Kvällsblogg

publicerat i Allmänt;

När jag vaknade i morse och läste om bomben i Kabul som dödat fler än 80 människor, gick luften ur mig. Till detta "ofarliga" land tvångsutvisas unga människor...men svenska politiker gör ingenting för att stoppa detta...


Hatet och hånet i kommentarsfälten klarar jag inte av att läsa. Hur mycket kan medelålders svenska kvinnor och män hata? 

Tack och lov finns det människor som orkar säga ifrån, orkar försöka få folk att sansa sig, orkar ifrågasätta...
Empati och medmänsklighet saknas hos så många. Det är skrämmande. Om man nu inte tycker att vi ska ta in flyktingar i vårt land, varför inte bara säga det? Nej, man hatar och avhumaniserar flyktingarna och man hånar de människor som ställer upp och kämpar för dessa. 
Jag förstår inte hatet...och inte hånet. 


Iggön

Det blev en tur in till stan ikväll. På tillbakavägen svängde vi ner till havet. Idylliska fiskelägen. 


Efter Iggön åkte vi till Saltharsfjärden i Norrsundet. Där blev vi attackerade av en förtvivlad Tärna. Hon djupdök mot oss och skrek. Det var bara att gå in i bilen igen. När vi backade såg vi att hon la sig i sanden. Hon hade sitt bo där. 

Där på andra sidan har vi varit några gånger. Idylliska, vackra Holmen. :-)

Nu säger jag god natt eller god morgon eller god dag. Välj det som passar dig ;-)

❤️

Regndroppar och tårdroppar

publicerat i Allmänt;

Efter en väldigt varm söndag:

Klockan är strax efter 22 när det börjar blåsa upp kraftigt. Åskan har mullrat i utkanten. Det är fortfarande varmt. Jag ställer mig ute på förstukvisten och blickar upp mot himlen. Där uppe drar mörka gråa molnformationer snabbt förbi. Kan inte låta bli att fascineras av detta skådespel. Det är fortfarande ljust ute. Strax har allt lugnat ner sig. Dramatiken är över för nu. 

Efter en betydligt kallare måndag:

Ingen större dramatik i vädret denna kväll. Men det känns så pass kallt att vi tänder en brasa i öppna spisen. 
Dramatiken står maken och en vuxen grävling för. Antar att det är mamma grävling som är på besök. Maken går med bestämda steg ut på förstukvisten och får ur sig ett läte som jag aldrig hört förut. Inte grävlingen heller tydligen men den anar faran så den flyr iväg i en fart som jag aldrig trott var möjlig med den klumpiga kroppen! ;-) 

Tisdag eftermiddag: 
Det har regnat från tidig morgon. Ett behövligt regn. Kroppen gillar som vanligt inte temperaturförändringen och själen...ja, den passar på att tömma sig på både nya och gamla sorger...regndroppar och tårar...
Och tänk, min syster i ljus, delar med sig av en fin dikt hon skrivit, en dikt ur hennes känsloläge idag. Så likt mitt känsloläge. <3

Senare idag kom ett efterlängtat svar. En text som handlar om min själ. Jag säger inte mer än så, men det är en text som vill påminna mig om min storhet. Det där jag har så svårt för. "Lilla jag?" :-) Och en liten förklaring fick jag också till alla hästar och kvinnor i slöjor som jämnt dyker upp i mina målningar...

Låter detta flummigt? För mig är det inte det ;-) Jag sökte svar, jag fick svar. Tacksam <3

Tårar fälls det mycket av idag när ett 20-tal personer deporteras till Afghanistan. Hjärtan som krossas i förtvivlan över omänskliga beslut. 

Glädje var det för mig (och många andra) att höra Marie Fredrikssons nya låt. Jazzig och lite blues Jätteskön! :-) 

När jag skriver om tårar som rinner så menar jag inte att jag håller på att dränkas i dem. Jag ser dem snarare som en reningsprocess för att orka gå vidare. Jag har stängt inne så mycket under mitt liv, så de måste komma ut och ur ibland. Annars blir man sjuk. Och bitter. 


I sorg och i glädje: Störst av allt är Kärleken.

Var rädd om Dig
❤️

Jag - en naiv godhetsapostel

publicerat i Allmänt;

Skulle skriva om karlar idag enligt inlägget igår. Men idag har jag tappat lusten att skriva något överhuvudtaget. Såg på TV4:s inslag om ensamkommande barn och unga som ska utvisas. Och jag grät. När jag såg och hörde kvinnan som berättade om sin pojke som ska deporteras till Afghanistan i morgon. Till en trolig död. I två år har han bott med den här kvinnans familj. Blivit som en av dem. Kastats mellan hopp och förtvivlan. 

Det här är inte det Sverige jag vill att det ska vara...
Det här är inte mänskligt...

Tyck gärna att jag är "blödig/naiv/godhetsknarkare/vänsterextremist" eller något annat som man kallas idag bara för att man är allmänt medmänsklig. (Jag vet att det finns så mycket annat att engagera sig i och för/emot men just nu är detta akut)

Det är så många som engagerar sig, ställer upp frivilligt, kämpar...och så få politiker som bryr sig...Dessvärre är det också många som motarbetar och många som bara ser på...
Vilket Sverige vill de ha? 

Nu kom en hel del ord ändå...lite skönt att få dem ur sig när läget känns hopplöst.

Ändå...störst av allt är Kärleken...det håller jag fast vid, jag den "naiva godhetsaposteln" ;-)

Kärlek

❤️
Visar här några bilder från den varma sköna kvällen igår.

Vid sjön i går kväll <3
Andmamman visade upp sina dunbollar <3

En varm mors dag <3

publicerat i Allmänt;

Häromdagen: "synd att det blåser, skulle vara varmt annars"
Idag: "skönt att det blåser, skulle vara alldeles för varmt annars". 
;-) 


+ 27, 5 i skuggan kan man ju lugnt kalla för varmt. På Mors Dag.


Jag har blivit uppvaktad med en av de finaste gåvor man kan få. Ett gåvobrev från UNICEF. Så går pengarna till de mödrar som verkligen behöver dem. <3 Tack mina underbara söner <3

Att bära och föda barn är det bästa jag gjort i mitt liv. Det största och mest värdefulla och kärleksfulla. Är så tacksam över att jag fick göra det under denna jordevandring.

Grattis alla mammor av alla de slag! 
Och full respekt för dem som valt bort barn i sitt liv. Och medkänsla med dem som vill ha men inte kunnat få barn. 

Och med mammor likställer jag adoptionsmammor med de som föder egna barn. Kärleken är densamma! <3


Växthusbygget fortsätter. Nu börjar det verkliga pusslet. Att få dit alla glasskivor...

