Äntligen

publicerat i Allmänt;
Torsdag 20 april 2023

Äntligen kan också jag lägga upp nytagna bilder på blåsippor :-)
(null)
<3
(null)
Sjunger man om blåsippan nuförtiden? …."niger och säger att nu är det vår?" Det kanske finns nya sånger om blåsippan? :-)

Förmiddagspromenaden var varm. Riktigt varm :-) Och "värre" (bättre?) ska det bli. Sen kommer snön…
När jag läser en rapport om klimatet, en skrämmande men verklig rapport, ser jag Gretas ilskna ansikte framför mig när hon, inför FN, i ett tal säger: "how dare you"? 
Alla vet att Greta har rätt. Men många vänder sitt hat och förakt mot henne. Hon stör deras maktposition och deras bekvämlighet och privilegier. Hon stör också de bittra människorna som vill ha syndabockar för sin livssituation. Så lätt att skylla allt på Greta och/eller invandrarna. Eller att välja att tro på falska rapporter och konspirationsteorier. Så svårt att se sin egen del i det som händer. Att inse att det finns lösningar som innebär uppoffringar men som också är räddningen för kommande generationer. 

För att se lösningarna måste man ju först våga se problemen. Inte förneka dem. 

Och under tiden går inte jorden under, men mänskligheten gör det…

Att drabbas av panik hjälper inte. Jag andas in den ännu friska luften och jag andas ut oron. Ett här och ett nu. Se, lyssna, läsa, lära, leva, välja, protestera, informera, diskutera…

(null)     Och fotografens händer kom med i skuggan… äsch, man kan ju inte lyckas jämt..;-)

Vi sår nya växter. Beskär syrenbuskarna som bestämt sig för att nå himlen. Njuter en stund i solen. Solhattarna på. ;-) Planerar en resa. Källsorterar. Återanvänder…Livet går vidare…

Vi får alla göra så gott vi kan <3
Tillsammans. :-)

Framtid
♥️

Taggar: #äntligen#blåsippor#solhattar#varmt#klimat#så#andas;

Kommentera inlägget här :