Hoppet i väntan

publicerat i Allmänt;
Sista söndagen i januari. Sista januaridagen detta år. 2021. Snart har det gått ett år sedan vi slutade att leva det vanliga livet och gick in i något okänt och märkligt. Något nytt. Något begränsande men ändå något som lockade till eftertänksamhet. Något som öppnade våra ögon så att vi såg att det självklara inte alltid är självklart. Chock och sorg. Men hos många växte omtanken om andra. Vi fick möjlighet att hitta nya lösningar, nya sätt. Och nya glädjeämnen. Vi upptäckte allt fantastiskt som finns på "hemmaplan", i vårt land. Alla hängde inte med, de ville inte förändra sitt liv, fasta i sitt livsmönster eller i sina teorier. Mycket sorg, ensamhet, förluster, konkurser, sjukdom, död... Vi är kvar i begränsningen. Vi vet inte om vaccinet är räddningen. Men vi hoppas...Inte alla, men de flesta, förlitar sig på att det som sker, det vi har att följa, är det rätta. 

(null)
Tulpanerna ger mig hopp, det kommer en vår, ljusare tider...

Denna söndag är kall. Det biter i kinderna så fort man kliver ut på förstukvisten. Men det är vinter, precis som det ska vara! :-)

(null)
Fåglarna får matpåfyllning :-)
(null)
I väntan på våren...solen lyser upp växthuset :-)

Lite har livet stannat upp, känner jag. I väntan.  På vad? Att allt ska bli "som förr", som vanligt igen? Vill vi det? Är det saker som vi lärt oss att avstå från? Finns det något positivt vi lärt oss? Hitintills? 
Så går mina tankar idag. Var och en har sina svar, sina funderingar. Men ett tror jag vi har gemensamt: Väntan. Hoppet....

(null)
En fastfrusen fjäder...

Förtröstan på allt kommer gå över, allt har ett slut, det blir bättre...Det var lättare att tro på det för ett år sedan...men vi måste våga tro...vi måste uppmuntra varandra. 

Jag kände en form av meningslöshet häromdagen. Det måste man få ha ibland, utan dåligt samvete. Efter ett samtal med maken kändes det bättre. Han lyssnade, han förstod. Måtte alla ha någon som lyssnar! Och må vi alla vara bra lyssnare! 
(null)
När solen gick ner igår...

Var rädd om Dig! 
Våga hoppas! 

Förtröstan
❤️

Snö, kyla och tulpaner

publicerat i Allmänt;
(null)
Namnsdagstulpaner <3
Vi har en liten tävling jag och mamma. Eftersom vi har olika namn men samma namnsdag så brukar vi försöka vara först med att gratta. Mamma vann i år. :-)

(null)
Det är kallt ute, härligt kallt enligt mig. :-) Eftersom det inte blåser är det sån härlig frisk luft. Lätt att andas. Solen skiner. Hundarna leker. Det är vacker vinter. Så som vintern ska vara. 

(null)
Pudel? ;-)

(null)
Här vilar våren och sommaren :-) 

Dagens wow:
Herrarna är i final i Handbolls-VM!!! Wow!!!! :-)

Dagens citat:
"Om inte vintern fanns skulle våren inte kännas så skön. Om vi inte ibland skulle få smaka på motgång, så skulle våra framgångar inte vara så välkomna" – 
Anne Bradstreet

(null)
Snö :-)

Nu har maken slagit sig ner i en stol för att se hockeyx2. Alltså både damer och herrar. Tv och dator. ;-) 

Jag tänker ta mig en mugg varmt te med honung :-) Skulle behöva rensa bland grejer..."nä, det är inte möjligt"...blir jag aldrig klar? Nä, det blir jag inte :-D


(null)

Ta hand om Dig!
Unna dig något gott! 

Kärleksljus
❤️

Månljus och solljus

publicerat i Allmänt;

Jag skrev häromdagen om drömmar och hur svårt jag har för att minnas detaljer. Bara känslorna blir kvar. Men...häromnatten drömde jag bl a om Annette Kullenberg...hon skrattade sitt speciella skratt...och jag tänkte: men så längesedan jag hört något om henne...nu vet jag...hon dog i sviterna av covid-19, natten mot torsdag...VIP <3

I natt lyste fullmånen upp hela gården. Så vackert och magiskt. 

På morgonen lyste solen upp gården. :-)

(null)Solljuset


På morgnarna kan man se spåren efter de djur som besökt gården under natten. Klövar och tassar. Rådjur, räv, hare...:-) Och en hel del spår efter våra egna hundar. Fast de spåren kommer till under dagarna, förstås :-)

Det är fredag igen :-) Och snart dags att avsluta januari. Januari har känts så lång, den som brukar gå så fort...men nästan ingenting är ju som vanligt under corona...

Jag börjar kvällen med något som kan sluta med lyckorus. Men troligast med besvikelse...;-) "Som vanligt" :-)

(null)

Nu önskar jag Dig en riktigt fin helg! 
Tålamod, tålamod, tålamod...(upprepar jag om och om i mitt huvud när misströstan dyker upp)

Solljus
❤️

Sammelsurium

publicerat i Allmänt;
(null)
Snöfigurer. Skapad av naturen. Titta noga. Vad ser du? :-) 

Dagens inlägg är ett "sammelsurium"... det får bli så...

Ur senaste nr av "Släkt - historia" hittar jag följande: 
(null)
Finns ditt namn med? :-) Ett av mina namn finns med. 

Jag såg det där namnet "Bridgerton" jämnt och ständigt och läste om serien. Nyfiken kollade jag på Netflix. Skulle bara "kolla"...nu är jag fast ;-) Dråpligare story har jag väl aldrig sett förut. Kan bara älska den. Har du sett den? 
Så här presenteras den i Wikipedia:
"Familjen Bridgerton är en amerikansk streamad dramaserie skapad av Chris Van Dusen och producerad av Shonda Rhimes. Serien är baserad på romaner av Julia Quinn och utspelar sig i överklassmiljö i London på 1810-talet och och hade premiär på Netflix den 25 december 2020."