Men vädret tvingar oss nog snart inomhus. Blåst, åska och regn är utlovat...


Jag återvänder till mina "mammatankar". Vi är inte perfekta någon av oss men var så säker på att vi gör så gott vi kan. :-)


I morgon kanske jag skriver om karlar...;-) Häng med! 

Tack för ordet!
Ha en härlig vecka! 
Änglarna är med dig - gå i ljus
❤️

"Doppa-tå-dagen" ;-)

publicerat i Allmänt;

Natten mot lördag:


Står ute på förstukvisten och inandas den härliga luften. 
Det är fortfarande ljust ute i sena kvällen. Känns lite tryckande. Så plötsligt, regn! Regn som smattrar mot tak och fönster. Trycket mot huvudet släpper. Regn. Så behövligt! Det börjar bli väldigt torrt i marken. Knappt något vatten i bäckar och diken. Alla varningar för vattenbrist. 

Natten sluter sig omkring mig.
En kort stund av mörker i majnatten. 
Marken slukar törstigt regnet. 
I morgon ska det bli varmt...


Och en varm dag blev det. Sommarvarm och skön. Jag erkänner att jag inte tog till vara den fina morgonen. Make och hund var uppe tidigt. Jag vände på mig och somnade om. Har stort sömnbehov just nu. 

Men jag fångade resten av dagen. ;-) 

För idag var det dags, idag var det : 
"Doppa-tå-dagen!" :-)

Jag vet inte vad som får hunden att plötsligt börja jaga ekorrarna. De har varit här större delen av dagen och han har inte brytt sig alls. Men nu ligger han och lurar på dem när de närmar sig gräsmattan, springer rakt emot dem och vips vänder de och ilar blixtsnabbt upp i tallens topp. :-) Nyss kom det en springande på staketet, den fick sig en rejäl utskällning. ;-) 


Jag har börjat så smått med att försöka få lite ordning i kaoset i gamla stugan. Och städa lite. Jagat ut stooora getingar...det hör ju dessvärre också till sommaren...

Maken fortsätter projekt växthus och jag är där och hjälper till ibland. Vilket pussel! Jag tror att växthus, det bygger man bara en gång i sitt liv ;-) 

En förunderlig dag går mot kväll. En varm kväll. 
Det blir ändå tv-kväll för min del. "Gamla" idolen Skifs på 4:an. Måste ses. ;-) Den rösten, den humorn, den charmen...


I morgon är det Mors Dag. Min mor får blommor. 
Blir nog lite målning ikväll också. En ny är på gång. :-)


Ljus, kärlek och hopp!
❤️

Försommar i torpet

publicerat i Allmänt;

Försommar i torpetSpeglingar i vatten
Skiraste grönt
Soldränkt gräs

Knoppar som brister
Vackert prunkande blommor
Molntussar mot klarblå himmel

Prålande fjärilar
Kvittrande fåglar 
Nyvakna djurungar

Smekande vind
Svalkande skugga
Doftande hägg

Öppnade fönster
Såpaskurade golv
Rabarberpaj 

Humlesurr bland äppelblom
Plantor på rad
Väldoftande kryddor

Båten är sjösatt
Solhatten är på

Och snart är växthuset färdigt...

Jag försöker läsa de ensamkommande barnens och de unga flyktingarnas berättelser om sina liv, om flykten, om rädslan, om oron, skräcken, asylprocessen, förhoppningarna...men jag erkänner att jag har svårt att klara av det...det är alltför grymt, alltför sorgligt...jag gråter och skäms över ett Sverige som beter sig så här. Läser om ännu en ung människa som tagit sitt liv...


Jag läser också om farorna och våldet i Afghanistan och förstår inte hur vi med gott samvete kan skicka dessa ungdomar dit...

Läser också i en länk från UNT, där min forne gymnasielärare Bo Nylund, skriver om mänsklighet. Om de som idag ställer upp och gömmer och hjälper och skyddar flyktingarna. Jag citerar: "Den som ger av tid och resurser för att skydda utvisningshotade stärker den humanistiska civilisationen."
Så sant. Mänsklighet...

På tal om gymnasiet så är det idag ett stort antal år sedan jag tog studenten. Faktiskt t o m 40 år! En av mitt livs lyckligaste dagar. Äntligen! Fri! Ung och förväntansfull :-) 
Resten är historia, det också. Jag är inte så nostalgisk av mig. Lever mer i nuet än frossar i dåtid. Allt har sin tid. Sen händer det naturligtvis saker som gör att man får anledning att minnas och kanske bearbeta och sammanfatta det det som var. Kanske en pusselbit som hittar sin plats. Ett svar eller en förklaring. Ett avslut. Glädjas över det som var gott , dra ett streck över det som var mindre bra och förlåta och försonas. Allt det som gjort att jag lever det liv jag gör idag. Att jag är den jag är idag. Erfarenheter, lärdomar, upplevelser, insikter. 
Så bär jag med mig det goda i nuet. 

Nej, nu avslutar jag dagens inlägg med en önskan om att du får en fin helg! 
❤️

Mellan hägg och syren

publicerat i Allmänt;

Inte förrän jag googlade förstod jag sambandet mellan hägg och skomakare...att någon skomakare någon gång i tiden stängt sin verkstad för ledighet den korta tiden "mellan hägg och syren" ;-) 


Häggens blomdoft följer med oss under större delen av vår långa förmiddagspromenad. Doftar gudomligt! 

I diket och vid bäcken växer vackra Kabbelekan. 

Vi promenerar till ett hus som är till salu här i närheten. Går runt och tittar på gården. Mitt på gården finns en gammal brunn. 

Längs med vägen står denna..."totempåle?" ;-)
Idag slog första Pingstliljan ut! <3

Maken jobbar vidare med växthuset. Ibland går jag och hunden dit och inspekterar. 


Denna Kr Himmelfärdsdag blev inte så solig som utlovats men den är ändå ganska varm. 

Hoppas att solen lyst på Dig!

