Design och värme

publicerat i Allmänt;
Onsdag 20 juli 2022
Grattis alla Margareta ;-)
Namnet Margareta har sitt äldsta, kända ursprung i ett persiskt ord för "pärla".

(null)
Startar dagen med en tidig promenad till sjön. Bäst att passa på innan hettan tar över dagen. Redan varmt och stilla. Och vackert. :-)
(null)
Det är lågvatten. Kan inte låta bli att undra hur vattnet kommer att må nu under hettan. Bakterier?  Kanske inte så bra att bada nu…varken hundar eller människor? 
—————————
Det har "liksom bara blivit så" att vi har ärvt porslin från Gefle  porslinsfabrik. Men när vi "stött på" tallrikar/assietter från Gefle, har vi köpt. På loppis. Och förresten även karotter och skålar, om vi hittat något i samma serie som de vi redan har. Vi ser oss inte som "samlare" och det är många år sen vi var på loppis. Men det lilla vi har är kul att ha och vi använder porslinet. Har googlat lite. För information. Marknadsvärde bryr jag mig inte om, de har värde för mig. 
(null)
Uppe till vänster: Mignom, assiette. Mullbärsbrunt. Koppartryck.Flintgods. I produktion 1932-43  Design: Herbert Perje
Nedre: Anglo assiette. I produktion: 1937-45. Flintgods.  (null)
Övre: Eldo karott. Har inte hittat någon info om denna. Nedre: Lorry assiette på bilden. Har också tallrikar. Produktion: 1937-60. Design: Olof Peterson

På Gävle Länsmuseum finns samlingar med Gefle Porslin. Rekommenderas varmt om man är intresserad av gammal design. :-) 
———————-

Vid lunchtid går jag upp på övervåningen i gamla stugan. Det är 27 grader ute, när jag öppnar sovrumsdörren möts jag av "kyla"…termometern visar behagliga 21 grader ;-)
(null)
<3

Covid i fotbollslandslaget…:-( Ingen kul nyhet…

Jag gjorde ett "tanttest" i tidningen Amelia (nätet) Idag…fniss…konstaterar att det inte var så mycket som stämde in på mig…:-D Behöver kanske ett par år till på mig…? :-)

Var rädd om Dig i värmen! Vare sig du är ung och stark eller gammal och klen eller tvärtom! :-)

Kärlek
♥️

Taggar: #design#gefleporslin#hetta#margareta#tanttest#fotboll;

Kommentera inlägget här :