Medmänsklighet

publicerat i Allmänt;
Torsdag 7 oktober 2021

(null)

Det finns medmänsklighet. Och det finns hjältar. 
Melvin 16 år, blev rånad och nedslagen av ett stort gäng när han var på hemväg från en fotbollsmatch. Ett brutalt rån. De tog hans nya moped och de slet sönder hans insulinpump. Melvin har diabetes. De sparkade  honom i ryggen och magen och huvudet. En bit av hjälmen gick sönder. Melvin skrek på hjälp och fotbollskamrater kom till undsättning och kunde ringa polisen. 

Nu till det goda. Två personer som läste om fallet blev väldigt upprörda. De startade en insamling till en ny moped, mobiltelefon och hjälm till Melvin. Responsen var enorm. Deras mål på 60 000 kr blev snabbt överskridet till över 800 000! Nu vill Melvin hjälpa andra som har det jobbigt. Kanske barn med diabetes. <3

" Melvin, varför vill du hjälpa andra?
– För att andra har hjälpt mig jättemycket. Jag vill ge samma kärlek och se andra glada. Jag vill ge tillbaka till de som behöver hjälp, säger Melvin" 
Från Aftonbladet
Polisen har hittat mopeden och fortsätter utreda….

(null)
Oktober vid havet :-)

Medmänsklighet är ett av de vackraste ord jag vet. <3
Och hurra för alla hjältar! <3

Nu ska vi se:  Abdulrazak Gurnah, så heter årets nobelpristagare i litteratur. Aldrig hört talas om tidigare. Nytt namn för många. Men det är väl kul med någon otippad. :-)

(null)

Var rädd om Dig! 

Medmänsklighet
♥️

Taggar: #medmänsklighet#rånad#insamling#kärlek#oktoberviidhavet;

Kommentera inlägget här :