Flykt och vintermagi

publicerat i Allmänt;

(null)
Enligt bibelberättelsen tvingades den heliga familjen fly från Betlehem till Egypten. Kung Herodes ville döda Jesus. Precis som så många människor idag måste fly undan död, våld, övergrepp, tortyr… 
Det går inte ens att föreställa sig den kamp och skräck dessa människor måste gå igenom. 

Såg igår på Carolas dag i "Stjärnorna på slottet". Intressant. Och berörande. Speciellt när hon berättar om hur hon hjälpte flyktingar. Först när de kom i land på ön Kos och sedan när hon öppnade sitt hem för dem…det är sån godhet och stort mod hon utstrålar. <3 Så jag ändrade lite åsikt om henne. Som person. Har väl alltid tyckt att hon verkar lite naiv. Men jag inser att hon är väldigt generös och spontan. Hennes röst och många av hennes låtar har jag alltid gillat. :-)

********

Det känns som om man lämnat julens magi och går in i vinterns magi. 
(null)
Mer frostrosor :-)

(null)
Boden i "vintervila" :-)

Det är varmare idag. Bara -1. Mjuk snö att gå på. Fåglarna samlas på "matplatsen". Nötskrikorna är tillbaka. De är så stiliga. 

(null)
Vi har fått plogat fram till grinden. :-) Sen är det snöslungan som gäller. 

Jag läser sällan uppdateringar om covid numera. Blir mest förvirrad, är så mycket osäkerhet. Viruset med alla sina varianter är så oberäkneligt. Men jag följer självklart restriktionerna. 

En osäker tid. Men om vi ställer upp för varandra och gör så gott vi kan, så kan det ju bli ett slut..till slut ;-)  Alla är vi less. Det var vi förra året också…vi får gnälla lite och sen återgå till hoppet! :-)

Önskar Dig en riktigt fin vecka! 

Hoppfullheter
♥️

Taggar: #flyktingfamiljer#carola#godhet#spontanitet#vintermagi#covid;

Kommentera inlägget här :