Sista maj

publicerat i Allmänt;

Sista maj 2016

Vilar en trött kropp. Kan lugnt säga att jag härjat omkring i lägenheten hela dagen. Tvättat, städat, fixat med kläder och skor, rensat bland papper, "tuktat" blommorna mm. Det är ju så...har man varit hemifrån ett bra tag så "gror det igen" ;-) Och det känns som om det var vårvinter när jag senast var här...med tanke på vilka kläder och skor som är framme...;-)

Jag skryter lite idag med allt jag gjort för min själ är "löjligt" stolt...men min kropp undrar "vad 17 var det där bra för?" ;-) 
Närbild Lilja <3

Förut var det Kommunal som synades i sömmarna, nu är det Svenska Kyrkan. Eller rättare sagt SKUT. (Svenska Kyrkan i utlandet)
Det som kommit fram hitintills i Aftonbladets reportageserie är bedrövligt och sorgligt tycker jag. Hade jag fortfarande varit aktiv och engagerad inom kyrkan, hade jag varit vansinnigt förbannad. Nu reagerar jag med suckar och är, dessvärre, knappt förvånad. Det mest sorgliga med det här, är ju, precis som inom Kommunal, att alla de som gör det goda arbetet, på plats, inte kommer att höras eller synliggöras. 
Bra med granskning, det är tydligt att det behövs! Ett stålbad som det kanske kan komma något gott ur??Undrar vad Jesus tycker?

Nu har jag vädrat mina åsikter och reaktioner på detta och lägger det nu åt sidan. Har annat att göra och tänka på. :-)

Stan brusar utanför mitt fönster. Det är några mopedister som kör fram och tillbaka här och det låter, mycket. Lite väl hög hastighet kör de i också...suck...nu känner jag mig plötsligt som om jag blivit en "surkärring" ;-) Ha ha...

I morgon har jag tidig tid hos tandläkaren. Min stifttand gick inte att sätta tillbaka. Så nu ska jag få veta om och vad man kan göra istället. Och vad det kostar... 
Närbild Petunia <3

Tvättmaskinen har tystnat. Tömma, hänga, fylla...Bra att det finns maskiner! :-)

Ljus, hopp och kärlek
❤️
Mot stan! :-)

publicerat i Allmänt;
Vi kunde inte låta bli, maken och jag, att titta på Mamma Mia-filmen när den gick på ettan igår kväll. Trots att vi sett den sååå många gånger förut ;-) Det är få filmer som man mår så bra av som just den! Härlig musik, vacker miljö, kul story och så läckra rollprestationer!!! Just Love It!!

Nattligt samtal hade vi maken och jag. Det händer ibland att vi samtalar om djupa saker, om livet, döden, kropp, själ, universum, andlighet, DNA...Våra vägar och tankebanor är lite olika, ibland möts de, ibland inte alls. ;-) Intressant är det! Även om man levt ihop så länge som vi har gjort, finns det ändå alltid tankar och erfarenheter som man inte delat med sig av tidigare. Och det tillkommer ständigt nya :-)

En sväng ner till sjön i förmiddags. Göken gol. I väst, tror jag. Och en vacker Macaonfjäril flög omkring oss när vi gick längs vägen.


Inte alltid så populär...men visst har den en viss skönhet även i detta stadium? Maskrosen! :-)


Efter lunch blev det dags för inpackning i bilen. Mot stan! Till jobb och stortvätt. Hann titta upp till vännen på plan två. Pratade en stund. 

När man kommer till stan får man blommor :-) Mina älskade söner hade skickat en Morsdagsbukett, "en dag senare". Eftersom jag var i torpet igår och inga blombud hittar dit ut :-) 
<3

<3

Fåglarna kvittrar här i stan också och solen glittrar så vackert på ån. Ån som nu fylls på med båtar. Jag älskar den här tiden i stan. Sommarförberedelserna. Det är som om en stor förväntan i luften. Avslutningar, studenter, fester, baler, ledighet...väntar bakom hörnet :-) Tjoho! 

I morgon är det tisdag och tidigt går solen upp för dig, igen! 
❤️

I sina hjärtan för evigt

publicerat i Allmänt;
Igår:
Vi kommer äntligen ut på gemensam promenad, jag, maken och hunden. Regnet har upphört. Men allt är blött. Det säger "chipp, chipp", under våra fötter. 
Vi går mot sjön. Gör oss beredda på att se en båt som ligger under vattnet...
Bryggan ligger delvis under vatten. Men inte båtarna! De ser ut att ligga på vattnet. "Någon", vi tror att vi vet vem, har öst ur båtarna! Tacksamma är vi. :-)
 I bäckarna forsar vattnet fram. Det porlar inte, det dånar nästan. 
---

Idag. Söndag. Mors Dag. 
Sol på mors dag! :-) Inte hela tiden, men ändå :-)
Den här figurerar lite här och var på nätet så jag tycker att den ska vara med här också. (Från 1920?) Tänk att det till och med funnits anvisningar till hur man "skulle" fira. Angående punkt 6 så har mina "frånvarande" barn köpt gåvor på UNICEF och jag har fått ett fint gåvobevis. Det är jag tacksam för <3

Om jag får frågan om de lyckligaste ögonblicken i mitt liv så är det tveklöst när jag första gången höll mina nyfödda barn. Inget är jämförbart med den lyckan! <3 För mig.
I övrigt så har jag ju inte varit någon sån där "supermamma" eller "bullmamma" och absolut ingen "hönsmamma". Jag har gjort så gott jag kan, med stöd av barnens pappa och jag tycker att vi lyckats riktigt bra. :-)

Jag har, som jag skrivit förut, alltid respekterat kvinnors val angående moderskap.  Och lider med dem som vill men inte kan få barn. Det är en sorg att inte få och det är en rätt att få välja bort. Och man är inte mer eller mindre kvinnlig för det. 

Tänker på alla dem som genom tiderna fått "oäkta" (vilket hemskt ord!) barn. På skammen. Och på alla ensamstående, kämpande mammor. 
Och på dem som inte klarade av moderskapet, inte klarade av att knyta an till sitt barn.  Alla mycket unga mödrar över hela världen, får en speciell tanke. Och de mödrar som måste fly med sina barn från krig och död och de som inte har tillräckligt med mat till sina små.
Livet är inte rättvist...
Inget är självklart...
Huvudsaken är att vi alla gör så gott vi kan...och det tror jag att vi gör :-) Och att vi stödjer varandra! 

Ett hav av Liljekonvaljer till er alla på Mors Dag! <3
 
Och när det gäller min egen mor så är hennes båda döttrar "frånvarande" (punkt 6) men idag finns det så många sätt att fira ändå. Min syster var faktiskt ner till Göteborg förra veckan så mor blev firad i förväg. Det fungerar ju det också. Men visst blir det ett telefonsamtal idag :-) Såklart :-)

Jag har googlat på "vad en mamma är" ;-)

"En mamma är en dam som träffar en man och de förökar sig."
Samantha 9 år

" En mamma är en som ber dig att göra nåt precis när du ska göra nåt annat."
Jenny 10 år

I Sverige idag finns det nästan 3 miljoner mammor. :-)

"Mammor håller sina barn i handen för en tid men i sina hjärtan för evigt"
❤️

Nu ut i solen en stund. Jag måste ta det lugnt även idag, tror jag...men maken är det full fart på. Han klipper gräs och fixar till det på gården. Jag tar delvis ut min rätt under punkt 4. Fniss...;-) Eller...jag drar nog fram dammsugaren och städar av här, det behövs efter de här dagarna....Struntar i de gamla anvisningarna! ;-)) hi hi :-D De känns en "aning" förlegade ;-)

Vare sig Du är mamma (pappa) eller ej: Du är Värdefull ❤️
Med glimten i ögat

publicerat i Allmänt;


Jag tittar förvånat på min make som pigg och frisk far fram här i stugan. Dricker kaffe, diskar, skriver köplista, plockar undan..."vad ska vi ha för mat?" Undrar han. "Mat?"  Jag är absolut inte mogen för att ens tänka tanken ännu...;-) "Hur kan du redan vara så pigg?", undrar jag. "Jag var ju sjuk igår, det räcker väl?", svarar han med glimten i ögat. 
Suck...tänk om jag också...men nej...här går det långsamt...tillfrisknandet...men jag är glad för hans skull :-)
Det är inte bara vi som är/varit sjuka. Marken är vattensjuk efter allt regnandet. Under natten satte det igång igen. Tystnaden när regnet avtog var total. 

