedin#inteförstå#detgylllenesnittet;

Kommentera inlägget här :