Och på tal om sol: när media är full med tips och råd om hur man ska få "platt mage" lagom till badsäsongen, är det skönt att kolla in Stina Wollters Instagram...man får sola iklädd bikini även om magen är stor och plufsig...och naturligt vacker...så det så!!!:-) 

Vill dela med mig av denna också:


Eller hur? ;-) 


Njut av naturens under nu. Det gör jag. Mellan hägg och syren...;-) 

Ljus och allt gott!
❤️

Ömsesidig respekt

publicerat i Allmänt;

"Min" James Bond är död. Alla har vi väl vår "James Bond-favorit". Min är Roger Moore. Denna snygga gentleman. "Helgonet" och "Snobbar som jobbar" men framför allt den humaniärt engagerade ambassadören för UNICEF. R.I.P Roger Moore <3

Jag har inte sett James Bondfilmer på mängder med år. Tappade intresset för dem. Så "tråkig" är jag ;-)


Denna dag, så varm och skön. Tacksam över att jag haft möjlighet att njuta av den. <3
Pratade med mamma igår. I Göteborg har syrenerna slagit ut. Här är det ialla fall knoppar. Vi bor i ett avlångt land. :-)

Här några tankar som jag skrev ner för några dagar sen: 

Det som för mig är en bagatell,
kan för en annan vara väldigt viktigt

Det som jag tycker är självklart,
kan för en annan vara väldigt komplicerat

Det som för mig är helt naturligt,
kan för en annan vara ett mysterium

Och tvärtom...

Respekt!
Ömsesidig respekt <3

De tittar upp lite här och var på gården, de vackra påskliljorna. <3

Tänk att vi redan är framme vid Kr Himmelfärdshelgen. De som kan är lediga. Hur det än är för Dig så hoppas jag att solen skiner och värmer Dig ❤️

Tankar vid vatten

publicerat i Allmänt;

Sitter i solen på bryggan och njuter av stilla vatten, ljus, skir försommargrönska, fågelsång...lugn, trygg, lycklig, tacksam...

Men tankarna vandrar iväg till Manchester. 

Bilderna
Orden
När det ofattbara sker igen...

Hur kan man hata så?
Hur kan man låta ondskan ta över så?
Var det detta de kom till jorden för att göra? 

Tanken på att försöka förstå...nej, det går inte...

Tankarna måste vara hos de drabbade...de oskyldiga...de sörjande...de skadade...

Utan att själv välja hatet


Det kommer att gå några dagar så börjar det där lilla hoppet spira igen. Hoppet om en bättre värld. 
Hur overkligt det än kan låta just nu...

Tillsammans får vi kämpa <3

All kärlek till de drabbade. 
❤️

Besök, glädje och budskap

publicerat i Allmänt;

Ibland måste man bara få glömma allt elände för en stund och brista ut i ett lyckligt JAAAAAA! Och vara stolt svensk. Eller rättare sagt vara stolt över Tre Kronor som tog hem VM-guldet till Sverige igen! 
Jo, vi såg matchen trots att vi i övrigt varit tämligen ointresserade av mästerskapet. Och inte trodde vi att de skulle slå Canada...wow!!!
Med Henke i målet och Bäckis på plan så var de "oslagbara" ;-) Nu tog jag allt i! Men det var ju så det var. ;-) 

Segerglädje! ;-)

I morse gav de sig iväg, barnbarnet och maken. Barnbarnet överlämnades till sin pappa och maken for vidare till släkt i Bålsta. Kvar blev jag och hunden. Alltid tomt efter Izabelle. Tomt och tyst. Längtar redan till nästa gång hon kommer. Men just nu vilar hunden och jag ;-) 


I samband med första promenaden upptäckte vi besökare på gården. 

Söta men "fräsiga" ;-)
Undrar vart mamma grävling är?

Hundens skall brydde de sig inte mycket om och när jag försökte "skälla" fräste de bara åt mig ;-) De verkar vara ganska kaxiga av sig. Vet att de har sitt gryt i närheten här, vid gamla ladan. Hoppas att de hittar andra ställen att vara på. Men tack för besöket. :-) 


Kan ju inte låta bli att undra över grävlingens budskap enligt Solöga: 

"Säg ifrån, stå på dig! Ge utlopp för dina känslor. Min gåva till dig är att vara bestämd."

Wow! Det budskapet gillar jag! Och tar till mig. :-)

Ja, det var senaste nytt från min lilla vrå av världen. 
Ser fram emot att få hem maken senare idag. Förhoppningsvis har han fått veta mer om sin släkt. Det där man inte hittar i kyrkböckerna. Berättelserna...Kanske några foton...Något svar...Någon ny spännande information...

Nu vill hunden ut igen. Akta er grävlingar! För nu kommer vi! ;-) 

För övrigt tänker jag trumma och meditera denna vecka. Känner att jag behöver det. Gå in i mig själv lite djupare, lyssna, se, vara, känna, ta emot energi. För att orka "säga ifrån och "stå på mig". :-)

Count your blessings <3

Ljus och Hopp
❤️

"MAN GÖR EN SAK I TAGET" ;-)

publicerat i Allmänt;

"Farmor, du får brun, svart, vit, grön och blå", säger Izabelle när hon fördelar färgpennorna mellan oss. "Det är pojkfärger". "Jag har tjejfärger, rosa, lila, gul och orange".

Hm...tänker jag och protesterar lite. "Men jag gillar blå och jag är ju tjej", säger jag. Hon ser lite betänksam ut. Sen säger hon: "Du får ha pojkfärgerna!"Hon låter mycket bestämd. Hm...;-) 

Vi målar både ute och inne idag. :-)Och vi promenerar en sväng ner till sjön. När solen är framme är det riktigt varmt. 


Och så det sedvanliga kortet nere på bryggan:

<3

Det är en sån härlig tid nu. Den där skira grönskan. Så vackert. 

Den här dagen innehöll inte det jag hoppats på men den innehåll annat trevligt och värdefullt istället. 


I natt när hunden ville ut strök en räv omkring här på gården. Den fick sig en rejäl utskällning. ;-) 

Skapande verksamhet, glass och promenad, sång mm. En bra dag. 

Kanske Tre Kronor tar guld i kväll också, så blir ju det pricken över i:et.

För övrigt så tycker barnbarnet att hennes farfar beter sig underligt: först klipper han gräset, sen gör han annat och så klipper han gräset igen. Så gör man inte! "Man gör en sak i taget", säger Izabelle. ;-)

Allt gott inför kvällen och kommande vecka. 
❤️

Sprickor med guld

publicerat i Allmänt;

Kan man byta ut "något" mot "någon"? Jag menar inte att man ska fylla i rynkor och ärr med guld ;-) men jag undrar om man kan se det värdefulla i äldre människor som bär sina rynkor, ärr och sin historia med värdighet? Att inte slänga bort deras berättelser, deras erfarenhet och klokhet genom att inte lyssna. 

Alla har sin berättelse. Våga lyssna. Vi får inte tappa berättelserna. Vi har alla något att lära. Av varandra. <3


Dagens höjdpunkt: Blåsa och jaga bubblor :-)

Måste avboka något jag sett framemot i morgon. När själen vill men inte kroppen. Blir både ledsen och arg på det här. Händer för ofta för riktig acceptans. Men det är bara att torka tårar och sluta gnissla tänder och tänka: det finns nog en mening med detta också, något jag inte förstår nu men förhoppningsvis snart. 


