Rapport från gamlingarna ;-)

publicerat i Allmänt;
Valborg  eller sista april
Det vita mösshavet
Kungen vinkar till folket
Tal och sång
Vintern rasat ut
Sköna maj välkommen
Brasan flammar och värmer 

Och här går vi "gamlingar" i torpet och stökar. Äter gott och dricker gott. Njuter av sol och grönska och fågelsång. Och är helt nöjda med det. Vi börjar kanske verkligen bli gamla? ;-) 
Skål för våren!!!
<3
(null)
Maj, 2018. Visby.

(null)
Ur Barnens versbok

Humlan surrar...:-) 
Trodde jag...men det var en geting som kommit in...:-(

Vårhälsningar
❤️

En sorts skatt

publicerat i Allmänt;
(null)

Inte visste jag att skådespelaren Svante Grundberg bodde i Gävle. Nu har han lämnat sin jordevandring. Tack för många glada skratt Svante, inte minst i "Nattsudd". Vila i frid. 

Vi lever i ett märkligt samhälle 2019, när en skådespelare inte vågar "komma ut" med sin sexuella läggning förrän han fyllt 74 år. Att vara offentlig person och bära på denna hemlighet ett helt liv...men...det är aldrig försent, Michael Segerström! Modigt av dig! 

Fågelsången är nästan bedövande stark och vacker nu. Vinden är ljummen. <3

När man rensar hittar man "skatter" ibland. Alltså sånt som räknas som "personlig" skatt, det behöver ju inte vara guld ;-) 

(null)
En sån här bok drömde jag om att ha när jag var liten. Därför skaffade jag mig en när jag blev stor ;-)  Många år sedan nu. Sönerna var inte intresserade så jag fick "pyssla" själv. Sen har den legat bortglömd i en låda. :-)
(null)
Den kommer läggas tillbaks i en låda men sen tas fram vid barnbarnets besök. Hon är ju lika "pysslig" som jag. :-)

I morgon är det Valborgsmässoafton. Eller "sista-april-firandet" som jag ofta säger eftersom jag firat många gånger i Uppsala. Studentmössan ligger nerpackad i någon kista någonstans men jag ska ju ändå inte hälsa våren vid Carolina Redviva. ;-) Den tiden är över för längesen för min del. :-) Det var roligt så länge det varade, men allt har sin tid. (Visst låter jag gammal och klok...hi hi)

Hur du än firar, om du firar eller inte, ha det riktigt bra!
Var rädd om dig!

Kärleksljus
❤️

Livet i skogen

publicerat i Allmänt;
Söndag. Hälsningar från livet "i skogen". ;-)


Ja...vad ska man tänka om detta?
Jag pratar med maken om att gamla hunden börjar bli stel i lederna...vips dyker det upp reklam på Fb, i mitt flöde, för tabletter till gamla hundar med stela leder...
Vi samtalar mycket om att vi snart ska ha en hund till...vips dyker det upp reklam för veterinärkliniker i Gävle...
Jag gnäller på "hundhåriga mattor" och ser man på, mängder med reklam för superborstar som enkelt tar bort hundhåret dyker upp..
(Den sista där, jag köpte en borste, den är "super". Blir nog en till :-)

"Någon" vet vad jag pratar om. "Någon"  lyssnar via mobilen ...Jag är inte den enda som upplevt det här. Folk har testat och jo, det är "någon" som hör...

Blir jag rädd? Nej, inte direkt, det är ju ingen människa utan en maskin, en robot, som hör. Men robotar är jag inte så förtjust i...Lite rädd för den snabba tekniska utvecklingen, det är jag allt. Vad ska den leda till? Hur kontrollerad är man? 

Funderade varför jag får så mycket reklam om BH:ar...mig veterligt har jag inte pratat om BH:ar...men så inser jag att jag ju surfat runt på olika postorderföretag och kollat in vårkollektionen...och naturligtvis lämnat spår efter mig...

———

 Grannarna har inte, som vi, sett några vildsvin här i skogarna. Däremot finns här björn, en oskygg björn. Och varg. 
Jaha...både skrämmande och fascinerande. :-) Tack och lov lider jag inte av björnfrossa eller vargskräck...ännu...Vildsvin är nog det enda djur jag möjligen skulle kunna tänkas skjuta om jag hade bössa och kunskapen...men allt detta är ju bara teorier i mitt huvud.;-) 

(null)
De enda björnarna jag sett här i trakten ;-)

Det sedvanliga bråket, inom vår svenska kultur, har satt igång igen. Det om skolavslutningar i kyrkan eller inte...Skolan har sin uppgift, kyrkan har sin. Jag förstår präster som säger nej när det krävs att inget "religiöst" får förekomma (!) utan skolan ska bestämma vad som får sägas och sjungas. I kyrkolokalen. Vad är det för fel på aulor, gympasalar och skolgårdar? Jag antar att det handlar om "traditionstänk"..,
Vad tycker du? Vad tänker du om detta?
Vad jag minns så hade vi avslutningar i klassrummet under mina skolår. Men jag kan minnas fel. ;-) I kyrkan var vi i alla fall inte.

En annan tradition är på ingående. Valborg och första maj. Enligt prognosen ska det regna här på valborg! Regn behövs. Och jag har varit med om alla slags väder och temperaturer vid valborg. Från snöstorm till högsommarvärme. ;-) 
(null)
Bild från april förra året men det går att plocka en sån här vacker bukett nu också :-) 

Hoppfullheter
❤️

Vildsvin, pollen och gott att leva

publicerat i Allmänt;
(null)
Vitsipporna breder ut sig. Så vackra! 

Fredag kväll
Vi tittar ut genom stora fönstret. Ett vackert rådjur hoppar fram där ute på kalhygget. Det är vi vana vid men den här verkar fly från något ...Så får vi syn på dem. Två vildsvin. Det har vi aldrig sett här förut...och hoppats slippa se...:-(
Nu hoppas vi att de håller sig borta...lååångt borta...

Lördag morgon
Eller förmiddag säger de flesta om det klockslag jag bestämmer mig för att inte somna om igen. :-) Jag har varit vaken tidigare, väckt av en hungrig hund. Snart blir jag troligen väckt av två hungriga hundar...

Det är en mycket besvärlig pollensäsong sägs det...jo,tack jag har märkt det...Jag brukar inte ha problem varje vår men den här våren kommer jag inte undan. Tycker synd om alla som har besvär. 

