Plötsligt

publicerat i Allmänt;
Måndag 14 november 2022

Som jag skrev igår fick jag plötsligt lust att måla…men har bara 4 tuber färg hemma..,man tager vad man haver…en gammal mörk tavla blev en ljusare och livfullare tavla :-) 

(null)
Dåligt foto men ändå…jag är på gång! :-)

Om du såg Carina Bergfeldts pratshow i fredags så blev du nog lika berörd som jag av artisten Alexander Wijks berättelse om hur han kom ut som gay. Om uppväxten inom pingstkyrkan och rädslan för att hamna i helvetet om han berättade om och levde ut sitt sanna jag. Det gjorde så ont inom mig att höra om hur kristna människor kan vara så kärlekslösa och fördömande…  "Du är alltid älskad av Gud, bara du inte är gay"…

(null)
Vädret idag. Mulet och fuktigt kallt. Det är som om hösten lämnar över till vintern nu…

Jag visste ju att Börje Salming är en stor hjälte i Kanada. Men att han är så stor att det t o m finns en staty av honom, det visste jag inte. Nu när jag ser hyllningarna till honom och ser honom på plats i Kanada, så rinner tårarna. Det är så mäktigt. Och samtidigt så sorgligt att han drabbats av ALS…

(null)Gula löv som lyser upp. Och visst är det löv som dekoration på brunnslocket också? :-)

Så bra och intressant serie som började på SVT igår kväll. Maken och jag såg alla avsnitten direkt på Play. Genjägarna heter programmet. 
"Serien hjälper människor att få svar om sitt ursprung och hitta saknade familjemedlemmar med hjälp av DNA-test. Sökandet är komplicerat och resultaten väcker starka känslor. Alla får inte de svar de hoppas på, men de får veta sanningen - för DNA ljuger inte."

(null)
Igår sken solen…

Jaha ja…tandläkare kan ju också bli sjuka…men åh, nej, jag måste vänta två veckor till för behandling av den värkande tanden…:-( Den trevliga tandsköterskan som ringde talade gotländska…det underlättade mitt mottagande av det jobbiga beskedet. ;-)

En vän till mig ställde ut sin konst i lördags. En del av besökarna sa att de "inte förstod" hennes konst. Det är lite underligt det där med att man förväntas "förstå". För mig och många andra är konst en upplevelse. Personlig upplevelse. Eller som så här:
"We never say we do not understand music - but when it comes to visual art, we have a belief that we need to understand it. Visual art is the language of silence- it can not be explained with words"
- Curt Källman grundare av Vedic Art - 

Var rädd om Dig! 

Tystnadens språk

♥️

Taggar: #plötsligt#målat#tavla#hyllning#genjägarna#kristna#fördömanden;

Kommentera inlägget här :