Ekorrarna blir bara fler och fler här på gården. Fem stycken idag! Småfåglarna som bildat par och byggt bo är väldigt irriterade på dem. Det utspelar sig lite drama här nu...

Den där värmen som skulle komma...hm...inte har den kommit hit i alla fall...vinden är så kall. Får hoppas på morgondagen. 

Hoppas att solen värmer dig!

Frid och allt gott!
❤️

Kicki anländer ;-)

publicerat i Allmänt;

Så gudomligt skönt att kunna ha ytterdörren öppen till sena kvällen. Att slippa ytterkläder och kunna gå barfota. Tacksam. 

Minns ni Izabelles Kicki? Hon som brukar gömma sig och ibland t o m glömmas bort...nu hände det igen. Men denna gång glömde Izabelles pappa att ta med henne i bilen, Kicki blev kvar hemma. Katastrof! Så i onsdags fick Kicki dyka ner i ett kuvert och lämnas in på posten för färd upp till oss. Men hon var inte med i posten igår...Idag kollade vi i brevlådan tre gånger...och tänk, tredje gången så låg hon där! En överlycklig tjej skuttade hela vägen från brevlådan tillbaks till gården. Vi rev upp kuvertet och ut hoppade den mjuka, rosa kaninen Kicki!
Det Kicki inte vet är att hennes ägare kunnat somna väldigt bra utan henne. Ersatt med två dockor och en stor panda ;-)

En promenad till sjön blev det idag. Izabelle ville bada men vi vuxna protesterade förstås: "För kallt". "Vänta lite till, tills det blir sommar!" "När är det sommar?" "Snart"...

Vad innebär "snart" för en som är tre och ett halvt och tycker att allt som skett tidigare skedde "igår" eller "före igår"...

Björkarna har slagit ut. Liljekonvaljebladen sticker upp och Gullvivorna börjar slå ut. Då är det "gudagott att vara". Den där skira grönskan är vackrast, tycker jag. :-)


På promenad

Farmor och Izabelle skapar i lera medan farfar startar upp projektet växthus. 


Här ska bli golv. Nuvarande växter ska bort ;-)

I morgon ska Izabelles föräldrar springa Göteborgsvarvet. Hoppas att det blir "lagom" varmt och uppehåll...


Trevlig Helg!
❤️

En tråkig farmor

publicerat i Allmänt;

Med nya däck blev den gamla cykeln som ny. Inte så snygg längre men vad gör det? Den går utmärkt att cykla på. Så nu cyklar Izabelle på sin pappas och farbrors gamla cykel. :-)Det blå rummet i gamla stugan är ett rent paradis fullt med gamla leksaker och utklädningskläder. :-)

Farfars "cowboyväst" passar utmärkt. 

När vi leker affär märker jag att barnbarnet tillhör en ny generation. Hon vet inte riktigt hur hon ska använda den gamla leksakskassapparaten. Istället för att trycka in summan på tangenterna låtsas hon scanna av "varorna". "Pip". ;-)

Yngste sonen kom hit idag. I morgon fyller han 24 år. Vi firade honom idag. <3
Jag är så stolt över båda mina söner. De är så fina killar. <3

Just nu råder det ett stilla kaos i lilla stugan. Leksaker överallt :-) Ute skiner solen, det är en fuktig värme och det har börjat blåsa upp. 

Jag känner mig som en tråkig farmor idag. Har sån värk och är så trött. Jag har varit uppe en hel del men Izabelle tycker ändå att jag ligger till sängs lite för ofta och lite för länge. "Farmor, när ska du komma upp?"

Det är en sorg att inte orka...
Tur att maken är en frisk och stark farfar! <3

Ljus och Kärlek
❤️ 

Två världar i samma land

publicerat i Allmänt;

17 Maj! Grattis Norge!
Det finns ju lite norska rötter i min släkt på mammas sida, så lite norsk är jag ;-) Men framför allt tänker jag på två barndomsvänner när jag tänker på Norge. Två fina vänner med norska föräldrar. <3 <3

Just nu är tystnaden min.
Just nu är stillheten min. 
Just nu är ensamheten min.
Ett stilla varande.
Just nu. 

Snart fylls stugan med skratt och spring och tjat om glass. Och med en förvirrad hund som undrar "ja, men, jag då?" Tills han med en suck, tungt lägger sig ner med insikten om att "jaha, det är såna dagar nu"...barnbarn på besök...;-) 

Det hjälper inte att dra upp rullgardinen, det blir inte ljusare ändå. Ett kompakt grått täcke har lagt sig över torpet.
Men...sent i går kväll var det + 11,5 grader. Ett steg åt rätt håll bara det! :-) 
Det ljusnar nog snart.

Det känns som om jag ibland kikar in i två olika världar, i samma land. 
I en värld kämpar människor för de svagaste och mest utsatta i vårt land. Ensamkommande flyktingbarn. Barn som flytt från krig, våld, terror, död, övergrepp. Barn som trott sig kommit till ett tryggt land. Barn som vill utbilda sig och göra rätt för sig. Barn som får känna en stunds trygghet hos goda människor men sen rycks upp för att flytta till annat boende eller förvar. Som flyttas runt som schackpjäser. De drömmer mardrömmar och blir apatiska. Över dem hänger osäkerheten om eventuell utvisning tillbaka till ett livsfarligt land. Väntan, osäkerhet...det är som tortyr...många vill inte leva längre...
Amnesti nu!

Så den andra världen. Där människor skyller allt på invandrarna. Som spyr ut sitt hat. Marscherar och skriker. Hatar på nätet. Sprider lögner och fördomar. Och ett politiskt parti som växer av människors missnöje. En värld där de övriga partierna inte vill samarbeta för bra lösningar utan bara vill ha makt. En värld där inget får vara bra. Där bara vita människor har ett värde. Där godhet är ett fult ord. Som ett eko från ett annan tid, ett annat land, där ett världskrig bröt ut...Jag är rädd där...

Samma land. Två världar. Samma land.

I den första världen brinner asylboenden. Det får inga stora rubriker i tidningen.
I den andra världen blir en partiledares villa utsatt för äggkastning och annat otrevligt. Det får stora rubriker. Ända tills det visar sig att hela området blivit utsatt av det som nu anses vara ett "pojkstreck"...(?)

 

Nu är hon här, Izabelle. Nu har vi lekt och plockat blommor och ätit glass. Och solen kom fram ett tag. :-) Ljus och Kärlek
❤️

Och jag vill också leka :-)

Nyinflyttade

publicerat i Allmänt;

Äntligen lite varmare. Och sol. :-) Kall vind, men just nu är jag nöjd ändå. 

