Halkar

publicerat i Allmänt;
Söndag 29 januari 2023

(null)
Om man har möjligheten :-)

(null)
Ingenting? :-)

Rulla tummarna kanske? Det är ju i alla fall att göra "någonting"…:-D
Läser i Fb-bloggen Tro och Tradition att rulla tummarna när man är nervös eller har för mycket att göra kallas att "rulla järpar". Förr fanns också begreppet "kaffespinn", vilket betydde att om en gäst rullade tummarna utåt betydde det att hen ville ha (mer) kaffe och var nöjd när hen rullade tummarna inåt. :-)

Gul varning för plötslig ishalka. Jo, det kan man ju lugnt säga. Inte ens dubbarna hjälper när jag druttar omkull och slår i knät. Det gör ont. Men framför allt blir jag förbannad. På denna ishala vinter!!! Knät och en bit av benet är rött,blått,  sårigt och svullet. Jo, jag vet, det kunde vara värre… 
Kanske borde jag stannat inne och rullat tummarna istället? ;-)

(null)Tillvaron via ett smycke. Ljuset bryts i prisman. 

Efter en stund konstaterar maken att jag har tagit fel icebugs. Jag tog "stads-kängorna"…de ser nästan likadana ut som de rejäla "dubbkängorna"…men åh, så onödigt! Men jag tycker ändå illa om den här vintern! Dumma den! :-(

I Expressen Kultur läser jag vad Jonas Gardell skriver under rubriken: "Makten utnyttjar Jesus för att komma undan". Det är förstås orden från Bibeln som politikerna hasplar ur sig, taget ur sitt sammanhang, för att rädda sig själva. "Den av er som är utan synd han kastar första stenen"….Tack Jonas! Rekommenderar varmt att läsa! 

(null)
Ur samma tulpanbukett som häromdagen men här har jag "lekt" lite med fotot. Med läckert resultat, tycker jag själv. 

Snart ny vecka. För de flesta blir det inte så mycket tid över för att rulla tummarna. Men glöm inte att stanna upp en liten stund. Andas medvetet in och ut. Klappa dig själv på axeln och påminn dig själv om hur bra du är. För det är Du! 

Kärlek
♥️

Taggar: #halkar#is#ont#rullatummar#bibelord#icebugs;

Kommentera inlägget här :