1 juli

publicerat i Allmänt;
Fredag 1 juli 2022
Välkommen juli! :-)

(null)
"Blomsterflickorna" Blandad teknik. 2016. Akryl. 

Visst är det en befriande sommar? Utan restriktioner! Vi kan mötas igen utan begränsningar. Tack och lov! 
Men…. viruset är kvar och kommer så att vara länge. Så vi gör ju bäst i att njuta av friheten men för den skull inte vara helt oförsiktiga. Vetgirig som jag är när det gäller fakta funderade jag på hur det är med immunitet, vaccination, antikroppar, skydd osv just nu. Läste i  Hälsoliv, Expressen, vad Agnes Wold berättar.Agnes är ju professor i klinisk bakteriologi . Detta vill jag dela med mig av. 
"Frågan: Hur bra skydd har man då om man är fullvaccinerad, med tre eller fyra sprutor?

– Man har ett utmärkt skydd mot svår sjukdom och död, även om antikroppsnivåerna går ned rejält. Det är nämligen inte antikropparna som är de viktigaste mot skyddet mot svår sjukdom. Det viktigaste är T-celler av den typ som dödar våra egna celler om de har virus i sig. Och virus kan inte föröka sig själva, utan det är våra egna celler som kopierar upp virusen. Denna typ av T-celler heter cytotoxiska T-celler."

——————

Det är mulet, varmt och regnar från och till här. Tung luft. Men självklart tar vi en promenad ändå. På vägen ner till sjön känns doften. Mängder av älggräs! 

(null)Ska plocka en torrare dag än idag. 

———————-

Den där otroliga killen Armand Duplantis! Igår slog han sitt eget världsrekord genom att hoppa 6.16 utomhus på Stadion. Wow! :-)

——————-

(null)En annan doft når oss också. Smultron! Jag trodde att det varit för varmt för dem, att de skulle torka, men regnet har gjort sitt. Smultron smakar sommar. Jag kunde plockat många fler men sparar till Izabelle, barnbarnet, att plocka. <3

Balder verka tycka att det är skönt med regn, dvs, att stanna inne och sova. :-)

(null)
"Men pinsamt matte, måste du ta kort nu? " Öronen på skaft, måste höra när husse kommer hem….:-)
 
Tänkte att jag skulle passa på att rensa i pappershögen, nu när det blev en innedag. Det var en dålig idé. Den fuktiga luften gör att papperen bara "krullar" sig….:-( Får bli en annan dag….
Önskar Dig en riktigt fin helg! Unna dig något du tycker om :-)

Kärlek
♥️


Taggar: #förstajuli#blomsterflickor#tavla#älggräs#smultron#covid#regn;

Kommentera inlägget här :