Sommarliv

publicerat i Allmänt;
Onsdag 13 juli 2022


(null)
En titt in i växthuset <3 

Vågar du vara i solen? Jag tycker att forskningen om att "undersola är lika farligt som att röka", är intressant. Undersolning är ett större problem än översolning, säger forskare. Att vara ute en stund i solen varje dag, helst mellan 11-15, den bästa soltiden i Sverige. Inte bränna sig förstås! De positiva följderna av att sola är bl a att det minskar risken för typ-2 diabetes och hjärt-och kärlsjukdomar. Störst risk av få malignt melanom har de som smörjer sig för att vara ute länge i solen. De vet inte när de översolat eftersom de inte blir röda. (Ur Expressen, Wellness)
Att vara ute en stund i solen varje dag, tycker jag låter sunt. Lagom är bäst och sunt förnuft förstås. :-)
Dock, i den värme som är idag, så blir det en stund på morgonen och en längre stund på kvällen för min del. Jag tror att jag är någon sorts "mellansolare" ;-D
(null)
Namnet på den här gamla torparväxten har jag glömt…(eller så är det en Rönnspirea?) men visst känns det som om den har ögon? Små ansikten (troll?) som tittar fram… :-)

(null)


Har du sett de fascinerande rymdbilderna? Från NASA. Det svindlar! Bilder som visar universum för mer än 13 miljarder år sedan!!! Man får liksom läsa och titta om och om igen…:-)

(null)
Sammetsrött <3

Noah är här igen. :-) Han tog med sig föräldrarna och storbröderna denna gång. Så nu är det bollar, solstolar,skor, leksaker, badbyxor mm huller om buller överallt. Skratt och prat och glassätande. Liv och rörelse, men också vila. Ikväll blir det kräftor och räkor! Och fotboll på TV. Vi skapar sommarminnen <3 Även Noah har badat. :-)

Var rädd om Dig! 
Sola med förstånd. Klart du gör :-)
Kolla supermånen i kväll. (Ett tips bara)
Tack för att du ville titta in här. <3

Sommar
♥️



Taggar: #sommarliv#familj#vågasola#översola#undersola#torpväxt#universum#supermåne;

Kommentera inlägget här :