Vägen, tacksamheten, freden

publicerat i Allmänt;
Torsdag 21 september 2023

En dag med flera teman:
Internationella Alzheimerdagen
Internationella Fredsdagen 
Minigolfdagen
Världstacksamhetsdagen
 

(null)

"Vart är vi på väg?" "Vart är Sverige på väg?" Är frågor man ofta hör eller läser. "Vart är jag på väg?" Kan man ju också ställa sig själv Till en viss del kan vi själva välja väg, men vi lever ju i ett land, på en planet, i ett kollektiv. Och vi behöver ledare, eftersom vi är så många. Den vägen ett land tar bestäms av ledare som flertalet röstat på. Modiga, kunniga och solidariska ledare..helst…men så är det inte nu… Så "vart är Sverige på väg?"
(null)Höga björkar med nyfärgad topp :-)

Pratade nyss med mamma i Göteborg. Hon har mycket att "stå i" just nu eftersom hon förbereder flytt norrut, norduppland. Hon ska flytta närmare sina barn, barnbarn och barnbarnsbarn. Det blir bra. Men självklart en känslomässig omställning. <3

(null)

Tacksamhetsdagen. Vad är du tacksam för? Jag är tacksam för mycket, både i stort och i smått. Det finns dagar då jag verkligen måste känns efter. Grå, olyckliga dagar, tar det längre tid att hitta det man är tacksam för. Men jag brukar börja med "här och nu". Att ha tak över huvudet, mat på bordet och en säng att sova i… :-)
(null)
Inte alltid så lätt men ändå… :-)

Fredsdagen. Fred i världen. Det längtar vi alla efter. Hur? När? Det är här som politiken kommer in. De goda ledarna. Var är dem??? "Freden börjar inom dig själv", säger man ofta. Javisst, friden inom mig…men det är ju så många som inte söker frid och fred…som bara vill ha makt… Här måste hoppet komma in, det får inte dö. 
(null)
Krulligt och krusigt :-)  Överblommad rallarros. 

Dagens ord:
"Till syvende och sist är din främsta lärare att leva med ett öppet hjärta."
- Emmanuel-

"Hjärtat är som en trädgård. Det kan odla medkänsla eller fruktan, motvilja eller kärlek. Vilka frön planterar du där?"
- Buddha -

(null)

Allt gott önskar jag Dig! 
Tack för att du tittade in här! 

Fred, tacksamhet och kärlek
♥️

Taggar: #freden#vägen#tacksamheten#godaledare#välja#höstbjörkar;

Kommentera inlägget här :