(null)
Vinter med en lågt stående sol .Det har sin skönhet. :-)

(null)
<3

Allt med Corona, covid-19, smittspårning, vaccin....det känns så "virrigt" just nu...i alla fall i massmedia...Sammelsurium? 

Dagens citat:
"Mod ryter inte alltid. Ibland är mod den lilla rösten i slutet av dagen som säger att jag ska försöka igen i morgon."
Mary Anne Radmacher (via Agneta Nyholm Fb)

Ikväll är det Fullmåne! 
Vargmåne. Jag googlar och finner:
"Vargmåne (januari) - Kommer från att mitt i vintern ylade vargarna hungrigt utanför indianbyarna. Kallades också gammalmåne och månen efter yule."
(Det retar mig att jag glömt mycket av kursen Månskolan jag gick för längesen...ska uppdatera mig när kraften återkommer) 

(null)
Den har många år på nacken nu min måntavla...

Efter detta sammelsurium:

Håll i!
Håll ut!
Så gott du kan!

Månljus
❤️

Du kan se till....

publicerat i Allmänt;
(null)
Wistis satir säger allt...ny feminism? Nej, det går bakåt. Konservativt. Vad sysslar KD med? 

Igår var det precis 100 år sedan Sveriges riksdag fattade det andra grundlagsbeslutet att kvinnor fick rösta även i val till riksdagen. 
Det är svårt att känna tacksamhet inför självklarheter men jag känner tacksamhet till de kvinnor och män som förde kampen för detta! 

(null)
Anne Franks ord...väldigt aktuella idag! 

Det är Förintelsens minnesdag idag. Det är så mycket jag skulle vilja skriva om detta men jag har inte kraften då jag är i ett skov just nu. 
Men min oro för att så många negligerar och förnekar förintelsen och risken att den upprepas, är stor. Rasismen och med den antisemitismen ökar i vårt land. Det accepteras mer och mer. Liksom homofobin och fientlighet mot allt och alla som på något sätt är "annorlunda"...Lögner och skrämselpropaganda sprids. Nästan allt sker nu öppet, ingen kan förneka att de ser och hör det! Ändå...röstar man på ett parti som har sina rötter i nazismen...Jag förstår inte varför? Dessutom skrämmer det mig att moderaterna lämnat Reinfeldts ord om öppnade hjärtan, så långt bakom sig...

(null)
Istappar bildar vacker naturlig konst :-)

(null)
Himlen är blå idag. Solen skiner. Flera minusgrader. Kall men frisk luft. Vindstilla. Riktigt skönt. 

(null)
Vintrig skönhet <3

Kanske tycker du att jag borde ta upp "trevligare" saker här på bloggen istället för politik? Visst hör både feminism och förintelsen ihop med politik men framförallt handlar det, för mig, om värdegrund. Om mänskliga rättigheter och alla människors lika värde. Vi måste ha den historiska bakgrunden för att förstå det som händer idag...för att kunna skapa en positiv förändring, en mänsklig framtid. :-)

Ikväll tänder jag ljus för Förintelsens offer. Liksom många andra med mig! :-)

Dagens citat:
"Du kan se till att det inte händer igen"
Anne Frank

Du och jag...

Tack för att du ville titta in här!
Varmt välkommen åter <3

Kärleksljus
❤️
Skrattar åt mig själv

publicerat i Allmänt;
(null)
Den sista röda amaryllisen är lite "svag". En klocka ramlade av stängeln. Satte jag i vatten. Så vacker. :-)

Kan inte låta bli att skratta åt mig själv idag och samtidigt vara tacksam över att ingen förutom maken och hundarna ser mig. :-) Och de är vana..

Hur ser jag ut? Noppig grålila (har varit lila) tröja till gröna haremsbyxor och randiga strumpor i bruna nyanser...:-D Inget man vill visa upp sig i men lätt och ledigt. Mys. 

Anledningen till myskläderna är dock inte lika rolig. Kroppen och knoppen värker något förfärligt idag. Vädret påverkar förstås. Negativt. 

Slutklagat! 


Igår såg jag andra avsnittet av den nya säsongen av "När livet vänder". Lika berörande som tidigare. Människors berättelser, öden, känslor, läkande...Rekommenderas varmt. 


Det är lärorikt och nödvändigt att lyssna till hur verkligheten faktiskt ser ut. Hur den känns. Inte bara slå ifrån sig. "Det där orkar jag inte med" eller "det där händer inte mig"... Vi behöver lyssna på varandra. Vi behöver lyssna för att förstå varandra. Att det ska vara så svårt att lyssna...utan att råda eller säga sin åsikt...utan att döma...att vänta...utan att känna panik inför den tystnad som kan uppstå. Anja Kontor, som leder programmet "När livet vänder" är en förebild i detta. Det blir själars möte...


Inte bara höra....LYSSNA

Inte bara titta....SE


Sen finns det andra tillfällen i livet där det bara handlar om åsikter, sanningar eller osanningar...då är det också bra att lyssna så man vet när det är dags att säga ifrån eller emot! Rasism t ex. 


Läser om allt fler, unga, medelålders, gamla, som berättar om hur sjuka de var/är i covid-19. Det är viktiga berättelser. För corona handlar inte bara om dödssiffror, det handlar om sjukdomen och dess ibland långvariga biverkningar. Det drabbar så olika och alla kan drabbas. 


Om alla förstod allvaret och handlade därefter (hur trist eller jobbigt det än är) så kanske vi får ett slut på det här...eller vad tror du? 