Ögnar igenom nyheterna och inser att det finns betydligt mycket värre problem än vildsvin, morgonpigga hundar och hösnuva. Men alla har ju nog med sitt. I sitt varande, här och nu. Man behöver inte alltid tänka positivt, se allt i ljus, tycka om alla...man får ha sina känslor och uttrycka dem så länge de inte växer till bitterhet eller går ut över oskyldiga. 

En räv korsar vår promenadväg. Nere vid sjön simmar paret Knipa. Även en groda simmar i vattnet. Vi går för första gången detta år ut på bryggan och sitter där en stund. Det är högvatten. Ganska stilla. Känns gott att leva. 
(null)
"Bäst att ha uppsikt så att man ser om någon kommer...ibland kommer det någon och det är så kul!"

(null)
Brasa till valborg. Undrar om det kommer bli förbjudet att tända den? 

Kartonger med "grejer" börjar bli några nu. Det går lite trögt för mig eftersom ett fibromyalgiskov är igång. Jag hoppas på ett lindrigt denna gång... det hoppas jag varje gång ;-) 

Jag hoppas solen värmer din kind idag. Och önskar dig kraft för allt av stort och smått här i livet. Balans och glädje. <3

(null)
:-) 

NAMASTE 
❤️

Några ord en fredag

publicerat i Allmänt;
Sitter och väntar på min tur hos frissan. Ska bli skönt att få lämna över mitt hår i hennes vård :-) 

Här i centrum är det ett folkvimmel idag. Så härligt. Solen skiner och värmer gott. Korta stunder kan jag njuta av stadslivet, men det blir snart för många intryck på en gång. Annat var det före utmattningarna. 

Indiska har 20% på tunikor ser jag. Indiska är en av mina favoritaffärer. :-)

Det är korta veckor nu på våren. Det är väl därför det känns som om tiden går fortare. Jag blir lite "dagvill". ;-) 
———

Fort går det i naturen också. Det fullständigt exploderar och man kan nästan se gräset växa. :-) 

Jag är, som alltid, mycket nöjd med frisyr och färg. Känner mig lite "ny". :-)

Det har blivit kväll. Ljus kväll. Jag har hittat saker i lägenheten, till loppis också. Värst vad mycket grejer jag samlat på mig genom åren. Trots tidigare utrensningar...

Nu önskar jag Dig en riktigt fin helg! 

Frid och Fred
❤️

När man öppnar ett gammalt skåp

publicerat i Allmänt;
Öppnar det gamla skåpet för att "kolla en grej"...
Ska ta ur en liten kartong...mittenhyllan rasar...
Skåpet töms helt för lagning och tippas ner på golvet. 
"Du vill inte att Knut ska titta på det?", säger maken. "Knut???"svarar jag och undrar vad vår närmaste granne, död sen flera år tillbaka, har med skåpet att göra?
"Knut skulle nog inte gilla min lagning, aj, aj, aj", forsätter maken. Jag fattar ingenting. Har maken blivit helt knäpp? 
"Ja, men han Knut, han på Antikrundan!"Säger maken med glimten i ögat. "Jasså han! Nä vi skippar det du", säger jag och skrattar gott. 

Rummet, "salongen" som nyss börjat se ut som det ska sen utemöbler och annat plockats bort efter vinterförvaring, är nu fyllt med grejer, prylar och allehanda ting. Det kommer ett flertal "jaha, där är den, ja" från mig. Och inser att skåpet (som jag trodde mig rensat ur) innehållit saker från många år tillbaka och en hel del "bra att ha" (?) och "det får ligga här så länge"...suck...

Second hand, det får bli second hand! Eller...en kär vän ska ha loppis! :-) En vän som mig ovetandes, bestämt sig, samma dag, för att ha loppis hela sommaren...(eller visste jag?) ;-)
(null)
Skåplagaren :-) Skönt med en händig karl när man själv har tummen mitt i handen...


Varför är så många vuxna sura, arga, hånfulla och rent ut sagt förbannade på Greta??? Vad tror du? Senast i raden är SD:s Åkesson som påstår att det finns en pr-byrå bakom...Falskt!
(null)

Tänk om...
(null)
Om alla från barndomen fått veta hur värdefulla de är för att de är just den de är, så skulle nog vår värld se annorlunda ut...<3

Jag packar grejer till loppis. Så skönt att rensa ut! Maken staplar ved.
(null)

Och björken har fått musöron så rosen är nerklippt. ;-) 
Det är en solig dag men inte lika varm som föregående dagar. En vårdag. 

Undrar just hur det blir med förändringarna i arbetsrätten...centern jublar men V hotar med att fälla regeringen...Det rör på sig inom politiken. Hoppas vi slipper mer kaos. :-(

Kim Jong-un träffar Putin. Undrar om Trump blir lite "avis" nu...nä, skojar bara ;-) 

Kom ihåg att Du är Värdefull!

Kärleksljus
❤️

Öppet vatten och hög brandrisk

publicerat i Allmänt;
(null)
Härligt! Öppet vatten! :-)

Det brinner i Sverige igen. I skog, mark och byggnader. Människor måste lämna sina hem. 

Förra sommaren gör sig påmind. När det brann i Hälsingland. Och röklukten som nådde ända hit. Torråskan och vinden. Undran, rädslan, förhoppningarna: kommer regnet, vänder vinden, finns tillräcklig beredskap? Nej, svaren var nej! 

Stackars alla drabbade! Nu och då. Och alla dessa brandmän och frivilliga som kämpar. Hjältarna, de verkliga hjältarna. 


Det lyser blått i backarna nu. Blåsippsblått. <3

(null) 


Två sädesärlor trippar omkring på gräsmattan. Ett par som "pratar" med varandra. Så söta. Det är något speciellt med sädesärlor tycker jag. 

Det är varmt, en riktig sommarvärme. Börjar fundera vilka kläder jag ska packa ner till resan. Förra året var vi pessimister eller rättare sagt realister, med tanke på "normala temperaturer i början av maj", och packade varma tröjor och storstövlar...I sommarvärmen...men å andra sidan är det bra att vara realist och packa kläder för alla väder, denna gång. ;-)

Nu fortsatt städ och rensning. Maken sköter vårbruket utomhus. 

(null)

Vi får "rapporter" om vår valp ibland. Han är minst i kullen men helt klart den tuffaste. Och igår den smutsigaste efter upptäcktsfärd utomhus...;-) Det blir nog en hel del "rabalder" med Balder :-) <3


Hög brandrisk här. Hur är det hos dig? Bäst att vara försiktig. 

