Skapat

publicerat i Allmänt;
Tisdag 15 februari 2022

Födelsedag: min ingifta faster som jag tycker mycket om fyller år idag! <3

(null)
Kanske en "vårvinterbild" tänkte jag när jag stod nere vid sjön. Sen började det snöa, regna, snöa, snöa….

Äntligen har jag lyckats skapa något igen, det var så längesen sist. 
(null)
Något att hänga upp :-)
    
Såg alla avsnitt i serien "Gud som haver barnen kär" en kväll förra veckan. Svårt att sammanfatta och sätta ord på upplevelsen. Och tanken: varför har man inte uppmärksammat detta tidigare? Alla barn far inte illa av att växa upp i ett religiöst sammanhang men ungdomarna i programmet hade haft det jättejobbigt. Det som förvånade mig mest var att även i det samfund där jag själv växte upp fanns det barn som skrämts av demoner….aldrig hörde jag talas om demoner i min barndom. Tack och lov! Men visst var det jobbigt med att "Gud hörde och såg alla ens tankar och alla ens aktiviteter." Gud var en domare. Om man inte var snäll kom man inte till himlen….
Jag är tacksam att jag gått min egen väg även när synd, skam och skuld prackats på mig. Av människor. 
Serien är verkligen bra! Gripande, upprörande, upplysande. 


Om man vill se en engelsk, varm, genuin serie med både sorg och glädje, välspelad och tidsenlig så rekommenderar jag varmt nyinspelningen av "I vår herres hage". SVT. :-)

Maken och jag gillar kriminalserier, drama. Helst engelska. Så självklart tittade vi igår på de två första delarna av "Showtrials". Otäck och bra! 

(null)
Jodå, det är ett vinterland där ute med snötyngda granar. Men det är sorgligt nog blöt, tung snö och troligen regnar den snart bort. 

Ryssland med dess ledare, vad sysslar de med? Är det skrämselpropaganda eller blir det krig? Du oroliga värld. Så mycket jag inte förstår. 

(null)
Det droppar…

Önskar Dig en fortsatt bra vecka med mycket att glädjas åt. Att finna tröst i. Att ha krafter till. <3

Glädje
♥️

Taggar: #skapat#orkat#blötsnö#gudsomhaver#dokumentär#vårvinter#kriminalare;

Kommentera inlägget här :