Ett fågelpar har flyttat in i en av holkarna. Hinner aldrig se vilken sorts fågel det är. Riktigt små är de. 

Från boken "Naturdagbok" M Bastin

Igår hade jag så mycket jag ville dela med mig av men då kom jag inte ens in på sidan...det är inte alltid täckningen är så bra här i skogen...seeegt....


Idag tryter orden. Kropp och knopp är inte i balans. Inte själen heller. 
Jobbat i stan och hämtat prylar. I morgon kommer hon: barnbarnet. :-)

Precis som alla andra känner jag med de anhöriga till Tova 19 år, som nu hittats mördad. R.I.P Tova.

Som väntat flödar nätet av hat och mer eller mindre skrämmande teorier  och lögner. Otäckt. Gruppen "jagärhär" har fullt upp idag att få lite sans och reson i kommentarsfälten. 

Intressanta ämnen på Vetenskapens Värld i går på tvåan. Äta insekter i framtiden hoppas jag slippa. Men det är mycket möjligt att det är framtidens föda. ;-) 
Intressantare var det med de nya kunskaperna om de första "invandrarna" i vårt land, de första svenskarna. De hade mörk hudfärg och blå ögon...
Jag är inte förvånad eftersom vi alla har vårt ursprung i Afrika. Men för dem som envist påstår att svenskar är en "egen vit ras" så måste det ju vara svårt att ta till sig detta. Om de nu ens vill veta...;-)

Blev visst fler ord än jag först trodde ;-)
Hoppas snart orka skriva om något som engagerar mig just nu.
"Kommer tid, kommer råd", sa man förr. Kanske det. Och "allt har sin tid", ja, jo...så är det nog. :-)

Var rädd om Dig!
Du är Värdefull!
Ljus och Kärlek
❤️Satir, tragik och smak

publicerat i Allmänt;

Vann rätt låt? Smaken är som baken och det var ju en naken bak som dök upp plötsligt också. ;-) 
Snacka om "nakenchock" ha ha :-) Fast ganska löjligt. Och oförskämt mot Jamala som stod och sjöng. 
Rätt låt vann om man vill se det ur "finsmakarnas" synvinkel. Tror jag. ;-) För det är ju inte "fint" med Eurovision. "Skräpmusik" i deras öron. Men vinnarlåten kan väl knappast kallas för "skräp"?
Smaken är som baken ;-)

Vad jag höll på? Belgien gillade jag mest. Läckraste rösten och bästa låten. Lite avskalat och ängsligt framförd men ibland föredrar jag det framför överdådiga scenshower. Men jag kommer nog aldrig höra den någon mer gång...och det gör inget...
Stolt är jag över Sveriges proffessionalitet. Och grattis Robin till femteplatsen. 
Glad är jag över att Italien inte vann. En apa på scenen och ett budskap om att vi är apor och inte ska hålla på med österländsk filosofi och mystik...??? Öh???
Glad är jag över att romer var med denna gång. 

Jag ser på Mello för att det är en kul grej, inget annat. Många länder kommer samman och gör en grej ihop. 

Samtidigt påminns jag om att Ukraina är ett land i krig. 4 personer miste sitt liv igår. 14 har dödats under maj månad. Sen Ryssland annekterade Krimhalvön 2014 har 10 000 personer dött som följd av konflikten...

Men aj aj! Inte blanda in "politik" i Eurovision! Det fick segraren erfara när han drog på sig en tröja med texten "S.O.S Refugees"...men...äh, vi tar och joddlar lite på det och skuttar runt lite...;-)

Förlåt mig om jag är sarkastisk idag, men tillvaron är så full av verklig tragik och oro att jag blir lite beklämd av all ytlighet. 

Nej, jag gräver inte ner mig i tragiken men jag vägrar vara tyst om det som engagerar mig. 
Som detta t ex:

Wisti <3

Allt sagt med humor men med djupt allvar, det är, enligt min mening, den bästa humorn. 


Idag har det regnat och regnat, med korta uppehåll. Under promenaden lyckades solen värma och det doftade så gott i skogen efter regnet. Och jag kände att naturen behövde nog det här regnet. 
Regn är ju bättre än snö iallafall nu ;-) Tänkte jag...
Och i morgon bitti blir det snöblandat regn...jippi! Gilla la la la läget! Not! 

Nej, nu slutar jag skriva...
Ha en god kväll och en ny härlig vecka! 
"Snart kommer värmen!" "Har vi hört det förut? Ja, vi har hört det förut." ;-) 

❤️

Måttfullhet

publicerat i Allmänt;

Klockan slår halv två i "salongen" i gamla huset. Jag har parkerat mig en stund i solen på uteplatsen. Äntligen lite varmare. Vänder ansiktet upp mot solen. 
Filosoferandet startar. 

Fantastiska, modiga, kloka Malena Ernman fortsätter att skriva viktiga, uppriktiga och läsvärda krönikor trots allt hat och alla hot hon utsätts för. Hur orkar hon? Tack och lov för att hon gör det! 

Idag skriver hon i Mittmedias tidningar om klimatet och feminismen. Jag tänker inte gå in så mycket på det, det är upp till var och en att läsa, ( gör det! ) men det är ett ord jag fastnar för och bär med mig: måttfullhet. Måttfullhet. Smaka på det. Visst smakar det bra? 
Måste allt bli större, starkare, gå snabbare, effektivare, dyrare...på bekostnad av klimatet? 
Var och en får tänka hur och vad om detta, men jag bär med mig ordet måttfullhet i tanken idag. Tror att det ordet kanske är lösningen på en del av de akuta klimatfrågorna. Frågan är om vi vill vara måttfulla? Frågan är om vi vill tänka och agera långsiktigt? 


Sjön i går kväll. Spegelblankt.

Missade att det var Fibromyalgidagen igår. Forskningen går väl framåt, det kommer rapporter då och då men de faller snabbt i glömska. Florence Nightingale hade fibromyalgi läser jag. 12 maj var hennes födelsedag, så därför infaller Fibromyalgidagen, denna dag.
En tjej som heter Daniella berättade i en film på Expressen igår om 13 saker hon vill att alla ska veta om oss som har Fibro. Jag blev glad över att hon tog upp en sak som många nog inte känner till: att beröring som att ta tag, nypa eller kittla, kan utlösa värk som sitter i hela dagen...Och tröttheten som finns där trots att man sovit gott...
Och orden som försvinner...att tappa ord mitt i en mening...att vi inte är "lata" utan tvärtom överaktiva (hur märkligt det än kan låta)

Det känns bra att få berätta om sjukdomen. Det förklarar varför man inte "beter sig normalt" ;-) 

Just nu är jag i ett skov och mår mycket dåligt. Att orka gå en kort promenad var lyckan idag. Inte illa det! :-) 
Måttfullhet...