(null)Den trivs i sitt snapsglas :-)

Sänder Dig:

Kärleksljus och Hoppfullheter

❤️

Drömmar

publicerat i Allmänt;
Söndag 24 januari

(null)
Älskade sol sprid ditt ljus <3

(null)
Precis! :-)

Drömmen försvann som oftast när jag vaknade i morse. Men känslan dröjer kvar. Ibland är jag tacksam när jag vaknar att det otäcka eller jobbiga bara var en dröm. Kanske en nödvändig dröm för att bearbeta något? Andra gånger vill jag behålla känslan och kanske till och med återvända in i drömlandet.
Idag vaknade jag med en känsla av förundran. Men jag minns ju inte över vad. :-) 

(null)
"Skrovligt" och halt på vägen. Men det bekymrar inte Pavvo <3

(null)
Och här står Balder <3 Grindvakt? 

Har du läst om tiken Boncuk? I Turkiet. Hon väntade utanför sjukhuset, där hennes husse vårdades för en blodpropp. I sex dagar väntade hon och återseendet var översvallande! <3 Hunden är människans bästa vän! Eller hur? 

Söndag. Vilodag. För dem som har möjlighet. Huvudsaken är ju i vår stressiga tillvaro att vi har dagar för återhämtning. Det behöver ju inte vara en söndag. :-)

Nu stänger vi gränsen mot Norge. Inreseförbud. Exceptionellt beslut. Det är mycket av sådant i coronatider. Vi behöver skydda oss så klart men visst känns det konstigt....


Till sist, några visdomsord:

(null)


Kärleksljus
❤️

Upp och ner

publicerat i Allmänt;
(null)
Nu har jag vänt upp och ner på en grej igen...;-)  Denna gång en glasskål...:-) "Strålarna från Ljuset eller vägar in mot Ljuset?"  Läckert blev det iallafall..:-)

Det är väl så man ska se på tillvaron, tänker jag, se ur olika perspektiv.

(null)
Här en assiett 
(null)
Samma assiett...

Jag gillar att "leka" så här..:-) Tillvaron är så mångbottnad och mångfasetterad. Och när jag inte har kraften att måla kan jag ju fota istället. Det är också ett sorts skapande. 

Och på tal om skapande. Eftersom det är hockey ikväll har vi redan tittat på Ernst Billgrens dag på Stjärnorna på slottet. Så intressant han är Ernst! <3 Det är så härligt med människor som går utanför våra inrutade mönster. Som vågar vara sig själva. Och det med framgång! Jag kan inte så mycket om Ernsts konst men jag vet lite mer om hans personlighet nu. 

(null)


Snön rasar ner från taken. Balder har lärt sig att inte bry sig om dånet. Ingen idé att skälla. :-)
Och strax efter att jag skrev detta så skällde han...:-D

Det droppar, dripp, dropp och när solen var framme en stund fick man nästan en känsla av vår...Men det är långt dit ännu. Önskar bara att vintern fick vara just vinter och inte isig, sörjig och hal. Ser bilder från en vän i Klövsjö, där kan man snacka om mycket snö!!!! 

Dagens citat:
"Det underbara med kameran är inte dess förmåga att förvandla fotografen till konstnär, det är ingivelsen den ger honom till att fortsätta se."
Bruce Atkinson

Ljuset...dagarna har blivit längre...har du märkt det? 
Lördag 23 januari. Hoppas att denna dag är/varit en bra dag för dig! 

Kärleksljus
❤️

”Tråkvinter”

publicerat i Allmänt;
Vintern var nyss så fin och lagom...nu är den tråkig. "Tråkvinter"...
Det är den när snön försvinner bort och regn och is tar över. 
(null)
I stan... man plogar parkeringsfickorna men vallarna tar man inte bort. De växer och får isiga toppar då de är så hårt packade. Bilarna står nästan ute på gatan och det går inte att mötas. Det går heller inte att ta sig in eller ut på passagerarsidan...Suck...samma problem år efter år...:-(

(null)
På landet, i skogen...det gäller att se upp när snön faller från taken! Det dunsar till ordentligt och Balder far förskräckt upp och skäller. 

Låter jag som en gnällkärring?? ;-) Ja! Jag vet att det kunde vara värre, som i Västerbotten där det är klass 3 varning t ex, och jag har varit med om mycket "värre"...men det är så tråkigt med "tråkvinter"...och riskfyllt! 

Dagens citat:
"Det tar tid för tårar att torka
Så är det för var och en
Du måste igenom vintern
Om du vill se sommarn igen."

Ulf Lundell (ur Aldrig så ensam)

Var rädd om dig! 
Gå och kör säkert.
Håll ut! 
Allting har ett slut...

Tillönskar Dig en riktigt fin helg!  

(null)

Hoppfullheter
❤️


Förändring är möjlig

publicerat i Allmänt;
Får man bjuda på en kram? På distans förstås. 
(null)
Det är Kramens Dag idag! Kanske viktigare än någonsin att skicka kramar nu i denna tid. <3

Det är också en dag att uppmärksamma alla som dött i hedersmord och alla som lever i skräck för att mördas. 2002 dog Fadime Sahindal. Hennes pappa dödade henne för att hon ville vara fri och leva sitt liv och för att hon talade öppet om hedersmord...

—————-
Lady Gaga sjöng Amerikanska nationalsången och den nye presidenten sa att demokratin vann. Mot slutet av ceremonin kom solen fram och det kändes att nu vänder det mot ljusare tider. 
Jag blev så berörd när Kamala Harris svor sin vicepresidented. Tacksam över att jag fick uppleva denna stund då äntligen en mörkhyad kvinna nått detta ämbete! Fantastiskt! Mitt i denna mörka, svåra tid händer det något positivt! 

Ur president Bidens tal vill jag skriva de ord han betonade. Om och om igen.
Enhet, samarbete, tillsammans, samförstånd. Fred, demokrati, hopp, läkning, förtröstan. Försvara sanningen, försvara fakta. Allting är möjligt. Förändring är möjlig. 

Kan bara önska honom och Harris och alla de andra ett stort LYCKA TILL! 
Så många utmaningar ligger på kö. Och han tänker snabba på. Redan igår skrev han på Parisavtalet! Det börjar bra...:-)

Jag tänker på de där orden presidenten betonade. Önskar att alla politiker i vårt land också använde de orden...men vi har en lång väg dit, dessvärre....vår demokrati är i gungning...