Hoppfullheter
❤️

Mitt upp i allt

publicerat i Allmänt;
Vaknar tidigt. Mina tre "pojkar", make, son och hund, åker iväg på jobb. Somnar om och vaknar sen morgon, tidig förmiddag. 
Det är redan + 16 grader i skuggan. Gårdagen ligger som ett varmt och kärleksfullt minne inom mig. Ryggen däremot tycker att dagen var påfrestande och skickar tydliga signaler om att ta det lite lugnt. Men inte för lugnt, hjälp vad lätt man stelnar till i denna ålder. Balansgång mellan "lagom och too much"...

Ute blåser en mild men ganska kraftig vind. Plantorna i växthuset ser ut att må bra. 
Lyckan är stor när jag får syn på dem: vitsippor och blåsippor på vår egen gård! Som jag längtar och väntat! Helt plötsligt blommar de och lyser upp tillvaron. :-) Som en vän i Dalarna skrev: det sker explosionsartat! :-) 
(null)

(null)

Jag städar undan påsken. Ner i kartong med ägg, tuppar, kycklingar, fjädrar...nu inriktar jag mig på att fira Våren! :-) 

Ögnar nyheter på nätet. Det finns mycket att oroa sig över. Och det gör jag också. Men samtidigt sitter jag här i min lilla vrå av världen, fylld med fågelsång och vårblommor. Jag vandrar i mina tankar. På min livsväg. Likt Ferdinand är "jag så lycklig". Och tacksam. I alla fall just nu, just här. 
Tacksam över de människor och djur jag får möta som skänker kärlek och glädje. De ärliga och äkta. 

Såg filmen Solsidan igår kväll. Den var mycket bättre än vad jag trott. Mycket skratt över alla knasigheter och dråpligheter. Men också lite tagen av det djup och allvar som plötsligt finns i denna komedi. En bra nutidsskildring. :-) Tycker jag. :-) 

Nu rensa vidare i skåp och förråd. Kommer knappast ha så mycket tid till sådant sen i valptider. <3

(null)
Ensam och stolt står den där mitt i en i övrigt tom rabatt. Påskliljan <3 "Polarna" är på väg upp...;-) 

Jag har ännu så länge klarat mig utan större problem med allergi. Medicinerar men är lite slarvig. Nu vet jag inte hur det kommer att gå när växtligheten "exploderar". Håller tummarna för både mig själv och alla andra "lidande". Man vill ju kunna njuta av våren! 

Var rädd om Dig! 

Hoppfullheter
❤️

En underbar dag

publicerat i Allmänt;
Hemma igen efter "Dalasvängen":-) Kan bara summera dagen med ordet: underbar. 
Kan också konstatera att våren kommit längre i Dalarna än i Gästrikland. Vitsippor! Massor med vitsippor i Avestaområdet! 

Tack vare att yngste sonen ställde upp som hundvakt kunde vi göra denna trip. 
(null)
Klosterskolan i Avesta. En speciell byggnad. 

Äntligen kom jag hit! Och fick träffa Annica Andersson "live" och se hennes fantastiska tavlor "live"...och den jag gillat mest länge nu, den köpte jag och har med mig hem. Bild på tavlan utan plastomslag, kommer senare. 
(null)
Äntligen fick vi till ett möte :-) Tänk att man kan bli så bra vänner på Fb att när man möts i verkligheten så känns det som om man redan känner varandra!  <3

Efter det besöket for vi till Utsund och träffade Balder, vår valp, igen. Han hade växt även om han naturligtvis är liten ännu.  (null)

En överraskning väntade mig på gården också. En av mina finaste vänner var där. Så mysigt att få krama om henne. Överhuvudtaget var det just det här med all värme och kärlek jag mötts av denna dag som gjort att det känns så mjukt och fridfullt inom mig. Och en massa glädje förstås. Så tacksam.

Solen och sommarvärmen var med oss hela tiden och bidrog på sitt sätt till att  denna dag blev en underbar dag!  

(null)
Annicas underbara tavlor. Vedic Art. <3
(null)

(null)

Hoppas att Din Annandag Påsk varit/är en fin dag. Har du varit på konstrunda? 

Kärleksljus
❤️

Ljuset och mörkret

publicerat i Allmänt;
För en tid sedan utfördes ett terrordåd mot muslimer i moskeer på Nya Zeeland. Idag vaknar vi till nyheten att terrordåd skett mot kristna i kyrkor på Sri Lanka. Det är skrämmande. Skrämmande och mörkt. 

De kristna firar påskdagen till minne av Jesu uppståndelse. Kvinnorna kom till graven och stenen var bortvältrad och i graven fanns inte Jesu kropp längre. Enligt Bibeln. Livet hade vunnit över döden. Ljuset vann över mörkret. (Att det finns människor, mest män, inom kyrkan som fortfarande inte accepterar kvinnor som präster....det är mörker)
(null)

I vårt land finns ett kristet parti med en kristen partiledare. Om man nu kallar sig kristen varför tar man inte Kristus (Jesus) ord på allvar? Orden om alla människors lika värde och kärleksbudskapet???Ursäkta, men jag får det inte att gå ihop. Det finns inget ljus i okunskap och fördomar. 

Agneta Pleijel skriver i DN idag om vårt lands kultur. Vad är kultur? "Kulturens yttersta grund är hållningen till den andre." Skriver hon bl a. Läs gärna det hon skriver! Det är mörk och viktig läsning men om vi börjar handla rätt så kommer det att ljusna. 

Naturen. Där jag finner kraft. Våren som är ljuset efter mörka årstider. Allt väcks till liv igen. Pånyttfödelse. Ljuset vinner över mörkret, igen.  (null)


Det finns människor som lyser starkt. Här är två av mina favoriter:  (null)
Linnéa  Claeson och Hedi Fried. Två kämpar. Två ljus i mörkret. <3 <3 När Linnéa tillägnade sin dans till sin vän Hedi i Lets Dance i fredags så grät jag lite. Det var så vackert. Så ljust. Bilden är från Fb. 

Jag har ännu inte sett filmen Sameblod, men ikväll ska det bli av. Den går på TV2. Klockan 21. 

Men innan dess ska jag vara ute i ljuset och fågelkvittret och inne i gamla stugan och rensa ut vintern. Det är nästan så att man börjar se att det är ett kök där och inte ett förråd ;-) 

I morgon bär det iväg på Dalaäventyr...

