Känns gott i själen

publicerat i Allmänt;
Söndag 31 juli 2022

Vad är själen? Somliga människor tror att människan inte har en själ. För andra är det självklart att vi har en själ. Ytterligare andra upplever att mycket mer än bara människan är besjälad. 
Själv tror jag på det sista. Människan, naturen, djuren…
Sommaren har sin själ. Liksom de andra årstiderna. :-)
(null)
Citat ur en av mina favoritböcker: "Naturens Skafferi" av Gertrud Edström
(null)
<3
Andra citat ur boken:
(null)
<3
(null)
<3
(null)
<3
I boken finns recept, information, inspiration, kuriosa <3
———————
Det är det där med "skvallerbär"….;-) Promenaden idag går till "blåbärsskogen". Plockar så mycket som min kropp tillåter. Det är ändå en "salig" känsla. Det som var omöjligt för mig att göra för två år sedan och mycket besvärligt för mig för ett år sedan, går nu ganska bra! Tacksam. Healing. Tacksam <3
(null)
Vi har en speciell "blåbärshink". :-)

—————————
Det är en "växlandesolochmoln- söndag". Och varm. En skön, fläktande vind. :-)
(null)


Kropp, själ och ande. Det är en människa. Kroppen dör, själen lever vidare, vi blir av ande. Så ser jag det. Det är min tro och min upplevelse. Jag respekterar andras tro och upplevelser. För vi är lika och unika. 
(null)
:-)

"Som att gunga sin själ i en hammock" , sjöng Hansson de Wolf United. Kanske kan man gunga sin själ i en hängmatta också? ;-) Jag tar och testar det nu, tror jag. Och lyssnar på dagens sommarvärd. Susanne Dahl, präst. Det passar ju bra en söndag :-)
(null)
"Gungar min själ i en hängmatta" :-) 
Men det blir mer att gunga sin kropp. Men själen…oj, oj! Ett sånt perfekt "sommarprat" för mig. Om tiden, kärlek, vänskap, tro….orden talar direkt till mig. De går direkt in. Igenkännandet om tron. Jag är inte ensam i min tro. I mitt ifrågasättande. I min definition av Gud. Det känns gott i själen nu. <3
(null)
Balder har svårt att hitta en plats att koppla av på. Matte ligger i hängmattan och husse far runt på gräsklipparen…,<3

Jag hoppas att det känns bra i din själ. Och i din kropp. Att du kan känna att livet är gott. Det är inte alltid så lätt. Men om det inte känns bra i stort så kanske det kan kännas i smått. 
Var rädd om Dig! 
Önskar dig en fin ny vecka! 
Augusti är på ingång. Augusti är också sommar! :-)

Själsfrid
♥️









Taggar: #skvallerbär#favoritbok#själen#sommarvärd#hängmatta#tro#tid#balder;

Kommentera inlägget här :