Nu finns det kärlek och värme i Vita Huset igen. Som under Obamas tid. 
Förändringens tid är här!

————-
Den här är så söt och sann att jag bara måste dela den:
(null)

Nu ropar (piper) tvättmaskinen på mig igen. Och som duktig husmor lyder jag förstås..hi hi...fast inte på en gång...;-)

Kram
❤️

En ny början

publicerat i Allmänt;
Han har lämnat Vita Huset. Säger att han ska skapa ett nytt parti. Fyra stormiga och obehagliga år är över nu. Något nytt tar sin början. Något som förhoppningsvis blir lugnare och fredligare. Och sannare. Det finns mycket som gått sönder, splittrats och gjort ont. Det kommer nog ta lång tid att laga. 

Hat och lögner kanske har en gräns? Sen vänder det. Kanske. Kärleken segrar alltid sägs det. Vad tror du?

Ser nu att han sagt i sitt tal: "vi kommer tillbaka"....Nej, du, gubbe det gör ni inte! 

(null)
När jag rensade en låda, hittade jag denna. Målad på papper som blivit lite skrynkligt,  men ändå...:-)

Mildare väder. Regn och snö. Halt. Nej, jag älskar inte alltid vintern...

Dagens citat:
"Vintern ligger hård över sjön
Ljuset varar bara några timmar
Jag ser ut över den vita snön
där månen och stjärnorna glimmar"
Lars Winnerbäck

(null)
Vad är detta? Undersidan på en assiett kan vara så här vacker :-)

Vid 17-tiden idag dråsar jag ner i soffan och ser på Bidens och Harris installation. Troligen pysslar jag också med annat under tiden, som att rensa papper t ex ;-) Har svårt att bara sitta och glo, måste ha någonting för händerna...:-)

Och vi fortsätter att "hålla ut"? Såklart, vi gör. <3 Eller hur? 

Kärlek och Värme
❤️

Vart är vi på väg?

publicerat i Allmänt;
(null)
Vart är vi på väg? :-) Via vintervägar och snötyngda granar till stan. Hem. :-)

(null)
Möts av denna skönhet när jag kommer hem. Älskade orkide! <3

I övrigt är det julrött överallt. Ingen som varit och plockat bort och städat? Nä, nä , det får man göra själv ;-)

Och så tvätten...tvättberget...:-(
Och man har ingen annan än sig själv att skylla på ;-)

Låter det som om jag klagar? Nej då! Hi hi...
Jag är faktiskt tacksam att jag har både lägenhet i stan och ett torp i skogen :-) 

Vintern i stan är klart "smutsigare" än på landet...och halt...och man undrar ju hur snösvängen tänker när de plogar och lämnar höga vallar vid övergångsställen...? 

Nåja, det är skönt att vara i stan ändå :-)

(null)
Isen har lagt sig på ån. 

I morgon kl 18, svensk tid, är installationen för Joe Biden. Även Kamala Harris svärs in då. Massor med extra säkerhetsåtgärder. Måtte inget otäckt hända! 

Och Trump får lämna utan den militärparad han ville ha. Det är som det ska, tycker jag.

Ikväll ser jag på Mandelmanns. De får mig alltid att må så bra. Så mycket värme och kärlek. Man behöver en dos av det ibland i dessa orostider. :-)

Kärlek och Värme
❤️

Måndag

publicerat i Allmänt;
Måndag. Temperaturen stiger och det blir allt fuktigare i luften. Saknar redan de kallare dagarna. Men vädret rår man ju inte över. 

(null)

(null)
Efter utevistelse är det skönt att vara inne vid den sprakande brasan. <3

Våra hundar är väldigt olika när det gäller mat. Den gamle slänger sig över maten och glufsar högljutt och snabbt i sig. Den unge måste man för det mesta locka till matskålen. Han nosar alltid lite misstänkt först, knaprar sen ganska tyst och långsamt maten. Helst vill han att "storebrorsan" ska försöka ta hans mat, han vill ha konkurrens, det ökar aptiten ;-) Och om brorsan försöker, så kan man ju alltid passa på att "nypa till" honom lite ;-) Han må vara större och äldre men han ska ändå veta sin plats...tycker Balder. 
Ändå är de för det mesta väldigt goa vänner. :-)

(null)
Ingen tvekan...detta är Pavvo, den gamle...:-)

Försöken att hitta syndabockar för landets coronasituation fortsätter...
Den här är bra:
(null)
Wisti <3

Det är "bara" att hålla ut...
Vi gör så gott vi kan...eller hur?

Mot ljusare tider
❤️

Vi är mirakel

publicerat i Allmänt;
17 januari
Det är söndag och min kropp är lite snällare mot mig idag. Temperaturen har stigit utomhus och solen försöker ta sig igenom det grå molntäcket. Maken skrapar bort snö från växthusets tak. Halleluja för takskrapor! :-)

(null)

Visst känns dagarna lite längre nu? Idag går solen inte ner förrän 15:22. 
(null)
I fredags eftermiddag

Såg så vackra bilder på vår älskade planet, Moder Jord. Det är alltid en sån hisnande känsla att tänka att vi far omkring där bland planeter, månar, solar...i detta enorma universum... Ibland känner jag mig liten när jag tänker på det, men egentligen är ju alltihop så stort. Även våra liv här är stort! Mirakel! 
Visst är det märkligt att vi ofta missbrukar vår jord och vår tid här? Oroshärdarna i världen visar tydligt vårt missbruk. Klimatförändringarna likaså....
Vi letar liv, liknande vår, på andra planeter. För vi vill ju inte vara ensamma. Och så finns den egoistiska tanken att om/när vi förstör jorden måste mänskligheten hitta en ny planet att bo på....sådana är vi...
Vi som fick välja...gott eller ont...kärlek eller hat...
Vi får aldrig glömma att vi alla är skapare av våra liv. Medskapare. Vi är inte små, vi är stora! Mirakel. Här på jorden för att göra gott. Välj kärlek <3 Och kom ihåg att säga ifrån när ont sker, det är också kärlek! 
Amen ;-)

(null)
("Lånat" från Fb)

(null)
(Från Fb)

(null)
Ser du hjärtat? Det lyser lite. <3

Igår kände jag mig så begränsad av sjukdom och av pandemin. Man blir väldigt less ibland, eller hur? Det är mänskligt! 
Idag tar jag nya tag och försöker ha tålamod. 
Inför nya veckan: Vi fixar det här! Vi är inte små, vi är stora mirakel! 

