Grattis!

publicerat i Allmänt;
Tisdag 23 januari 2024

Grattis alla pristagare på Idrottsgalan igår! Vilken bra gala! Så kul med alla tillbakablickar från stora idrottsliga händelser och så fint att se alla gamla och nya stjärnor tillsammans. Och hedrandet av Svennis var så berörande. Liksom Daniel Ståhls mormor och Måns Möller med sonen Viggo. Värdparet Carolina Klüft och Måns  Zelmerlöw får högt betyg av mig och inte blev galan sämre av att Thomas Stenström kom och sjöng. :-) Alla kan inte bli stora idrottsstjärnor men på den här galan betonades glädjen i sport, gemenskapen och vikten av att alla ska ha möjlighet att vara med! <3
Det får inte bli bara ord.. det är ju förutom alla engagerade föräldrar och ledare också en politisk fråga..

(null)"Jag flyger först, häng med! " ;-)

Gårdagen blev delvis en tv-dag för oss då vi avverkade idrottsgalan men också de två senaste delarna av Historien om Sverige. Vilka krigiska kungar vi hade under 1600-1700-talet. Folket led. Fattigdom, svält, sjukdomar, död följde i krigens spår. Och så koloniaismen med slavar. Där har vi svenskar inget att vara stolta över! Bra att man också tog upp det som kallas häxbränningarna…fruktansvärt…ett sår i vår historia. Frågan som dyker upp är ju hur folk kunde tro på de hemska lögnerna…men…det är ju lika som nu…lögner och hat om invandrare, speciellt muslimer. För att inte tala om konspirationsteorierna som sprids och folk sväljer med hull och hår! ???

(null)
Ute är det både blött och isigt. Men en liten liten vårkänsla smyger sig på… :-) Jag vet, jag vet, det är bara januari ännu och även februari är en vintermånad, men ändå, när nu vintern började så tidigt känns längtan efter vår allt starkare. 

Dagens ord:
Journalgroda
"Önskar bedömning av denna kvinna som upplever att maken hakar upp sig i halsen på väg ned."
:-D
(Från Instagram)

Med det avslutar jag dagens inlägg. Må Du ha det bra! :-)

Vårlängtan
♥️

Taggar: #grattis#pristagare#idrottsgalan#allas#möjligheter#sårihistorien#svenskakrig#journalgroda;

Kommentera inlägget här :