(null)

Kärleksljus och Hoppfullheter
❤️

Det livet lärt mig

publicerat i Allmänt;
(null)
Gårdagskvälkens vackra fullmåne. Magisk :-) 

Påskafton. 
Jag sitter i solen och tänker på förlåtelse och försoning. Något jag kämpar med varje dag. Kan försoning vara möjlig utan förlåtelse? Jag vet inte. Är försoning alltid självklar efter förlåtelse? Nej, det tror jag inte. Det band som brustit kan inte alltid lagas. 
Jag tycker inte om uttrycket "det är aldrig bara den enes fel att två träter"...jodå, det är det ibland. Uttrycket tar för givet att den ene bara ska ta emot och inte säga ifrån. Det finns människor som gillar att provocera och inte ger sig förrän de får mothugg. Det finns människor som får näring av att provocera. Det finns människor som vill utöva och missbruka sin makt. Det har livet lärt mig. 

Förr trodde jag att människor alltid gjorde sitt bästa i den situation de var i då. Inklusive mig själv förstås. Ofta är det så men...inte alltid...där måste förlåtelsen in. Även att förlåta sig själv...

Där försoning inte är möjlig är det nog bäst att gå skilda vägar. Gäller alla sorts förhållanden. Att sen försonas med sig själv...det är ett helt projekt...känner jag. :-)

Det här har livet lärt mig. Du kanske har annan livserfarenhet men en sak tror jag vi kan vara överens om: bär aldrig omkring skuld och skam som inte är din. <3

Påskafton
En minst sagt strålande dag. Sol och värme. En ljum bris. Sädesärlan trippar omkring på gräsmattan. Fågelkvittret är enormt. Vi har besök av fem ivriga ekorrar som hoppar omkring i träden här. Hunden söker skugga.
Maken och sonen bygger byggnadsställning, jag räfsar bland hallonsnåren. 

(null)

Hi hi...fast vi har redan ätit upp vårt påskgodis...:-D

(null)
Vackra påskägg. Bilden hittade jag på nätet. 
(null)
Från församlingsbladet. 

(null)
"Titta! Där är de ju, de underbara blå sipporna!" <3

(null)
Här är ännu en blå skönhet som blommar: scillan! <3

(null)
Påskliljan. <3 Bilden är tagen på vår gård för några vårar sen. Den blommar ännu inte denna påsk. 

Ljus!
Solljus!
Kärleksljus
❤️


Lååångfredag, frid och försoning

publicerat i Allmänt;
(null)
Gammal och söndrig och ihopklistrad är denna. Portugals nationalsymbol.Do galo de Barcelos. Jag har själv aldrig varit i Portugal, denna tupp har jag fått av en av mina systrar. 

Jag googlade på "tupp, symbol" och oj, vad mycket text det fanns om det. 
Bl a:
Tuppens tendens att gala i gryningen har gjort den till symbol för ljuset och elden, eftersom galandet ansågs jaga bort de mörka och onda makterna, och för uppståndelse eftersom dagen gryr och solen åter går upp. 

På tidiga kristna gravar avbildades tuppen som symbol för uppståndelsens gryning, precis som en ny dag gryr vid tuppens galande. Vindflöjelni form av en tupp högst upp på kristna kyrktorn, den så kallade kyrktuppen, symboliserar förkunnandet av kristendomen "den andliga gryningen". 

Enligt nordisk mytologi satt den guldfjädrade tuppen Gullinkambe ("guldkammen") högst upp i Yggdrasil, världsträdets, topp. Inför Ragnarök, jordens undergång, skulle han väcka einhärjarna, det godas förkämpar, i asarnas Valhall.Två andra tuppar gol hos jättarna i Järnskogen respektive i underjorden hos Hel. Tuppen i Järnskogen kallades Fjalar men tuppen hos Hel är inte namngiven men beskrivs som klarröd.

Aposteln Petrus  avbildas ofta med en tupp eftersom  Jesus  förutspådde att han skulle förneka Jesus tre gånger innan tuppen gol på   långfredagens  natt. 
Källa:
Tack Wikipedia för kunskapen! 

(null)
(Ett foto från nätet)
Det är långfredag. De här orden skrev jag förra året på långfredagen. Jag känner likadant i dag:

Jag tänker på dig, Maria. 
Som stod och såg hur din son plågades och dog på ett kors. 
Du blir för mig en bild, en symbol,
för alla de mammor som tvingas se
sina barn lida och dö.
Då och nu förenas i den vanmakt ni 
måste känna. 
Den smärtan och den sorgen...

                              ———————-
Det är långfredag. Påsk. Vår. Död och uppståndelse. Försoning och förlåtelse. Återfödelse. Mysterium. 
Andas. Liv. Nu. 

———————

Det är långfredag och jag erkänner att jag smakat på påskgodiset...mer än smakat kan man säga...jag vet, jag är en snattare...;-) Men i år hann inte påskharen gömma påskägget för mig. Jag behövde inte leta. Hi hi :-D

Det är nyttigt för barn att tråkigt ibland, sägs det. Och det håller jag med om och är själv väl tränad i detta. Barndomens långfredagar var verkligen långa och så tråkiga...inte leka med kompisar och bara stilla, tysta lekar med min lillasyster...

Men stilla och tysta stunder är bra för sinnet. Även för vuxna. Stunder. Självvalda. Och idag har jag valt att tillsammans med vänner på nätet meditera en stund. Meditera över påsken. Över ljuset. Att lära av historien. Försoning. Fred. 

Frid och Fred
❤️Inte Blåkulla för min del

publicerat i Allmänt;
(null)
Dagens "påskkort" får bli min egen målade "påsktavla" :-) 

Det är skärtorsdag och precis som förra påsken avstår jag från alla skämt om att åka till Blåkulla. Jag är fortfarande starkt berörd av all den kunskap jag fick om de sk "häxprocesserna" på 1600-talet och som ju är bakgrunden till vår tradition om Blåkulla. Av respekt till de kvinnor som utsattes för tortyr och brändes på bål, avstår jag. Det känns rätt för mig och jag bryr mig inte om ifall andra tycker att jag är "tråkig" :-) Det här gäller vuxna,inte små söta påskkärringar som önskar glad påsk. :-) 

(null)
Ur Agneta Nyholms bok "Där mörker möter ljus" Om trolldomsprocesserna. 

————
Det är vår...och myggorna har vaknat...jodå, det har dem...men okey, jag har bara sett och hört en...men en mygga räcker ju för att förstöra en hel natt...vilket denna mygga inte gjorde...;-) 

Underbart varmt och skönt är det ute. Försommarvärme. Fågelkvitter, humlesurr och fjärilsprål. :-) Kan man bli annat än lite lyriskt glad? ;-) 
Jag försöker nonchalera kroppen som värker...det har varit temperaturväxling...