Och nu! En liten ljusning i molntäcket! Tjoho! 

Idag är det Internationella Mensdagen. Nej, inte "mans", mens! ;-) Jag är glad över att den perioden i mitt liv är över. Jag hade det jobbigt, med smärtor och rikliga blödningar. Men samtidigt så är jag tacksam över att jag hade mens, för utan den, inga barn. <3
Behövs en "mensdag"? Ja, absolut, för än idag, 2016 verkar det här med menstruation vara något tabubelagt. Märkligt. Förutsättningen för fortplantning bör man inte prata om??? På många ställen i världen måste flickor stanna hemma från skolan en gång i månaden för att det saknas toaletter. Läste att det finns en organisation, Wateraid, som jobbar med upplysning, byggande av toaletter och informerar kvinnor i fattiga länder om hur de kan tillverka egna hygieniska mensskydd. :-)

Systrar kan vara bra att ha till mycket. En av mina systrar är bra på blommor. Så henne har jag nu rådfrågat om denna vackra krukväxt som jag inte hade en aning om namnet på. "Bägarranka" heter den <3 Vacker blomma. Tack Tina <3

Under några veckor har jag från och till målat med enbart akrylpennor. Mönster, prickar, ränder, former...smått och lite större. ;-) Jättekul har det varit att leka med denna som först såg ut som en karta men som tillslut visade sig vara bl a en...drake??? Hi hi :-) Jag gillar den. Har aldrig målat en "söt" tavla förut. ;-)

Pillrig, plottrig, prickig, klottrig och rolig! Målarglädje! ;-)

När orken kommer tillbaka hoppas jag målarlusten finns kvar. Måste in till stan och tvätta också. Och ja, så jobbet förstås! Hm...men inte idag...läkning pågår...Ljus och kärlek
❤️

Självläkning och regnrekord

publicerat i Allmänt;Natten mot torsdag. Regnet öser ner. Hela tiden. Och det blåser kraftigt. Jag har lite svårt för att somna. Inte för att jag är orolig över att sova utan maken, men det är något...När jag sent omsider ändå slumrar in vaknar jag med ett kraftigt illamående. Hinner inte till toaletten. Hunden undrar förvånat varför jag står och torkar golvet i hallen mitt i natten. Nästa gång hinner jag till toan men nu är det kaskader som kommer. Hunden ser om möjligt ännu mer förvånad ut när jag tvättar väggar och golv på toaletten klockan 3 på natten...
Slumrar in lite. Mot morgonen kollar jag tempen. Ganska hög feber. 

Tur att jag är i torpet och inte i stan. Här kan jag släppa ut hunden på gården när han måste ut. 

Det regnar lika mycket fortfarande. På förmiddagen kommer maken hem. Han är tack och lov frisk. Med sig har han presenter, blommor, vin...han kommer från sin avtackning på sitt jobb. Nu ska han jobba heltid i vårt företag istället. 
Jag sover. Kan inte äta. 
Det regnar. Ibland åskar det. Under torsdagen regnade det mer än vad som är normalt under hela maj månad i Gästrikland! 

Natten mot fredag insjuknar maken. Och på morgonen får vi veta att äldste sonen är sjuk i magsjuka...man kan inte låta bli att undra...den gemensamma "nämnaren" är Izabelle...som är frisk...tack och lov.

Idag har jag på darriga ben i storstövlarna gått en sväng med hunden. Regnet börjar avta. Hunden, som inte gillar regn, tyckte inte att den promenaden var lika nödvändig som jag tyckte att den var...men det var för hans skull jag gick ut ;-)
Blött var det, det kan man lugnt säga. Dikena nästan svämmar över av vatten. Det blir väl till att ösa båten...Prinsens dop har jag sett. Som vanligt med lite blandade känslor gällande det här med monarkin. Men jag gillar ärkebiskopen. Hon är så jordnära. 
Det sägs att vi "vanliga" dödliga, har ett visst behov av pompa och ståt. För min del är det inte det som lockar när jag ser på kungligheterna, det är mer ren och skär nyfikenhet. ;-)
Lille prinsen somnade. Trygg i sin mammas famn. Victoria såg mycket lycklig ut. Lite bus såg småsessorna till att det blev. Skönt det. Det blir mindre stelt då. 
Foppa med fru (sambo?) kom försent, efter kungligheterna, vet inte hur de lyckades "smyga" in dem. ;-) 

Maken ligger till sängs. Liksom hunden. Jag är uppe och hoppar från och till. Nej, inte hoppar förstås. ;-) 
Hur urlakad kan man bli?

När man ligger där magsjuk i sin säng och ömsom huttrar och ömsom svettas i feber, då är man på något sätt i ett "ingenmansland". Man orkar ingenting, kan inte äta och inte sova. Orkar inte ta emot information, göra val, knappt prata. Inkapslad i en sjuk kropp. En kropp som kämpar. Jag hade i stort sätt en enda tanke under de värsta timmarna: Jag litar på min kropps självläkning. 
Och se, den värsta kampen är över nu. Nu vila och sova. Tack min kropp! <3

Var snäll mot dig själv! 
❤️
Liljekonvaljedoft

publicerat i Allmänt;

En småregnig dag. Pingstliljan står där så stolt ändå. ;-)

Om någon berättat om en skola där föräldrar lyckats få igenom att deras barn slipper ha samma entré och toalett som flyktingbarn, hade jag nog sagt att så har vi det inte i Sverige... Men Ronneby ligger i Sverige...

Om någon sagt att en politiker gått ut och sagt att han jämställer Prideflaggan med IS-flaggan...hade jag sagt att så säger vi inte i Sverige 2016...men så sa en KD-politiker i vårt land häromdagen....(han har bett om ursäkt)

Om någon sagt för några år sedan att Donald Trump är republikanernas presidentkandidat 2016...hade jag nog bara skrattat...och jag önskar att det bara är ett dåligt skämt...Gud bevare världen! 

Det var stora, svarta rubriker och ett otäckt drev  när Margot Wallström misstänktes för oegentligheter i samband med en lägenhetsaffär. Det är små rubriker när hon befunnits oskyldig...Det är inte lätt att få upprättelse i media...

Statsministern har gjort en ommöblering i regeringen. Det kanske är början på något bra. Vem vet?


Det är en märklig värld vi lever i...en märklig tid... 

Jag stänger tyst dörren mot medievärlden. Bruset från "dårarna" hörs inte längre. Skriken från de som lever av och på uppmärksamhet tystnar.
Jag tar en promenad med hunden. I regnet. Ut i klorofyllen. Det ljusnar lite. Det är ett sånt där "rätt-som-det-regnar-kommer-det-en-skur-väder". Jag njuter av fågeldrillarna och stillheten. Av all den granna grönskan. 
Älskade Liljekonvalj, Gästriklands blomma, du doftar gudomligt!

Barnbarnet är återlämnat till föräldrarna. Vi tackar för lånet och hoppas på att snart få "låna om" :-)

Plötsligt upptäcker jag att hunden har en ovälkommen inneboende...precis vid höger öga...av alla ställen, sitter den...fästingen...
Jodå, jag försöker ta bort den men det funkar ju bara inte! Så fort jag, lugnt men bestämt försöker närma mig detta "odjur" skakar hunden på huvudet så att öronen flaxar och jag tappar greppet. Vill påpeka att detta är en stor och väldigt stark springer spanielhane som absolut inte tänker gå med på denna operation...suck..

