Söndagsblandning

publicerat i Allmänt;
Söndag 14 april 2024
Det regnar. Lätt, varierat med kraftigt. 

(null)
Ljudet av en bäck som porlar… det är vår! Vi tog en promenad, passade på under uppehåll i regnandet. Den skulle bli kort men den blev lång. Kändes bra att gå. :-)

Världen blir allt oroligare. Våldsspiralen och krigsmaskineriet. Hoppet får inte dö, bönerna och protesterna får inte tystna. 
(null)
Freden, ljuset, kärleken, kraften, tron, hoppet…

Klimatet:

Om människor aldrig protesterat och demonstrerat är det mycket som kunnat gått "åt fanders". 

Att man klistrar fast sig på gator är enbart löjligt och dumt, som jag ser det. Det ger inget bra resultat, bara irritation och fler fördomar om aktivister. 

Men, som rebellmammorna gör, sitter ner med sina plakat och sina stickningar, ibland sjunger de, det är ett bra sätt att protestera mot den dåraktiga och oansvariga miljöpolitik som nu förs. Kampen för barn och barnbarns framtid. De stör eller förstör inte. Förutom att det kan störa ens samvete..förhoppningsvis…Få en och annan att börja tänka…kanske tänka om…

Dessa aktivister kallas nu "farliga" av regeringen…

——————-

(null)

En mycket gammal tavla som jag "räddade" från ett uthus för många år sedan. Den har hängt här i gamla husets sovrum och behöver nu skötas om lite. Att det är Peter Paul Rubens som målat orginalet (i färg) det vet jag och bilden var numrerad, vilket inte längre syns. Rubens levde 1577-1640 och var mest verksam i Antwerpen, Belgien. 

Men vem är kvinnan och barnet? Det har jag ofta funderat på. Efter att ha sökt på nätet vet jag nu äntligen det: Helene Fourmet och hennes förstfödde son, Franz. 1635. Helene var Rubens andra fru. Det kändes fint att få tag på denna information. Plötsligt blev tavlan så mycket mer levande. :-) Även om man inte är så förtjust i barockens målningar så är det en glädje att se Rubens målade barnporträtt. Fina! 

"Min passion kommer från himlen, inte från jordliga reflektioner" - Peter Paul Rubens-

———————

Må din vecka fyllas med sol och glädje! Och läkning för alla som har det svårt. <3




Andetag 
Dagens meditationsbild utan ord:

(null)

♥️



Taggar: #konst#natur#klimat#gammaltavla#meditationsbild#protester;

Kommentera inlägget här :