I morgon går solen upp 08.41...;-)

Kärleksljus och Mirakel
❤️

Tulpanens dag

publicerat i Allmänt;
(null)
Tulpanens dag i dag! Tulpaner är lika med glädje för mig. Och påminner om våren och ljuset. 

(null)
Hoppsan! Soligt väder två dagar i sträck. Jag tackar! Kallt var det i natt. - 19 grader. 

Dagens citat:

"Jag har inget emot att dö, bara inte i morgon, jag har en del jag skall göra först."

"Någon patriot har jag aldrig varit. Vi är alla människor – det har varit mitt speciella patos här i livet."
Astrid Lindgren


Brukar du lägga pussel? Ser att allt fler gör det. Om jag hade plats skulle jag göra det. Gjorde det förr och gillade det skarpt. Det är ju så bra träning för hjärnan också :-) Får nöja mig med att lösa korsord just nu. Bra för hjärnan det också. ;-) 

Plötsligt är det fredag igen :-)
Tillönskar Dig en riktigt fin helg! <3

(null)
Älskade tulpaner <3

Varma hälsningar
❤️

Är det en tävling?

publicerat i Allmänt;
(null)
Igenkänning där...;-)

Nåja, något av det jag tänkt säga/skriva finns väl kvar...?

Jag börjar med att konstatera att vi tydligen har varannandags-väder här i vår lilla del av världen. Så alltså sol och vindstilla och klar himmel idag. :-) Tacksam. 

(null)

Fina skådespelerskan Mona Malm har lämnat jordelivet. Vila i frid. 

(null)
Den bostaden måste restaureras till våren! Eller bytas ut. Aj aj hackspetten, så gör man inte! För vi vet att det är du som hackat sönder fågelholken! :-(

Antalet döda i covid-19 överstiger nu 10 000...Och kommentarerna på Fb är fulla av hat mot regeringen och ett stort ifrågasättande om vad som är sant eller falskt...jag slutar aldrig förvånas över människors brist på personligt ansvar...vad har de själva gjort för att hindra smittspridningen? Tänker de vaccinera sig? Varför är det så viktigt att påpeka att det minsann dör en massa människor i influensor varje år? Är det en tävling? 
Jag vet, jag borde inte bry mig...men jag gör det ändå...för sån är jag ;-)

(null)
Tunga snöfigurer på äppelträdet. 

Jag har stor respekt för alla som jobbar inom sjukvården och omsorgen.Vi har en bra sjukvård och alla gör sitt yttersta.  Istället för att klaga kan man ju tänka till lite och fundera på hur många som skulle insjuknat och dött i corona om vi inte haft våra restriktioner eller hur många som skulle dött om alla följt restriktionerna? 

—————
(null)
Vad är det för figur som klättrar där i vinbärsbusken? :-)

Vad gör dig glad idag? :-)
Jag är glad över solskenet. Snöfigurerna. Min make. Våra hundar. Vänner som hör av sig. 
Listan kan göras lång...:-)

Håll avstånd!  
Håll ut! 
Gör ditt bästa, det är nog. <3

Hoppfullheter
❤️

Onsdag i januari

publicerat i Allmänt;
(null)
Kanske inte lika behagligt väder idag som igår... därinne vilar sommaren....

Det snöar, det blåser, det driver...så kan man väl sammanfatta läget ;-)

(null)
Årets första tulpaner <3 Julen har vi dansat ut :-)


Temperaturen den går upp

Och den går ner

Snön yr så knappt framför sig man ser


Politikerna de debatterar

Eller "ebbaterar"?

Hon är så dominant, denna Ebba-tant


Vaccin, vaccin, vaccin

Är nu vår snabbaste medicin

Snabbare och mera vill M, gick det i debatten hem?Det var något med en klocka,

Men Löfven kunde inte nätshoppa 

Han gick på vanlig affär, bara sådär


En sån kan vi inte rösta på,

Tänkte folket då

Lider nu S av svåra kval, bara ett år till nästa val?


Så mycket kan hända, 

Vindar de kan vända

Tycker inte du, att vi ska leva i ett "nu"?


Det tycker jag,

Dag för dag

En väg ur Corona hitta, få slut på denna smitta

——————

(null)Balder gillar snön :-)


Dagens citat:

"Det bästa sättet att hitta en hjälpande hand är i slutet av din arm"

Elmer Leterman


Värdefulla Du, var rädd om Dig! 

Kärleksljus

❤️


Vinter

publicerat i Allmänt;
(null)
Så kom den, den efterlängtade solen! 

Det är kallt, det knarrar under stövlarna. Det är bedövande vackert. 

(null)

Jag vet att jag är priviligierad denna dag. Jag är ledig. Jag befinner mig söder om det väldiga snöovädret i Ångermanland. Klass 3-varning. Besvärligt och farligt. Hoppas att det är snabbt övergående! 
Söderut är det halkan och översvämningar  som är problemet. Isgator. Hu! 
Jag är priviligerad! Just nu i alla fall. Tacksam. 

(null)
Gillar "vinterblå " himmel  :-)

(null)
Snötyngd gran

Det ligger några stora grenar på tomten som gett vika för snötyngden. Tallgrenar. 