En "gubbe" uppenbarade sig i stekpannan idag. ;-) Hi hi :-)

Det blev så tyst här i torpet när Izabelle åkt hem. Ingen som sjunger eller tittar på TV. Hunden är helt slut och sover och sover. Maken är bortrest. Jag saknar både honom och Izabelle men är samtidigt tacksam för tystnaden. Och stillheten. Livet är gott. 


Ljus och Kärlek
❤️Är kärleken blind?

publicerat i Allmänt;

En annorlunda vitsippa fångade min uppmärksamhet häromdagen. En skönhet, tycker jag. Läste att det finns dubbla vitsippor men de har 10 kronblad. Den här har 9 och de har en annorlunda form. Så är det ju med oss alla i vår herres hage, vissa kommer i en annan form och sticker ut lite :-)

En del växter ändrar färg. Denna Julros som vi fått av svärmor, var vit under sin första blomning :-) Har troligen något med pH-halten i jorden att göra. 

Ja, prognosen stämde, idag fick vi ta på oss varmare kläder när vi gick på promenad till sjön. Att det kan vara så olika från en dag till en annan! 
Efter lunch stuvade vi in oss i bilen och for in till stan. Dags att jobba! Jag och Izabelle hälsade på Kajsa en trappa upp. Valpen Bowie var inte där men han hade lämnat sina leksaker...
Kajsa bygger modell av Uppsala, hela Uppsala!  Gissa om kolonistugorna är små på modellen! ;-)
Hon gör ett fantastiskt jobb! <3

Nu är det sista kvällen med Izabelle på ett tag, i morgon åker hon hem. Hoppas på att snart få träffas igen! <3

Det verkar vara trendigt att uttala sina fördomar och okunskaper om homosexualitet just nu. Så jag vill gärna citera underbara Mark Levengood:
"Jag är bög för att Gud ville ha en bög och därför gjorde en. Alla som har synpunkter på det får väl vända sig till honom, men stör inte mig."
<3
(Från Fb)


Fick tidningen Nära idag. Vill dela med mig av en klok kvinnas Livsmotto:
"Man säger att kärleken är blind, jag säger att hatet är blint. Kärleken öppnar ögonen, hatet stänger våra ögon."
 - Soheila Fors -

Med dessa ord avslutar jag detta inlägg och önskar Dig en God Natt ❤️
Paradis och äppelblom

publicerat i Allmänt;

Nätet överöses av äppelblomsbilder i dessa blommor, så jag lägger upp mina också ;-) Det gamla äppelträdet blommar rikligare än vad vi någonsin tidigare sett <3


Varmt, är ordet för dagen. + 27 i skuggan. Tacksam för den ljumma vinden. När värmen kommer så här plötsligt är det nästan svårt att hänga med...kroppen får nästan en chock. Och i morgon ska det vara runt 11 grader igen?!

Vi har varvat inne och utesysselsättning idag. Izabelle har upptäckt ett rum i gamla stugan som är extra intressant. ;-) Ett rum fyllt med leksaker! Gamla leksaker från farmors och farfars barndom och från våra söners barndom. Förstå vilket paradis! ;-)
Farmors dockhus var väldigt intressant ;-)

Dockan (bebisen) fick komma ut i solen. 

I morgon blir det allt till att åka in till stan och jobba. Idag kunde vi jobba på distans. :-)

Från min vrå av världen: Ljus och Kärlek ❤️

Till Izabelle

publicerat i Allmänt;
Det är något speciellt att se på världen genom ett barns ögon. Barn ser detaljer, barn ser möjligheter. Lilla skalbaggen som försöker ta sig över vägen. Träbänkarna vid sjön kan man gå balansgång på. Om man råkar ramla på gräset, kan man göra om det med vilje, bara för att det är så kul. Och om man verkligen vill gå på upptäcktsfärd då får man gå ner på knä och krypa fram. Barn är forskare. :-)Här bor myrorna :-)


Till Izabelle
❤️
Jag vet att du kommer att glömma
att 
du sprang rakt in i min famn och att jag svingade dig upp i luften så högt jag orkade

men jag kommer alltid att minnas

Jag vet att du kommer att glömma
att
vi dansar, går på roligt sätt, kramas, 
ritar och sjunger tillsammans 

men jag kommer alltid att minnas

Du kommer att glömma men jag hoppas att 
det inom dig alltid kommer finnas varma spår av din farmor 
som älskar dig så och för alltid
❤️
Dansen runt björken blev lite "tittut" och många skratt. :-)


Det är varmt idag, tryckande varmt. Solen lyckas bara ibland ta sig genom molnen och stråla på oss. 

Styvmorsviol 


Hägg i blom

Och gamla äppelträdet


Älsklingsfärg på Petunior <3


När man sått måste man vattna :-) Och det gör inget att tröjan blir lite blöt ;-)

Det var allt från vårt liv i torpet idag. :-)
Världshändelserna får vi ta in senare. Just Nu är livet verkligen mycket Här och Nu <3

Pax et Bonum
❤️

En sån kramig dag

publicerat i Allmänt;
Att samla intrycken från denna dag görs inte så lätt. Så intensiv. Så mycket fint jag sett, så mycket kärlek jag upplevt, så många kramar...<3 
Ockelbo, Sandviken, Falun, Borlänge, Ludvika och så landade vi på Hälsomässan i Smedjebacken. Vilket vackert landskap Dalarna är! Slutar aldrig tjusas. Kan tyckas vara långt att åka för en hälsomässa, men när man vill träffa en speciell vän, då är det inte så långt :-) Och så tre andra vänner också att kramas med :-) Fascinerad gick jag runt på den vackra hembygdsgården och konstaterade att jag inte hade en aning om att det finns så många healingformer...Med på hemresan har jag present till maken, plantor, vängåva och en varm känsla inombords. Och så denna fyrklöver som min vän hittade precis innan vi möttes idag :-)
Lite kantstött blev den under hemfärden men jag är så glad över den. :-) 

I torpet väntade sönerna och barnbarnet. Nu blev det full rulle direkt. Hopp, spring, dans och bus. Sönerna åkte hem och vi är nu kvar här maken och jag med hund och världens sötaste två och ett halvtåring. Hunden är svartsjuk och ställer till med bus för att få uppmärksamhet men just nu har lugnet och tystnaden lagt sig över oss. ;-) Barnet sover, hunden sover och...jo, minsann maken också ;-) 

Dockan ska också få kex...;-)

Jag tänker inte sova riktigt ännu...måste samla intrycken, bearbeta och göra en beställning...

Fin vänskapsgåva <3

God natt och sov gott, denna fullmånenatt. :-)
❤️

Andningshål

publicerat i Allmänt;

Känns bekant? ;-) Det är ett märklig tid vi lever i. Ju fler "snabba maskiner" som uppfinns för att underlätta för oss desto stressigare verkar vi få det...

Jag är glad över mina andhål och över min lugna tillvaro. Men vägen hit var hård, den har satt sina ärr i kropp och själ. Minsta skrap på ytan och ärren börjar blöda igen. Dvs, minsta lilla stress och kroppen minns och hjärtklappningen sätter igång.... Man kan ju inte undvika stress i dagens samhälle. Det går att minska den men inte "bli av med den". Så då återstår att försöka leva med den och hitta andhålen. Och verktygen. Andas! Sök tystnad. Meditera eller filosofera. Vandra i naturen. Yoga. Det och annat är mina verktyg. 
Torpet. Mitt andningshål. 
Sjön. Här sitter vi nu och mediterar igen ;-)

De små violerna ser man bara om man går långsamt ;-)

Det var här min vän och jag stod och pratade igår. En hel matta full med Liljekonvaljer. <3

Och ser man på! De första Midsommarblomstren har slagit ut. :-)
Och den gula rosen...;-)

Det gamla äppelträdet börjar slå ut i blom :-)

Det regnade lite igår. Det gröna får sån vacker och klar nyans efter regn. :-)

Nej, nu ska här städas! I morgon kommer söner och barnbarn. Och maken och jag ska på Hälsomässa! Ser framemot detta väldigt mycket :-)

Allt gott inför helgen önskar jag Dig 
❤️
Här kommer en underbar sång av Barbro Hörberg, som en vän påminde mig om igår :-)

Med ögon känsliga för grönt

Och tänk i parken
Om våren
Med ögon känsliga för grönt
Och kastanjeblad som paraplyer
Och våra händer känsliga för allt som är skönt.

