Böcker <3

publicerat i Allmänt;
Söndag 23 april 2023

Söndagen den 23 april firas Världsbokdagen runt om i världen. Dagen instiftades 1995 för att uppmärksamma böckers, författares och upphovsrättens betydelse för att bidra till förståelse mellan människor.
(Unesco) 
Årets tema är urfolksspråk. 

Har du någon bok som förändrat ditt liv på något sätt? Jag har ett flertal såna böcker. Den första var en liten bok om Feng Shui, som jag lustigt nog inte hittar just nu. Men jag lärde mig att rensa på ett djupare plan, både grejer och i själen. :-)
(null)
Det här är ett litet fåtal av de böcker som gett mig energi,inspirerat,  fått mig att tänka om, fått mig att våga, gett mig kunskap…osv :-)

I barndomen var det 5-böckerna och Kitty som var favoriterna. Senare var det böcker om feminism, "Kvinnorummet" t ex. Och "psykologiska" böcker som t ex  "Orden som befriar" av M Cardinal. För att inte tala om alla historiska romaner! Fogelström t ex.  Sen blev det kriminalromaner och det har det fortsatt med. Och andlig litteratur förstås. + biografier.  
Det blev en kort sammanfattning :-) Naturligtvis har jag läst andra genrer också! :-)

En grå dag i dag. Temperaturen har sjunkit rejält. Från +18 igår till +3 idag. Kan lugnt säga att jag, vädergumman, känner av det i kroppen. Nu har det börjat regna. Norrut är det snö som faller. 
(null)
<3

Ur boken "Vägen till inre lugn":
(null)
Fri att tolka :-)

Önskar Dig en fin vecka. Kanske inte så mycket sol som man önskar men prognoser kan ha fel. :-) "Meterologen är en luring, en riktig luring"…;-)

Böcker, språk, inspiration 
♥️

Taggar: #världsbokdagen#inspiration#lärdom#tänkaom#regnigen#temperaturskillnad;

Kommentera inlägget här :