Jag njuter av ljuset idag. Tänker att även om det kommer grå eller snöiga dagar framöver så finns ljuset där och dagarna blir längre och längre. :-)

(null)
Gamle Pavvo på promenad i snön.  <3

(null)
Det har kommit en hel del...

(null)

Så vilar naturen under snötäcket.

Jag hoppas att vintern inte är för besvärlig för Dig! Där du är just nu. 

Corona och snösmockor...håll ut! Lätt att säga, lätt att önska...men vi fixar det här!!!

Solljus
❤️Hurra för de 10 åren!

publicerat i Allmänt;
(null)
"Nja...jag tror jag stannar här...ser att husse är på gång med snöslungan..."

Snöslungepremiär...den första turen men definitivt inte den sista....

Man kanske ska vara försiktig med vad man önskar sig...visst sa jag väl "lagom" med snö som sakta singlar ner från himlen? Eller sa jag: "snöoväder"? Vädergudarna hör dåligt tror jag...;-)

(null)
Gamla dalahästar och ett gotlandsruss. 
I
 Västernorrland är det klass 3 varning...oj, oj...inte kul! 
I Madrid bygger man snögubbar och åker skidor...

——————

(null)
Sista Amaryllisen för denna jul. Så vacker. 

Har något att fira idag. Bloggen fyller 10 år! Tack alla ni som varit med från start och tack alla ni som hittat hit senare! Jag är så tacksam! <3

Längre bort i tiden ligger 1971. Mina tankar igår:
När jag ser filmen om 1971...kläder, frisyrer, musiken, protesterna, kvinnokampen...förstår jag min upprördhet när ungdomar idag skämtar om jämställdhet som om det vore något oviktigt...

Jag var tonårig i en tid när allt kändes möjligt om vi bara kämpade tillsammans. Det handlade om så mycket viktigare saker än om "vem som diskade och vem som tvättade bilen"...

Mycket blev bättre men det är sååå mycket som är kvar att kämpa för...attityder, möjligheter, löner, lika villkor, normer, respekt, rättigheter...

Kläderna, modet då...åh, vilken nostalgi! Korts, väst, knutjumper och lång kappa över det...:-)Och lackstövlar, höga. Jag hade höga knästrumpor som gick över knät och platåskor till det. Wow vad man kände sig fin! :-)

————-
Dagens citat:
"Jag är inget offer, jag är en fighter"
Linnéa Kuling som skrev om livet i Knutbysekten.

*******
Nu hoppas jag att snöovädret snabbt drar förbi och att vi alla kan njuta av vintern. Hörde ni det vädergudarna?? ;-)

Håll ut! 

Hoppfullheter
❤️Närbild

publicerat i Allmänt;
Igår kväll: 
(null)
Foto: Linnea Friberg

Jag har gjort det! Ätit årets första semla! Gott! Vi fick besök igår. Två som ville upp till snön, till vintern. Och ta med sig Balder på en riktig långpromenad. Inte undra på att Balder älskar dem, yngste sonen och hans flickvän. :-) Alltid lika mysigt att träffas och vi håller på det där med avstånd. 


(null)
Närbild: blomma. Jag tycker mig se några "figurer" i bilden. Vad ser du? :-)


(null)     
Närbild: snö på grenar. Och "iskulor". Även här kan jag låta fantasin skena iväg och "se" ett och annat. :-)

Läser om vilka det var som stormade kongressen i Washington. Det var: högerextrema rasister. Vita. Många var konspirationsteoretiker. Många rika och högutbildade. 
Något att ta till sig och försöka förstå vad som händer...Jag erkänner gärna att jag blir lite rädd. För detta är farligt, på riktigt!
5 människor dog i tumultet. En av dem var en polis. 

Världen behöver goda ledare. Goda och kloka. 

—————-
Jag har varit dålig på att följa skidlandslagets framgångar. Men jag har förstått att det finns många glädjande och överraskande segrar. Grattis till dem och grattis Sverige! <3

Här hos oss är det hockey som gäller :-) 

*********
Snö. Det har snöat en hel del här och mer är på väg. Varning klass 1 meddelar SMHI. Gäller många län i landet. Hur har du det i din vrå av världen?

Och på tal om snö. Har du sett bilderna från Spanien? Oj, oj...Där är de inte vana vid sån vinter. 

Var rädd om Dig! 
Inte minst i trafiken! 

Så gör vi oss en bra vecka för alla! 

Kärleksljus
❤️

Svart och vitt

publicerat i Allmänt;
(null)
Kort från igår. Idag snöar det. 

Jag blir lite less. Less på alla som försöker släta över och dämpa. Jag håller med om att allt inte är svart eller vitt eller ont eller gott. Men det finns det som är det. När man så tydligt ser skillnad, då har man rätt att ta ställning. Säga ifrån. Att inte säga ifrån när människor far illa eller något hemskt hotar, det är inte kärlek. 

De senaste händelserna i USA berör även oss. Demokratin är hotad.
" Ordet demokrati är en sammanfogning av grekiskans δμος demos, folket, och κράτος kratos, styre, med den ungefärliga betydelsen "folkstyre". I svenskan finns ordet belagt sedan 1596. (Wikipedia)"

Våga säga ifrån! Våga ta ställning! Våga vara arg! Känslor är inte farliga. Såvida vi inte stänger dem inne. De har en förmåga att komma ut långt senare, när "bägaren rinner över" och då kan de t o m vara skadliga. 

(null)
Rosor och snö bildar roliga figurer...

(null)
Och titta här, stubbarna har fått bollfrans :-)

Det är fredag. I dag antog riksdagen en tillfällig pandemilag. Den kan verka lite skrämmande men kanske är den nödvändig? För så här som vi har det nu med den allt ökande smittspridningen kan vi ju inte ha det. 
Men vad vet jag? Kanske kommer vaccinet i rättan tid? 

Nej, inga mer tankegångar och frågor om detta just nu för min del. Jag blir så "snurrig" :-)

Den här är bra:
(null)
:-D

Tillönskar Dig en riktigt fin helg! 