Vi vek en duva av papper
I vinden seglade den långt
Och den landade på en staty som
Fick ändra alla orden i sin sång.

Det regnade men bilderna blev bra
Det var ett egendomligt ljus den dan
Vi fyllde våra ögon
Med ljuset och tankarna på allt det nya

Och tänk i parken
Om våren
Med ögon känsliga för grönt
Och kastanjeblad som paraplyer
Jag älskade dej då, det gör jag nu

 som paraplyer
 I kärlekens ljus

publicerat i Allmänt;
Jag hade tänkt skriva min reaktion på två "besserwissrars" åsikter och fördomar om Eurovision respektive homosexualitet. Men så tänkte jag om. Varför låta två fördomsfulla människors åsikter få uppmärksamhet de inte förtjänar? ;-)

Kunskap och kärlek motar bort fördomar <3 För fördomarna spricker i mötet med verkligheten. Endast rädsla kan förhindra mötet med verkligheten. Och i kärlekens ljus finns ingen plats för fördomar. <3

Ett speciellt ljus över sjön idag. Vi trodde att det skulle börja åska och regna, men det vädret slapp vi.
Långt därborta simmar ett svanpar fram. 

Blev stående länge och pratade med min "favoritgranne" här ute i "skogen". Vi har alltid så mycket att prata om. Det blir mycket om "det övernaturliga" och det andliga. Vi utbyter personliga upplevelser och erfarenheter. Det här är ju ämnen som det också vimlar av fördomar kring så det är skönt när man träffar en likasinnad. :-)
Vi stannade vid ett ställe där det doftar extra gott. Ett ställe där marken är full av Liljekonvaljer! :-) Ska plocka om några dagar...och fota :-)Nu har den kommit, boken jag längtat efter. Den ska jag nu "sluka" ;-)

Ljus och Kärlek
❤️Yoga och dunbollar :-)

publicerat i Allmänt;
Terminens sista yogapass. Känns långt till augusti. Men kära nån, nu är det upp till mig själv. Hur är det med karaktären? Frågar jag mig själv. ;-) Motivationen? Jo, tack, den finns, för jag har ju märkt att fibromyalgins skov blivit allt kortare och lindrigare sen jag börjat med yoga :-) Så nu, prövas min karaktär ;-) 
Min tacksamhet till yogan är stor! <3Efter jobbet åker vi till Granngården. Plockar på oss fröer. Först "vanliga", sen får jag syn på Granngårdens egna ekologiska...hm...värt att prova...byter...:-)Tar en promenad med hunden. Ner till sjön. Precis när vi når fram till bryggan plaskar det till i vattnet och en hel kull små dunbollar simmar blixtsnabbt mot vassen en bit bort. Ett fasligt tjattrande är det på dem. Jag stannar en stund och förväntar mig att få se mamman. Men hon visar sig inte. Kanske är hon där inne i vassen? Kanske kallade hon på dem när vi kom gående? 

I morgon fyller yngste sonen 23 år! :-) Maj 1993 var en varm och torr månad. Gräsmattan var alldeles brun när vi kom hem från BB. :-) Glada och lyckliga. <3
Och glada och lyckliga är vi fortfarande över honom. Och stolta :-)

Jag ser med oro på alla dessa kvinnor som inte har en garanterad plats på förlossningen när det är dags...barnmorskor slutar (förståeligt ) och avdelningar läggs ner...det är minst sagt "sjukt"!  
Åsa Miter Facebook

Ljus och Kärlek
❤️
För Dig och Mig

publicerat i Allmänt;

Spegelblankt vatten för molnen att spegla sig i :-)

Morgonen var mulen och sen skedde undret: uppsprickande molntäcke!!! Och solen värmer så skönt och naturen är så otroligt vacker just nu. Den skira grönskan. Nästan svårt att ta till sig allt detta. Varje vår sker undret, miraklet, återfödelsen, för Dig och för Mig <3
Vitsippor på källartaket :-)


Stiliga gåsparet kom och visade upp sig :-)


Fascinerande himmelsblått och läckra molntussar :-)


Nya utemöbler i paviljongen. Kom nu sommar! :-)

Maken har kört ett lass till återvinningen. Inte klokt vad mycket det blir när man väl börjar rensa! Det är för Dig
Det är för Dig som solen går upp
Det är för Dig som månen gör sina varv
Det är för Dig som sippan kommer upp varje år
Det är för Dig som fåglarna håller sin drillkonsert
Det är för Dig som sjön ligger blank som en spegel
Det är för Dig regnet smattrar mot taket efter torrperiod
Det är för Dig mossan ligger mjuk i skogen
Det är för Dig som bäcken porlar
Det är för Dig träden klär sig sköna när hösten kommer
Det är för Dig allt hör ihop i ett fantastiskt kretslopp. 
❤️❤️❤️

Du kan komma med vetenskapliga förklaringar till dessa fenomen eller du kan i tacksamhet, bara, ta emot. Eller både ock. Det ena motsätter inte det andra, inte i min värld i alla fall. ;-)
Allt hör ihop. Naturen och hela universum är en del av dig, Du är en del av naturen och hela universum <3

Från min del av världen:
Ljus och Kärkek
❤️Glöder

publicerat i Allmänt;

Kära Rabarber. Dig kan man alltid lita på :-)

Hunden tittar på mig med en blick som säger: "Ska du ligga där hela dan?"
Svar: "Ja!" ;-)
Fast det är ju inte riktigt sant. Jag har varit uppe och "fixat" till mig, ätit, jobbat  och varit på promenad. Men i övrigt, ja, vilat. För att kroppen värker efter ommöbleringen igår, bl a. Vädret spelar in också. 

Och förresten så har hunden inget emot att ligga i soffan heller...han har intagit "vänteläge" eftersom husse är i stan hela dagen och hela kvällen...
Nja, inte riktigt ;-)


Jag har verkligen tur som ibland kan jobba hemifrån, t o m härifrån torp och skog. Det är bra för en utbränd människa och något jag unnar alla i min situation. För jobba vill vi ju, vi är inte lata (tvärtom!), vi har "bara" bränt ut oss och har inte längre samma ork som förut. Men glöder gör vi! :-)

Foto från 2014, texten gäller även nu ;-) Det är höst på bilden, orden gäller alla årstider :-)

Hipp hurra! Har fått en liten önskelista från sonen som snart fyller år. Det är så ovanligt nu för tiden att ungdomarna önskar sig något. Och förresten, det gäller oss medelålders också ;-) När man nyss flyttat till eget boende är det alltid något man behöver, från osthyvel till TV-bänk...Under en period i tonåren vill man bara ha pengar för att själv kunna välja present. Senare i livet inser man att man "har ju allt". 
Men det är roligt att ge, tycker jag. Bara det inte är något som "krystats" fram bara för att...
Roligt att få också. Särskilt om det dyker upp oväntat. ;-)
En blomma...
Eller ett värdebevis, att någon satt in pengar till behövande. :-)
Eller något annat...:-)

"Av vårt överflöd, som stöd, för vän i nöd." ( En mening som bara dök upp i huvudet just nu )

Nu ska jag med min lilla glöd, sätta mig och måla, eller något liknande...
Hunden sover och snarkar gott :-)

Ljus och Kärlek
❤️
Vi möblerar om - igen!

publicerat i Allmänt;

Några år på nacken har denna änglatavla som får representera Pingsdagen. :-)

Från 2013. Målades då jag började bli frisk :-) Symboliserar läkande och hänryckning för mig. <3

Vaknar sent men det blev ju sent i natt. Eurovisionfesten varade länge med ett otroligt spännande avslut. Alla väljer om man vill se eller inte. Men i år kan jag säga att man valde bort en fantastisk show! Är så stolt över Sverige. Över värdparet, Frans, tekniken, underhållningen...ja, allt!!! Vilken fest!!! Och spänningen mot slutet där Ukraina otippat och oväntat tog hem segern! Med en fantastiskt stark låt med politiskt budskap. Var gränsen går för hur politisk man får vara i ESC, det lär ju spekuleras om men på något sätt känns det bra, tycker jag. En känga åt Putin..? 
Men...Australien var bäst!!! ;-) 

Känslan när man sen tittar på Zlatans segertåg. Alltså, han bara är Kung!!! När hans barn rusar ut på plan och kastar sig upp i hans famn och man t o m spelar svenska nationalsången i Paris!!! Även den svensk som inte gillar fotboll måste ju ändå bli berörd av detta!!! Ja, det finns ju undantag förstås, vi vet vilka de är....

