En kompis

publicerat i Allmänt;
Torsdag 26 augusti 2021

Jodå, det har regnat hela natten och blåst. Blåst något otroligt. Regnet har piskat mot fönstren. Och det ska fortsätta regna och blåsa…
Men det blev en lugn natt för räddningstjänsten, tack och lov. 40 mm har det kommit. "Inget" mot förra veckans 160 men marken är mättad och det finns ännu ras-och översvämningsrisk. 


(null)
Oräkneliga är de gånger man läst om Alfons genom åren. Läst för sönerna, om och om igen. Läst för förskolebarnen. Lagt pussel. Sett filmerna… Under många år var Alfons en "kompis" i vardagen. <3  Och hur många gånger har man inte  kommit på sig  själv med att säga: "Jag ska bara…". :-)
Tack Gunilla Bergström för det du skapat! Vila i frid. 
<3

Världen är stor, men ändå liten. Världens oroshärdar kommer till oss via media. Vi har fördelen att kunna "pausa" ibland. När vi känner att vi inte orkar ta in mer. Det blir för mycket. Tacksam för det. 

Det börjar bli "ljuständardags". Att tända ljus och meditera, be eller bara skänka en tanke…till någon eller några eller något…en liten stund. Stilla. Tystnad. Fokusera. Öppna hjärtat. 

(null)
Jag tänder ett ljus för kvinnorna i Afghanistan. <3  Och ber en bön till änglarna. Skydda dem. 

Det kan kännas helt meningslöst men jag tror att det inte är det. Hellre skapa goda energier än onda. Hellre tända ett ljus än förbanna mörkret, är ju kloka ord. Eller hur?

Jag har en del  sommerpratarprogram (långt ord!:) att ta igen under hösten. Många tipsar om sina favoriter. Det blir intressant. 

På TV4 är det "En kväll för vår planet" kl 20
På SVT 1 är det "Anne möter Björn Natthiko Lindblad". Kl 20
Bra att det finns play! :-)

Det ljusnar lite, lite här ibland, sen regnar det igen. 

Ha det så gott du kan! 

Tända ljus
♥️

Taggar: #alfons#tack#gunillabergström#vilaifrid#regn#blåst#tändaljus#fokusera#be#meditera;

Kommentera inlägget här :