Gamla, slitna, vackra

publicerat i Allmänt;
Tisdag 10 augusti 2021

Idag fyller min äldste son år. Grattis!!! <3

(null)
Kvällhimmel i söndags

Funderar på vad det är som gör att man dras till vissa miljöer, orter, viss natur, hus….Den där "hemkänslan" som uppstår. Ibland rentav en passion. Som fiskelägen, hamnar och gamla bruk, för min del… :-) Jag har en del personliga teorier och en del aningar när det gäller mig. Men, jag behåller dem för mig själv. ;-) 

(null)
Detaljerna. Gamla, slitna, vackra.

(null)
Fönster. Hyttan. Jädraås

(null)
Fönster. Wij valsverk


(null)
Igår la jag upp bilder på strömmande, brusande vatten. Idag lugnare, porlande. Rofyllt. Wij. 

(null)
Hjulen står stilla nu men minner om en tid som var. Det där hjulet, "mönstret", får mig att tänka på de gotländska runstenarnas, bildstenarnas, virvelhjul :-)  Nej, jag ser inget samband. Virvelhjul dyker upp lite här och där i design, konst mm. Jag tycker att det är vackert. Framförallt allt är gamla industribyggnader mycket vackrare än nutida. Det är lätt att fastna vid skönheten i slott och herrgårdar men om man lyfter och vidgar blicken så ser man det vackra i andra gamla byggnader också. I materialet och utformningen. I ådrat trä, slaggstenar och tegel t ex. 

När jag nu läser igenom vad jag skrivit så ser jag att jag inte använt ordet arkitektur….så: man lade mer tid och pengar på "utsmyckning" och detaljer förr. Numera är arkitekturen mer fyrkantig och "plåtig"….eller? :-)


(null)
Slaggstenar, kakel, trä….Axmar bruk 

(null)
Bildstenar. Gotlands fornsal. Så vackra! <3

Här i min lilla vrå av världen är det sol och moln med en sval vind idag. Fann en död näbbmus på gräsmattan (de är söta, näbbmössen) och rester av troligen en annan mus. Naturens gång…

Var snäll mot Dig själv! <3

Skönhet
❤️


Taggar: #gamla#slitna#vackra#industribyggnader#tegel#slaggstenar#trä#virvelhjul#arkitektur#bildstenar#bruk#passion#minnen;

Kommentera inlägget här :