Lagom är inte farligt ;-)

publicerat i Allmänt;
Torsdag 5 augusti 2021
 
(null)

Värme igen! Solen gassar när den är framme och ibland försvinner den en kort stund bakom  bulliga moln. :-)

(null)
Balder vaktar och avvaktar. Både husse och matte är aktiva på gården och i båda husen idag. Balder vill helst gå in och sova en stund. Men vill inte vara ensam..

Dagens positiva besked:
OS-finaltiden fotboll är flyttad till kl 14 svensk tid. I morgon. Skönt att slippa gå upp kl 04! Men framförallt slipper tjejerna spela under den varmaste (hetaste) delen av dagen. Vilket hade varit rentav farligt. Alltså flyttat från kl 11  till kl 21 Japansk tid. Men det var ett väldigt sent besked till spelarna….

(null)
En kula i ett fönster :-) Blå himmel i bakgrunden. 

Det mesta som är "trendigt" blir förr eller senare "farligt". Jodå, nu är raw food skadligt…enligt en rubrik på en artikel jag inte kan läsa pga att den är låst…. Vad/vem ska man tro på, tro på, tro på…;-)

Och kosttillskott…det finns en massa du inte behöver, säger expertisen. Och tillägger att de kan t o m vara farliga….

Oj, oj. Oj…inte lätt att vara människa…det är så lätt att göra "fel" för att man tror att man gör "rätt" och så finns det dessutom en massa saker som är farliga, fast det visste man ju inte…  

Ofta visar det sig att "de farliga" sakerna bara är farliga om man intar en mycket stor mängd…Lagom är aldrig farligt. :-) Vad nu "lagom" är? 

(null)Fantasifulla moln i dag :-)

På gräsmattan idag upptäckte maken en lång neongrön larv som liksom "ålade" sig ner i ett hål i gräset. Vi tog tyvärr inget kort på den men när jag googlade fann jag att det troligen var en Videsvärmare. En fjäril som jag aldrig sett eller hört talas om. Läste att den förpuppar sig i markskiktet upp till 10 cm djupt Puppan övervintrar, ibland i två vintrar. Så nu lärde jag mig något helt nytt om naturens mångfald! :-)

(null)
Videsvärmare. Bild från Wikipedia. :-)
 ————-


Kom ihåg: DU är Värdefull! 
Tack för att Du ville titta in här <3

Mångfald
♥️




Taggar: #lagom#farligt#larv#neongrön#videsvärmare#nytidförfiinal#balder;

Kommentera inlägget här :