Den här har varit på "G" länge nu. Får bli nästa att ta i tu med när krafterna återkommer...jag gillar den :-)

Så får vi väl hålla tummarna för Robin ikväll...ärligt talat så är jag väldigt oengagerad i år...men tummar kan jag ju hålla ändå...för en bra placering för en fin kille...:-) Nästa år tycker jag vi skickar en progglåt! Ha, ha, det vore att "sticka ut" det!! Bryta av det tomma, välregisserade och stereotypa! <3 Nice! 


Ljus och Kärlek
❤️

Det som är Jag

publicerat i Allmänt;

Stilla. 
Samla tankarna. 
Deva sjunger.
Mantra.
Skönt att pausa från nätets brus.
Vänners omtanke via pm värmer.

Varmt utrensningste för kroppen. 
Mantra för hjärnan. 

Pensel, färg, vatten.
Lägger till lite på tavlan som jag tror är färdig nu. 

Fortsätter på en pågående.
Äntligen får tankarna bara varandra förbi utan stopp och dömande.

Mycket att smälta från resan. 
En liten bit i taget.

Det som sårade mig på nätet igår sjunker undan. 
Måste lita på min egen sanning. 

Sträcker på mig. 
Lyssnar på Deva.
Mantra.

Läkning pågår...

När jag hamnar för mycket i "suset och bruset" glömmer jag lätt bort vad det är jag brukar vila i. Andligheten. Jag har "verktygen" och möjligheterna, ändå glömmer jag. Andligheten. Som inte har något med religion att göra, utan är det jag är och har, ända sen födelsen. För mig föds alla människor med andligheten inom sig. Men vi stänger av, för att vi blir  tillsagda, inte trodda, inte passar in...


Anda
Andas
Andlig
Andlighet

Ande
Andas
Andlig
Andlighet

Färdig :-)
Pågående...:-)

Ska meditera lite nu.

För att få ro i en orolig hjärna. 
Hitta min kraft, rota mig i Nu och Här och i det som är jag här på moder Jord. 

På återseende. Hoppas jag. 
Önskar dig en fin helg!
❤️

Minisemester

publicerat i Allmänt;

På hemväg från Gnesta. Lite trött men det känns varmt och fint inom mig. Samtal till sent, god mat, släktforskning, minnen, DNA,foton, promenad mm. Med "farbror och faster". Vi har så mycket att prata om. Några pusselbitar faller på plats. Några känslor och tankar blir bekräftade. Jag är inte ensam...
På promenad längs ån

Både till och från Gnesta tar vi vägen via Strängnäs. Genom det vackra Sörländska landskapet. Våren har kommit lite längre här. Och så alla dessa slott och herresäten. Tjusigt! 


Bävrarnas husbygge verkar vara övergivet....
Ljudet av forsande vatten, ljuvligt <3
Dåtiden möter nutiden...

Det är viktigt att samtala. Viktigt att berätta. Generationer emellan. Medan vi har varandra. <3

Hämtar hunden i Knivsta och åker sen norrut. Hem.


En minisemester, ett dygn, är inte så dumt ibland. Tacksam. <3

Ljus och Kärlek
❤️

God natt

publicerat i Allmänt;

Efter en dag med jobb och tvätt och packning och träff med fina vänner (tvåbent och fyrbent) tänker jag kanske se och höra Robin B sjunga sitt bidrag. Om jag inte somnar innan. ;-) Robin är först ut. Resten är visst rena sömnpillren, enligt "experterna". Och så är det någon som är hjärtsjuk och inte borde sjunga alls enligt läkare...Eurovision är ett spektakel! ;-) 

Solen skiner och jag är glad över de ljusa kvällarna...tänk om det kunde få bli varmt också! 

Igår kväll hade vi fint besök utanför fönstret. En älgko med två fjolårskalvar. Svårt att fånga på foto genom fönstret. (Se nedan )

Ja, så god natt då!
I morgon är det fullmåne igen! <3


God Natt min värld
Nu vill jag sova
Sova lugnt och tryggt

Få vila från världens oro
Från hatet och hoten
Från konflikter och intolerans 

Vila öronen från världens brus
Vila ögonen från tusen bilder
Vila munnen från pratet 

Släppa spänningar
Drömma drömmar
Bearbeta intryck

Kanske nås utav ett budskap
Kanske finna ett svar
I drömmens kodade språk

I tillit vill jag sova
I vetskapen om änglavakt 
Vid min dörr och vid min sida

Låta mörkret omsluta mig
Tills ljuset väcker mig
❤️

Här är två
Här kom den tredje

Det är så ståtliga djur och det är så mäktigt att se dem så nära. Inte ens hundens skall fick dem att ge sig iväg. ;-)

Vinterdag i Maj

publicerat i Allmänt;

Morgon: en titt ut genom fönstret...Lägg till en isande kall vind.

Hunden vägrar gå ut...

Eftermiddag: snön har smält bort. Men trots en del sol är det väldigt kallt. Känns ytterst märkligt att vi hade en sommardag här i fredags...för det hade vi väl? Eller har jag drömt? ;-) 
Konstigt med såna här väldiga temperaturväxlingar...inte bra för min kropp, idag kom det tårar när värken blev bara för mycket. 

I övrigt så förflyter dagen i viloläge för det mesta. Gjorde en kraftansträngning och sorterade berget med tvättade strumpor...två plastkassar fulla och med få undantag var alla svarta....och som vanligt saknar en del sin make/maka...mysterium...;-) 

I viloläge blir det en del surfande på nätet. Oroväckande med rasister och nazister som stör och förstör fredliga demonstrationer. Och en passiv polis. Oroväckande. 

Jag vet inte om Macron kommer att bli en bra president. Vet för lite om honom och fransk politik. Men en sak är ju tydlig: franska folket röstade mot fascismen. Tack och lov! 
Macrons kärleksliv väcker dock stort intresse. Som det alltid gör när kvinnan i förhållandet är äldre. I detta fall 24 år äldre. Om det hade varit tvärtom hade knappt någon lyft på ögonbrynen. 
Hon var hans lärare när kärlek uppstod. Och kärleken håller! Han är 39, hon 64. 


För ett år sedan tittade hunden på oss och undrade varför vi satt ute klockan halv 7 på kvällen...
För två år sedan hade vi dessa skönheter stående ute på gården....