Jag är stolt svensk idag! :-) Stolt över Franz vars far har sina rötter i Nigeria. Stolt över Zlatan vars föräldrar har sina rötter i Bosnien resp Kroatien. 

Man kan tycka att Zlatan är en diva, det tycker jag ibland, men ändå...;-)
Frans däremot är ingen diva, han kom på femte plats igår och hans låt är nu den mest nedladdade på ITunes  i hela världen! :-)

Det var årets spektakel det ;-)

Jag behöver oftast bara säga: -"Jag tänkte att vi kanske skulle möblera om..." så är maken med på idén. ;-) Så idag satte vi igång och kånkade möbler från ett rum till ett annat här i lilla stugan. Och har man väl satt igång att flytta möbler så medför det städning och utrensning på samma gång. Jag är helt slut nu men mycket nöjd över resultatet. :-)


Jag tänker på hur många gånger vi gjort om här i stugan genom åren. Anpassat oss efter barnens behov. Vi har med enkla medel fått det att fungera på liten yta. Snacka om compact living! Med egna och andras ungar under regniga sommarveckor t o m! "Vi möblerar om!" ;-) Blöta strumpor på tork framför öppna spisen...plats för tv-spel...bord för både mat och pyssel...osv...Allt har fungerat! Om inte till 100% så i alla fall 99 % :-)
Och så kom solen och värmen och vi kunde vara både ute och i stora, gamla stugan. 
Jular har vi firat här i lilla stugan. Med plats för julgran också. :-) Trångt och mysigt. :-)

Nu behöver vi bara anpassa oss efter makens och mina behov. Ja, hundens också förstås. Och när barn och barnbarn kommer, ja, då möblerar vi om...;-)
Promenad till sjön innehöll dagen också. Solen värmde men vid sjön blåste det kallt. Och där växer den vackert gula Kabblekan. :-)

Först målade jag en tavla i "guld". Efter guld kommer: "silver". 
Den är inte färdig ännu. 


"Fotona" kommer från ett sparat omslagspapper :-)

Jättekul att leka med dessa tavlor. :-)

Önskar Dig en fin kväll!
Och en bra vecka! Må solen på dig skina!
❤️
 

Glad Pingst

publicerat i Allmänt;

Glad Pingst!
:-)

Pingstafton 2016, kall och regnig. På sina håll har det visst snöat också, i Mellansverige...
Men det gröna blir ännu vackrare grönt när det regnar. Liksom de övriga blommande färgerna. :-)
Har man hund så måste man gå ut. På med stövlar och ut i regnet och det gröna! Faktiskt riktigt skönt...att komma in sen ;-) Men luften kändes frisk att andas in. Bra det! 


Vitsippsmattorna slokar i regnet.


Älskade stig genom skogen. För många år sedan stod jag här och nästan grät över att de avverkat all skog...men nu har det vuxit upp igen. :-)


Det här är lite roligt. Minnen från två högtider, påsk och jul, utplanterade på vår egen äng. :-)

Nu sover hunden i soffan igen. Så mysigt. 

Jag har jobbat lite och nu funderar jag starkt på att fortsätta måla. Eller leka med färg och form som väl är ett mer passande uttryck för det jag gör. ;-)
Den här är inte färdig ännu.

Sitter väl och målar under Eurovisionsfestivalen i kväll. Jag tycker att det blir lite "tradigt" med så många låtar...men spännande att se vad Petra, Måns och de övriga hittat på...
Känner några som var och såg generalrepet igår kväll och några som är där i kväll...det måste vara något alldeles speciellt att se det live! 

Och Sveriges chanser? Nej, ingen vinst, men en bra placering tror jag på :-) Vad tror du?

Heja Australien! ;-)

Ljus och Kärlek
❤️
Handen på hjärtat

publicerat i Allmänt;


Fredagen den 13:e. Hoppas att det varit en riktig tursam dag för dig! :-)

En som inte var så happy idag, var Åsa Romson. Jag lyssnade, av nyfikenhet, på senare delen av hennes tal. Ett bra tal. Hon berättade om allt som MP fått igenom under tiden i regeringen. Segrarna. För klimatet och miljön. Det är ju inte detta media fokuserar på... Snarare "skandalerna", konflikterna, misstagen...
MP-politikerna må vara noviser i regeringen men de är inga "foliehattar". Jag är inte miljöpartist men jag anser att de behövs i politiken.
För:
Handen på hjärtat, visst är väl klimatfrågan en av de viktigaste frågorna nu och i framtiden?
Handen på hjärtat, visst är väl klimatfrågan den vi helst blundar för eftersom den är så obekväm? Den kräver uppoffringar av oss...

Vi har bara en jord, som vi alla bär ansvar för....

Pingst i morgon. Hänryckningens tid. Andens tid. Bröllopstider. :-)

Det regnar idag. Kan inte låta bli att gilla det. :-) Marken är törstig. Förhoppningsvis lättar allergin också nu. 

Jag "bläddrade" lite bland vårdikter. Det fanns en del, men det hjälps inte, den kanske mest kända är också den jag tycker har mest känsla. Hon är min favorit hon, Karin Boye :-)

Ja visst gör det ont

Ja visst gör det ont när knoppar brister
Varför skulle annars våren tveka?
Varför skulle all vår heta längtan
bindas i det frusna bitterbleka?
Höljet var ju knoppen hela vintern.
Vad är det för nytt som tär och spränger?
Ja visst gör det ont när knoppar brister,
ont för det som växer
                            och det som stänger.
 
Ja nog är det svårt när droppar faller,
skälvande av ängslan tungt de hänger,
klamrar sig vid kvisten, sväller, glider -
tyngden drar dem neråt, hur de klänger.
Svårt att vara oviss, rädd och delad,
svårt att känna djupet dra och kalla,
ändå sitta kvar och bara darra -
svårt att vilja stanna
                        och vilja falla.
 
Då, när det är värst och inget hjälper,
brister som i ett jubel trädets knoppar,
då när ingen rädsla längre håller,
faller i ett glitter kvistens droppar,
glömmer att de skrämdes av det nya,
glömmer att de ängslades för färden -
känner en sekund sin största trygghet,
vilar i den tillit
                    som skapar världen.
 
Karin Boye
 
"Vilar i den tillit som skapar världen..."

För ett år sedan, på Gotland <3


Önskar dig en skön pingst! 
❤️

Överleva och medleva

publicerat i Allmänt;
Det finns numera dagar för allt. För att fira eller uppmärksamma. Idag är det internationella fibromyalgidagen. Inget att fira, förstås, men något som behöver uppmärksammas. 
Från Fb.

För ökad förståelse så skrev jag för några dagar sen dessa ord:

Som om du först måste ta bort en tyngd, ett stenblock, från dina ben, för att komma upp ur sängen. (Nej ingen hund på benen...;-)

Som om du låg på taggtråd som skar in i din rygg.

Som om någon tryckt på dig en hjälm på ditt huvud, en hjälm som klämmer åt.

Som om du befann dig i en dimma, tät dimma. 

Eller som om du hade tandvärk i hela kroppen. Värk som förflyttar sig från del till del. 

Som om du plötsligt tappar ord eller orden som kommer ut ur munnen är något helt annat än orden du tänkte...

Vad har jag gjort nu som orsakat detta? Undrar du. Du har inte gjort något speciellt. Fibromyalgin har bestämt sig för att besöka dig. 

