Söndag

publicerat i Allmänt;
Söndag 14 januari 2023

Vädret: mulet, sen snö…:-(

(null)
Ja. Ska försöka…

Jag skrattar igenkännande åt Fredrik Lindström när han talar om svenskar och religion. Att vi bara tror på Gud när vi känner att vi behöver Gud. Han kallar det "stand-by-religion" :-) Så träffande! Och han säger att kyrkan har ett "sviktande kundunderlag"… ;-) Om man uttrycker det i affärstermer :-)

(null)I morgon är det Tulpanens dag! :-) Älskade blomma som minner om den vår som ska komma och som lyser upp tillvaron i mörk vinter. <3

Har nu läst ut Katarina Wennstams fantastiska bok "Döda kvinnor förlåter inte". Om kvinnans situation vid sekelskiftet 1800-1900. Om männens oinskränkta makt, om då rådande kvinnosyn som borde vara helt borta nu men som jag inser funnits där under hela min levnad och som dessvärre ännu finns… Katarina väver ihop detta i en spännande och förskräcklig historia. Väl värd att läsa! Av alla! 

Jag ser framemot nästa bok i denna serie!

(null)

Jag ska snart börja med min tredje julklappsbok. Men behöver smälta Katarinas först..begrunda.

Dagens ord:
"Hos mig har det alltid funnits en stark övertygelse om att vi måste förstå varifrån vi kommer för att kunna förändra lagar och värderingar i nutid, och kunna försvara de framsteg som gjorts av våra anmödrar."

"Det senaste seklets utveckling har inte kommit gratis, och historielöshet är ett verkligt hot i vår tid."
- Katarina Wennstam -

(null)
<3

Nu har Danmark fått en kung. Frederik X. Han och drottning Mary såg så lyckliga ut när de kysstes på slottsbalkongen till folkets jubel. :-)

En ny vecka ligger framför oss. Den ser enligt prognosen ut att bli riktigt riktigt kall…brrr… jag är både till kropp och själ trött på dessa temperaturväxlingar… hoppas på tidig vår. Men: det är myggfritt och peppar peppar ännu  fästingfritt! :-)

Ta vara på Dig! 

Kärlek
♥️

Taggar: #söndag#standby#religion#bok#kvinnosyn#historia#wennstam#livsmod;

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Eva Henriksson :

Den boken var så bra.
Väntar också på nästa, hoppas den kommer snart

Kommentera inlägget här :