Kärleksljus
❤️Galenskap och hund på vift

publicerat i Allmänt;
(null)

Här går stigen ner till ängen...

Igår kväll skrev jag ner några rader om min upplevelse av galenskapen i USA:

Jag lyssnar på Bidens tal. Det är mycket allvarligt och bra. Knäpper mina händer och ber högre makter om hjälp. Tårarna är nära. En kvinna är skjuten i kaoset. All skuld är Trumps...han eldar på, han uppviglar...han är galen!

Min undran är: hur kan man vara förvånad över det som händer? Och: hur har man kunnat låta det gå så långt? 

Och i Sverige? Hur hotad är demokratin här?

För två månader sen nominerade SD Trump till Nobels Fredspris...det visar tydligt vad SD står för...och det är inte demokrati...

Det finns partier som vill samarbeta med SD för att nå makten. 

Vi skapar vår framtid. Vi skapar vårt samhälle. Hur vill vi ha det? 

Jag vill ha fortsatt demokrati! 

(null)Dagens gråskala...

Nu till dagens äventyr i min vrå av världen. 

Känslan när ens hund sticker iväg och det är alldeles tyst förutom ens egna alltmer förtvivlade rop...tankarna virvlar omkring, alla faror som hotar en liten hund i skogen...jag börjar formulera orden för en efterlysning...maken och jag utbyter spända blickar...vi delar på oss i sökandet...men nej...tiden går...det är tyst och stilla...jag ber änglarna om hjälp..

Så plötsligt: han dyker upp, på gården!!! Den känslan av lättnad går nästan att ta på!!! <3

(null)"Vadå matte, jag var ju bara på en egen liten tripp i skogen..." Mmm, gör aldrig om det! Älskade sötnos! <3

Det är nu eftermiddag. Solen har gått ner. Mörkret lägger sig. Balder sover efter sitt äventyr. 

Börjar plocka bort julen. Inte allt på en gång. Lite myskänsla får vara kvar några dagar till. 

Vi får hoppas på en bättre framtid. Vi skapar den tillsammans. Håll ut! 

Hoppfullheter

❤️


En känsla av andakt

publicerat i Allmänt;
"Alla goda ting är tre"
Trettondagen 6 januari 2021
(null)

"Guld, rökelse och myrra". De tre gåvorna till Jesusbarnet. Om de tre vise männen verkligen var tre, det vet vi ju inte. Men denna dag firas deras ankomst till Betlehem. De följde stjärnan. Litade på dess ljus. 

Tre är ett magiskt tal och ett lyckotal. Både inom religion och folktro. I Kina är tre ett lyckotal då ordet även betyder liv. 
Mycket i vår tillvaro är tredelat. Vi mäter höjd, bredd och djup. Vi delar in tiden i dåtid, nutid, framtid. 
Kristendom:Treenighet. Jesus uppstår på den tredje dagen. Med mera. 

Antik grekisk-romersk tro:Tre ödesgudinnor. Liksom Urd, Skuld och Verdandi i fornnordisk mytologi. 

(null)

Är 3 ditt lyckonummer? :-)

(null)
Det är en känsla av andakt ute. Allt är så tyst och så stilla. Naturen vilar, naturen sover. Jag går försiktigt i snön, vill liksom inte störa friden. 

Trettondagen. Förr hade vi gäster eller var själva bortbjudna. Idag tar vi det lugnt. Men lite extra gott blir det att äta. Vi skämtar om att vi dukar med "finporslinet"...vi har bara en sort här i stugan...men med lite fantasi och fina servetter så förvandlas vardagsporslinet till "finporslin" :-)

De följde stjärnan. Alla behöver vi en ledstjärna i dagens brus och kaos. Mer om detta en annan dag. Du har säkert dina egna tankar om ledstjärnor...

Håll ut! 
Stjärneljus
❤️

Vinter

publicerat i Allmänt;
Trettondagsafton 2021

(null)
Plötsligt är det vinter...:-)

Det finns en förstadag för allt. Idag skrapade maken bort snö från bilen för första gången denna vinter. Eftersom det varit rejält blött den senaste tiden hade en rejäl "skorpa" bildats när snön kom och temperaturen sjönk. 

(null)
Frusen pump
Hundarna borrar ner nosarna i snön. Speciellt i spår. Snön är kall. De fnyser lite. Smakar på snön. Den är hård. Isig.
(null)
Snö på nosen <3
(null)
Gammelhunden hänger med fortfarande...<3

Trettondagsafton. 
En del är lediga, andra jobbar. I morgon är det röd dag. 

Tillönskar Dig 
en riktigt
fin
Trettondagshelg!

(null)
Solen kom fram i förmiddags. En kort stund. Tacksam för det lilla får man vara nu...:-)

Välkommen tillbaka hit till bloggen i morgon är du! <3

Kärleksljus
❤️

Måndag

publicerat i Allmänt;
(null)
Det snöar. Nu är marken täckt av snö och träden står snötyngda. 

I Norge har nu även den lilla tvååringen hittats död.  Liksom hennes pappa. Återstår mamman som är gravid... Ofattbart. En fruktansvärd tragedi. 

(null)

Idag monterades gävlebocken ner. Den har klarat ännu en jul. Fjärde året i rad. Rekord! Jippiii!!!!

Såg du dokumentären om Greta? Om inte, gör det! Man kommer Greta nära. Hennes fantastiska kamp berör djupt. Önskar att alla med fördomar om Greta, de som hatar henne, såg filmen. Men det gör de väl inte. Rekommenderas dock varmt till alla! <3

********
Nu lite om människans bästa vän, hunden: 

Har du läst om hunden Sigge? Skrämd av smällare och raketer försvann han på Nyårsnatten i Smögen. 24 timmar senare var han hemma igen. Då hade Sjöräddningssällskapet räddat honom på en klippa i havet...

För Sigge och hans familj slutade det lyckligt. Det gör det dessvärre inte för alla hundar under nyårsfirandet...