Eller rättare sagt, mig.

Jag ifrågasätter inte längre "varför"
Det finns så många teorier
Jag prövar inte längre så många metoder, yogan är det som passar mig. 
Jag försöker acceptera och leva med.
Istället för att kämpa emot och bli deprimerad.
Det svåraste är att få andra att förstå, att idag, räcker inte orken till annat än att vara...
❤️

Alla dagar är inte så. Ingen dag innehåller alla de delar jag skrev om. I alla fall inte för mig. Tack och lov. 

Det är en sjukdom som man överlever. Det är en sjukdom som man "medlever"...

Älskar den här bilden från sjön idag. Ser så somrigt ut :-)

Hunden har börjat äta mer av sin "dietmat" nu. Med hjälp av lite "krydda", dvs smulor från en Frolic...Enda problemet är dock att han nu vill ut mellan kl 4 och 5 på morgonen och "göra det stora"..,;-)❤️

Lite jobb och mycket vila för mig idag. Vädret blev bättre än vad prognosen sa. :-)

Hoppas att Du, just Du, mår bra!!!
❤️


Allt som...

publicerat i Allmänt;
"Alla sanningar går inte att förklara.
Allt som går att förklara är inte sanning."
- Citat ur boken "Hjärtats innersta röst -

Ni vet känslan när berättelsen man älskar når "the End"...tomhet...
Så känns det nu när jag läst ut "Hjärtats innersta röst" av Jan Philipp Sendker. Rekommenderar varmt denna annorlunda, underbara bok. Nu väntar jag på föregångaren "Konsten att höra hjärtslag" som jag beställt...Kanske var det dumt att beställa? Kanske vill jag bara sticka till närmaste bokhandel och köpa ett ex? Tålamod! Det finns en glädje i att vänta och längta också. :-)

Vid sjön. Den här stiliga anden är här varje gång vi kommer ner. 


Den härliga skira grönskan speglar sig i vattnet.

Kroppen mår dåligt men själen mår bra. Så kan man väl summera mitt allmäntillstånd idag. :-)

Det är som det är...

Plötsligt är de där, till glädje: Gullvivorna!Och Pingstliljorna. 

<3
De har sin speciella plats under vinbärsbuskarna år efter år....:-)

Någon som såg semifinal 1 i Eurovision igår kväll? Jag såg med "halvt öga" medan jag satt och målade och älgarna betade utanför fönstret.  Hörde väl musiken mer än vad jag såg. ;-) Ömsom vin ömsom vatten....Förstår att Ryssland är storfavorit...men...;-) Några låtar lät som....jag vet inte riktigt...musik??? Som det alltid är i detta läckra spektakel! Hur som helst: Petra och Måns! Tack! Ni är "oslagbara" ;-)

"Alla sanningar går inte att förklara. Allt som går att förklara är inte sanning."

Pax et Bonum
❤️


Först var det värst

publicerat i Allmänt;


Den varmaste dagen idag. I morgon blir det mer "normalt" varmt.
Herr Sädesärla dansar omkring fru Sädesärla här på gräsmattan idag. Han spänner ut sina fjädrar och liksom "visar upp sig" för henne. ;-) De är så söta. 

Tänk vad en enda ömmande tå kan ställa till med! Jag stötte i "andratån" på höger fot, i en pall, häromdagen. Det gjorde väldigt ont och tån blev röd och svullnade lite. Men smärtan gick över och jag hade inga problem med att gå. Till idag. Nu värker den igen och jag går här och haltar och har svårt att ha sockor eller skor på mig..."dumma tå"! Eller "dumma pall"...eller? Både ock...:-( 

Om hunden gått ner i vikt? Ja, två kilo! Men inte egentligen på grund av dieten utan mer för att han inte vill äta den...nu måste vi "lura" honom lite. Blanda upp med pyttelite av den gamla maten t ex.
"En del hundar vägrar äta mat de inte tycker om", sa de på kliniken. Ja, precis! Men vi hade trodde väl inte att just vår hund skulle tillhöra "en del", så glupsk som han är...;-)) Men han har aldrig följt "handboken" så varför nu? ;-))

:-))
Jag har blivit en erfarenhet rikare denna vår. Nu vet jag hur det är att vara pollenallergiker och måsta stanna inne i detta fantastiska försommarväder. Det finns många som har det mycket värre än mig, jag har nog en förhållandevis snäll variant. Ni är kämpar! 
Först var det "värst", sen blev det bättre, nu är det "värst" igen....!

Oj, nu dånar det till utomhus och det är inte längre "vårvindar friska" som blåser. Det är nästan storm! Träden bugar i vinden och utemöblerna flyger omkring! Vinden är verkligen en bra fröspridare, det ser nästan ut som om det snöar :-)

Det blir så tyst när vinden stillar sig...


Undrar om det blir åska och regn också? Det är visst en front som ska passera...

Jaja, väder blir det alltid. ;-)

Var rädd om Dig!
Du är värdefull! ❤️Läs inte instruktionerna!

publicerat i Allmänt;
Jag har min stifttand med till tandläkaren. Den som ramlade loss. Tyvärr går den inte att sätta tillbaks...tandläkaren måste fundera ett tag...vilken ny lösning som blir bäst. Och vad det kommer att kosta...Får förslag första juni...

Resten av dagen har bestått av jobb. Yngste sonen kom upp också. En hel del att göra och en hel del blev gjort :-)

En liten del av arbetslokalen. Trivs där :-)

Affischen på väggen <3


En av mina "drivvedstavlor" passar in i den marina miljön. Gillar nya vattenkannan också ;-)

Med oss ut till torpet ikväll har vi ny gräsklippare. Maken kom just in med instruktionsboken. Ett lustigt fel har smugit sig in där: 

Ser du? ;-) 
Maken brukar vara dålig på att läsa manualer så jag sa att "detta är ju en maskin för dig!" ;-) 

Igår kväll gick det att sitta ute till sena kvällen. Det var både ljust och varmt. Men hunden tyckte att vi var märkliga som satt ute så pass sent. ;-)

"Skulle vi inte sova nu?"

Ikväll är det kyligare. Lite mer "normal" majtemperatur. 

Statsministern ska ombilda regeringen. Han har en del att göra han...;-)

Ljus och Kärlek
❤️
Hundliv och torparliv

publicerat i Allmänt;

Hunden släpps ut på gården för sista kissningen innan det är dags att sova. Det har hunnit bli mörkt efter en ljuvlig sommardag. Sista rastningen brukar gå fort. Men både jag och maken konstaterar att denna tar tid. Kikar ut i mörkret. Var är hunden? Nog för att han till större delen är svart men man brukar kunna ana de vita fläckarna. Maken går ut och visslar. Inget händer. Tystnad. Jag hinner bli orolig innan de båda dyker upp från baksidan av huset. Var var han? Jo, maken hittade honom bökandes i den nya jorden i hallonlandet...;-)

Förmiddag. Dörren är öppen mot sol och fågelkvitter. Hunden ligger inomhus, i skuggan. Plötsligt hör jag hundens kompis skällande gå förbi utanför staketet. Vår hund lyfter på huvudet och på en sekund är han ute. Skällande och svansviftande flyger han fram, genar över ängen och dessvärre över den lilla rhodedendron som lyckats överleva vintern...
"Hur hög blir en sån?" Undrar maken. "Ingen aning", svarar jag...Men vi vet båda, den måste skyddas för vilddjurets framfart :-)

Hunden har så smått börjat inse att det inte bjuds på någon annan mat är bantningsmaten i det här huset. Men han äter bara halv ranson. Så om vågen visar samma vikt som förut hos veterinären, är det vågen det är fel på...eller veterinären ;-))

Trött vovve...
Det är sommar! Min känsliga kropp lider i den chockartade temperaturväxlingen. Och årstidsväxlingen. (Jag får värk)Från vårvinter till sommar på ett dygn. + 24 i skuggan, jo man tackar! :-) Febrilt letar jag fram sommarkläder...så svala som möjligt. Sitter i solen korta stunder. Blir nog inte brun men friheten, att slippa ha så mycket på sig, är en skön känsla. 