Sååå, 8 maj, kan se väldigt olika ut...;-)


Och på tal om det: i lördags var det denna speciella dag: 

Någon som kände sig motiverade att fira denna dag? Inte jag...;-)

En vän ser framemot en solresa till Kreta. Ett par andra vänner landade idag i solen i Spanien...själva tänker vi åka till Gnesta...;-) 


Varma och ljusa tankar från mig till Dig!
❤️

Ju längre vi vandrar

publicerat i Allmänt;

Vi tog en promenad till "trollskogen" idag. Vid det här "hålträdet", som jag gillar, går det in en stig som kallas "kyrkstigen". Antar att det var den "vägen" man vandrade till fots till kyrkan förr. 


"Skogsmonster?" ;-)

Efter promenaden har vi jobbat och nu är det vila respektive släktforskning som pågår, denna söndag när solen försöker komma fram mellan gråa moln. 


Ibland dyker det upp någon historisk person att läsa om och bli intresserad av. Jag gillar nya "bekantskaper". ;-) 

Hypatia. Säger det namnet dig något? Jag hade inte stött på det förrän jag läste ett inlägg från Malin Berghagen.
Hypatia var den första, för oss kända, kvinnliga grekiska filosofen. Hon föddes i Alexandria mellan år 350-370 e.Kr och mördades år 415. 
Att jag aldrig läst om henne tidigare är väl inte så märkligt, hon var ju kvinna...

"Reserve your right to think, for even to think wrongly is better than not to think att all"
Hypatia

"Livet är som en kontinuerlig resa, och ju längre vi vandrar, desto bättre kommer vi att förstå sanningen. Den bästa förberedelsen för att börja förstå de fenomen som ligger långt bort från oss, är att först förstå de fenomen, som ligger på vår tröskel."
Hypatia

Hypatias mor dog när Hypatia var baby så det var hennes pappa Theon, matematiker och filosof, som ensam uppfostrade henne. Hon undervisade i matematik, filosofi och astronomi både vid universitetet och hemma. Runt år 400 blev hon rektor vid den platonska skolan i Alexandria. Hon skrev böcker och uppfann flera viktiga apparater, bl a hydrometern.  Hypatia förespråkade vetenskap och rationellt tänkande och vägrade omvända sig till kristendomen. Detta ledde till hennes brutala död. Jag går inte in på detaljer (de finns några olika) men hon torterades och dödades i en kyrka av kristna fanatiker. 

"Att härska genom att fjättra tanken via skräck för att straffas i en annan värld är lika lågt som att använda våld"
Hypatia

Jag berättar det här för jag blir så fascinerad av denna kvinna och hennes öde. (Jag har googlat informationen)
Och jag tycker att hennes ord är lika aktuella idag som då! 

Vi planerar en liten resa till veckan. Inte långt bort och under en kort tid men ändå ;-) 

Önskar Dig en varm och fin vecka! 
❤️

Var rädd om Dig!

publicerat i Allmänt;

Jag ser på bilderna från en radhusbrand  i Sandviken. Tack och lov är ingen människa skadad. Men ändå...bränder är hemskt. Jag har varit med om det på en arbetsplats. En skola och förskola. Jag hade ansvar för de yngsta barnen och jag hade min egen son på fritids en trappa upp. "Det som aldrig kunde hända", det hände. Ingen skadades fysiskt men chocken...
Jag kan när som helst gå tillbaka in i minnet...ljuden, synen, lukten...mardrömmen som plötsligt var verklighet...
Men jag undviker minnet, det är fortfarande ett obearbetat trauma. 

Jag har för alltid blivit "allergisk" mot människor som bemöter andras oro med "men det kommer inte att hända". Jo, allt kan hända....

Brandvarnare, brandsläckare, brandövningar...det är livsviktigt! På just den här förskolan hade vi haft brandövning även med de yngsta barnen. Tack och lov för det! Alla klädde snabbt på sig och ingen protesterade mot att gå ut och ställa sig på uppsamlingsplatsen. Det var en mörk och kall marseftermiddag. Allt flöt på som vi övat. 

Och massmedia var på plats samtidigt som brandkåren...

När jag nu ser de senaste nyheterna om branden i Sandviken, gör det ont. Nio hus är helt utbrunna! Stackars människorna som mist sina hem. 
Men som i allt det mörka finns där ett ljus. Människor i stan har öppnat sina hjärtan. Insamlingar har startats och sängplatser erbjuds till behövande. Det finns godhet <3

Igår hade vi här i Gävle varmast i Sverige. En förvånad granne som kom hem från Italien i går kväll, konstaterade att det var varmare här än där han varit. :-) Idag är det mer "normal" temperatur. Sommaren var bara på ett hastigt besök igår. Kanske var det en försmak av vad som komma skall? ;-)


Bild som togs för precis ett år sedan. Vi är lite senare i år med att lägga i båten. Men snart så! :-)

Jag har bytt ut en del "borde" mot andra "borde" idag...;-) 


Vare sig du jobbar eller är ledig: Ha det bra! Var rädd om Dig!
❤️

En sommardag i maj <3

publicerat i Allmänt;

Hunden lägger sig flåsande ner i skuggan. Sonen sitter i solen, "bäst att passa på" ;-) Jag överger tanken på att man ska "svettas in våren" och byter till sommarkläder. För det är ju plötsligt sommarvärme! 


Äntligen går det att vädra ut vinterkylan i gamla stugan. Upp med dörrar och fönster. 

Citronfjärilarna dansar i solskenet. Första humlan surrar. Nere vid sjön fläktar det skönt. 

En Sorgmantel har landat på vägen. Jag lyckas få den att flytta sig till vägkanten. Det är plötsligt fredag igen. Hoppas på en fin helg för oss alla!

Oj, nu hör jag bekanta ljud från TV:n...det är...hockey! Åh, nej, inte nu igen....;-) Sonen upplyser mig om att hockey-VM startar idag... Det förklarar ju det vackra vädret...VM spelas alltid under den varma årstiden ;-) Suck...jag är gammalmodig nog att tycka att hockey är en vintersport...hi hi....:-)

Jag går ut i solen...

Ljus och Kärlek
❤️

En titt in i gamla stugan. Mattan ska hem och tvättas. ;-)

Så är det väl dags?

publicerat i Allmänt;

Spänningen var total. Något hade hänt i brittiska kungahuset. Pressen satt som på nålar. Spekulationerna gick hej vilt på nätet. Var drottningen död? Vid 11 fick vi svaret: Prins Philip går i pension! Ja, vad ska man säga annat än att är man 95 år så är det väl dags? ;-))

Efter aktivitet följer vila. Hunden vilar med huvudet på min mage. Så gör han alltid när husse "övergett" honom för en tur till stan. ;-) 

Tur att matte har en mjuk mage ;-)

Såg på första avsnittet av dokumentären om Kevin, 4 år, som mördades i Arvika 1998. Om de små bröderna som till slut "erkände" sig skyldiga...efter mängder med förhör...5 och 7 år gamla...