Tittade i två konstböcker som jag inte tittat i på evigheter. En med Russian Art och en bok om National Gallery London. I den senare hittade jag denna målning med ett, tror jag, lite ovanligt motiv. 
(null)
"Christ taking leave of His Mother". Albrecht Altdorfer (ca 1480-1538)

Inväntar nu make, hund och yngste sonen. Så kan påsken starta. 

Om du är ute i trafiken: kör lugnt! 
Önskar dig en solig, varm och Glad Påsk, vare sig du jobbar eller är ledig. 
Jag skriver här varje dag. Välkommen!!

Frid och Fred
❤️

Vår i sinne

publicerat i Allmänt;
(null)
"Vår i sinne" av Vojko Gasperut (munmålare)

VÅR! SOL! VÄRME! 
Sätter mig ute och vänder upp ansiktet mot solen. Underbart! 
Varm är jag ännu inombords av alla glädje och lyckoönskningar som strömmade emot mig efter att jag skrev om Balder igår. Så mycket kärlek! Tack <3 Leverans i maj :-) 

(null)
Även "gammelhunden" tycker att det är skönt i solen. Lyckligt omedveten om vad som hända skall i maj...<3

Tankarna ilar iväg...

Man kan ju undra...i alla fall gör jag det...hur mycket ett människoliv är värt i förhållande till en byggnad t ex en kyrka. En insamling för återuppbyggandet av Notre Dame har hittills gett en miljard euro. Pengar finns. Allt handlar om fördelning..Säger bara det...för jag undrar..över den märkliga tid vi lever i...jag vet, jag är jobbig och obekväm för många i mitt tänkande...jag vet...och jag tänker fortsätta vara den jag är...;-) 

Jag gillar vackra byggnader. Vare sig det handlar om en hälsingegård eller ett slott, en landsortskyrka eller en katedral med rosettfönster. De har sin historia allihop. Målningar och fantastiska utsmyckningar. Hantverk. Människors möda och slit. Kulturarv. Helgedomar. Ordet helig betyder avskild. Så har jag alltid känt det i kyrkan. Att där är jag avskild från gud. Fast det sägs att det är där man ska möta gud. Jag möter gud överallt annars...en kärleksfull gud...källan, skaparen, kärleksenergi, ljuset...ingen han eller hon, ingen herre, ingen fader eller moder, ingen domare...Jag är uppväxt med att "det är fel att ha en privat tro"...men mina upplevelser av gud är rätt för mig, vad än kyrkans läror säger. 

Ett + för TV4:nyheternas rubrik: "Påven mötte Greta"...:-) Det anspelar på att det är Greta som är den viktiga och inte tvärtom...;-) Visst är det stort att Greta får träffa en av världens mäktigaste män, men det är ju lika stort att han får träffa henne! :-) Eller vad tycker du? 

Vi har öppnat dörrar och fönster i båda husen idag. Låter vårvärmen komma in och släpper ut vinterkylan. Så skönt. 

(null)

Var rädd om Dig! Du är Värdefull!  
Kärleksljus
❤️


Hjärtat rymmer en till

publicerat i Allmänt;
Lycka = få ett friskt svar från mammografin. Det är en sån lättnad. <3 Tacksam <3

Sorgligt = att se Notre Dame brinna. Jag har aldrig varit där men känner ändå sorg. En vacker byggnad med så mycket inbyggd historia och konstskatter. Oersättliga historiska värden. Jag är väl medveten om att kyrkor kallas Guds hus eller Guds boning men det är inte betydelsefullt för mig. Tror inte gud känner sig "hemlös" nu...;-) Gud är större än så. Notre Dame ska återuppbyggas men allt kan ju inte ersättas. Notre Dame, Vår Fru, Maria. 
***

Jag skulle aldrig mer ha en valp. Jag skulle aldrig köpa en blandras. Livet ville annorlunda. Jag såg in i Balders ögon och "visste" ...
(null)

(null)

Nu får vi hoppas att gammelhunden accepterar denna lilla varelse. Balder heter han och hur han kommer se ut som vuxen det vet vi inte. Men han kommer till mig för läkning. De djupa såren inom mig läker långsamt och jag behöver hjälp. Maken och jag är överens om att ta emot ännu en fyrfota vän i vårt liv. <3 Våra hjärtan rymmer en till <3

Dagens "påskkort":
(null)
Gästriketuppen :-) 

Det blåser en kall nordlig vind här idag. Solen skiner men svårt att hitta lä. Prognosen framöver ser betydligt behagligare ut! :-) 

Kärleksljus
❤️

Vårtecken och lyckliga hundägare

publicerat i Allmänt;
(null)
"Till skyn vi svävar"  av Sara Jane Parsons (munmålare)

Måndag i stilla veckan. 

Bibi Andersson. Hur minns jag henne? Hon var väldigt söt tyckte jag i min ungdom. Jag förknippar henne med Ingmar Bergmans filmer. Filmer som Persona, vilken jag "plågade" mig igenom. Man ville ju vara "djup och intellektuell" ;-) Bibi var en skicklig skådespelerska, politiskt engagerad och med ett starkt samhällsengagemang. RIP. 

***

Första blåsippan? Jodå, igår dök den upp här vid diket runt gården :-) Lite knepig att plåta bara. 


Vårkänslorna sprudlar bland fåglarna. Parbildning pågår. Särskilt märks det bland duvorna. Oj, vad hanarna "burrar upp sig" för att imponera. :-) 

Och på tal om fåglar. Vem kommer inte trippande och visar upp sig om inte Sädesärlan! <3 Nu ÄR det VÅR! I mitt lilla hörn av världen. 
***

Jaha..en studie visar att hundägare är lyckligare än kattägare...hur seriöst är detta? ;-) Jag borde, som hundägare, naturligtvis hålla med men jag känner alldeles för många "lyckliga kattägare" för att göra det. Enligt studien var de som varken hade hund eller katt, lyckligare än kattägarna...Som alltid med "studier", de får tas med en nypa salt :-) Och hur mäter man lycka? 

Så därför tänker jag nu bli ännu lyckligare...om en hund är lycka så är väl två hundar dubbel lycka? ;-) Eller? Berättar mer senare. Valp är tingad. <3 <3 <3

Dagens påskkort:
(null)
Det där med lamm på påsken. Att äta alltså. Inget för mig. Men jag läste att det är brist på lammkött efter förra sommarens torka. 

Nu ut i solen! 

