Lyckan

publicerat i Allmänt;
Lördag 3 september 2022

Lycka för mig:
(null)
När man nu inte kan bada kan man ju i allafall vada :-) Lyckan är total. Att känna sanden och vattnet med fötterna, vinden i håret, bruset från vågorna…frihet, magi, lycka <3 Tofta Strand igår. Här känner jag mig hel. 
I går kväll träffade vi en syssling till mig. Hon bjöd på god mat och god dessert. Och vi hade så intressanta samtal. Om släkten, familjerna, släktforskning och om Gotland. Jag ville höra hur gotlänningarna hanterade den hotande situationen under krigets början, då i våras. Själv oroade jag mig väldigt mycket för hur det skulle bli med den älskade ön. Nu är ju oron dämpad men vem vet vad despoten har för planer? 
(null)

Vi vandrade igår genom Smågårde naturskog. Växlande natur. Sanddyner, tallar, raviner, gamla granar, träd i alla åldrar. Delvis påminde den mig om "Trollskogen" på Öland. 
(null)
Trollskog :-)

(null)
Sanddyner och tallar

(null)
Solen lyser ner genom lövverket. 

(null)
Vackert :-)

Det är kallare idag. Och inte lika soligt som de tidigare dagarna. Utmärkt väder för att åka till Klintehamn och butiken Landa. Och göra fynd! :-) Jättemysig butik. Gammalt och nytt. ( finns även på nätet och på Instagram). Hittade bl a en ugnsform Gefle porslin i precis den storlek vi inte hade förut :-)
Sen blev det sån där tripp i "förfäders och förmödrars" spår. Vi hittade platsen där Emil och Gustav Pettersson föddes. Se tidigare inlägg om min släkt som for till "Amerikat"….:-)
—————-
Här på ön har jag sett att vid  flera kyrkor står  plakat med orden: "Prata inte med hat i munnen". Mycket tänkvärd uppmaning i dessa tider. Valet handlar om att välja mellan hat och medmänsklighet. Så uppfattar jag det. 8 dagar kvar…
(null)

Kärlek
♥️

Taggar: #lycka#vada#hel#naturskog#trollskog#kriget#hotet#släkt#fyndat#väljakärlek;

Kommentera inlägget här :