Så många frågetecken kring denna utredning. Inga bevis. Riktigt, riktigt otäckt...och de nu vuxna brödernas förstörda liv...Fortsättning följer...

Så märkligt att jag nu också läser Läckbergs bok "Häxan" som också handlar om barn som dödar barn...om erkännande med många frågetecken...
Som alltid skriver Läckberg väldigt bra...
Om du gillar deckare så rekommenderar jag denna. :-) 

Men verkligheten överträffar ju alltid dikten...tyvärr...

Men så händer det ju mirakel också i verkligheten! Som miraklet med planet som störtade i Gotttöra! Det var med i "Räddad av änglar" igår. Rekommenderas varmt, om du nu inte som jag sitter bänkad framför TV:n så fort Birkan Tore är med! ;-))

Egentligen hade jag tänkt skriva om något annat ur verkligheten men idag räcker inte orken till. Det får bli en annan dag. 

Dagen bjöd på sol och kyla. Lite varmare mot eftermiddagen. I morgon har de "lovat" upp mot + 21 grader!!! Hoppas det stämmer!
Längtar efter att få vädra ut i gamla stugan där vinterkylan fortfarande dominerar.

Ljus och Värme
❤️


Man är ju optimist ;-)

publicerat i Allmänt;

Har bytt skränande måsar mot sköndrillande småfåglar. Alltså stad och hav mot skog och sjö. Men jag älskar verkligen båda! 

Alltid samma lycka att klara av att vara med på yogan. Nu sommaruppehåll...så nu får man träna själv. "Yoga är färskvara", som vår lärare sa. ;-) 
Snabblunch och sen till frissan. Det är njutning att bli ompysslad. :-)
Och jag är nöjd med resultatet. 

Vinterjackan lämnade jag i stan. Man är ju optimist ;-)


Jag trodde väl aldrig att jag skulle bli glad av att se en Maskros. Men det blev jag idag! Just denna är från förra året. De jag såg idag växte i sprickor i asfalten. Denna växtkraft imponerar! :-)

Skrev häromdagen en text om det här med att våga tänka självständigt, lyssna till hjärtat, välja det goda. 


Så lätt att gå i ingångna skor
Och tro det andra tror
Det pappa sa och vännen tyckte
Fast det bara var ett rykte

Varför våga tänka om
Det är ju vi mot dom
Det är vi som är lika
Svårt att gilla olika

Ändå känns stegen ibland så trötta
Är tankarna och skorna utnötta?
Undrar hur hjärtat mår?
Något skaver, det blir ett sår

Pröva att tänka i nya banor
Testa nya vanor
Det är du som styr ditt liv
Hitta ditt eget driv

Våga ta klivet
Ut i verkliga livet
När kärleken delas
Såret i hjärtat helas

Tag en främling i hand
Knyt nya vänskapsband
Lätta steg i nya skor
Värme i hjärtat bor

NAMASTE 
❤️
Denna har några år på nacken...:-)

Dagens

publicerat i Allmänt;

Dagens undring:
En del tycker att: "nu har jämställdheten gått för långt!"
Hur kan jämställdheten gå för långt?
Vad menas?

Dagens aktivitet:
Tvättar (tvättberget har nu sjunkit från alpnivå till fjällnivå) ;-))
Jobbar lite

Dagens temperatur:
Hot, hot, hot (iallafall om man jämför med apriltemperaturerna)
+ 17 i skuggan. Stekhett på balkongerna. 

Dagens "ut":
Dynorna till stolarna på balkongerna
Kläder på tork

Dagens irritation:
Så kom det där med kvinnor och slöjor upp igen. Man hyllar Angela Merkel för att hon inte bär slöja när hon besöker Saudiarabien. Det är bra. Men faktum är att det inte är lika strikt med slöja där som det är i Iran. Så nu ska de svenska kvinnorna som tog seden dit de kom (för att slippa bryta mot lagen) förlöjligas igen. Många kvinnor i Iran tyckte att det var en stor framgång att kvinnor (politiker) överhuvudtaget var med på det mötet! Ett steg i taget...
Vad trött jag blir på detta! Finns det inget annat att klaga på? 

Usch, inget kul att vara irriterad. Så nu slutar jag med det. ;-) 

Gårdagens tårar:
Såg du UNICEF-galan? Då kanske du också grät över hur fruktansvärt hemskt miljoner barn har det världen över... Känns bra ändå att kunna göra skillnad som världsförälder. Bra musikuppträdanden var det också som vi bjöds på. <3

Tvättmaskinen jobbar på. Ute skiner solen. "Livet har sina ljusa stunder" ;-)) 

Ljusa stunder önskar jag Dig! 
❤️


Vacker bild och tankeväckande. Tillit. Bilden är från Fb. Wild Woman Sisterhood.

Ja, ja, ja, äntligen!!!

publicerat i Allmänt;

Nej, jag förstår inte...
Mitt i denna ljusa, varma, härliga vårdag...
Marscherar mörkret på våra gator...

Finns det inte längre några lagar? Lagar om hets mot folkgrupp t ex? Det fanns förr...

Nej, jag förstår inte...

I övrigt har dagen varit fantastisk. Sol och värme. Äntligen! Tack, tack, tack! 
Så mycket fint besök: Citronfjärilar, Påfågelsöga, Sorgmantel, Blåvinge, herr och fru And, padda och alla stora och små fåglar! Räknar inte ekorren som besökare, den verkar ha bosatt sig här. ;-)

Ut på långpromenad i skogen!
Ut på gården med växterna som vilat vinter i gamla stugan! (Tas in på kvällen)
Ut med utemöbler!
Ut och sitta och njuta i solen!

Ja, ja, ja! Äntligen!!!Överlevande växter och några icke överlevande...
Oj, det blev varmt på en gång för en långhårig vovve ;-)
Groda/padda? Strax efter jag tog kortet, grävde den ner sig i gräsmattan så att bara huvudet stack upp ;-)
Herr och fru And! <3

Hoppas att din helg har varit en fin helg! 

Åter till vardagen. Det är bra det också. Tycker jag. 

Sköna Maj välkommen!!!
Det är inte utan att livsandarna börjar vakna inom en! ;-)

Ikväll är det unicefs barngala. För alla världens barn! <3

Ljus och Kärlek
❤️