Hoppfullheter
❤️

64 miljoner ägg

publicerat i Allmänt;
(null)
Vide, ägg och fåglar. Lite påskpyntat inne. 

Jag läste att Jacob Samuel röstades ut från Stjärnornas Stjärna. Opera var inte hans grej tydligen. Jag såg inte programmet men kan ändå känna med honom. Jag var ju hans barnvakt när han var liten. En sån fin kille. 

Söndag före påsk. Palmsöndagen enligt den kristna traditionen. Nu går vi in i Stilla veckan. 

Även om v, maken och jag, i inte är medlemmar i Svenska Kyrkan längre (vi har våra personliga skäl) så får vi ju hem en tidning från församlingarna. I den hittar jag följande intressanta fakta om vårt äggätande:

På påskafton äter vi i Sverige mer än 6 miljoner ägg i timmen!  Och 64 miljoner ägg under hela påsken!  Det motsvarar 4000 ton ägg, vilket är lika mycket som 667 elefanter väger tillsammans! 

Och godis då? Håll i dig nu: vi smaskar i oss 13 400 ton godis under påskveckan. Vilket är lika mycket som 2 233 stora elefanter! 

Visst är det lite skrämmande siffror det där med godiset! ...men godis är gott...även om det inte gör gott...;-) 
(null)
Lite påskpyntat ute också :-) 

Vilket fint söndagsväder! Passar utmärkt för lite "vårbruk" vilket för min del handlar om att räfsa i rabatterna. Tills kroppen sa: "men hallååå, vad sysslar vi med?" 

(null)
Här sker nu inflyttning..<3

(null)
Och så har den här speciella fågeln fått komma ut också :-)

(null)
Två "vårnjutare" <3

Så var det ju då dagens påskkort. Varsågod:
(null)
:-) 

Stilla veckan ligger framför oss. Inte särskilt "stilla" för de flesta men ändå. Hoppas att väderprognosen håller vad den lovar. :-) Så att solen värmer din kind <3

Kärleksljus
❤️

Görandet och varandet

publicerat i Allmänt;
Välkommen lördag 13 april.
Solen gick upp 05.40 och går ner 20.06 ikväll. 
Risk:gräsbrand.
Värmen är på väg. Känns bra med tanke på att det var - 9.4 i natt. 

Maken har smittats av min utrensning- och städmani och far omkring som en virvelvind här i stugan. 

Själv är jag bara på G, än så länge. ;-) 

I gamla köket växer och gror det vi sått. I lite olika takt men härligt ändå. 
(null)


Herr och fru And har återvänt till fågelmatarstället här i år igen. De låter sig inte skrämmas så lätt av vårt görande och varande. Förutom när hunden får ett plötsligt tokryck och gör ett litet utfall. ;-) 

Vet ännu inte om min dag kommer att innehålla mer görande än varande eller tvärtom. Depressionen verkar alltmer släppa sitt grepp, tack och lov, men av erfarenhet vet jag att den kan lura där under ett bra tag till. Jag är ännu varsam med mig själv. 

Startar med en promenad i solen. 

Och så var det "påskbilderna". Här är dagens:
(null)
"Dunungen" av Ronald Charles Heagy (munmålare)

(null)
"Den stora äggjakten" av Zejko Vertejl (munmålare)

Rara små bilder. De andas vår tycker jag. :-) 

Må solen på dig skina! 

Hoppfullheter
❤️

1983, tuppar och planer

publicerat i Allmänt;
Det var riktigt kul att tillsammans med familjen Casper Jarnebrink återvända till 1983. Ett tv-program alltså :-) Musiken, inredningen, kläderna, frisyrerna, färgerna, bilarna...Det känns ju inte som så länge sen ändå är det som en helt annan värld. 1983. Två år senare föddes min äldste son. Nostalgitripp. Är kul ibland. Men inte skulle jag vilja att de kläderna och frisyrerna blev moderna igen. ;-) Eller så vore det kanske kul?Färgglatt i alla fall. Rosa och mintgrönt. Det var långt innan "vitt och fräscht" slog igenom. Samtidigt var nog färgerna en reaktion på 70-talets "mörka och murriga". 
Långt innan mobilerna blev var och ens personliga grej. Tonårsdottern i programmet berättade att hon var förvånad över att hon inte saknade sin mobil..Nu var det här bara över en helg och fullt med aktiviteter så det är väl en del av förklaringen ;-) 

Om en vecka är det Långfredag. 
Påsken, denna märkliga högtid. Liv och död och uppståndelse. Pånyttfödelse. Magin. Livsundret. 

Så nu tänker jag "plåga" er med tuppar, kycklingar, ägg mm några dagar ;-) 
Börjar med denna:
(null)
"Två tuppar" Pablo Picasso 1906

Och så bara måste jag visa denna:
(null)
:-D Jenny Nyström hade humor :-) 

Trevlig helg! 
Jag ska planera Gotlandsresan och så finns det en hel del att planera inför det som händer efter resan..."hemligheten" ;-) 
Kärleksljus
❤️

”Majblomme-nostalgi”

publicerat i Allmänt;
(null)
Ur en gammal bok. Tycker om bilden. :-)
 
EU?
Javisst, för min del. 
Visst finns det en hel del beslut som känns märkliga och fel för oss svenskar, men jag tror på samarbete. 
Britterna? Ja, vad tror dem på? Vad sysslar de med? Nu ska det visst bli "Halloweenbrexit"...??? 
 
Många nya ord nu, t ex "servettbudget" och "flygskam".  De visar på det märkliga och knepiga politiska läget i vårt land...
 
Snart maj. Nu säljs årets majblommor. :-) 
Hittade i en ask i torpet en samling majblommor från förr. Inte jättegamla men ändå. 
(null)
 
(null)
 
(null)
Den här var ju extra söt :-)
 
Fortsatt kallt här i min del av världen. Bara några futtiga plusgrader trots blå himmel och sol. Längtar så efter vårvärmen. 
 
(null)
"Hörni, ska vi inte ta och gå in nu?" <3
 
Maken har fått "gamlajobbet-nostalgi" och ringer runt till gamla jobbarkompisar...:-) Det kanske hör till åldern? ;-) 
 
Själv nöjer jag mig, än så länge, med "majblommenostalgi". Någon ska väl göra det också ;-) 
 
Frid och Fred
❤️
 
 
 
 

Piffar lite

publicerat i Allmänt;
(null)
Visst är det vackert det här halsbandet som min vän Kajsa Hedling skapat! <3


I Gästrikland ställer bönderna in årets publika kosläpp pga hot från militanta djurrättsaktivister...:-(

Blötsnö, halka och nordlig vind 17m/s inget charmigt aprilväder precis...tisdag kväll.