Ledarhunden Milton är tränad att klara smällare  men inte så kraftiga som han utsattes för på Nyårsafton. Han fick inga fysiska faror men kanske psykiska. Händelsen är polisanmäld. 

I norka Gjedrum finns det en nio veckors valp som sprider lite glädje och tröst bland överlevande, traumatiserade och evakuerade människor på evakueringshotellet  efter jordskredet. Han tillhör själv bland de sista som evakuerades. <3
*********
Våra vänner, husdjuren, vi måste vara rädda om dem!  <3

Dagens citat: 
"Klia en hund och du har fast anställning"
(Okänd)

Kärleksljus
❤️


Soligt ögonblick

publicerat i Allmänt;
(null)
Gissa om jag fick bråttom ut när solen plötsligt dök upp! :-) 

Att ta vara på ögonblicket. Det gjorde jag idag. Soltörstande :-)

(null)
Blå himmel är väldigt vackert som omväxling till den grå :-)
(null)

Temperaturen sjönk och plötsligt kändes det lite vintrigt. Dock isigt och frasigt. 
(null)

Idag får vi säga grattis till Greta Thunberg som fyller 18 år. Ska bli intressant att se filmen om henne på SVT 1 kl 20 ikväll. :-)

I Norge lägger sig sorgen tung efter katastrofen. Det är så ofattbart...

I Sverige har en generaldirektör tagit sig friheten att strunta i restriktionerna och rest till Las Palmas med familjen. Han är hemma nu och ursäktar sig med att resan kändes "nödvändig"... Hm...hur många av oss känner inte att det och det känns nödvändigt men vi är solidariska och avstår under pandemin...Inte den gubben inte....vilken total brist på omdöme! 

(null)

Det soliga ögonblicket varade några minuter. Sen var allt som vanligt igen. 
Min kropp reagerar som alltid negativt på temperaturväxlingarna och ett skov är ett faktum. Men solögonblicket idag var ändå helt underbart!!! 

Dagens citat:

"Om inte vintern fanns skulle våren inte kännas så skön. Om vi inte ibland skulle få smaka på motgång, så skulle våra framgångar inte vara så välkomna" – Anne Bradstreet
:-)


Hoppas att solen lyst på dig också idag! 
Fortsätt vara rädd om Dig! 

Solljus
❤️Lördag i torpet

publicerat i Allmänt;
Lite mer snö föll under natten. Snön är i ganska blöt form men den lyser upp lite. 

(null)
Lite "mystiska" spår på gården...;-)

Ibland blir man lite "sur" på folk. Undrar hur de tänker och om de överhuvudtaget bryr sig....
Skrev följande tankar igår efter att ha bläddrat mig igenom nyheterna: 
Huvudlöst och egotrippat

Hur tänker vissa människor? Tänker de alls? Är det här med raketer och smällare någon form av drift som man bara "måste" följa? De som skjuter mot andra människor, hur är de funtade? Och tror man att det finns vissa dagar som är "smittfria" så att man kan samlas i stora folksamlingar just då? 

Fyrverkerier är vackra men de låter och skräpar ner och är farliga. Denna egoism är skrämmande. Hundar och andra djur lider och en del dör. Människor skadas. Varför "måste" man??? Huvudlöst beteende. Mitt i en pandemi dessutom....

Tycker du att jag är för fördömande? Det är ju lite "inne" just nu att inte döma så mycket, att vara förstående och helst tyst. Men om vi slutar säga ifrån när människor gör skada för sitt eget nöjes skull, då är vi på fel väg...eller? 

(null)Kameran ger inte rättvisa åt den vackra azalean. Så här "plastig" ser den inte ut. Den är fantastiskt vacker. 

Maken är lycklig. Hockeyn har startat igen! "Nu blir det hockey varje dag", meddelar han mig. "Okey", tänker jag, "Är maken nöjd är jag nöjd" :-) Om sanningen ska fram så tittar jag också...då och då ;-)

Just idag är det "Gävle-Dala-derby"...det är alltid något speciellt :-) Vi pratade igår om hur man vänjer sig alltmer vid att det inte är någon publik på matcherna...

********

Mina tankar ilar ofta iväg till Norge och katastrofen där...det är så grymt, så sorgligt...

(null)

Dagens citat är välkänt men tål att upprepas:
"Ibland måste man göra saker man inte vågar, annars är man ingen människa utan bara en liten lort"
- Astrid Lindgren -

Våga säga ifrån, säger jag. När du ser eller hör något som är fel, skadar, söndrar...För vi är inga "lortar" eller hur? :-)

Håll ut! 
Hoppfullheter
❤️Nyårstankar

publicerat i Allmänt;
(null)
Till dig! <3

2021. Ett nytt oskrivet blad. Spännande...

Nätet översvämmas av levnadstips om hur vi ska förändras under året. Vi ska bli bättre, kärleksfullare, smalare, framgångsrikare, hälsosammare osv. Och allt är quick fix...
Då är det skönt att i ett andligt budskap få till sig orden: 
"Utveckling sker även om du inte ger efter för plötsliga förändringar" (Druiden)

(null)
Gå stadigt på den väg som är din. Du vet vad som är bäst för dig. 

Att förlåta. För sin egen skull. Jag har varit skeptisk mot detta länge men insåg strax före nyår att det var enda sättet för mig att få en chans att må bra. Så jag gjorde det och än så länge känns det bra.  


Att öppna upp för nya möjligheter är väl något bra att fundera på så här i nyår. Inte lätt för alla. Beror på var i livet man befinner sig. 

(null)

Förhoppningar och drömmar tar jag med mig på min livsväg detta år. Väl medveten om att allt kan grusas. Men det kan också bli väldigt bra. 

En dag i taget...
Tillsammans. Fast på avstånd. Än så länge. 

Mitt kom ihåg till. Dig: Du är Värdefull precis så som Du är! <3

Välkommen att följa mig här på bloggen även i år! <3

Tro, hopp och kärlek
❤️