Laddning och sollucka

publicerat i Allmänt;
Lördag 29 juli 2023

Börjar dagen med fest. Svenska tjejerna bjuder på målfest! Vinner med 5-0 mot Italien och går direkt till åttondelsfinal! Tack för bästa början på denna dag!!!! <3
 

(null)
Himlen speglar sig i vattnet

Det är så mycket i världen som oroar. Om man inte är en förnekare förstås. (Fast det är ju egentligen en sorts oro det också)

(null)
Wisti
Satiren behövs känner jag. I denna tid vi lever i. 
När folk inte kan låta bli att påstå att klimatförändringarna är "skrämselpropaganda" och att media ljuger och överdriver, behövs det där skrattet som fastnar i halsen… skratt och allvar i ett…för att överleva det absurda…
För några dagar sen chattade jag med min fina vän i Grekland. Jag kände att jag måste få höra hur de har det. Hettan är jättejobbig för dem. Det är för varmt för att ens kunna bada i havet. Min vän sa kloka saker, bl a att vi i Nordeuropa lever i någon sorts bubbla. Vi förstår inte hur det är att leva i 40-gradig värme. Som att leva i en bastu. Och vi tror inte att katastrofer kan drabba oss.  

Det är bra att prata med människor som befinner sig i verkligheten! Få perspektiv.

(null)Ännu en spegling…

Att kritisera och ifrågasätta vårt levnadssätt, orättvisor, ojämlikhet, klasskillnader, våra resvanor, allt vi tar för självklart, det är att utsätta sig. Och så gott som alltid får man höra att man "bara är avundsjuk"….???

(null)Älskade solrosorna blommar. De sprider glädje.

Det blommar i växthuset:
(null)
Och vi har redan skördat många gurkor och squash. :-)

Det blir inte mycket gjort denna lördag i juli. Vi är inte unga längre, maken och jag ;-) Som alltid numera behöver vi återhämtning efter en intensiv och rolig period. Vi har satt oss själva på "laddning" :-) 
Sol och värme idag. Det kallar man tydligen för en "sollucka". :-)

Sarah Sjöström! Vilken tjej! Idag tog hon guld igen och slog dessutom världsrekord! Wow! :-)

Dagens kloka:
(null)

Andas
Andas in
Andas ut

Sprid kärlek
♥️

Taggar: #vinst#målfest#klimat#väniverkligheten#bubbla#gurka#squash#påladdning#kärlek;

Kommentera inlägget här :