Stolt över

publicerat i Allmänt;
Söndag 10 oktober 2021


(null)
Den här tavlan, målad för många år sedan är den jag är mest stolt över. Nu har den dessutom fått en ny placering i lägenheten. En där den syns. Jag vågar mer och mer. :-)

Utanför mitt fönster flyger fåglar förbi. Och löv. Högt över taken flyger löven. Virvlar, dansar i den kraftiga blåsten..Det är "håll-i-hatten-väder" idag. 

Ibland är herrfotboll väldigt kul och underhållande. Och spännande. Som igår kväll. Sverige vann mot Kroatien i kvalet till VM. Och vilka mål! Tjusigt! Tack för det! :-)
Fotboll kan vara väldigt tråkigt också , men det struntar jag i att skriva om…;-)

Men något som verkligen är roligt: tusentals fans marscherade till derbyt mellan Hammarby - AIK på Tele2Arena. Jaha? Vad är det ovanliga med det? Jo, det är inte herrarna som spelar, det är damerna! Över 19 000 biljetter sålda! Detta är historiskt!!!

(null)
Detalj från målningen. En hund med en alldeles speciell blick…:-) Förgtonen på fotot är mörkare än i verkligheten. 

Blir man mer känslosam när man blir äldre? ;-) Jag märker att jag reagerar känslomässigt på t ex tv-program. En dag, när jag blev ledsen över ett tragiskt slut på en serie jag följt, säger maken: "Du, det är inte på riktigt." Och plötsligt blir jag påmind om att jag, ve och fasa, blivit "blödig"….inte för att jag varit känslokall förr men detta…hi hi…så kan det gå :-) Det är nog övergående….;-)

(null)
Jag bläddrar och läser i denna idag. Så längesen sist. Det är så mycket "kval, död och vemod" i dikterna. Men ändå. Jag behöver lyriken. Ibland. 

Sökte en dikt att dela med mig av inför den nya veckan. Det får bli en välkänd favorit:
(null)

"Den nya dagen gryr"…önskar Dig en riktigt fin vecka! <3

Mod
♥️

Taggar: #stolt#mod#fotboll#historiskt#blödig#dennyadagengryr#mintavla;

Kommentera inlägget här :