Dansande damm i solsken

publicerat i Allmänt;
Dagens glada nyhet: En hund som försvann utanför en affär här i stan, i måndagskväll, är nu återfunnen och hemma hos sin matte. Hundens matte har svävat mellan hopp och förtvivlan och många har engagerat sig i letandet. Idag hittades hunden i en trappuppgång. Välbehållen. Lärdom av detta: Koppla inte hunden utanför affären! Tillfället gör tjuven.

Vaknade av solens strålar. Härligt! Ledig dag. Så ledig som man nu kan vara som företagare. Alltid är det något man får ta tag i. Men det går an.Hade lite planer för dagen. Men de fick ge vika när solen obarmhärtigt avslöjade dammet som låg som ett vitt lager över alla prylar och skrymslen och ett dansande damm-moln i luften. "Städade jag inte nyss? Eller var det kanske förra året?"
Fram med dammsugare och dammtrasa. Eftersom jag för ovanlighetens skull hade tid och ork dammade jag noga alla prylar. Stannade upp och tittade på dem lite extra. Påminde mig själv om vem jag fått just den saken ifrån eller var jag köpt just den grejen osv. Alla gåvor, alla reseminnen... Det var som att upptäcka sakerna igen. Man blir ju lätt lite hemmablind. Sen var det ju saker jag funderade på varför jag i hela fridens namn överhuvudtaget hade framme och grejer jag bytte plats på. Tänk vad gamla saker plötsligt kan se "nya" ut när de får en ny placering!
Kanske man måste stanna upp och "se" sina saker ibland för att verkligen uppskatta dem? Rensa är bra också! Bara ha framme det man blir glad av och det som fyller en funktion. Det blir mindre att damma då... Och roligare att unna sig något nytt...som man inte behöver men som gör en glad...
Efter städningen satte jag mig en stund i solen ute på den inglasade balkongen. Tänk att kunna göra det i januari!

Dagens tanke: "Att sköta sig är att se till att man hinner med det roliga" Mararetha Krook

Kommentera inlägget här :