Maken är duktig. Han har inte ro att sitta still. Veden ska klyvas. Gräsmattan behöver klippas men efter 15 år har vår trotjänare till gräsklippare sagt upp sig. 


Ekorren för ett fasligt liv i tallen. Vi vet inte om det är oss eller fåglarna hen är irriterad på. Sitter på en gren och smackar irriterat, svansen slår fram och tillbaka. Så upp på nästa gren under en högljutt tjattrande. Stirrar ner på oss. Smackar. Svansen slår....

Det är solhatt och solglasögon som gäller nu. :-) 
Något gott att dricka och en god bok :-)

I morgon startar en ny vecka. Min vecka börjar på mindre trevligt sätt: tandläkartid i morgon bitti. Jag tror jag överlever...;-) och sen kan ju allt bara bli trevligare och trevligare resten av veckan? Eller hur? 

Var varsam om dig! 
❤️
Nu blommar julrosen! :-)

Lyckovibbar

publicerat i Allmänt;
De lyckliga dagarna, de är många de, om man tänker efter. Men det är inte så många dagar som man plötsligt inser och tänker: vilken lycklig dag! I alla fall funkar inte jag så. Men idag, när solen skiner och värmer som en fantastisk sommardag trots att det ännu är vår...och båten åter ligger i sjön och väntar på nya äventyr...fåglarna kvittrar som besatta...fjärilarna prålar...de första små violerna tittar fram..,,allergin börjar avta...då slår mig tanken: det här är en lycklig dag! :-)Och jag har åter funnit en bok som är så där helt underbar ;-)
Jag har inte läst föregångaren: "Konsten att höra hjärtslag". Det här är uppföljaren . Vill gärna läsa den första sen. Uppföljare brukar sällan vara lika bra så kanske läser jag i rätt följd? ;-) 
Hur som helst, den här är väldigt bra! :-)


Allt "exploderar" nu. Och jag har fått en riktig "pollensmocka". Har aldrig haft så här förut. Tycker synd om dem som lider av allergi varje vår...
Tabletter och nässpray börjar dock verka nu, tack och lov. Men däckad är jag, fy sjutton! 


Pingstliljorna har slagit ut! :-)

På tal om allt möjligt så läser jag att i Kina har man förbjudit bananätning på nätet...det anses som "förföriskt ätande"...??! Oops!! ;-)

När jag läser i boken hittar jag något så bra om lycka. Huvudrollsinnehavaren, en kvinna, reser från USA till sin bror i Burma. Brodern är så glad över en bandspelare som han köpt och han spelar ett band med klassisk musik som hon tycker låter för plåtigt och ojämnt eftersom hastigheten varierar men som han njuter av. Han förklarar att han har inget att jämföra med. "Det är hemligheten bakom ett lyckligt liv".

Kanske är det så? 

Överflödets förbannelse...välfärdsproblem...dragit ut alla mina kläder från garderoben här i torpet. Här samlas alla "bra att ha"-kläder...år efter år....rensning! Vilka ska slängas? Vilka ska sparas? Vilka ska till Erikshjälpen? Det mesta läggs tillbaks...och ännu är makens kläder kvar att rensas bland...Maken jobbar. Fullt upp. Det får bli en annan dag. 

Brandrisken är stor i hela landet. Idag brinner det i Kiruna och på Gotland. Stor oro bland alla berörda. I Kiruna är det en affär som brinner, på Gotland är det skogsmark. Må vinden lugna ner sig! En man har hittats död efter en gräsbrand i Ånge igår. Eld sprider sig snabbt, det är ett kraftfullt element. 


Nu är jag helt slut. Måste vila. Märklig trötthet den här allergitröttheten. Det går bara inte att hålla ögonen öppna...

Men jag är lycklig :-))

Lyckovibbar sänder jag till Dig. Hoppas att du kan ta emot dem. Det är inte alltid man kan det. Jag vet. 
❤️


Avtryck

publicerat i Allmänt;
Kristi Himmelfärdsdag 2016
Ur boken "Vägen till inre lugn" Mike George

Hösten 1976 besökte jag Israel. En dag i Jerusalem befann jag mig i Himmelfärdskapellet, på Oljeberget, där Jesus enligt kristen och muslimsk tradition ska ha lämnat jorden för att återgå till himmelen. Inne i kapellet finns ett stenblock som sägs vara ett avtryck av Jesus högra fot. Ett motsvarande avtryck av vänstra foten finns i al-Aqsamosken. Nu tror ju inte jag att Jesus behövde "trampa igång" sig för sin himmelsfärd ;-) Men nog har han lämnat många avtryck och spår efter sig på sin jordevandring! :-)

Igår tystnade ännu en röst inom musiken. Såg reprisen av "Så mycket bättre" när det var Olles dag. Vilken speciell dag. Förutom ett viss inslag, (skjutningen) tycker jag att det var magiskt. Tack för låtarna, Olle Ljungström! R.I.P <3

"Det är du som väljer, så var noga med ditt val. Det är ändå du som väljer vem du är."
Foto från Olles Fb-sida
Du har också lämnat avtryck, Olle!

Mona Sahlin lämnar sitt uppdrag efter att ha gjort ännu ett personligt misstag. Och kommentarerna är fulla av hat. Liksom mot Åsa Romson. Okey, de har gjort felaktigheter och de kommer att få ta konsekvenserna av dem...men att hata???

Nu har jag varit i vackra Österbybruk. Medan jag fick behandling av min lillasyster som är osteopat promenerade maken och hunden runt i det underbara vädret och i de fina omgivningarna. 
Foto: Maken <3

Vi tar inte stora vägen hem utan den vackra via bl a Lövstabruk och Älvkarleby.


Känns bra i kroppen nu efter behandlingen. Avslappnat och lugnt :-)
Och så roligt att få prata med min syster. <3 

Naturen exploderar nu i det varma och soliga vädret. Till glädje mest. Dock kom den mindre välkomna allergin på besök... Ögonen rinner, jag snorar och det kliar i halsen...Jag är långt ifrån ensam om detta. Må det snabbt gå över för oss alla! 

Trevlig kväll!
❤️

Hund på bantningskur

publicerat i Allmänt;

Hund som sökt sig till skuggan...

Hur förklarar man för en hund att "du måste banta?" Vid senaste besöket hos veterinären insåg vi att "okey, han måste gå ner några kilon".
Han är en ovanligt stor springer-hane med bred bröstkorg. Tidigare veterinärer har inte tyckt att han är "tjock". 
"Dietmat" (bantarmat) för hund införskaffades. Det var inte uppskattat. Föll inte på läpp, så att säga...;-)
Medan vi försöker förklara att "det här är bra för din hälsa", skäller, stjäl, gnäller och tigger hunden...vi talar totalt olika språk...;-)
Tålamod! Ja, vi vet... Och vi har inte gett efter! Men det är svårare i stan än i torpet i skogen. Skällande hund i lägenhet är ingen hit precis...
Det går ingen nöd på honom och när han inser att han ingen annan mat får, ja, då äter han. Men det är en tålamodsprövande process innan detta sker, varje dag....

Yoga, var härligt idag. Inventering på jobbet efter det...nu värker ryggen...tur att jag har tid hos "syster osteopat" i morgon ;-)Vilken värme det blev plötsligt. :-) Runt kanalen ligger folk på mage eller rygg i gräset och solar. Äntligen kan man byta ut vinterjackan mot vårjackan! 
Sköna maj välkommen!!!

Denna bild har ni nog sett men jag vill ha med den på min blogg för den är så fantastisk! Vilket mod! Vilket civilkurage <3 Foto: David Lagerlöf  Den vackra kvinnan heter Tess Asplund. En talande bild på Sverige av idag....

