Solkraft

publicerat i Allmänt;
Måndag 14 augusti 2023

Igår kväll stog jag ute och tittade förundrat på blå himmel och små molntussar. Äntligen! Regnmätaren var tom nu på morgonen och solen sken in. :-)

(null)
Förmiddagshimmel. 
Vi tog oss en rejäl långpromenad. Kände hur solen gav värme och kraft. "Solkraft". Och det doftade skog, inte fukt längre, även om det är väldigt vattensjukt i skog och mark. Öppnar dörrar och fönster och släpper in varm luft. 

(null)
Pelargonerna fick komma in under regnperioden. Och nu är det rik blomning som sprider glädje. Speciellt denna, med sin vidunderliga färg. <3 (null)

Idag njuter jag. "Fångar dagen?" Tja, kanske det. Vad nu det egentligen betyder…Men helt klart är att idag känns det att det fortfarande är sommar.
Hoppas att det är så för Dig också! 
(null)
Jodå, några sommarblommor finns kvar. En liten sädesärla trippade fram på gräsmattan och ett par fjärilar dansade förbi. Sommar ändå :-)

Lustiga moln idag:
(null)
"Men är det inte Linus på linjen där i molnet?" :-D
(null)
Hm…?

Ikväll är det dags för ett av mina favoritprogram igen: Tareq Taylors matresa. Som innehåller så mycket mer än bara mat. Och på torsdag är det dags för en ny säsong av Det sitter i väggarna. Tradaa! Lycka! 

Man kan tro att jag använder mycket av min tid framför TV:n. Fel, fel, fel…ser aldrig nyheterna, uppdaterar mig på nätet,ser så klart direktsända matcher och vissa program som jag verkligen gillar. Serier, t ex kriminalare, ser vi många avsnitt av  på en gång (om det går) på play. Så ser våra tv-vanor ut. ;-)

(null)
Till oss som har förmåga att se naturväsen. ;-) Här ser jag flera vilande eller sovande "väsen". Gör du? Det är helt okey att "se" och helt okey att inte "se".  :-)

Dagens ord:
"Samma livsström 
som flyter genom mina ådror
strömmar också natt och dag
genom världen och dansar
i pulserande rytm.
Det är samma liv
som spirar fram i glädje 
genom jordens stoft,
i otaliga grässtrån
och bryter fram i väldiga vågor
av blad och blommor."
- Rabindranath Tagore -

Var varsam med Dig! 

Solkraft
♥️

Taggar: #solkraft#sommar#moln#linus#fångardagen#pelargoner#naturväsen;

Kommentera inlägget här :