Änglar

publicerat i Allmänt;
Tisdag 22 november 2022

(null)
:-D

(null)Jag tycker både ock ;-)
Det är många som köper snöskyfflar nu…de går åt som snö i sol, för att vara lite fyndig…;-)

Fotboll. Jo, jag vet, det spelas VM i fotboll just nu. Jag är glad att Sverige inte är med. Med tanke på var det spelas. I ett land där kvinnor inte har några rättigheter. Där spelarna inte får ha tröjor med ordet "love" på och straffas med gula kort om de bär regnbågsbindlar. Och mycket annat som är så fel och omänskligt att det gör ont i en…. It’s all about the money….

Det var Barnkonventionens dag i söndags. Sedan 1 januari 2020 gäller Barnkonventionen som svensk lag. Vad innebär det? Jag har googlat: 
"Barnkonventionen som svensk lagBarnkonventionensom svensk lag innebär att det enskilda barnets rättssäkerhet stärks och att barnets bästa kommer i främsta rummet på ett tydligare sätt. Dessutom stärks barns rättigheter och ställning, särskilt inom det svenska rättsväsendet."

"Som barn räknas varje människa under 18 år. Alla barnär lika mycket värda och har samma rättigheter. Ingen får diskrimineras. Vid alla beslut som rör barn ska i första hand beaktas vad som bedöms vara barnets bästa."

Och ja, hur efterföljer Sverige detta? Nja, det finns mycket som inte efterlevs…enligt mig…vad tycker du? 

Tänkte lägga upp bilder på änglar i varje inlägg fram till julafton. Får se om jag lyckas? :-) Men visst behöver vi påminnas om änglar i dessa mörka tider? 
(null)
Dagens ängel: Glasängeln som hänger i trollhasseln ute på balkongen. <3

Änglaord: "Det finns människor som fångar dig när du faller - de är dina änglar på jorden"

Tack för att just Du tittade in här! <3

Änglakraft
♥️











Taggar: #änglar#snö#barnkonventionen#fotboll#love#money;

Kommentera inlägget här :