Försöker samla ihop intrycken och lärdomen ur boken "Älskade terrorist". 
Jag ville veta vad det är som gör att en "vanlig" svensk tjej blir islamist. Inte muslim utan islamist. 
Det jag funnit är samma faktorer som vid andra extrema sekter och extrema politiska grupperingar.
Sökandet efter en djupare mening med livet. Behov av ramar och struktur. Färdiga svar. Hat. Fantasier. Myter. Färdigförpackad lösning. Indoktrinering. Förvirrade själar som är lätta att manipulera. 
Frälsningsupplevelse. Blind förälskelse. Hög status i gruppen. Trygghetskänsla. 

Ändå förstår jag inte, inte på djupet..
Men jag dömer inte. Man behöver inte förstå, man måste inte acceptera, men man kan inte döma över andras val...Att ha fastnat i ett sånt hemskt garn och försöka bryta sig ur...vilken kamp! Och att sen våga berätta...
Men som författaren och huvudpersonen i boken skriver i sitt efterord: "Jag vet att människan trots ett starkt grupptryck har förmågan att öppna sig för världen, lyssna inåt och få helt nya svar." - Anna Sundberg -

Jag rekommenderar boken varmt för den som vill veta mer...Det är en väldigt stark berättelse, lättläst och delvis spännande. 

Patriarkala strukturer skrämmer mig. Vare sig de är religiösa, kulturella eller politiska. Fundamentalister skrämmer mig. 

Men kunskap skrämmer mig inte. Kunskap stärker mig. :-)Åh, dessa underbara sippor! <3

Gökotta i morgon? ;-) Nej, inte för min del :-)

Pax et Bonum
❤️


Vi bär dem med oss

publicerat i Allmänt;


Vi bär dem med oss
Såren och ärren
Spåren av ett levt liv

Vi bär dem med oss
Hemligheterna 
Sorgen och glädjen

Vi bär dem med oss
Upplevelserna
Minnena

Vi bär dem med oss
Misslyckandena
Segrarna

Tårar har vi torkat
Tårar av glädje 
Tårar av sorg

Hoppet har vi tappat
Och plockat upp igen

Drömmarna har bleknat
Några har besannats

Det vi sått
Har vi skördat

Vi har knutit våra nävar 
Vi har givit med öppen hand
Vi har älskat

Vi är människor
På livets stig
Ett steg i taget

Ibland rusar vi blint
Tills kroppen säger stopp
Vi måste sitta still
För att finna lyckan i att finnas till

Tacksamheten bjuder in glädjen
Och vi ler och skrattar igen
Skärvorna faller på plats 
Och läkning blir möjlig
❤️

Katten smyger ute på hygget
Den syns tydligt för den är vit
Vit är också ejderhanen nere vid sjön
Det riktigt lyser om honom
Gräsmattan är av vitsippor full
Vita är molntussarna på himlen
Vit är stolen jag sitter på
Och mina ännu inte solade ben
;-))

Som ni märker flödar orden idag. Lite åt det poetiska hållet. :-) Det blir så ibland, det bara kommer och det måste komma på print. Precis som när jag målar....;-))

En riktigt varm majdag i dag. Äntligen! Det är bara att tacka och ta emot. :-)

Hoppas att solen värmer dig också! 

Ljus, hopp och kärlek!
❤️


Det hände något allvarligt

publicerat i Allmänt;
"Det händer inte här"..."här är det ju så lugnt"...
Vanlig reaktion när mord har begåtts på en plats där man inte förväntar sig det...
Rubrikerna om dödsskjutningarna får mig alltmer sällan att läsa texten  och den senaste, igår, gick mig helt förbi...tills min mamma ringde...det var där det hände...hon hade inte hört varken skotten eller ambulanserna men när hon och en väninna skulle gå ut på promenad var det avspärrat och poliser med hundar runt deras hus...
Plötsligt kändes Göteborg ännu längre bort än vanligt...

Minnena återvänder. Bilderna på näthinnan som aldrig helt försvinner. Ljudet, som jag först trodde var smällare. Kroppen på marken som hoppar. Tempokassen som fladdrar i vinden. Mamman som förtvivlat flyr med sin baby i barnvagn. Ljudet av skor som snabbt ilar över gatan. Tystnaden. Sen pratar alla med alla. Stora torget i Uppsala i början av 80-talet. Bussen kommer. Skyndar hem. Lyssnar på radion. Och så kommer insikten, jag har sett en man mördas. En ren avrättning. 
Jag glömmer aldrig...

Och för mig finns aldrig mer ett intresse av våldsfilmer eller våldsamma dataspel. Verkligheten är tillräckligt otäck. Vakna, vill jag skrika, våld och mord är ingen lek, ingen underhållning!!!
"Alla kan skilja på verklighet och fiction", säger "experterna" (de som tjänar pengar på underhållningsvåld). Men, nej, alla gör inte det...för gjorde de det skulle inte verkligheten se ut som den gör...då skulle man inte filma misshandel och stolt lägga ut på nätet...Vad händer i våra hjärnor om vi lär oss att våld är enda lösningen på problem? Om hämnd är något självklart? 
Nej, jag skyller inte allt våld på filmer och spel, självklart inte. Våld har alltid funnits. Människan har slagits för sin egen överlevnads skull. I försvar. I hämnd. Grupptryck. Och vi verkar inte vara så mycket klokare nu heller...

Jag går inte omkring och är rädd hela tiden. Jag tror på skyddsänglar. Jag pratar med dem. Då känner jag mig trygg. Om andra tycker att jag är naiv, så är det deras problem. :-)


Mamma sov gott under natten. "Du vet, änglarna", sa hon i telefon idag. :-)

Mordet i Göteborg var troligen en gänguppgörelse. Mordet jag bevittnade var en avrättning av politiska skäl. 

När jag går runt på tomten idag får jag plötsligt syn på en söt blomma som jag inte lagt märke till förr. Troligen har den alltid växt på gården vid den här tiden på året. Den syns tydligt i fjolårsgräset. Tittar i mina blomböcker. Det kan vara ett Backskärvsfrö...? Om så är fallet växer den upp sen, stjälken blir 10-15 cm hög. Och ser ut som en helt annan blomma. När jag ser en bild på den höga växten så tycker jag mig känna igen den :-) 

Så söt! För säkerhets skull ska jag höra med min svåger vad det är för sort ;-)


Denna söta behöver ingen närmare presentation. <3

Idag kan vi ha ytterdörrarna öppna och släppa in den ljuva vårluften. 

Praktiskt med en dörrmatta som ser sliten ut redan från början ;-)

Gå varsamt på vår jord
Dela kärleksfulla ord
❤️
Pax et Bonum
❤️


1:a maj 2016

publicerat i Allmänt;

Brasan vid sjön igår kväll. Det blåste kraftigt på eftermiddagen och brandfara var utfärdad. Tack och lov blev det vindstilla till kvällen. Så att vi kunde träffas grannar och vänner och fira vårens ankomst. 

Vattnet var stilla och spegelblankt :-)

Jag lyckades inte få med en enda människa på korten trots att vi var många, men söta taxen Rolle fastnade på kort. Han tyckte att det var lite kallt :-)


Och vår hund, Pavvo, var naturligtvis med. Det grillades ju korv! ;-)


Ingen vårsång hördes från våra strupar men många glada skratt ekade i vårnatten. När det blev för kallt knallade vi hem. 
Och april gick över i maj. Sköna maj...hoppas jag att det blir! 
Idag tågar de röda tågen. Som vanligt. Men allt är sig inte likt. I Borlänge har nazisterna fått tillåtelse att demonstrera idag...1 maj 2016...:-(

När jag bläddrar bland nyhetsrubrikerna fastnar jag för rubriken om kvinnor i Iran. "Rekordmånga kvinnor invalda i Iran". Sammantaget har 17 kvinnor valts in i parlamentet som har 290 ledamöter, vilket är den högsta siffran sedan den islamiska revolutionen. Och det är fler kvinnor än präster. :-) Se där en positiv nyhet! (Källa: Aftonbladet)

Idag var det dags att göra sin plikt: deklarera. Lättare nu än förr. Tack tekningutvecklingen för det! :-)


Söndag, i morgon måndag, ny vecka. Helgdag på torsdag, klämdag fredag. 

Sköna maj välkommen! :-)

Ljus och Kärlek
❤️