Lite bättre idag :-) Och det ser bättre ut enligt prognosen, framöver. Dock ingen värme förrän möjligen till påsk. 

(null)
Piffar till tillvaron med fjädrar. Jag har inte köpt nya fjädrar, dessa är gamla och eftersom jag har dem så använder jag dem. Men aldrig mer köpa nya! 


Har du eller kommer du att sätta dig in i vårbudgeten? Jag läser rubrikerna och "skummar" lite igenom texterna. Det visar väl sig vad man "drabbas av"...men nej, jag är inte helt ointresserad. Det är många viljor som ska samsas...och massor av kritik från alla håll...(visst låter jag "neutral"...hi hi...det är jag inte)

Och så är det ju snart EU-val också...hej och hå! Vi till valurnorna snart ska gå...igen. ;-) 

(null)
Börjar så smått bli lite "vårligt" i kupan också...:-) 

Är inte feberfri ännu men hankar mig fram ändå. 
Och nu tittar solen in genom fönstret! Härligt! 

(null)

Hoppfullheter
❤️

99:e dagen

publicerat i Allmänt;
(null)
Några Mumintroll i miniatyr i min "prylhylla" som är ett gammalt kast. Trollen är inköpta från en keramiker i Furuviksparken för många år sedan. <3

Från troll i miniatyr till detta:
Minst 14 miljoner i avgångsvederlag får han, Postnords VD, som nu lämnar företaget. Ett företag i kris, som går back och vars service vi "vanliga" är långt ifrån nöjda med...Undrar vad en posttjänsteman får i lön? 

Jag vet att jag är ute på djupt vatten när jag "klagar" så här. För det finns alltid någon som vill förklara för mig att "jag förstår inte det här"...Nej, jag förstår inte det här. Jag förstår överhuvudtaget inte mig på orättvisor och girighet. Jag vet att 14 miljoner är en liten summa i jämförelse med vad många andra höjdare får men varför alltid jämföra uppåt? 

Strunt samma, jag ger upp tankarna på orättvisorna och girigheten. Ingen lyssnar på en vanlig enkel "sketen" barnskötare som ingenting begriper. "Håll tyst, passa barnen och var nöjd med din lott"...Det blir så jobbigt annars....

Nu var det ju längesen jag jobbade som barnskötare men en sak vill jag säga: att om det handlat om att "bara passa" barn hade jag aldrig utbildat mig...det är så mycket mer, omsorg, pedagogik, ansvar...men det värderas ju lågt i vårt samhälle..."kvinnoyrke"...Jobba till 75! :-(

Om jag är på krigsstigen? Nja...ganska stillsamt i så fall. ;-) 
Feber och halsont dök upp som ovälkommen gäst idag. Tänker inte tillåta den att stanna särskilt länge...

(null)
Hittade denna på Fb...

9 april är den den 99:e dagen på året. Otto och Ottilia  har namnsdag. Jag känner en Ottilia men ingen Otto. 
Komikern Johan Glans (en av mina favoriter) föddes 9 april 1974. Han fyller alltså 45 år! Undrar hur länge han kommer se ut som om han är 18 år? ;-) 

I morgon är det alltså årets 100:e dag. Hörde jag någon nämna att tiden går fort? Ja, det känns så...:-)

Kärleksljus
❤️

Gilla läget

publicerat i Allmänt;
(null)
Närbild Tussilago. Eller Hästhovsört om man hellre vill använda det namnet.

Det snöar ymnigt när vi tillfälligt lämnar torpet för stan. Och det blåser kraftigt. Det är bara att "gilla läget".
"Gilla läget" får jag lov att göra i tandläkarstolen också. Bedövningen tar och inget gör ont men vad märkligt det känns i tunga och läppar. Får vänta länge med att äta. Men nu är jag klar hos tandläkaren för i år, hoppas jag, några tusenlappar fattigare. 

Nästa inbokade "kontroll" i min kalender är synkontroll i slutet av månaden. Lär väl inte heller bli särskilt billigt...hm..."gilla läget"...;-) 

Rensning pågår i både torp, lägenhet och arbetsplats. Kartonger fylls på. Några ska till second hand, andra ska skickas och några ska lämnas över personligen. Så tacksam och glad över alla som vill ha det jag själv inte behöver. Så slipper jag slänga. Det känns så fel att slänga! Nu kommer det till användning på olika sätt. Det är en sån befrielse med utrensning! "Gillar läget!" :-) 

Snart påsk. Konstrundor. Funderar på att åka lite längre bort i år. Hm...Avesta kanske? ;-) 

Maj månad kommer bli väldigt speciell för oss. Inte "bara" Gotlandsresan att se fram emot...Berättar snart...;-) 

Din måndag var bra...hoppas jag! 

Hoppfullheter
❤️


Söndag 7 april

publicerat i Allmänt;
(null)

Det finns mening med det som sker i livet. Det tror jag för det mesta. Just nu tror jag det. 
Man ser tecken, de dyker upp på de mest oväntade platser. Om man är öppen för dem. Ibland är de tvetydiga och ibland är de rak på sak. 

Du vet att någon söker kontakt, dunkelt vet du det, men du förstår det först när du möter denna någon öga mot öga. "Men hej, där är du ju!"

Kanske tycker du att jag är flummig nu. Kanske känner du igen dig och förstår precis vad jag talar om. :-)

***

Sen finns det saker som händer som det är omöjligt att finna någon mening i. Idag är det två år sedan terrorattentatet i Stockholm... Då hatet dödade och skadade men då vi också visade medmänsklighet och manifesterade kärlekens väg. Tillsammans. 
 <3

Dagens Wisti:
(null)
;-) 

Till sist:
(null)


NAMASTE 
❤️

Valpar och Tussilago

publicerat i Allmänt;
Alla väntade med spänning...på moderaternas nya logga..."vad har de nu hittat på?"...och...det...blev...de gamla moderaternas gamla logga!?!? Eller okey då, "nygamla"...;-) Jaha...?

Vi varvar dans och hockey på tv:n under kvällen. Jublar åt Leksand och gråter med Freddie. Eller gråter gör vi inte men ledsamt var det. 

Det snöar hela fredagen...väldigt tråkigt. Och så blir det lördag. 

Lördag eftermiddag. (Står stilla i bilkö efter en olycka.)
Nyss var jag i "paradiset", dvs hälsade på hos en vän och fick se och klappa små valpar. Träffa  valparnas föräldrar också, dem känner jag sen tidigare. 
4 veckor gamla och redan små personligheter. Och förstås vansinnigt söta. 
(null)
<3 Två sötnosar. 

