Rödklöver mm

publicerat i Allmänt;
Torsdag 29 juni 2023

(null)
Vid sjön igår kväll. Åskan mullrade lite långt borta och vi trodde att det skulle bli regn. Men inte en droppe. Vackert var det i alla fall. :-)
Ingen sovmorgon denna dag. "Uppe med tuppen". Elektriker på besök. :-)

(null)
:-) Favorit i repris…

Så här på sommaren när man går barbent kan det inte undvikas att man blir biten/stucken. En av de jag ogillar mest är blinningar/blindbromsar, de där som ser trekantiga ut och har prickar. Och så bromsar förstås. Huvva! De är värre än myggor och knott. Fast när de kommer i stora grupper… inte mysigt alls. Maken och jag "jämför" bett på benen. "Det där måste vara från en broms!"

(null)
På en skuggig plats får jag syn på några rödklöver som inte är helt uttorkade. Rödklöver var min favorit att måla av på den tiden jag målade blommor. :-) När jag var barn brukade vi suga ut den välsmakande nektarn ur blomman. 
"Färska blommor och småskurna blad kan användas i sallader.
I jordbruket har i Sverige rödklöver odlats som vallväxt sedan mitten på 1700-talet; mer allmänt sedan mitten på 1800-talet. Numera skördas den och  ensileras innan den blommar, vilket illa drabbat bl a klöverhumlan." (Wikipedia)
———————
Politikerveckan i Almedalen är igång. Nu med ett starkare sökerhetstänk och beredskap. Jag ryser när jag tänker på förra årets mord…
Må allt gå väl detta år! 
——————-

Efter en stekhet morgon och förmiddag har det nu börjat mullra igen. Och ser man på: regn! Hm…inte så lämpligt när elektrikern mest jobbar utomhus…men det finns jobb att göra inomhus också…
När det efterlängtade regnet kom, kom det oväntat och olämpligt. :-D

Nu har vi nya element! Väldigt bra! De gamla var…ja, väldigt gamla :-)

(null)
Solur :-)

Nu skiner solen igen. Inte mycket regn men bättre än inget alls. 

Önskar Dig allt gott! 

Sol och regn
♥️

Taggar: #rödklöver#elektriker#åska#almedalen#regn##sjön;

Kommentera inlägget här :