Glad och berörd

publicerat i Allmänt;
Onsdag 19 juli 2023
Sara har namnsdag. Nu är vi inne i fruntimmersveckan. Enligt Svenska Akademiens ordbok är det första skriftliga belägget för uttrycket fruntimmersveckan från år 1870.

I Dagens Nyheters arkiv hittar man fruntimmersveckan omnämnd för första gången i en notis den 19 juli 1872.



(null)
Inte öppnat sig än. Men intressant 

"Vad är det som ligger där? En vindruva? Nä, en oliv? Hur hamnade den där? Nej! Det är en fullpumpad fästing!"

Hu för dessa äckliga djur som nu bosätter sig på hundens kropp. Trots alla förebyggande insatser och trots att vi synar och känner igenom hela hans kropp varje kväll…på morgonen ligger den mätta och sprickfärdiga lilla ohyran ändå där..usch! :-(

(null)På väg att öppna sig :-)

Hör du till dem som påverkas av vädret? Då vet du kanske hur det känns när åskan går? Mitt huvud värker. Det börjar redan innan åskvädret bryter fram. Det spänner, tynger, värker och befrielsen när åskan drar vidare och värken släpper…wow! :-)

Jag har inte haft tiden, orken eller möjligheten att lyssna på sommarpratarna så mycket som jag tänkt men det går ju att göra senare. "Det ordnar sig" som Sussie Eriksson säger ett flertal gånger under sitt sommarprat. Jag valde henne idag för att få skratta, det blev inte så mycket av det men det var ett småtrevligt program. 

Om du inte sett Tareq Taylors matresa så rekommenderar jag det varmt. Han och Tony Irving är i England denna gång. Tony återvänder till sin barndoms trakter och Tareq söker sina rötter. Intressant och fint program som man blir både glad och berörd av. :-)

(null):-)

(null)Snart kommer husse hem <3


Tack för att just Du ville titta in här! 
Välkommen åter! 

Glad och berörd
♥️

Taggar: #glad#berörd#fästing#sommarprat#åska#huvudvärk;

Kommentera inlägget här :