På hemvägen stannade vi för att vår hund behövde rastas. Och då får jag syn på de gula små solarna i dikeskanten. Lycka! 
(null)
Tussilago från Dalarna :-) 

Hoppas att Du har en bra lördag! 

Kärleksljus
❤️

Det är det bästa

publicerat i Allmänt;
Skådespelaren Lasse Pöysti är död. Hur kommer jag att minnas honom? Ja, inte så mycket hans ansikte som hans röst...han är ju Mumintrollet! Muminpappan. Vila i frid. 

——-
Damen som är före mig i undersökningsrummet för "mammo" kommer glad ut därifrån och utbrister: "Åh, så skönt! Nu är det gjort! Nu känns det bra. Det är det bästa!" Jag håller tyst om min tanke att "nä, nu börjar det värsta, väntan på svar"...och känner också en viss befrielse när min undersökning är klar. 

Sköterskan som undersöker mig är nog den varmaste och vänligaste människan jag mött inom vården. Det känns bra. Hon är på rätt ställe. Tacksam. 

——-

Vädret? Va? Nä, det pratar vi inte om, säger bara "hu"! ;-)
April, april! 

——-

Jag berättar inte om "vad" bara att. Att vi samtalar, spånar och diskuterar maken och jag. Till sena kvällen. Frågorna och orosmolnen är många. Liksom förhoppningarna. 
Som sagt, "vad" berättar jag om senare ;-) 

(null)

Önskar Dig en härlig helg! 
Var rädd om dig!

Hoppfullheter
❤️

Regnbågsugglan

publicerat i Allmänt;
Idag landade den hos mig. Den fina "regnbågsugglan". Alltså en kudde med motiv skapat av min underbara vän Sari Kiviranta. <3

(null)
Den blicken...:-) 

I stan är det mer vår än ute vid torpet. Känner mig lite "lantlig" när jag står i postkön i kängor och alla omkring mig har lågskor...;-) Men jag kommer ju från de djupa skogarna där snön fortfarande ligger kvar... hi hi...

I morgon mammografi. Undersökningen gör visserligen ont men det är väntan på svar som är värst enligt mig. Samtidigt är jag tacksam över att ha möjlighet till detta. Gratis dessutom. 

(null)
Tulpanerna är på "sluttampen" men vackra ändå. 

(null)
De rosa blir nästan silverfärgade mot slutet :-)

Vårljus
❤️

Bara det blir varmare så...

publicerat i Allmänt;
Jag har en "vän" där ute på fältet där man avverkade för några år sedan och där nya granar nu tittar upp. En stabil "vän", väldigt tyst. :-) Idag har vi gjort samma sak, "vännen" och jag, vi har solat våra ansikten. ;-) 
(null)
Den här vännen har liksom två ansikten...ser du det? 

Nej, jag har inte blivit "skogstokig" här ute i torpet. ;-) Jag har alltid varit så här...tokig...:-)

Dagens vårtecken: citronfjäril. Lycka! <3

Jag gillar att våren kommer lite pö om pö, så att man hinner med att se och upptäcka alla tecken. Men, jag längtar efter mer värme så att man kan vara mer i gamla stugan. 

Både maken och jag tänker och pratar i termer som "bara det blir varmare så..." Maken är mer otålig och rastlös än vad jag är. Byggnadsställningen ska upp så att huset äntligen får sina vindskivor, jordkällaren målas och golvet fixas, utemöblerna ska ut, hallgolvet målas, fönster lagas...listan är hur lång som helst...en sak i taget...bara det blir varmare så...

Hoppas solen på Dig skiner!

Kärleksljus
❤️

Inte ensam

publicerat i Allmänt;
(null)
Vid sjön idag. Ännu is. Solen skiner men hu vilken kall vind! 


När jag mår dåligt av att kvinnor som höjer sina röster och engagerar sig får hat och hot och ska tystas, är jag glad att jag följer starka, modiga och kämpande kvinnor på nätet. Kvinnor som vet vad de talar om. Som inte stryker medhårs. Som inte låter sig tystas.  
Jag följer: Maria Robsahm, Stina Berge, Greta Thunström, Linnéa Claesson, Mia Skäringer, Stina Wollter, Cissi Wallin, Katarina Wennstam, Elaine Eksvärd m fl. Utan dessa skulle mycket kännas meningslöst. Tilläggas ska att jag följer en hel hop bra män också. :-)
Idag när uppgiften om att utredningen om ordningsvakterna som brukade våld mot en gravid kvinna i tunnelbanan läggs ner, eftersom filmen inte visar att det handlade om något allvarligt våld...ja, då känns det bra att inte vara ensam om sin reaktion och sina känslor...att pressa ner en höggravid kvinna med magen mot en bänk, det är inte allvarligt våld???

(null)
Inget för allergiker att glädjas åt men jag kunde inte låta bli att fota de ståtliga hängena. De är långa nu. Så förlåt om du lider av allergi...jag vet hur det kan vara...

Nu något annat. På Fb har jag funnit den härliga sidan: "Broderauttexten". Humor som jag gillar. T ex:
(null)

(null)

(null)

Jag vet inte vem eller vilka som skapar denna konst men jag har förstått att konsten ställs ut. :-) 

Så ja, "var exakt hur känslig du vill"! 

Hoppfullheter
❤️

Välkommen april!

publicerat i Allmänt;
1 april
"Den enda dagen på året som svensken är källkritisk" ;-) 
Läser jag på Fb. 

Lurad? Nja, jag tror inte det. ;-) 

Det finns saker som skrivs som man önskar att det var aprilskämt men som inte är det. Och så skämtas det om saker som inte borde skämtas om. 
Men det finns självklart riktigt bra skämt också. 
Orkar inte ge exempel. Kroppen värker idag och tröttheten tar tag i mig. Men inte till 100%! :-) 
Men i alla fall: Välkommen april!!!

Jag kollar efter vårtecken hela tiden när jag är ute. Blåsippsbladen tittar upp bland fjolårslöven. Och i myrstackarna är det full action. Visst ja, häromdagen fladdrade en brun fjäril förbi. Hann inte se vilken sort. 
Såg i en "gotlandsgrupp" att Sädesärlan har kommit till ön! "Langhalu" heter den på gotländska.  :-) 
Och ja, jag lääängtar till Gotland, snart bara en månad kvar sååå...;-) 

(null)

Kärleksljus
❤️